Punt in extremis contra la «Guine»

Cristóbal ha anotat el gol de l’empat

Partit disputat fins a la última jugada on la Grama suma un punt amb un penal clar per mans a dins de l’àrea.

-DBC- Per enfrontar-se a la Guineueta a domicili era necessari canviar alguna cosa i tirar d’experiència i així ho va fer Juan Camilo Vázquez amb el seu onze inicial amb: Luque a la porteria; Juan Carlos i Lucas al centre de la defensa; Michel i Peña com a laterals; Velasco i Bruno al centre del camp; Éric i Rosillo a les bandes; i Óscar i Cristóbal en punta d’atac.

S’esperava una batalla dura sobre el terreny de joc i el partit no ha decepcionat. Començava molt forta la “Guine” amb una ocasió molt clara per Rokeni als dos minuts de joc que Álex Luque ha pogut refusar. Abans de que la Grama tingués temps de reaccionar, als quatre minuts, una nova acció en un córner ha obligat a lluir-se al porter colomenc.

Camilo es deixava la veu a la banqueta intentant reordenar als seus jugadors, demanant intensitat i demanant joc directe. I de mica en mica, la Grama ha anat assentant-se mentre la Guineueta, sense perdre intensitat, veia com la qualitat del blanc i blaus anava superant-los en la pressió.

I així ha transcorregut la primera meitat, amb pilotades llargues de la Guineueta que repel·lien Juan Carlos i Lucas amb l’ajuda de Velasco. En atac, la doble punta configurada per Muñoz i Cristóbal s’han deixat la pell buscant superar als defensors. No han tingut gaire sort, però donaven presència en atac i la seva lluita era aprofitada per Rosillo i Éric en bandes i en segones jugades.

Just abans del xiulet que enviava als jugadors cap a vestidors, als 45 minuts,  la gran oportunitat la ha tingut el dorsal número 11 de la Grama, Óscar Muñoz. Una centrada bombejada de Michel la punxava el davanter colomenc a dins de l’àrea petita i el seu xut creuat l’ha pogut treure la defensa quan la pilota entrava a dins de la porteria de Pacheco. 0-0 al descans.

A la represa saltaven al terreny de joc els mateixos protagonistes, es preveia exactament el mateix guió i així ha estat amb l’excepció dels minuts finals.

En un terreny de joc de dimensions reduïdes les pilotades llargues han estat la tònica general durant la segona part. Als 55 minuts, en una d’aquestes pilotades va ser Pardo el que va penetrat per banda esquerra i podent finalitzar la jugada disparant per sobre de la porteria de Luque. Intentava respondre Óscar Muñoz amb un xut fluix que no va donar problemes a Pacheco.

El tècnic de la Grama pensava en donar un nou aire a l’equip per afrontar la fi del partit i amb aquesta idea va donar entrada a Marçal i a Peris en substitució de Bruno i d’Éric (minut 67). Més control al mig del camp i velocitat per l’atac per tal de donar un pas endavant en busca de la victòria.

De mica en mica, la “Guine” va anar perdent intensitat en la pressió i la Grama va estar una mica més còmode sobre el terreny de joc encara que sense generar perill destacable sobre la porteria de Pacheco. En aquest moment de superioritat colomenca, als 75 minuts, en una contra que conduïa Marçal amb velocitat al mig del camp, va rebre una entrada bestial pel darrera, sense possibilitat de jugar la pilota, que ha suposat la targeta vermella directa per Aldana.

Amb un quart d’hora per davant i amb superioritat, la Grama ho tenia tot de cara per intentar vèncer el partit però les coses s’havien de complicar pels nois de Juan Camilo.  Als 81 minuts, el míster de la Grama feia el tercer canvi retirant a Rosillo i donant entrada a l’uruguaià Jorge. I en una jugada intranscendent, sense perill aparent, els de Luís Gallego van forçar un corner a la dreta de Luque. Tots sabíem del perill de la pilota aturada per part de la Guineueta però encara així ens ho van fer. Acumulació d’homes en el primer pal i córner molt tancat. Qualsevol que toqués la pilota podia fer gol i va ser Carmona, als 82 minuts, el que va cabotejar-la cap a les xarxes de Luque. 1-0 i partit molt complicat pels de Santa Coloma.

