Llums i ombres per un debut amb derrota

Edgar Velasco anota el primer gol de la tarda

Primera derrota de la temporada contra un Palamós seriós que va saber aprofitar les febleses de la Grama.

DBC – No és el començament esperat en quant a resultat però no cal fer saltar les alarmes per una derrota en la primera jornada contra un dels candidats a l’ascens. I no és necessari perquè durant gran part del partit, els homes de Juan Camilo Vázquez, van gaudir d’una alta pressió i del joc ofensiu que els caracteritza, però amb l’error de donar possibilitats a un rival que s’ho va creure i que va aprofitar la circumstància per pescar valuosos punts a Santa Coloma.

La Grama sortia amb la alineació inicial estàndard de la pretemporada. Caleb en porteria, zona defensiva per Michel, Peña, Juan Carlos i Rojas, mig del camp per Edgar i Marçal, bandes per Rosillo i Duarte, i punta d’atac per Peris i Éric López.

Primers minuts de tanteig, de situació sobre el camp, però amb una Grama que va agafat la iniciativa ben d’hora i va obligar a l’equip gironí a replegar línies i aguantar les envestides colomenques en el seu propi camp. Constants intercanvis de posició feien que Rosillo i Peris apareguessin per banda o pel centre. Tenia problemes el Palamós per controlar els atacs locals i era qüestió de temps que el marcador s’obrís.

El primer avís seriós, amb aturada extraordinària de Quintí, va córrer a càrrec de Nacho Rosillo. En un córner botat per Marçal, la pilota al segon pal la va rematat el dorsal 7 de la Grama en una tisora que el porter del degà va enviar a córner amb serioses dificultats. En el segon intent des de la cantonada de la banda contraria, la pilota de Marçal es va passejar per l’àrea petita fins que Edgar Velasco, al segon pal, la va engaltar, en posició semi acrobàtica, per anotar el primer gol de la tarda. 1-0 als 21 minuts de joc i amb una Grama com feia molt de temps que no es recordava.

Amb el marcador a favor, havent mostrat superioritat en el joc i en ocasions, va entrar en joc la psicologia del futbol. La Grama va pensar que la feina estava feta i el Palamós, en lloc de tirar la tovallola, va creure que podia remuntar el partit. Cada equip va creure una cosa, uns en negatiu y els altres en positiu. Y de mica en mica, els homes de Joan Marmol van veure que tindrien possibilitats i les van tenir. Una pilota des de porteria enviada per Quintí sobre la zona defensiva dels colomencs, va ser aprofitada en segona jugada per Tamba per superar als centrals i batre sense inconvenients a Caleb Martínez fent l’empat a un als 34 minuts.

Després de la il·lusió inicial, teníem un nou panorama i un nou partit on el degà de Catalunya s’havia sobreposat a un rival superior i un marcador en contra. Els minuts finals de la primera part, no van donar per gaire més. La Grama va intentar refer-se de la gerra d’aigua freda que suposava l’empat però només vam tenir una ocasió sobre el temps reglamentari. Una falta a la frontal la va aprofitar Marçal per intentar sorprendre al porter, però Quintí va reaccionar bé i es va arribar amb 1-1 al descans.

El segon temps ens havia de deparar espectacle al marcador. La Grama va intentar reviure les sensacions de l’inici però l’equip va sortit bastant fred després del descans i la primera ocasió va ser pel Palamós en una falta llunyana que Caleb va poder aturar justament al seu escaire dret.  Durant els primers minuts de joc d’aquesta segona part ho va seguir intentant l’equip visitant amb una pilota creuada que va passar ben a prop del pal esquerra de Caleb.

La resposta de la Grama va arribar al minut 50, amb una jugada a la frontal de l’àrea de Marçal que, rodejat de defensors, va poder obrir a banda esquerra per Éric López. Sense dubtar-ho, l’extrem colomenc va enviar la seva rosca sobre la porteria de Quintí i, aquesta, es va estavellar a  l’escaire de la porteria del Palamós. Amb una simple reacció, la Grama havia tingut a tocar el gol i tornar a posar-se per davant al marcador però la pilota no va entrar i l’equip de Juan Camilo continuava amb l’empat.

Encara amb aquest intent d’Éric per fer l’empat, la Grama no estava còmode sobre el terreny de joc. Ho van intentar Peris i Peña des de molt lluny, però el Palamós va mantenir ben plantades les seves línies, va anar aprofitant les segones jugades i va anar mostrant les seves perilloses contres per mantenir alerta a la defensa de la Grama. Amb aquest guió, un nou error defensiu, en una pilota penjada des de banda esquerra, el va aprofitar Tamba per posar per davant al Palamós. Corria el minut 57 i l’equip de Marmol ja guanyava, 1-2, a l’estadi de Santa Coloma.

