Nova derrota, situació límit.

Buba en una jugada del partit (foto: Pedro González)

De nou els minuts finals condemnen a la Fundació Esportiva Grama en un partit on es va poder guanyar i es va acabar perdent.

Canvis significatius al primer onze de Toni Rovira com a entrenador de la Grama, sortien d’inici Ión Perelló i Sergi Duarte per establir una defensa de tres homes amb Rojas, Juan Carlos i Chica. Plantejament ofensiu per mostrar-li a la Unió Esportiva Castelldefels que la seva visita a Santa Coloma seria difícil.

Després d’un començament intens, el partit s’ha anat diluint. Molta por per part d’ambdós equips, més control i sensació de perill pels colomencs  però sense finalitzar. La jugada que ha marcat la primera meitat ha arribat al minut 17, un atac de la Grama per l’esquerra ha acabat en un centre buscant el remat de Cristo i ,en la lluita per la pilota, hi ha hagut un violent xoc entre el davanter local i el capità del Castelldefels, Alegre. El defensor groc ha caigut estabornit a terra i ha quedat immòbil. S’ha fet el silenci a l’estadi i les assistències han saltat al terreny de joc per atendre a Alegre. Després d’uns minuts d’incertesa, ha pogut abandonar el terreny de joc pel seu propi peu i, amb collaret, ha sigut traslladat a l’Hospital. Això ha provocat la primera substitució pels visitants, amb l’entrada de Manrique, i un refredament total del joc.

La primera part s’ha diluït però la Grama ha tingut un parell d’ocasions. Cal destacar una bona jugada de Buba als 31 minuts per banda dreta, que centra i que no pot rematar Cristo al segon pal per molt poc. I, al minut 38, una jugada de Ión Perelló que acaba als peus de  Duarte i amb un xut molt fluixet a mans de Manu Martín. Encara així, han sigut els nois de Miki Carrillo els que han tingut la última ocasió de la primera part amb una pilota perduda, pel mig del camp colomenc, que ha aprofitat Eric González per posar-li una assistència clara a Santi Triguero. El veterà davanter del Castelldefels ha trigat molt i la defensa colomenca ha pogut refer-se de l’error. Descans amb el marcador inicial.

La xerrada al vestidor de la Fundació s’ha notat des de la primera jugada, una pilota filtrada de Pluvins per Buba a banda esquerra ha suposat un xut creuat que ha marxat fora per molt poc. Primera acció i primer atac perillós. Adri i Pluvins han controlat absolutament el control del joc al mig del camp i Buba la ha tingut en un mà a mà en bona jugada de Pluvins, però Manu Martín s’ha mostrat decisiu i ha evitat el gol. Corria el minut 58 i aquí ha començat ha créixer l’equip groc. Mica en mica, els nois de Miki Carrillo han anat superant la pressió colomenca. Un gol correctament anul·lat a Triguero i l’aparició constant de Jordi Cano han fet mal  a la Fundació. La Grama ha perdut arribada a l’àrea i l’exjugador Fran Piera ha tingut una internada i una ocasió per esquerra que ha obligat a una bona intervenció de Toni Texeira.  Cristo ha tornat a tenir-la al minut 76 però de nou Manu Martín ha salvat al seu equip.

Semblava que el partit acabaria amb l’empat inicial quan l’estratègia ha deixat en evidència la concentració de l’equip colomenc. Una falta a uns 8 metres de la frontal pel costat dret de l`àrea, l’ha centrat amb el seu guant dret Fran Piera, l’ha cabotejat Sergi Pérez al pal i el refús l’ha aprofitat Bermúdez per fer 0-1 en temps afegit. Al igual que fa unes setmanes a Granollers, una segona jugada, falta de intensitat en el refús i la insistència d’un equip que creia que podia endur-se la victòria ha foradat la porteria de Texeira. No quedava temps per reaccionar però, encara així, Cristo ha pogut empatar en una falta que Manu Martín ha salvat a l’escaire. El córner d’aquesta jugada ha suposat una pilota refusada pel Castelldefels que Pedro Bilbao ha aprofitat per anotar el segon gol sense oposició i amb el qual l’àrbitre ha assenyalat el final del partit.

La victòria treu del descens al Castelldefels i deixa en situació límit als homes de Toni Rovira que viatjaran la propera setmana al camp de l’Ascó, un altre rival directe, un altre duel de necessitats on cada vegada hi ha menys marge.

PARAULA DE PRESIDENT:

El President de la Fundació Esportiva Grama, Antonio Morales, com a màxim responsable de l’entitat, no ha viscut una situació tan dura en quaranta anys de futbol i no eludeix per a res la responsabilitat en tot el que està succeint aquesta temporada però afegeix: » Han estat quatre anys d’ascensos amb els seus respectius campionats, amb entrenadors i jugadors diferents que es van deixar tot al camp. Hem fet un gran sacrifici apostant fort per aquesta plantilla i tenim el sisè pressupost més alt de la categoria. Ni l’Entitat ni la nostra afició mereixen estar patint aquesta situació. Podem atribuir als tècnics una mala planificació de la plantilla a l’inici de temporada, però són els jugadors els que salten al camp. Des de ja, encara que algun jugador no ho mereixi, aquesta plantilla ha d’entendre que l’últim que s’ha de perdre sobre el terreny de joc és l’entrega i l’orgull «.