Si ja era difícil sumar punts al Municipal de la Guineueta en situació normal, més difícil ho era encara amb l’equip de Gallego per sobre al marcador i amb inferioritat numèrica. Però els nostres ho van seguir lluitant i Jorge va tenir l’empat als 85 minuts però Pacheco va respondre de manera magistral. En el córner posterior, Óscar Muñoz, en una jugada calcada al gol de la “Guine” van poder aconseguir l’1-1 però la defensa va treure la pilota sota pals.

Quedaven pocs minuts per aconseguir l’empat i el tècnic de la Grama donava entrada a Ángel en substitució de Michel (86 minuts). Era l’últim recurs per doblegar a l’equip de Nou Barris. Ho intentava Cristóbal sobre el temps reglamentari amb un cop de cap que va passar molt creuat fora de la porteria de Pacheco.

Per acabar, els quatre minuts de prolongació havien de ser decisius. I aquí la picaresca del futbol els hi va sortir malament als jugadors de la Guineueta. En una de les lluites dels minuts finals, Pacheco, va caure aparentment lesionat mentre els minuts passaven i l’equip local mantenia l’avantatge. Però el col·legiat va tenir en compte aquesta pèrdua de temps per afegir un minut més als quatre de descompte i en aquest minut extra Marc va tocar la pilota amb la mà dins de l’àrea després d’un remat d’Óscar Muñoz.

L’àrbitre no va dubtar i,  encara que davant  una enorme pressió ambiental, va assenyalar el punt de penal i va mostrar la segona targeta groga al jugador de la “Guine”. Cristóbal Léon, agafant la responsabilitat, va anotar l’empat per la Grama sobre el xiulet final.

Empat a un en un partit que no es recordarà pel futbol d’ambdós equips però si ha de ser recordat per tots aquells que visitin un feu tan difícil com el de la Guineueta. Allà no és fàcil sumar i la Grama ho ha aconseguit amb ofici.

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE 1CAT1

Óscar Muñoz fuerza el penalti del empate en el min. 95

Partido disputado hasta la última jugada donde la Grama suma un punto con un penalti claro por manos dentro del área.

-DBC- Para enfrentarse a la Guineueta a domicilio era necesario cambiar algo y tirar de experiencia y así lo hizo Juan Camilo Vázquez con su once inicial con: Luque en la portería; Juan Carlos y Lucas en el centro de la defensa; Michel y Peña como laterales; Velasco y Bruno en el centro del campo; Éric y Rosillo en las bandas; y Óscar y Cristóbal en punta de ataque.

Se esperaba una batalla dura sobre el terreno de juego y el partido no ha decepcionado. Comenzaba muy fuerte la «Guine» con una ocasión muy clara para Rokeni a los dos minutos de juego que Álex Luque ha podido rechazar. Antes de que la Grama tuviera tiempo de reaccionar, a los cuatro minutos, una nueva acción en un córner ha obligado a lucirse al portero colomense.

Camilo se dejaba la voz en el banquillo intentando reordenar a sus jugadores, pidiendo intensidad y pidiendo juego directo. Y poco a poco, la Grama ha ido asentándose mientras la Guineueta, sin perder intensidad, veía como la calidad de los blanquiazules iba superándolos en la presión.
Y así ha transcurrido la primera mitad, con pelotazos en largo de la Guineueta que repelían Juan Carlos y Lucas con la ayuda de Velasco. En ataque, la doble punta configurada por Muñoz y Cristóbal se dejaban la piel buscando superar a los defensores. No han tenido mucha suerte, pero daban presencia en ataque y su lucha era aprovechada por Rosillo y Éric en bandas y en segundas jugadas.

Justo antes del pitido que enviaba a los jugadores hacia vestuarios, a los 45 minutos, la gran oportunidad la ha tenido el dorsal número 11 de la Grama, Óscar Muñoz. Un centro bombeado de Michel lo pinchaba el delantero colomense dentro del área pequeña y su disparo cruzado lo ha podido sacar la defensa cuando el balón entraba dentro de la portería de Pacheco. 0-0 al descanso.

