Història

El dia 2 de Juliol de 2013 és el dia assenyalat al calendari com el dia que es va signar l’acta fundacional de la Fundació Esportiva Grama. En aquest matí de Juliol, el President, Antonio Morales García, sempre vinculat al mon del futbol (7 anys treballant a l’esport escolar de Santa Coloma, 23 com a President de la U.D.A. Gramenet i 3 anys com a Directiu del R.C.D. Espanyol), va conformar el patronat encarregat de regir les àrees del Club format per: Jaume Abelló Teruel, Genís Vera Moreno, Genis Vera Buyé, José Iserte Aparicio, José Jiménez Cachinero, Xavier Samper Mellado, Germán Rosales Calvo, Jaume Soler Subirats, Daniel Borrallo Chamizo i José Manuel Morales Santiago.

Durant l’any i mig anterior a la signatura de la Carta Fundacional, Antonio Morales, va treballar de valent per aconseguir el recolzament d’Institucions, de futurs sponsors i de totes aquelles persones que avui conformen la Fundació. Rodejat d’antics companys de Junta, de vells amics futbolístics i de nous col·laboradors es va posar en marxa aquest projecte tractant de recuperar els grans valors de la pedrera colomenca. Allò que durant anys de treball va portar al Club presidit per Antonio Morales, a ser la Tercera potència  del futbol català, no podia quedar a l’oblit i fruit d’això va començar el camí de la F.E. GRAMA.

A nivell d’Instal·lacions, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma i de l’Alcaldessa, Núria Parlon,  Antonio Morales va signar un conveni de gestió del Nou Camp Municipal de Futbol de Santa Coloma per tal de tornar a donar vida a un Estadi que es trobava en un estat d’abandó total i sense equips de futbol base. La Fundació Esportiva Grama es va fer càrrec del Nou Municipal al setembre de 2013 amb molta feina per davant i en pocs mesos es va canviar la gespa, es va desratitzar i desinfectar la instal·lació, es van habilitar vestidors en estat ruïnós, s’han construït noves oficines, s’ha pintat tot el camp i tantes coses més que queden pendents i que treballarem per dur-les a terme. Un Club nou es feia càrrec del Municipal per fer gaudir a la ciutat d’una instal·lació única.

Esportivament, la Fundació Privada Escola de Futbol Calella va cedir quinze categories a la Fundació Esportiva Grama fet que ens va ajudar a començar amb diferents places a Preferent i a Primera.  Si la idea  inicial era començar des de zero, la cessió d’aquestes categories va ser una bona empenta per formar un total de 23 plantilles: Amateur Masculí (4ª Catalana), Amateur femení (2ª Divisió), Juvenil A (Preferent), Juvenil B (2ª Divisió), Cadet A (Preferent), Cadet B (2ª Divisió), Infantil A (Preferent), Infantil B (2ª Divisió), Infantil C (2ª Divisió), Infantil-Aleví  Femení (2ª Divisió), Aleví A (Preferent), Aleví B (1ª Divisió), Aleví C (3ª Divisió), Aleví D (3ª Divisió), Benjamí A (3ª Divisió), Benjamí B (3ª Divisió), Benjamí C (3ª Divisió), Benjamí D (3ª Divisió), Prebenjamí A, Prebenjamí B, Prebenjamí C i dos equips d’escola.

En resum, la Fundació Esportiva Grama neix al Juliol de 2013 de la ma d’Antonio Morales i el seu equip de treball, amb gran recolzament de les institucions municipals, amb la gestió del Nou Camp Municipal i amb la cessió de categories per part de la Fundació Privada Escola de Futbol Calella. Un projecte ambiciós que en pocs mesos ha tornat ha posar el nom de la ciutat en l’orbita del futbol català com una entitat respectable, que funciona de manera transparent i amb un organigrama semi-professional conformat per més de 70 persones i que ja és una referència. Aquesta es la Fundació Esportiva Grama, un SENTIMENT COLOMENC!!!