Duarte jugant la pilota a la banda. (Foto: Pedro González)

De nuevo los minutos finales condenan a la Fundació Esportiva Grama en un partido donde se pudo ganar y se acabó perdiendo.

Cambios significativos en el primer once de Toni Rovira como entrenador de la Grama, salían de inicio Ión Perelló y Sergi Duarte para establecer una defensa de tres hombres con Rojas, Juan Carlos y Chica. Planteamiento ofensivo para mostrarle a la Unión Deportiva Castelldefels que su visita a Santa Coloma sería difícil.

Después de un comienzo intenso, el partido se ha ido diluyendo. Mucho miedo por parte de ambos equipos, más control y sensación de peligro para los colomenses pero sin finalizar. La jugada que ha marcado la primera mitad llegó en el minuto 17, un ataque de la Grama por la izquierda acabó en un centro buscando el remate de Cristo y, en la lucha por el balón, ha habido un violento choque entre el delantero local y el capitán del Castelldefels, Alegre. El defensor amarillo ha caído aturdido al suelo y ha quedado inmóvil. Se ha hecho el silencio en el estadio y las asistencias han saltado al terreno de juego para atender a Alegre. Después de unos minutos de incertidumbre, ha podido abandonar el terreno de juego por su propio pie y, con collarín, ha sido trasladado al Hospital. Esto ha provocado la primera sustitución para los visitantes, con la entrada de Manrique, y un enfriamiento total del juego.

La primera parte se ha diluido pero la Grama ha tenido un par de ocasiones. Cabe destacar una buena jugada de Buba a los 31 minutos por banda derecha, que centra y que no puede rematar Cristo en el segundo palo por muy poco. Y, en el minuto 38, una jugada de Ión Perelló que acaba a los pies de Duarte y con un disparo muy flojo a manos de Manu Martín. Aún así, han sido los chicos de Miki Carrillo los que han tenido la última ocasión de la primera parte con un balón suelto, por el medio del campo colomense, que ha aprovechado Eric González para ponerle una asistencia clara a Santi Triguero. El veterano delantero del Castelldefels ha tardado mucho y la defensa colomense ha podido reponerse del error. Descanso con el marcador inicial.

La charla en el vestuario de la Fundació se ha notado desde la primera jugada, una pelota filtrada de Pluvins para Buba en banda izquierda ha supuesto un tiro cruzado que se marchó fuera por muy poco. Primera acción y primer ataque peligroso. Adri y Pluvins han controlado absolutamente el control del juego en medio del campo y Buba la ha tenido en un mano a mano en buena jugada de Pluvins, pero Manu Martín se ha mostrado decisivo y evitó el gol. Corría el minuto 58 y ahí comenzó ha crecer el equipo amarillo. Poco a poco, los chicos de Miki Carrillo han ido superando la presión colomense. Un gol correctamente anulado a Triguero y la aparición constante de Jordi Cano han hecho daño a la Fundació. La Grama ha perdido llegada al área y el ex jugador Fran Piera ha tenido una internada y una ocasión por la izquierda que ha obligado a una buena intervención de Toni Texeira. Cristo ha vuelto a tenerla en el minuto 76 pero de nuevo Manu Martín ha salvado a su equipo.

Parecía que el partido acabaría con el empate inicial cuando la estrategia ha dejado en evidencia la concentración del equipo colomense. Una falta a unos 8 metros de la frontal, por el lado derecho del Área, la ha centrado con su guante derecho Fran Piera, la ha cabeceado Sergi Pérez al palo y el rechace lo ha aprovechado Bermúdez para hacer 0-1 en tiempo añadido. Al igual que hace unas semanas en Granollers, una segunda jugada, falta de intensidad en el rechace  y la insistencia de un equipo que creía que podía llevarse la victoria, ha agujereado la portería de Texeira. No quedaba tiempo para reaccionar pero, aún así, Cristo ha podido empatar en una falta que Manu Martín ha salvado en la escuadra. El córner de esta jugada ha supuesto un balón despejado por el Castelldefels que Pedro Bilbao aprovechó para anotar el segundo gol sin oposición y con el que el árbitro señaló el final del partido.

La victoria saca del descenso al Castelldefels y deja en situación límite a los hombres de Toni Rovira que viajarán la próxima semana en el campo del Ascó, otro rival directo, otro duelo de necesidades donde cada vez hay menos margen.

PALABRA DE PRESIDENTE:

El Presidente de la Fundació Esportiva Grama, Antonio Morales, cómo máximo responsable de la Entidad, no ha vivido una situación tan dura en cuarenta años de fútbol y no elude para nada la responsabilidad en todo lo que está sucediendo esta temporada pero  añade: “Han sido cuatro años de ascensos con sus respectivos campeonatos, con entrenadores y jugadores diferentes que se dejaron todo en el campo. Hemos hecho un gran sacrificio apostando fuerte por esta plantilla y tenemos el sexto presupuesto más alto de la categoría. Ni la Entidad ni nuestra afición merecen estar sufriendo esta situación. Podemos achacar a los técnicos una mala planificación de la plantilla al inicio de temporada, pero son los jugadores los que saltan al campo. Desde  ya, aunque algún jugador no lo merezca, esta plantilla tiene que entender que lo último que se debe perder sobre el terreno de juego es la entrega y el orgullo”.