En la reanudación saltaban al terreno de juego los mismos protagonistas, se preveía exactamente el mismo guión y así ha sido con la excepción de los minutos finales.

En un terreno de juego de dimensiones reducidas los pelotazos largos han sido la tónica general durante la segunda parte. A los 55 minutos, en uno de esos pelotazos ha sido Pardo el que penetró por banda izquierda y pudo finalizar la jugada disparando por encima de la portería de Luque. Intentaba responder Óscar Muñoz con un disparo flojo que no dio problemas a Pacheco.

El técnico de la Grama pensaba en dar un nuevo aire al equipo para afrontar el final del partido y con esta idea dio entrada a Marçal y a Peris en sustitución de Bruno y de Éric (minuto 67). Más control en medio del campo y velocidad para el ataque con el fin de dar un paso adelante en busca de la victoria.

Poco a poco, la «Guine» fue perdiendo intensidad en la presión y la Grama estuvo un poco más cómoda sobre el terreno de juego aunque sin generar peligro destacable sobre la portería de Pacheco. En este momento de superioridad colomense, a los 75 minutos, en una contra que conducía Marçal con velocidad en medio del campo, recibió una entrada bestial por detrás, sin posibilidad de jugar el balón, que ha supuesto la tarjeta roja directa para Aldana.

Con un cuarto de hora por delante y con superioridad, la Grama lo tenía todo de cara para intentar vencer el partido, pero las cosas se iban a complicar para los chicos de Juan Camilo. A los 81 minutos, el mister de la Grama hacía el tercer cambio retirando a Rosillo y dando entrada al uruguayo Jorge. Y en una jugada intrascendente, sin peligro aparente, los de Luís Gallego forzaron un corner a la derecha de Luque. Todos sabíamos del peligro de la pelota parada por parte de la Guineueta pero aún así nos lo hicieron. Acumulación de hombres en el primer palo y córner muy cerrado. Cualquiera que tocara el balón podía hacer gol y fue Carmona, a los 82 minutos, quien lo que cabeceó hacia las redes de Luque. 1-0 y partido muy complicado por los de Santa Coloma.

Si ya era difícil sumar puntos en el Municipal de la Guineueta en situación normal, más difícil lo era aún con el equipo de Gallego por encima en el marcador y con inferioridad numérica. Pero los nuestros lo siguieron luchando y Jorge tuvo el empate a los 85 minutos pero Pacheco respondió de manera magistral. En el córner posterior, Óscar Muñoz, en una jugada calcada al gol de la «Guine» pudp conseguir el 1-1 aunque la defensa sacó el balón bajo palos.

Quedaban pocos minutos para lograr el empate y el técnico de la Grama daba entrada a Ángel en sustitución de Michel (86 minutos). Era el último recurso para doblegar al equipo de Nou Barris. Lo intentaba Cristóbal sobre el tiempo reglamentario con un cabezazo que pasó muy cruzado fuera de la portería de Pacheco.

Por último, los cuatro minutos de prolongación debían ser decisivos. Y aquí la picaresca del fútbol les salió mal a los jugadores de la Guineueta. En una de las luchas en los minutos finales, Pacheco, cayó aparentemente lesionado mientras el reloj corría y el equipo local mantenía la ventaja.

Pero el colegiado tuvo en cuenta esta pérdida de tiempo para añadir un minuto más a los cuatro de descuento y en este minuto extra Marc tocó el balón con la mano dentro del área tras un cabezazo de Óscar Muñoz.

El árbitro no dudó y, ante una enorme presión ambiental, señaló el punto de penalti y mostró la segunda tarjeta amarilla al jugador de la «Guine». Cristóbal Léon, tomando la responsabilidad, anotó el empate para la Grama sobre el pitido final.

Empate a uno en un partido que no se recordará por el fútbol de ambos equipos pero si debe ser recordado por todos aquellos que visiten un feudo tan difícil como el de la Guineueta. Allí no es fácil sumar y la Grama lo ha conseguido con oficio.

CLICAD PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO

CLICAD PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE 1CAT1