Juan Camilo reaccionava donant entrada a Cristóbal Leon i reordenant als seus homes d’atac però els nois del degà es mostraven molt ben situats. La Grama intentava jugar permanentment en camp rival i el Palamós tirava contres ràpides fent mal als defensors. Moment decisiu del partit, moment on la banqueta colomenca havia de servir de revulsiu i on van saltar al terreny de joc Edu Soler, Ángel González i Jonathan Linares en detriment de Velasco, Peris i Michel.

La Grama seguia mostrant-se impotent davant de la defensa del Palamós i els visitants estaven còmodes sobre el terreny de joc. Després de nombroses contres, amb molts espais entre les línies de la Grama, una pilota perduda en zona defensiva, va caure a les botes d’Adri Sales que, en jugada individual, va enviar un xut creuat sobre la porteria de Caleb per anotar l’1-3 al minut 80.

Després del tercer gol del Palamós, la Grama va recórrer a l’orgull d’un equip ferit. Massa càstig al marcador pel que s’havia vist durant gran part del partit i fruit d’aquest orgull l’equip colomenc va retallar distàncies mitjançant Cristóbal. En una combinació perfecta entre Rosillo i Cristóbal a dins de l’àrea, el davanter colomenc va foradar la porteria de Quintí, 2-3 al minut 83.

Un equip ferit i amb orgull és capaç de remuntar adversitats. La Grama va estar a punt, al minut 84, d’establir l’empat al marcador. Una boníssima jugada a dins de l’àrea la va centrar Cristóbal fent el passi de la mort per que Edu Soler l’empenyés a gol. Lamentablement el migcampista de la Grama va veure com el seu xut, a boca de canó, va sortit per sobre de la porteria de Quintí quan tothom ja cantava l’empat a l’Estadi.

Els minuts finals, es preveien intensos, amb tota la Grama plantada en camp contrari i el Palamós enviant pilotes fora i dificultant el joc dinàmic, amb constants interrupcions del joc. La irrupció de Bruno per tal de conduir la pilota amb aire fresc al centre del camp, va dinamitzar les jugades d’atac en aquests últims minuts però el marcador no es va moure i finalment la Grama va perdre aquest primer partit de lliga contra el degà per 2-3.

Un partit de debut amb sabor agredolç. Moment de joc que fan creure en aquesta plantilla a l’hora de lluitar pels objectius i moments de desconnexió i errades que segurament podrem solucionar amb  el treball setmanal. Passem pàgina i ens espera la U.E. Jonquera, a qui visitarem el proper diumenge, a les 12h.

CLIQUEU PER LLEGIR L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE 1 CAT 1

Éric López conduce un balón

Primera derrota de la temporada contra un Palamós serio que supo aprovechar las debilidades de la Grama.

DBC – No es el comienzo esperado en cuanto a resultado pero no hay que hacer saltar las alarmas por una derrota en la primera jornada contra uno de los candidatos al ascenso. Y no es necesario porque  durante gran parte del partido, los hombres de Juan Camilo Vázquez, disfrutaron de una alta presión y del juego ofensivo que les caracteriza, pero con el error de dar posibilidades a un rival que se lo creyó y que aprovechó la circunstancia para pescar valiosos puntos en Santa Coloma.

La Grama salía con la alineación inicial estándar de la pretemporada. Caleb en portería, zona defensiva para Michel, Peña, Juan Carlos y Rojas, centro del campo para Edgar y Marçal, bandas para Rosillo y Duarte, y punta de ataque para Peris y Éric López.

Primeros minutos de tanteo, de situación sobre el campo, pero con una Grama que cogió la iniciativa temprano y obligó al equipo gerundense a replegarse líneas y aguantar las embestidas colomenses en su propio campo. Constantes intercambios de posición hacían que Rosillo y Peris aparecieran por banda o por el centro. Tenía problemas el Palamós para controlar los ataques locales y era cuestión de tiempo que el marcador se abriera.

El primer aviso serio, con parada extraordinaria de Quintí, corrió a cargo de Nacho Rosillo. En un córner botado por Marçal, el balón al segundo palo lo remató el dorsal 7 de la Grama en una tijera que el portero del decano envió a córner con serias dificultades. En el segundo intento desde la esquina de la banda contraria, el balón de Marçal se paseó por el área pequeña hasta que Edgar Velasco, en el segundo palo, la empalmó, en posición semi acrobática, para anotar el primer tanto de la tarde. 1-0 a los 21 minutos de juego y con una Grama jugando como hacía mucho tiempo que no se recordaba.

Con el marcador a favor, habiendo mostrado superioridad en el juego y en ocasiones, entró en juego la psicología del fútbol. La Grama pensó que el trabajo estaba hecho y el Palamós, en lugar de tirar la toalla, creyó que podía remontar el partido. Cada equipo creyó algo, unos en negativo y los otros en positivo. Y poco a poco, los hombres de Joan Marmol vieron que tendrían posibilidades y las tuvieron. Un balón de portería enviada por Quintí sobre la zona defensiva de los colomenses, fue aprovechada en segunda jugada por Tamba para superar a los centrales y batir sin inconvenientes a Caleb Martínez haciendo el empate a uno a los 34 minutos.

