Toni Rovira: «Estic convençut que la temporada que ve la Grama tindrà un equip súper-competitiu»

El entrenador del Juvenil A de la FEGrama, Toni Rovira, posa con un balón en el Nou Municipal de Santa Coloma
11/02/2016

Aquesta setmana hem parlat amb Toni Rovira Vives (Badalona, 10/11/1964) sobre el Juvenil A. Actualment en sisena posició amb 27 punts, lluny del líder però a prop del quart lloc de la classificació.

– Pensaves que la primera volta del campionat s’anava a tancar lluny dels dos primers i de manera irregular?

– Jo crec que a nivell de punts, no és per posar excusa, però penso que no reflecteix com hem jugat, a nivell de joc i ocasions. He pogut assistir a molts partits de la categoria i llevant un parell d’equips la majoria genera 3/4 ocasions de gol mentre que nosaltres hem generat 8/10 ocasions per partit i la veritat és que de cara a porteria estàvem negats.

No era normal que Borja portarà 11 pals en mitja volta i ara des que ha començat l’any hagi recuperat el seu olfacte golejador. I això vulguis que no va fer que a nivell anímic i de confiança la plantilla es veiés afectada, la plantilla no estava al màxim i era normal que es pensarà «una altra vegada ens passarà el mateix».

No s’hagués arribat al primer lloc però si en la primera volta s’hagués fet justícia al nostre nivell de joc i ocasions podríem haver-la acabat en tercera posició tranquil·lament.

– L’inici de lliga marca molt.

– En el camp del Cornellà vam perdre 2-0, a la primera part vam enviar una pilota al pal, generem dues ocasions d’1 contra 1 que no van entrar i després ells ens van marcar… el dia de Júpiter va ser igual, la primera part podríem haver marcat 2/3 gols i a la segona meitat t’arriben ells un parell de vegades i et marquen.

Aquestes coses ens condiciona una mica perquè si aquesta ratxa que hem tingut ara l’haguéssim tingut al principi l’equip hagués rendit molt millor, perquè sempre és important començar bé i agafar confiança. Quan comences que les coses no et surten i tens mala sort vulguis que no t’acaba condicionant.

– El club volia un ascens a Lliga Nacional, però l’objectiu s’ha escapat.

– Jo mai he renunciat a res però sabia que havia equips que per història, organigrama i com està organitzat el juvenil tenien més possibilitats que nosaltres. Per exemple Júpiter, que va líder, té dos equips a Primera Divisió i després d’una gran temporada passada el seu bloc de jugadors es compon d’un 80% de nois que van pujar del B i C.

Nosaltres del Juvenil B només vam poder pujar a dos jugadors i en aquest aspecte tot ha anat millorant al club ja que ara tenim un bloc dirigit per Javier Murillo que estan realitzant una gran campanya i on hi ha molts jugadors que ja podrien debutar a la categoria. Així que de cara a la temporada vinent penso que serà més fàcil formar una plantilla ja que només hauríem de buscar potser dos jugadors i no haver de buscar 8/9 jugadors com ha passat aquest any.

El primer any vam haver de fer un equip completament de 0, el segon any no vam poder pujar a ningú ja que el Juvenil B acabava d’aconseguir l’ascens a Primera Divisió, aquest any només hem pogut pujar com he dit a dos nois però l’any que ve estic convençut que tindrem un gran equip amb molta aportació del B.

Juvenil A 1516

– L’any ha començat impressionant. Quatre victòries seguides i desgraciadament els pals i les decisions errònies dels àrbitres van fer que en l’últim partit es trenqués la ratxa.

– Cornellà és un gran rival, ens van sorprendre en els primers 20 minuts però després arran d’empatar i avançar-nos al marcador crec que nosaltres vam estar molt bé i és una llàstima que ens perjudicaran els àrbitres.

Érem el millor equip de 2016 i en cas d’haver guanyat o empatat feia que s’hagués seguit una dinàmica molt bona per seguir lluitant per quedar el més amunt possible. Queda molta lliga i seguirem lluitant per acabar al lloc més alt que puguem.

– Com et planteges la segona volta del campionat?

