Debut de Romero i punt in extremis

Buba, de espaldas ha sido uno de los destacados en el partido de hoy. (Foto: Pedro González)

Empat in extremis per la nova Grama de Toni Romero contra un rival directe que va plantejar un partit seriós.

El primer onze inicial de Toni Romero a la banqueta de la Fundació Esportiva Grama tenia un nom propi. Manuel González “Lolo”, tornava a la titularitat després de molt de temps a la banqueta o fora de les convocatòries. Encara així, de nou en els minuts inicials, sense temps per col·locar- se sobre el terreny de joc, l’Ascó va aprofitar una bona ocasió per avançar-se al marcador. Corria el minut 4 quan el  dorsal número 23 de  l’equip tarragoní , Sergi Masqué, va anotar l’1-0.  Ben d’hora es complicava el partit i la Grama, estrenant entrenador, havia de recomposar-se.

Amb aquest resultat, la primera part ha estat complicada pels colomencs. Dos ocasions hem tingut al primer temps: una jugada de Buba, al minut 18, on la pilota ha marxat desviada per molt poc, i un xut de Pluvins desviat per la defensa. L’Ascó ha pogut allunyar el perill de la seva àrea i ha generat una dinàmica de joc lent per tal d’evitar l’atac directe de la Grama. Així, amb el marcador advers pels nostres, i poques ocasions per ambdós equips, s’ha arribat al descans amb 1-0.

La xerrada al vestidor durant el mig temps s’ha notat en els següents minuts sobre el Municipal d’Ascó. La Grama ha sortit a la segona part disposada a buscar l’empat. Buba s’ha mostrat molt incisiu. Des de la banqueta, Toni Romero ha retirat a Lolo i a Cristo, i ha donat entrada a Cristóbal i Omar per dinamitzar l’atac. L’equip de Miquel Àvila ha aguantat bé en defensa però a falta de 20 minuts pel final la Grama ja dominava el joc i era qüestió de temps. Al minut 81, Pluvins ha tingut l’empat a les seves botes però Eudald ha fet l’aturada del partit.

En els minuts decisius, el tècnic de la Fundació Esportiva Grama, que ha estat molt actiu i advertit pel col·legiat, ha pres una decisió. Sortia del terreny de joc Xavi Pluvins i entrava el capità: Roberto Morales. L’home cridat a portar la batuta d’aquest equip en els moments complicats saltava al camp després de molts mesos lesionat. És la gran esperança i no ha trigat en fer-se notar. Ha marcat terreny, ha dominat la pilota aturada i ha comandat la ofensiva colomenca en els minuts finals. A l’afegit del partit, els cinc minuts decretats pel col·legiat Reinoso Mangas, la Grama s’ha abalançat sobre l’àrea tarragonina i en una jugada de Buba, Cristóbal León ha tornat a ser decisiu per l’equip anotant l’empat al minut 93. El partit no s’ha acabat aquí, l’equip blau, ha seguit bombardejant la porteria d’Eudald buscant la remuntada però no ha pogut ser.

Un empat contra un rival  directe potser no és el resultat ideal, però tal i com s’han posat les coses tan d’hora i amb la lluita constant durant tot el partit, el punt aconseguit ha de ser un punt d’inflexió pels nois de Toni Romero. La setmana vinent, a les 11:45h, contra la Pobla de Mafumet, continua l’esforç de la Fundació per sortir de les posicions de descens.

Empate in extremis por la nueva Grama de Toni Romero contra un rival directo que planteó un partido serio.

El primer once inicial de Toni Romero en el banquillo de la Fundación Esportiva Grama tenía un nombre propio: Manuel González «Lolo», volvía a la titularidad después de mucho tiempo en el banquillo o fuera de las convocatorias. Aún así, de nuevo en los minutos iniciales, sin tiempo para colocarse sobre el terreno de juego, el Ascó aprovechó una buena ocasión para adelantarse en el marcador. Corría el minuto 4 cuando el dorsal número 23 del equipo tarraconense, Sergi Masqué, anotó el 1-0. Muy temprano se complicaba el partido y la Grama, estrenando entrenador, tenía que recomponerse.

Con este resultado, la primera parte ha sido complicada por los colomenses. Dos ocasiones hemos tenido en el primer tiempo: una jugada de Buba, en el minuto 18, donde el balón se ha marchado desviado por muy poco, y un disparo de Pluvins desviado por la defensa. El Ascó ha podido alejar el peligro de su área y ha generado una dinámica de juego lento para evitar el ataque directo de la Grama. Así, con el marcador adverso para los nuestros, y pocas ocasiones para ambos equipos, se llegó al descanso con 1-0.

La charla en el vestuario durante el medio tiempo se ha notado en los siguientes minutos sobre el Municipal de Ascó. La Grama ha salido en la segunda parte dispuesta a buscar el empate. Buba se ha mostrado muy incisivo. Desde el banquillo, Toni Romero ha retirado a Lolo y a Cristo, y ha dado entrada a Cristóbal y Omar para dinamizar el ataque. El equipo de Miguel Ávila ha aguantado bien en defensa pero a falta de 20 minutos para el final la Grama ya dominaba el juego y era cuestión de tiempo. En el minuto 81, Pluvins ha tenido el empate en sus botas pero Eudald ha hecho la parada del partido.

En los minutos decisivos, el técnico de la Fundación Deportiva Grama, que ha sido muy activo y advertido por el col • do, ha tomado una decisión. Salía del terreno de juego Xavi Pluvins y entraba el capitán: Roberto Morales. El hombre llamado a llevar la batuta de este equipo en los momentos complicados saltaba al campo después de muchos meses lesionado. Es la gran esperanza y no ha tardado en hacerse notar. Ha marcado terreno, ha dominado la pelota parada y ha comandado la ofensiva colomense en los minutos finales. En el añadido del partido, en los cinco minutos decretados por el colegiado Reinoso Mangas, la Grama se ha abalanzado sobre el área tarraconense y en una jugada de Buba, Cristóbal León ha vuelto a ser decisivo para el equipo anotando el empate en el minuto 93. El partido no ha terminado aquí, el equipo azul, ha seguido bombardeando la portería de Eudald buscando la remontada pero no ha podido ser.

Un empate contra un rival directo quizás no es el resultado ideal, pero tal y como se han puesto las cosas tan temprano y con la lucha constante durante todo el partido, el punto conseguido debe ser un punto de inflexión para los chicos de Toni Romero. La próxima semana, a las 11: 45h, contra la Pobla de Mafumet, continúa el esfuerzo de la Fundació para salir de las posiciones de descenso.