Laia Aleixandri prepara el Mundial al Municipal de la Grama

13/07/2018

Laia Aleixandri, és una jove jugadora colomenca que juga a l’Atlético de Madrid. Durant dues setmanes li hem tingut entrenant al Municipal de la Grama, preparant-se per disputar el Mundial Sub-20 amb la Selecció Espanyola. És per això que hem pogut parlar una miqueta amb ella abans del seu viatge a França.

– Primer any a l’At.Madrid, campiona de lliga, què tal el canvi del Barça B a l’Atlético?

– Des que era a la base del FC Barcelona el meu objectiu va ser arribar al primer equip, però ja sabem que el club aposta a nivell europeu fent grans fitxatges i comptant poc amb el planter. Llavors es va oferir una oportunitat esplèndida i súper bonica per estar al primer equip de l’Atleti, que era el més semblant al que jo aspirava des de petita.

És el canvi que jo buscava, m’he envoltat de les millors jugadores, he après i he millorat molt com a jugadora, un any brutal i d’iniciació, complicadet perquè era la més jove. L’Atlético de Madrid ha guanyat les dues últimes lligues, i tinc la sort que en l’última vaig estar present.

– Any de debut a la Champions League.

– Una experiència més, és un somni per a qualsevol jugadora o jugador poder jugar la Champions. He debutat amb 17 anys i espero que aquesta etapa a la Champions vagi a més, i puguem créixer a nivell europeu.

– Del 5 al 24 d’agost a França es disputa el Mundial Sub-20 i allà estaràs amb la resta de les teves companyes amb la Selecció Espanyola. Què tal equip hi ha? Què seleccions veus favorites?

– Portem una generació brutal. Jo com he viscut les coses des de dins crec que podem fer alguna cosa gran però no n’hi ha prou amb paraules, som un equip que tenim jugadores individuals espectaculars, però hem de fer-nos com a grup i demostrar-ho al Mundial. És una experiència per viure-la, però nosaltres volem guanyar.

Les potències són Japó, Estats Units, Alemanya, França que és l’amfitriona i té un molt bon equip, però en una Mundial tots poden ser un rival dur perquè totes volen guanyar.

– Et poses a punt per a la competició al Municipal de la Grama.

– La veritat és que dels camps que hi ha a Santa Coloma, que és on jo vaig néixer i on visc amb la meva família, és un orgull i una cosa espectacular que em deixin entrenar en aquestes instal·lacions, amb el material necessari i aquest camp. Estic molt agraïda de poder preparar-me de la millor manera possible en un lloc que és el millor per a mi.

– Igual que tu has anat creixent en el món del futbol la Fundació Esportiva Grama també. Acabats d’arribar a Tercera Divisió i es vol lluitar per un altre ascens. Què et sembla?

– No se li pot tallar les ales a ningú. Mira per exemple a nosaltres qui ens havia de dir que aquest any l’Atleti anava a quedar una altra vegada campió de lliga, i ho hem fet. No cal tallar les ales a ningú, si es presenta un bon equip seria un honor que un equip de Santa Coloma, com és la Grama, aconseguís l’ascens a Segona B.

– Finalment, quin és el teu pròxim repte?

– Vaig a complir el meu segon any a l’Atlético i el meu repte després de fer el meu any d’iniciació és treballar com l’anterior temporada, igual de dur, i espero que es em presentin més oportunitats, agafar més experiència, tenir més soltesa per poder mostrar-me.

– Molta sort Laia!!

Laia Aleixandri, es una joven jugadora colomense que juega en el Atlético de Madrid. Durante dos semanas le hemos tenido entrenando en el Municipal de la Grama, preparándose para disputar el Mundial Sub-20 con la Selección Española. Es por ello que hemos podido hablar un poquito con ella antes de su viaje a Francia.

– Primer año en el At.Madrid, campeona de liga, ¿qué tal el cambio del Barça B al Atlético?

– Desde que estaba en la base del FC Barcelona mi objetivo fue llegar al primer equipo, pero ya sabemos que el club apuesta a nivel europeo haciendo grandes fichajes y contando poco con la cantera. Entonces se me ofreció una oportunidad esplendida y súper bonita para estar en el primer equipo del Atleti, que era lo más parecido a lo que yo aspiraba desde pequeña.

Es el cambio que yo buscaba, me he rodeado de las mejores jugadoras, he aprendido y he mejorado mucho como jugadora, un año brutal y de iniciación, complicadito porqué era la más joven. El Atlético de Madrid ha ganado las dos últimas ligas, y tengo la suerte de que en la última estuve presente.

– Año de debut en la Champions League.

– Una experiencia más, es un sueño para cualquier jugadora o jugador poder jugar la Champions. He debutado con 17 años y espero que esta etapa en Champions vaya a más, y podamos crecer a nivel europeo.

– Del 5 al 24 de agosto en Francia se disputa el Mundial Sub-20 y allí estarás con el resto de tus compañeras con la Selección Española. ¿Qué tal equipo hay? ¿Qué selecciones ves favoritas?

– Llevamos una generación brutal. Yo como he vivido las cosas desde dentro del equipo creo que podemos hacer algo grande pero no basta con palabras, somos un equipo que tenemos jugadoras individuales espectaculares, pero tenemos que hacernos como grupo y demostrarlo en el Mundial. Es una experiencia para vivirla, pero nosotras queremos ganarlo.

Las potencias son Japón, Estados Unidos, Alemania, Francia que es la anfitriona y tiene un muy buen equipo, pero en una Mundial todos pueden ser un rival duro porqué todas quieren ganar.

– Te pones a punto para la competición en el Municipal de la Grama.

– La verdad es que de los campos que hay en Santa Coloma, que es donde yo nací y donde vivo con mi familia, es un orgullo y algo espectacular que me dejen entrenar en estas instalaciones, con el material necesario y este campo. Estoy muy agradecida de poder prepararme de la mejor manera posible en un lugar que es lo mejor para mí.

– Al igual que tú has ido creciendo en el mundo del fútbol la Fundació Esportiva Grama también. Recién llegados a Tercera División y se quiere luchar por otro ascenso. ¿Qué te parece?

– No se le puede cortar las alas a nadie. Mira por ejemplo a nosotras quien nos iba a decir que este año el Atleti iba a quedar otra vez campeón de liga, y lo hemos hecho. No hay que cortar las alas a nadie, si se presenta un buen equipo sería un honor que un equipo de Santa Coloma como es la Grama consiguiera el ascenso a Segunda B.

– Por último, ¿cuál es tú próximo reto?

– Voy a cumplir mi segundo año en el Atleti y mi reto después de hacer mi año de iniciación es trabajar como la anterior temporada, igual de duro, y espero que se me presenten más oportunidades, coger más experiencia, tener más soltura para poder mostrarme.

– ¡Mucha suerte Laia!