Gent de Sta.Coloma: Irene de Veu Animal

03/07/2018

Aquesta setmana a la nostra secció ‘Gent de Sta.Coloma’ tenim a Irene Arnedo, presidenta de Veu Animal.

– Com i quan neix Veu Animal?

– Veu Animal neix el 2002 de mans de persones sensibilitzades amb fer alguna cosa més pels animals a Santa Coloma de Gramenet. Jo porto més de 10 anys en Veu Animal com a voluntària i 3 com a presidenta. És cert que abans només s’atenien gossos i que ara són només gats, sobretot del carrer, però aquest canvi és a causa del gran desemparament que pateixen, la gran quantitat que hi ha i la nul·la oportunitat de ser atesos, volem cobrir la necessitat i omplir aquesta manca municipal.

– Irene explica’ns, en la infància practicaves algun esport?

– He practicat diversos esport entre ells bàsquet i futbol sala. Dels 14 als 22 anys vaig passar per diversos equips entre ells el C.D Eurogramenet (crec que era així el nom, al costat benzinera Santa Rosa), on vaig gaudir molt.

– Quins records tens de futbol colomenc?

– Sempre recordo que a Santa Coloma hi ha hagut molta afició a practicar esports i especialment el futbol, ​​tant en associacions, com col·legis, agrupacions, etc. És un gran impulsor del treball en equip i promou una bona relació entre nens, joves i sèniors.

– Què opines del projecte de la FE Grama?

– Crec que el projecte de la Grama és el fruit d’un bon treball, perquè una cosa així prosperi com ho està fent, es necessita un bon motor, unes bones directrius, molta passió i un dur treball en equip, cosa que podem compartir però en un altre àmbit Veu Animal. Com a entitat de la ciutat i seguidors, nosaltres a nivell particular i associatiu vam anar a donar suport a la Grama en el partit del 13 de Maig. Hi ha una frase que ens agrada molt d’Eduardo Galeano que diu: «molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites poden canviar el món.»

– Finalment, explica’ns una mica més sobre Veu Animal.

– Som una associació de voluntaris que no podem quedar-nos mirant com pateixen als nostres carrers els animals, especialment els gats que són els més desfavorits i desemparats. Lluitem per una població de gats sana, controlada i protegida. Estem creant el centre de recuperació de gats forals Thorva, per poder atendre’ls i guarir-los. També tenim cura dels sociables que els tenim en cases d’acollida, així que per a nosaltres tots es mereixen un tracte digne independentment de la seva naturalesa.

Veu Animal estuvo presente en el Municipal el día del ascenso a Tercera División. / Foto: Instagram

Esta semana en nuestra sección ‘Gent de Sta.Coloma’ tenemos a Irene Arnedo, presidenta de Veu Animal.

– ¿Cómo y cuándo nace Veu Animal?

– Veu Animal nace en 2002 de manos de personas sensibilizadas con hacer algo más por los animales en Santa Coloma de Gramenet. Yo llevo más de 10 años en Veu Animal como voluntaria y 3 como presidenta. Es cierto que antes solo se atendian perros y que ahora son solo gatos, sobretodo de la calle, pero este cambio es debido al gran desamparo que sufren, la gran cantidad que hay y la nula oportunidad de ser atendidos, queremos cubrir la necesidad y llenar esa carencia municipal.

– Irene cuentame, ¿en la infancia practicaste algún deporte?

– He practicado varios deporte entre ellos baloncesto y fútbol sala. De los 14 a los 22 años pasé por varios equipos entre ellos el C.D Eurogramenet (creo que era asi el nombre, junto gasolinera Santa Rosa), donde disfruté mucho.

– ¿Qué recuerdos tienes de fútbol colomense?

– Siempre recuerdo que en Santa Coloma ha habido mucha afición a practicar deportes y en especial el fútbol, tanto en asociaciones, como colegios, agrupaciones, etc. Es un gran impulsor del trabajo en equipo y promueve una buena relación entre niños, jóvenes y seniors.

– ¿Qué opinas del proyecto de la FE Grama?

– Creo que el proyecto de la Grama es el fruto de un buen trabajo, para que algo así prospere como lo está haciendo, se necesita un buen motor, unas buenas directrices, mucha pasión y un duro trabajo en equipo, cosa que podemos compartir pero en otro ambito Veu Animal. Como entidad de la ciudad y seguidores, nosotros a nivel particular y asociativo fuimos a apoyar a la Grama en el partido del 13 de Mayo. Hay una frase que nos gusta mucho de Eduardo Galeano que dice: «mucha gente pequeña, en lugares pequeños, haciendo cosas pequeñas pueden cambiar el mundo.»

– Por último, explicame un poco más sobre Veu Animal.

– Somos una asociación de voluntarios que no podemos quedarnos mirando como sufren en nuestras calles los animales, en especial los gatos que son los más desfavorecidos y desamparados. Luchamos por una población de gatos sana, controlada y protegida. Estamos creando el centro de recuperación de gatos ferales Thorva, para poder atenderlos y curarlos. También cuidamos de los sociables que los tenemos en casas de acogida, así que para nosotros todos se merecen un trato digno independientemente de su naturaleza.