Padilla ha superat a la defensa gracienca. (Foto: Pedro González)

Sobre el xiulet final de l’àrbitre, la Grama aconsegueix una important victòria sobreposant-se a l’empat de l’Europa.

-DBC-          Bon partit el que es va viure en la tarda d’ahir al Municipal de la Grama. La imperiosa necessitat de punts per part dels colomencs i la intenció de l’Europa de canviar la seva dinàmica negativa (ja són 4 partits sense guanyar) ja feia preveure un partit intens. Van sortit ben plantats sobre el terreny de joc els homes de Toni Romero, on cal destacar la incorporació de Padilla a l’atac de la Grama en detriment de Cristóbal que no podia jugar per sanció. I el jove davanter no va fallar, un autèntic mal de cap pels defensors del Club Esportiu Europa, caient a banda, combinant de primeres amb Buba i Omar, pensant sempre en el xut a porteria.

Després dels minuts inicials de tanteig, un regat de Buba a prop de la frontal el va aturar Omar, el dorsal número 3 de l’Europa, amb una falta perillosa. Amb una poblada barrera, Padilla va xutar la falta i la pilota va sortir fregant el pal de la porteria de Priego. Cinc minuts després, una nova falta en la mateixa posició la va treure molt ràpid Padilla per Pluvins en una jugada d’estratègia però el migcampista blanc-i-blau no va poder finalitzar amb èxit i la va aturar el  porter gracienc. Dos primers avisos pels locals mentre Rojas i Juan Carlos es mostraven colossals en defensa davant dels davanters escapulats.

Als 26 minuts va tenir lloc una doble ocasió, una per cada equip. Primer una pilota robada al mig del camp per la Grama, cau als peus de Padilla per muntar una contra letal.  El davanter va encarar sol solet a Priego però el seu xut, ben intencionat buscant creuar al pal contrari, el va poder aturar el porter de l’Europa. Tot seguit, la contra dels nois de David Vilajoana va acabar amb un perillós xut des de la frontal de Gabi perquè Caleb Martínez es lluís sota la porteria. Bona aturada del jove porter per mantenir la seva porteria a zero.

L’Europa ho va seguit intentant abans del descans amb córners i pilotes penjades a l’àrea. Javi Chica va estar a punt d’anotar-se en pròpia porta en refusar una falta al minut 34 però afortunadament la pilota va marxar per sobre del travesser. La resposta de la Grama va arribar al 37 amb una jugada per banda dreta de Chica que Padilla va finalitzar amb un potent xut que va aturar Priego. Justament abans del descans, una contra conduïda per Buba en banda dreta, la va aturar Uri fent falta al ràpid extrem colomenc. La falta, molt perillosa al vèrtex dret de l’àrea la va xutar Omar al minut 44. L’extrem marroquí de la Grama té un xut endimoniat a les seves botes i el va lluir en aquesta falta, la pilota va anar caient sobre la porteria de Priego i es va estavellar al travesser. Així es va acabar la primera part, amb empat a zero però amb més control del joc i més ocasions pels homes de Toni Romero.

La segona part començava de manera més igualada. Les ordres del tècnic gracienc intentant reordenar als seus homes van donar els seus fruits i els locals es mostraven més incòmodes. Amb aquest escenari, al minut 50, un fort xut des de la frontal de Castells va obligar a Caleb a enviar la pilota a córner en una nova intervenció exitosa. Però això va ser només un efecte de sortida, la Grama va tornar a fer-se amb el control del partit. L’intercanvi de posicions entre els davanters blanc-i-blaus feia mal als defensors visitants que van veure com, mica en mica, la Grama dominava. Al minut 64, una pilota molt llarga de Juan Carlos la va punxar Padilla per guanyar-li l’esquena a tota la defensa gracienca. El davanter va arribar a línia de fons escorat a l’esquerra i el seu passi enrere va acabar a les botes de Xavi Pluvins per anotar l’1-0 i posar per davant, merescudament, a la Fundació Esportiva Grama.

