Amb dret a somiar

Nacho Rosillo en el partit contra el Gavà

Tot llest per començar la temporada més il·lusionant amb bons resultats i molt bones sensacions sobre la gespa.

– DBC – Qui havia de dir aquell 12 de maig, quan es consumava el descens de la Grama a Primera Divisió Catalana, que quatre mesos després la dinàmica de l’equip seria tan summament diferent.

Des de l’àrea Esportiva, comandada directament per Manolo García, es van posar a treballar ben aviat per configurar una plantilla competitiva. Un total d’onze baixes, cinc renovacions, nou incorporacions i cinc nois del juvenil que pugen al primer equip. Aquesta ha sigut la feina del Director Esportiu, Toni Pérez, durant l’estiu per tal d’arribar a aquest dissabte amb un equip ja conjuntat i en plena forma.

Juan Camilo Vázquez, nou tècnic de la Grama

Però la primera peça que va configurar aquest equip va ser el director d’orquestra, el tècnic Juan Camilo Vázquez. Amb experiència a les categories inferiors de la Selecció catalana i en equips com Santboià i Viladecans a Primera Divisió Catalana, va aterrar a Santa Coloma amb l’objectiu de retornar a l’equip a Tercera Divisió i amb un projecte de futur.  Juan Torres, com a segon entrenador i Preparador físic i Rubén Pellicero, com a entrenador de porters, seran durant la temporada el seu equip de treball.

Amb aquests ingredients, la pretemporada va començar molt d’hora. Amb només quatre entrenaments, el primer cap de setmana d’agost, la Grama havia de fer front a la primera eliminatòria de Copa Catalunya contra tot un equip de Tercera Divisió, la U.E. Figueres. Molt més rodats i amb la teòrica superioritat  de la categoria, l’equip empordanès va caure contra l’equip colomenc a la tanda de penals després d’un empat a zero en el temps reglamentari.

Una setmana després, la següent ronda de copa ens enfrontava en un derbi al C.F. Badalona. Els homes de Juan Camilo van caure a la tanda de penals però val a dir que la Grama va estar a punt de donar la campanada. Va anar guanyant per 1-0 fins als minuts finals on el Badalona va aprofitar la pilota aturada per endur-se l’empat i guanyar des de la tanda d’onze metres.

Molt bones sensacions en aquests dos partits oficials contra dos equips de categoria superior. El següent test de pretemporada, el primer amistós, va ser a les Fontetes contra el Cerdanyola. Un altre equip de Tercera que no va poder vèncer als colomencs. Empat a zero que seguia mostrant un bon nivell i donava minuts a tots els jugadors del planter.

Encara amb molt bona imatge de l’equip i sabent que els partits son per agafar rodatge, es fa necessària una victòria per corroborar tot el treball que es fa durant la pretemporada. Aquesta va arribar en un dels terrenys de joc més difícils del barcelonès. La Bombonera de Nou Barris va ser l’escenari on la Grama va aconseguir una contundent victòria per 1-4 en el partit de presentació del C.F. Montanyesa. Ja no eren només sensacions, teníem també resultats.

Seguint el calendari de partits establert per agafar rodatge, la següent visita tocava al Municipal del Carrer Girona per jugar contra un altre Tercera, el Granollers. En un partit complicat, on el rival si va mostrar-se conjuntat i preparat per competir, els nois de la Grama van refer-se a un gol inicial dels locals per establir un merescut empat a un.

Luque a la porteria i Lucas en defensa, peces destacades a la pretemporada

La última visita en pretemporada estava reservada per un partit estrella contra un dels candidats a play-off de Tercera Divisió, el Terrassa F.C. L’Estadi Olímpic és un escenari on agrada jugar, on els jugadors es motiven i on es donen espais per gaudir d’un bon espectacle. De nou, la Grama va aigualir el partit als locals i va endur-se la victòria per 0-1 amb una noticia negativa, la lesió a la clavícula de Roger García que  el mantindrà unes setmanes fora dels terrenys de joc.

La guinda del pastis havia de ser a casa. Sobre la gespa del Municipal de Santa Coloma el passat diumenge es va disputar l’últim enfrontament de la pretemporada contra el C.F. Gavà. Potser un dels partits més igualats que hem viscut en aquest mes de preparació però amb la solvència d’un equip que sap a què juga i que es va endur la victòria per 2-0.

Ja ha acabat la pretemporada perfecta, amb derrota in extremis als penals, amb empats i amb victòries. Amb la porteria foradada només tres cops (Badalona, Granollers i Montanyesa) i amb nou gols a favor.  Ara toca treballar durant 32 jornades per mantenir un nivell competitiu que ens porti allà d’on no devíem haver baixat, la preuada Tercera Divisió.

