Juan Camilo patint a la banqueta

En un dels desplaçaments més propers, la Grama visita el camp de la Guineueta en la vuitena jornada del campionat.

-DBC- Va ser el 29 de gener de 2017, la primera i única visita de la Fundació Esportiva Grama al Municipal de la Guineueta es va saldar amb una de les derrotes més  abultades que es recorden en l’equip colomenc. Des de llavors ha passat molt de temps i els de Santa Coloma han aconseguit dos ascensos i el pas per la Tercera Divisió per tornar a retrobar-nos amb la “Guine” a Primera Catalana.

Els de Nou Barris van assolir l’ascens a l’actual divisió a la temporada 2017-2018 després d’una gran competició on van acabar líders del grup 2 de Segona Catalana (75 punts en 23 victòries, 6 empats i 5 derrotes) justament un any després de l’ascens de la Grama. La passada temporada, ja a Primera Catalana, van ser un dels equips revelació assolint una meritòria cinquena posició (52 punts en 15 victòries, 7 empats i 12 derrotes). Precisament, de les dades de la temporada 2018-2019 hem de destacar una per sobre de totes, la fortalesa al seu terreny de joc on van aconseguir 32 dels 52 punts finals de la classificació.

Aquesta temporada, l’equip de Luís Gallego no ha aconseguit encara una dinàmica regular i es troben situats en la onzena posició amb 8 punts. Han aconseguit dues victòries (Jonquera 2-0 i Vic 2-1), dos empats (Tona 0-0 i Parets 1-1) i tres derrotes (Mataró 2-1;  Girona 1-0; i Manlleu 2-1). Encara així, els números segueixen mostrant-nos la perillositat de la Guineueta al seu feu.

Juan Camilo Vázquez, el tècnic de la Grama, és molt conscient d’això: “potser és un dels camps més difícils de la categoria amb un rival que no es rendeix en cap moment i una afició que els recolza sempre”. Pel que fa  a les qüestions esportives, analitzant a l’E.E. Guineueta, Camilo afirma que: “l’equip de Nou Barris està molt treballat, sap a què juga donat que porten temps amb aquest estil i amb jugadors que ja saben el que han de fer. El seu entrenador ha demostrat ser un dels millors de la categoria, té al seu currículum dos ascensos consecutius i això ja diu molt”.

En referencia als nostres, el míster de la Grama sap que no hi haurà treva des del minut 1 fins que l’àrbitre xiuli el final  i que “haurem de ser superiors en els duels individuals, tenir molta concentració en les jugades d’estratègia a favor i en contra, i mostrar sempre predisposició per guanyar les segones jugades i disputes. Sabem que predominarà el joc directe i la nostra línia defensiva haurà d’estar molt coordinada”.

El tècnic finalitza l’anàlisi de la prèvia dient-nos que “partits així els guanyen els que treballen com un bloc, sent molt solidaris i amb ajudes. És una prova per l’equip i això és precisament el que vull que es vegi sobre el terreny de joc amb els meus jugadors: un equip”.  

Després de guanyar el primer partit a casa, la Grama encarrila ja quatre jornades sense perdre i amb la confiança d’haver trobat, en el sistema 5-3-2, la millor formula per mostrar-se forts en defensa i ambiciosos en atac. Des de que Juan Camilo va emprar aquest sistema per primera vegada a Vic, l’equip no ha perdut i el cos tècnic seguirà amb la mateixa pissarra mentre les coses funcionin.

Recordin, diumenge la Grama juga a la Guineueta amb l’ambició d’assolir els objectius, fer oblidar aquella derrota de fa tres temporades i sumar punts allà on serà difícil guanyar per la resta de rivals. Serà a les 12:30h i podreu seguir-lo, en directe a www.gramaradio.cat i #gramaenjoc a les xarxes socials.

[divider]

Camilo observa una jugada de Rosillo desde el banquillo.

En uno de los desplazamientos más cercanos, la Grama visita el campo de la Guineueta en la octava jornada del campeonato.

-DBC- Fue el 29 de enero de 2017, la primera y única visita de la Fundació Eportiva Grama al Municipal de la Guineueta se saldó con una de las derrotas más abultadas que se recuerdan en el equipo colomense. Desde entonces ha pasado mucho tiempo y los de Santa Coloma han conseguido dos ascensos y el paso por la Tercera División para volver a reencontrarnos con la «Guine» en Primera Catalana.

Los de Nou Barris lograron el ascenso a la actual división en la temporada 2017-2018 tras una gran competición donde terminaron líderes del grupo 2 de Segunda Catalana (75 puntos en 23 victorias, 6 empates y 5 derrotas) justamente un año después del ascenso de la Grama. La pasada temporada, ya en Primera Catalana, fueron uno de los equipos revelación logrando una meritoria quinta posición (52 puntos en 15 victorias, 7 empates y 12 derrotas). Precisamente, de los datos de la temporada 2018-2019 debemos destacar uno por encima de todos, la fortaleza en su terreno de juego donde lograron 32 de los 52 puntos finales de la clasificación.

Esta temporada, el equipo de Luís Gallego no ha conseguido todavía una dinámica regular y se encuentran situados en la undécima posición con 8 puntos. Han conseguido dos victorias (Jonquera 2-0 y Vic 2-1), dos empates (Tona 0-0 y Parets 1-1) y tres derrotas (Mataró 2-1; Girona 1-0; y Manlleu 2-1). Aún así, los números siguen mostrándonos la peligrosidad de la Guineueta en su feudo.

Juan Camilo Vázquez, el técnico de la Grama, es muy consciente de ello: «quizás es uno de los campos más difíciles de la categoría con un rival que no se rinde en ningún momento y una afición que los apoya siempre». En cuanto a las cuestiones deportivas, analizando al E.E. Guineueta, Camilo afirma que: «el equipo de Nou Barris está muy trabajado, sabe a qué juega dado que llevan tiempo con este estilo y con jugadores que ya saben lo que tienen que hacer. Su entrenador ha demostrado ser uno de los mejores de la categoría, tiene en su haber dos ascensos consecutivos y eso ya dice mucho «.

En referencia a los nuestros, el mister de la Grama sabe que no habrá tregua desde el minuto 1 hasta que el árbitro pite el final y que «tendremos que ser superiores en los duelos individuales, tener mucha concentración en las jugadas de estrategia a favor y en contra, y mostrar siempre predisposición para ganar las segundas jugadas y disputas. Sabemos que predominará el juego directo y nuestra línea defensiva deberá estar muy coordinada «.

El técnico finaliza el análisis de la previa diciéndonos que «partidos así los ganan los que trabajan como un bloque, siendo muy solidarios y con ayudas. Es una prueba para el equipo y eso es precisamente lo que quiero que se vea sobre el terreno de juego con mis jugadores: un equipo «.

Después de ganar el primer partido en casa, la Grama encarrila ya cuatro jornadas sin perder y con la confianza de haber encontrado, en el sistema 5-3-2, la mejor formula para mostrarse fuertes en defensa y ambiciosos en ataque. Desde que Juan Camilo empleó este sistema por primera vez en Vic, el equipo no ha perdido y el cuerpo técnico seguirá con la misma pizarra mientras las cosas funcionen.

Recuerden, el domingo la Grama juega en la Guineueta con la ambición de alcanzar los objetivos, hacer olvidar aquella derrota de hace tres temporadas y sumar puntos donde será difícil ganar para el resto de rivales. Será a las 12: 30h y podréis seguirlo en directo en www.gramaradio.cat y #gramaenjoc en las redes sociales.

Por admin