Quedava molt pel final i Vilajoana va intentar canviar el guió fent dos canvis (Sortien Uri i Eric López i entraven Prats i Soto, 67’).  Minuts de desconcert amb els papers canviats per ambdós equips. Amb el marcador a favor la Grama volia més i descuidava la seva defensa mentre que l’Europa sortia a la contra. Toni Romero des de la banda demanava seny i situava als seus jugadors per intentar mantenir l’avantatge aconseguit. Duarte va substituir a Buba després d’un desgast físic enorme mentre els visitants ho seguien intentant.

Per apuntalar al seu equip, el míster de la Grama va retirar del terreny de joc a Pluvins per donar entrada a Samu (85’) i va retirar a Padilla per Martí Tapia (89’). S’havia de mantenir la victòria de totes les maneres possibles i aquest era el pla de Romero. Encara així, en una jugada aïllada, en una recuperació de pilota d’Esteve Monterde que l’àrbitre ha considerat falta del migcampista colomenc, l’Europa tenia una ocasió d’or per anotar l’empat. I no van fallar. La falta l’ha xutat de manera magistral, directe a l’escaire, Alfons Serra per col·locar l’1-1 al marcador i deixar congelat el Nou Municipal quan corria el minut 91.

Gerra d’aigua freda, moment molt difícil pels nois de la Grama. Un partit ben controlat pels nostres ens deixava un empat in extremis per l’equip de Gràcia. Va intentar donar-li la volta al marcador l’Europa però la sort, per una vegada, va caure de la nostra banda. Buscant l’heroica, Juan Carlos Oliver va incorporar-se a l’atac per intentar superar en el joc aeri als defensors visitants. Com en el primer gol, Juan Carlos enviava una pilota a dalt cap a Samu que la va lluitar com un autèntic guerrer fins que un defensor escapulat li va fer penal. Sobre el temps, al minut 94, Jorge Rojas va anotar la pena màxima, va posar el 2-1 al marcador i el col·legiat va assenyalar el final del partit.

Tres punts que mantenen viva a la Grama, tres punts per començar una setmana decisiva de tres partits. Dimecres visitarem el camp del cuer, el Martinenc, a les 20:30h, per intentar sumar una nova victòria i seguir somiant amb la permanència.

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE TERCERA DIVISIÓ (G5)

[divider]

El once inicial de la Grama frente al Europa. (Foto: Pedro González)

Sobre el pitido final del árbitro, la Grama consigue una importante victoria sobreponiéndose al empate del Europa.

Buen partido el que se vivió en la tarde de ayer en el Municipal de la Grama. La imperiosa necesidad de puntos por parte de los colomenses y la intención del Europa de cambiar su dinámica negativa (ya son 4 partidos sin ganar)  hacía prever un partido intenso. Han salido bien plantados sobre el terreno de juego los hombres de Toni Romero, donde cabe destacar la incorporación de Padilla al ataque de la Grama en detrimento de Cristóbal que no podía jugar por sanción. Y el joven delantero no falló, un auténtico dolor de cabeza para los defensores del Club Esportiu Europa, cayendo a banda, combinando de primeras con Buba y Omar, pensando siempre en el disparo a portería.

Después de los minutos iniciales de tanteo, un regate de Buba cerca de la frontal lo detuvo Omar, el dorsal número 3 de Europa, con una falta peligrosa. Ante una poblada barrera  Padilla chutó la falta y el balón salió rozando el poste de la portería de Priego. Cinco minutos después, una nueva falta en la misma posición la sacó muy rápido Padilla para Pluvins en una jugada de estrategia, pero el centrocampista blanquiazul azul no pudo finalizar con éxito y la paró el portero graciense. Dos primeros avisos para los locales mientras Rojas y Juan Carlos se mostraban colosales en defensa ante los delanteros escapulados.

A los 26 minutos tuvo lugar una doble ocasión, una por cada equipo. Primero una pelota robada en medio del campo para la Grama, cae a los pies de Padilla para montar una contra letal. El delantero encaró solo solito a Priego pero su disparo, bien intencionado buscando cruzar al palo contrario, lo pudo detener el portero del Europa. A continuación, la contra de los chicos de David Vilajoana terminó con un peligroso disparo desde la frontal de Gabi para que Caleb Martínez se luciera bajo la portería. Buena parada del joven portero para mantener el marcador a cero.