Óscar ha revitalizado la delantera de la Grama.

Todo listo para comenzar la temporada más ilusionante con buenos resultados y muy buenas sensaciones sobre el césped.

DBC – Quién iba a decir aquel 12 de mayo, cuando se consumaba el descenso de la Grama a Primera División Catalana, que cuatro meses después la dinámica del equipo sería tan sumamente diferente.

Desde el área Deportiva, comandada directamente por Manolo García, se pusieron a trabajar en breve para configurar una plantilla competitiva. Un total de once bajas, cinco renovaciones, nueve incorporaciones y cinco chicos del juvenil que suben al primer equipo. Este ha sido el trabajo del Director Deportivo, Toni Pérez, durante el verano con el fin de llegar a este sábado con un equipo ya conjuntado y en plena forma.

Juan Camilo Vázquez ha revolucionado el banquillo de la Grama.

Pero la primera pieza que configuró a este equipo fue el director de orquesta, el técnico Juan Camilo Vázquez. Con experiencia en las categorías inferiores de la Selección catalana y en equipos como Santboià y Viladecans en Primera División Catalana, aterrizó en Santa Coloma con el objetivo de devolver al equipo a Tercera División y con un proyecto de futuro. Juan Torres, como segundo entrenador y Preparador físico y Rubén Pellicero, como entrenador de porteros, serán durante la temporada su equipo de trabajo.

Con estos ingredientes, la pretemporada comenzó muy temprano. Con sólo cuatro entrenamientos, el primer fin de semana de agosto, la Grama tenía que hacer frente a la primera eliminatoria de Copa Cataluña contra todo un equipo de Tercera División, la U.E. Figueres. Mucho más rodados y con la teórica superioridad de la categoría, el equipo ampurdanés cayó contra el equipo colomense en la tanda de penaltis tras un empate a cero en el tiempo reglamentario.

Una semana después, la siguiente ronda de copa nos enfrentaba en un derbi al C.F. Badalona. Los hombres de Juan Camilo cayeron en la tanda de penaltis pero cabe decir que la Grama estuvo a punto de dar la campanada. Fue ganando por 1-0 hasta los minutos finales don

de el Badalona aprovechó el balón parado para llevarse el empate y ganar desde la tanda de once metros.

Muy buenas sensaciones en estos dos partidos oficiales contra dos equipos de categoría superior. El siguiente test de pretemporada, el primer amistoso, fue a las Fontetes contra el Cerdanyola. Otro equipo de Tercera que no pudo vencer a los colomenses. Empate a cero que seguía mostrando un buen nivel y daba minutos a todos los jugadores de la cantera.

Els jugadors de la Grama després d’un gol a la Bombonera.

Aunque con muy buena imagen del equipo y sabiendo que los partidos son para coger rodaje, se hace necesaria una victoria para corroborar todo el trabajo que se hace durante la pretemporada. Esta llegó en uno de los terrenos de juego más difíciles del barcelonés. La Bombonera de Nou Barris fue el escenario donde la Grama logró una contundente victoria por 1-4 en el partido de presentación del C.F. Montañesa. Ya no eran sólo sensaciones, teníamos también resultados.

Siguiendo el calendario de partidos establecido para coger rodaje, la siguiente visita tocaba el Municipal de la Calle Girona para jugar contra otro Tercera, el Granollers. En un partido complicado, donde el rival si se mostró conjuntado y preparado para competir, los chicos de la Grama se rehicieron a un gol inicial de los locales para establecer un merecido empate a uno.

La última visita en pretemporada estaba reservada para un partido estrella contra uno de los candidatos a play-off de Tercera División, el Terrassa F.C. El Estadio Olímpico es un escenario donde gusta jugar, donde los jugadores se motivan y donde se dan espacios para disfrutar de un buen espectáculo. De nuevo, la Grama aguó el partido a los locales y se llevó la victoria por 0-1 con una noticia negativa, la lesión en la clavícula de Roger García que le mantendrá unas semanas fuera de los terrenos de juego.

La guinda del pastel debía ser en casa. Sobre el césped del Municipal de Santa Coloma el pasado domingo se disputó el último enfrentamiento de la pretemporada contra el C.F. Gavà. Quizás uno de los partidos más igualados que hemos vivido en este mes de preparación pero con la solvencia de un equipo que sabe a lo que juega y que se llevó la victoria por 2-0.

Ya ha terminado la pretemporada perfecta, con derrota in extremis a los penales, con empates y con victorias. Con la portería agujereada sólo tres golpes (Badalona, ​​Granollers y Montanyesa) y con nueve goles a favor. Ahora toca trabajar durante 32 jornadas para mantener un nivel competitivo que nos lleve allí donde a no debíamos haber bajado, la preciada Tercera División.