– L’objectiu ara és sumar 9 punts més per assegurar matemàticament la permanència a Preferent i a partir d’aquí si podem quedar segons millor que quarts o cinquens.

Evidentment si veiem que arriba un moment en què ja no lluitem per res, que no tenim opció de pujar ni de perdre la categoria ja tocarà donar-li minuts a aquests jugadors que han estat entrenant molt bé però han gaudit de pocs minuts o menys del que pensaven, donar minuts a aquesta gent que ha col·laborat amb el grup.

També tinc en ment de cara a l’any que ve donar-li minuts a aquests jugadors que han de donar el salt a la categoria, i d’aquesta manera s’adaptin abans.

– Algun equip de la categoria t’ha sorprès?

– La veritat és que no. Potser el Cornellà per què la majoria dels jugadors que tenen són de primer any i en general em sorprèn pel ritme, la intensitat i el saber estar al camp. Del Júpiter ja sabia que era a priori el rival més poderós perquè van estar a prop de l’ascens l’any passat i mantenien bastant part del bloc més el que et comentava abans de l’ascens de jugadors del B i C.

– Què et sembla el Juvenil B d’aquesta temporada?

– No voldria destacar a cap jugador en concret però podria dir-te que veig un bloc molt bo i tant de bo puguin lluitar per pujar de categoria. Si s’aconsegueix perfecte, però si no la veritat és que el gran treball realitzat ja s’està veient.

L’important és quedar entre els cinc primers de la categoria que està just darrere de la nostra perquè això vol dir que de cara a la temporada vinent poden participar amb moltes garanties de fer-ho bé en Preferent, hi ha molts jugadors que estan preparats per fer el salt .

Estic convençut que la temporada que ve la Grama tindrà un equip súper-competitiu i no haurem de dedicar molt de temps a inculcar moviments i altres coses perquè ja els tindran assimilats des del Juvenil B.

– Moltes gràcies Toni per atendre’ns i molta sort en el que resta de lliga.

El entrenador del Juvenil A de la FEGrama, Toni Rovira, posa con un balón en el Nou Municipal de Santa Coloma
El entrenador del Juvenil A de la FEGrama, Toni Rovira, posa con un balón en el Nou Municipal de Santa Coloma

Esta semana hemos hablado con Toni Rovira Vives (Badalona, 10/11/1964) sobre el Juvenil A. Actualmente en sexta posición con 27 puntos, lejos del líder pero cerca del cuarto puesto de la clasificación.

– ¿Pensabas que la primera vuelta del campeonato se iba a cerrar lejos de los dos primeros y de manera irregular? 

– Yo creo que a nivel de puntos, no es por poner excusa, pero pienso que no refleja como hemos jugado, a nivel de juego y ocasiones. He podido asistir a muchos partidos de la categoría y quitando un par de equipos la mayoría genera 3/4 ocasiones de gol mientras que nosotros hemos generado 8/10 ocasiones por partido y la verdad es que de cara a portería estábamos negados.

No era normal que Borja llevará 11 postes en media vuelta y ahora desde que ha empezado el año haya recuperado su olfato goleador. Y esto quieras que no hizo que a nivel anímico y de confianza la plantilla se viera afectada, la plantilla no estaba al máximo y era normal que se pensará «otra vez nos va a pasar lo mismo».

No se hubiera llegado al primer puesto pero si en la primera vuelta se hubiera echo justicia a nuestro nivel de juego y ocasiones podríamos haberla acabado en tercera posición tranquilamente.

– El inicio de liga marca mucho.

– En el campo del Cornellà perdimos 2-0, en la primera parte enviamos una pelota al palo, generamos dos ocasiones de 1 contra 1 que no entraron y luego ellos nos marcaron… el día de Júpiter fue igual, la primera parte podríamos haber marcado 2/3 goles y en la segunda mitad te llegan ellos un par de veces y te marcan.

Estas cosas nos condiciona un poco porqué si esta racha que hemos tenido ahora la hubiéramos tenido al principio el equipo hubiera rendido mucho mejor, porqué siempre es importante empezar bien y coger confianza. Cuando empiezas que las cosas no te salen y tienes mala suerte quieras que no te acaba condicionando.