El Europa lo seguió intentando antes del descanso con córners y balones colgados al área. Javi Chica estuvo a punto de anotar en propia puerta al rechazar una falta en el minuto 34 pero afortunadamente el balón se marchó por encima del larguero. La respuesta de la Grama llegó en el 37 con una jugada por banda derecha de Chica que Padilla finalizó con un potente disparo que detuvo Priego. Justamente antes del descanso, una contra conducida por Buba en banda derecha, la detuvo Uri haciendo falta al rápido extremo colomense. La falta, muy peligrosa en el vértice derecho del área la chutó Omar en el minuto 44. El extremo marroquí de la Grama tiene un disparo endemoniado en sus botas y lo lució en esta falta, el balón fue cayendo sobre la portería de Priego y se estrelló en el larguero. Así se terminó la primera parte, con empate a cero pero con más control del juego y más ocasiones para los hombres de Toni Romero.

La segunda parte comenzaba de manera más igualada. Las órdenes del técnico graciense, intentando reordenar a sus hombres, dieron sus frutos y los locales se mostraban más incómodos. Con este escenario, en el minuto 50, un fuerte disparo desde la frontal de Castells obligó a Caleb a enviar el balón a córner en una nueva intervención exitosa. Pero eso fue sólo un efecto de salida, la Grama volvió a hacerse con el control del partido. El intercambio de posiciones entre los delanteros blanquiazules hacía daño a los defensores visitantes que vieron como, poco a poco, la Grama dominaba. En el minuto 64, una pelota muy larga de Juan Carlos la pinchó Padilla para ganarle la espalda a toda la defensa del Europa. El delantero llegó a línea de fondo escorado a la izquierda y su pase atrás terminó en las botas de Xavi Pluvins para anotar el 1-0 y poner por delante, merecidamente, a la Fundació Esportiva Grama.

Quedaba mucho para el final y Vilajoana intentó cambiar el guión haciendo dos cambios (Salían Uri y Eric López y entraban Prats y Soto, 67 ‘). Minutos de desconcierto con los papeles cambiados para ambos equipos. Con el marcador a favor la Grama quería más y descuidaba su defensa mientras que Europa salía a la contra. Toni Romero desde la banda pedía cordura y situaba a sus jugadores para intentar mantener la ventaja conseguida. Duarte sustituyó a Buba tras un desgaste físico enorme mientras los visitantes lo seguían intentando.

Para apuntalar a su equipo, el mister de la Grama retiró del terreno de juego a Pluvins para dar entrada a Samu (85 ‘) y retiró a Padilla por Martí Tapia (89’). Había que mantener la victoria de todas las maneras posibles y este era el plan de Romero. Aún así, en una jugada aislada, en una recuperación de balón de Esteve Monterde que el árbitro consideró falta del centrocampista colomense, el Europa tenía una ocasión de oro para anotar el empate. Y no fallaron. La falta la chutó de manera magistral, directo a la escuadra, Alfons Serra para colocar el 1-1 en el marcador y dejar congelado el Nou Municipal cuando corría el minuto 91.

Jarra de agua fría, momento muy difícil para los chicos de la Grama. Un partido bien controlado por los nuestros nos dejaba un empate in extremis para el equipo de Gracia. Intentó darle la vuelta al marcador el Europa pero la suerte, por una vez, cayó de nuestro lado. Buscando la heroica, Juan Carlos Oliver se incorporó al ataque para intentar superar en el juego aéreo a los defensores visitantes. Como en el primer gol, Juan Carlos enviaba un balón arriba hacia Samu que la luchó como un auténtico guerrero hasta que un defensor escapulado le hizo penalti. Sobre el tiempo, en el minuto 94, Jorge Rojas anotó la pena máxima, puso el 2-1 en el marcador y el colegiado señaló el final del partido.

Tres puntos que mantienen viva a la Grama, tres puntos para comenzar una semana decisiva de tres partidos. El miércoles visitaremos el campo del colista, el Martinenc, a las 20: 30h, para intentar sumar una nueva victoria y seguir soñando con la permanencia.

CLICAD PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO

CLICAD PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE TERCERA DIVISIÓN G5

Por admin