Tras la ilusión inicial, teníamos un nuevo panorama y un nuevo partido donde el decano de Cataluña se había sobrepuesto a un rival superior y un marcador en contra. Los minutos finales de la primera parte, no dieron para mucho más. La Grama intentó reponerse de la jarra de agua fría que suponía el empate pero sólo tuvimos una ocasión sobre el tiempo reglamentario. Una falta en la frontal la aprovechó Marçal para intentar sorprender al portero, pero Quintí reaccionó bien y se llegó con 1-1 al descanso.

El segundo tiempo nos debía deparar espectáculo en el marcador. La Grama intentó revivir las sensaciones del inicio pero el equipo salió bastante frío tras el descanso y la primera ocasión fue para el Palamós en una falta lejana que Caleb pudo parar justamente a su escuadra derecha. Durante los primeros minutos de juego de esta segunda parte lo siguió intentando el equipo visitante con una pelota cruzada que pasó muy cerca del poste izquierdo de Caleb.

La respuesta de la Grama llegó en el minuto 50, con una jugada en la frontal del área de Marçal que, rodeado de defensores, pudo abrir a banda izquierda para Éric López. Sin dudarlo, el extremo colomense envió su rosca sobre la portería de Quintí y, ésta, se estrelló en la escuadra de la portería del Palamós. Con una simple reacción, la Grama había tenido cerca el gol y volver a ponerse por delante en el marcador pero el balón no entró y el equipo de Juan Camilo continuaba con el empate.

Aunque con este intento de Éric para hacer el empate, la Grama no estaba cómodo sobre el terreno de juego. Lo intentaron Peris y Peña desde muy lejos, pero el Palamós mantuvo bien plantadas sus líneas, fue aprovechando las segundas jugadas y fue mostrando sus peligrosas contras para mantener alerta a la defensa de la Grama. Con este guión, un nuevo error defensivo, en un balón colgado desde banda izquierda, lo aprovechó Tamba para poner por delante al Palamós. Corría el minuto 57 y el equipo de Marmol ya ganaba, 1-2, en el estadio de Santa Coloma.

Juan Camilo reaccionaba dando entrada a Cristóbal Leon y reordenando a sus hombres de ataque pero los chicos del decano se mostraban muy bien situados. La Grama intentaba jugar permanentemente en campo rival y el Palamós tiraba contras rápidas haciendo daño a los defensores. Momento decisivo del partido, momento en el que el banquillo colomense debía servir de revulsivo y donde saltaron al terreno de juego Edu Soler, Ángel González y Jonathan Linares en detrimento de Velasco, Peris y Michel.

La Grama seguía mostrándose impotente ante la defensa del Palamós y los visitantes estaban cómodos sobre el terreno de juego. Tras numerosas contras, con muchos espacios entre las líneas de la Grama, un balón suelto en zona defensiva, cayó en las botas de Adri Salas que, en jugada individual, envió un tiro cruzado sobre la portería de Caleb para anotar el 1-3 en el minuto 80.

Después del tercer gol del Palamós, la Grama recurrió al orgullo de un equipo herido. Demasiado castigo en el marcador según lo visto durante gran parte del partido y fruto de este orgullo,  el equipo colomense recortó distancias mediante Cristóbal. En una combinación perfecta entre Rosillo y Cristóbal dentro del área, el delantero colomense agujereó la portería de Quintí, 2-3 en el minuto 83.

Un equipo herido y con orgullo es capaz de remontar adversidades. La Grama estuvo a punto, en el minuto 84, de establecer el empate en el marcador. Una buenísima jugada dentro del área la centró Cristóbal haciendo el pase de la muerte para que Edu Soler la empujara a gol. Lamentablemente el centrocampista de la Grama vio como su disparo, a bocajarro, salió por encima de la portería de Quintí cuando todo el mundo ya cantaba el empate en el Estadio.

Los minutos finales, se preveían intensos, con toda la Grama plantada en campo contrario y el Palamós enviando balones fuera y dificultando el juego dinámico, con constantes interrupciones del juego. La irrupción de Bruno para conducir el balón con aire fresco en el centro del campo, dinamizó las jugadas de ataque en estos últimos minutos pero el marcador no se movió y finalmente la Grama perdió este primer partido de liga contra el decano por 2-3.

Un partido de debut con sabor agridulce. Momentos de juego que hacen creer en esta plantilla a la hora de luchar por los objetivos y momentos de desconexión y errores que seguramente podremos solucionar con el trabajo semanal. Pasamos página y nos espera la U.E. Junquera, al que visitaremos el próximo domingo, a las 12h.

CLICAD AQUÍ PARA VER EL ACTA DE PARTIDO

CLICAD AQUÍ PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE 1 CATALANA G1