– El club quería un ascenso a Liga Nacional, pero el objetivo se ha escapado.

– Yo nunca he renunciado a nada pero sabía que había equipos que por historia, organigrama y como está organizado el juvenil tenían más posibilidades que nosotros. Por ejemplo Júpiter, que va líder, tiene dos equipos en Primera División y tras una gran temporada pasada su bloque de jugadores se compone de un 80% de chicos que subieron del B y C.

Nosotros del Juvenil B sólo pudimos subir a dos jugadores y en ese aspecto todo ha ido mejorando en el club pues ahora tenemos un bloque dirigido por Javier Murillo que están realizando una gran campaña y donde hay muchos jugadores que ya podrían debutar en la categoría. Así que de cara a la próxima temporada pienso que será más fácil formar una plantilla ya que solamente tendríamos que buscar quizás dos jugadores y no tener que buscar 8/9 jugadores como ha pasado este año.

El primer año tuvimos que hacer un equipo completamente de 0, el segundo año no pudimos subir a nadie pues el Juvenil B acababa de conseguir el ascenso a Primera División, este año solo hemos podido subir como he dicho a dos chicos pero el año que viene estoy convencido que tendremos un gran equipo con mucha aportación del B.

– El año ha empezado impresionante. Cuatro victorias seguidos y desgraciadamente los palos y las decisiones erróneas de los árbitros hicieron que en el último partido se rompiera la racha.

– Cornellà es un gran rival, nos sorprendieron en los primeros 20 minutos pero luego a raíz de empatar y adelantarnos en el marcador creo que nosotros estuvimos muy bien y es una lástima que nos perjudicarán los árbitros.

Eramos el mejor equipo de 2016 y en caso de haber ganado o empatado hacía que se hubiera seguido una dinámica muy buena para seguir luchando por quedar lo más arriba posible. Queda mucha liga y seguiremos luchando por acabar en el puesto más alto que podamos.

– ¿Cómo te planteas la segunda vuelta del campeonato?

– El objetivo ahora es sumar 9 puntos más para asegurar matemáticamente la permanencia en Preferente y a partir de hay si podemos quedar segundos mejor que cuartos o quintos.

Evidentemente si vemos que llega un momento en el que ya no luchamos por nada, que no tenemos opción de subir ni de perder la categoría pues tocará darle minutos a esos jugadores que han estado entrenando muy bien pero han gozado de pocos minutos o menos de lo que pensaban, dar minutos a esa gente que ha colaborado con el grupo.

También tengo en mente de cara al año que viene darle minutos a esos jugadores que tienen que dar el salto a la categoría, y de esa manera se adapten antes.

– ¿Algún equipo de la categoría te ha sorprendido?

– La verdad es que no. Quizás el Cornellà porqué la mayoría de los jugadores que tienen son de primer año y en general me sorprende por el ritmo, la intensidad y el saber estar en el campo. Del Júpiter ya sabía que era apriori el rival más poderoso porqué estuvieron cerca del ascenso el año pasado y mantenían bastante parte del bloque más lo que te comentaba antes del ascenso de jugadores del B y C.

– ¿Qué te parece el Juvenil B de esta temporada?

– No quisiera destacar a ningún jugador en concreto pero podría decirte que veo un bloque muy bueno y ojalá puedan luchar por subir de categoría. Si se consigue perfecto, pero si no la verdad es que el gran trabajo realizado ya se está viendo.

Lo importante es quedar entre los cinco primeros de la categoría que esta justo detrás de la nuestra porqué eso significa que de cara a la temporada que viene pueden participar con muchas garantías de hacerlo bien en Preferente, hay muchos jugadores que están preparados para dar el salto.

Estoy convencido que la temporada que viene la Grama tendrá un equipo súper-competitivo y no tendremos que dedicar mucho tiempo a inculcar movimientos y demás porqué ya los tendrán asimilados desde el Juvenil B.

– Muchas gracias Toni por atendernos y mucha suerte en lo que resta de liga.

Etiquetas: ,