L’equip de Pitu Batlle va doblegar a la Grama amb un partit molt complet del C.E. Banyoles de principi a fi (FOTO: Joan Villagrasa).

-DBC- Feia una tarda plàcida per gaudir del futbol sobre el terreny de joc del Municipal de Santa Coloma. Una bona solejada a les 16:30h il·luminava la sortida d’ambdós equips i feia més suportable el fred d’aquests dies. Juanma Pons volia repetir, per primera vegada, l’onze inicial que havia derrotat a l’Horta en la jornada anterior però l’escalfament va deixar fora a Adil per una punxada en la cama dreta. Amb això, l’onze que va disposar el tècnic de la Grama va ser el conformat per: Guiseris, Michel, Juan Carlos, Peña, Víctor, Yeray, Machuca, Óscar, Roger, Aliaga i Peris.

El C.E. Banyoles arribava a Santa Coloma com a cuer però amb sensacions contradictòries perquè les seves actuacions durant els primers partits no eren per tenir 0 punts en cinc jornades.

I no va trigar gens l’equip gironí en demostrar-ho als cinc minuts de joc. Una doble jugada de Gispert es va estavellar dues vegades al travesser i el refús final el va aprofitar  Moha per allotjar la pilota a la xarxa amb el banderí de l’assistent invalidant la jugada.

Primer gran ensurt pels colomencs que començaven a entendre que el Banyoles no havia vingut de turisme. Ben al contrari, l’equip del pla de l’Estany aconseguia curtcircuitar el centre del camp de la Grama i els seus centrals es veiem còmodes amb la única presència d’Óscar Muñoz en punta. Els nostres notaven en demesia la baixa d’Adil i els rivals, que havien preparat el partit comptant amb el dos davanters que planteja sempre Pons, es sentien molt segurs sobre el terreny de joc.

La primera part va discórrer amb aquest guió de superioritat visitant però sense apropaments a les àrees. Així va ser fins el minut 33 de joc. En aquest moment va decidir aparèixer en escena un convidat amb el que no hi comptàvem. El col·legiat del partit va assenyalar una falta al vèrtex de l’àrea per una acció en la que Yeray Sabariego va endur-se l’esfèric netament avançant-se al rival. I el llançament de la falta es va convertir en una nova ocasió d’or pels homes de Pitu Batlle. De nou Gispert estavellava la pilota a l’escaire de la porteria de Guiseris.

Aquest nou toc d’atenció va esperonar una mica als homes de Juanma Pons que van voler mostrar l’orgull davant del domini de l’equip gironí. Les millors ocasions de la primera meitat van arribar a les botes de Roger Peris. Primer amb una cavalcada per banda esquerra i una bona centrada a la que no va arribar Óscar als 38 minuts. Després amb el llançament d’una falta que Bartrina va poder refusar in extremis al minut 43 de joc. I finalment amb un potent xut sobre la botzina que va marxar fora per ben poc després de que la pilota es passegés per l’àrea petita del Banyoles.

No hi va haver-hi temps per res més i l’àrbitre va marcar el camí de vestidors amb el 0-0 al marcador.

La segona part havia de resultar una continuació de la primera però, com hem comentat abans amb aquella falta de Yeray a la primera meitat, havia d’arribar un convidat que ningú esperava. D’inici els colomencs van mantenir una pressió alta que dificultava la sortida del Banyoles però, en una contra ràpida per banda dreta, la pilota va marxar a córner favorable als gironins. El primer pels visitants i una nova aparició estel·lar de Pau Serra, del col·legi de Tortosa, per veure el que no va veure ningú. Falta de Yeray sobre Botxi i penal. Corria el minut 50 i Henry enganyava a Guiseris des dels onze metres per fer pujar el 0-1 al marcador.

Es torçaven les coses per la Grama i reaccionava la banqueta colomenca donant entrada a Adil i Franco per Yeray y Aliaga.  La intenció de Pons era refrescar l’atac i ho va aconseguir dinamitzant amb les internades de Franco. Als 60 minuts, una jugada d’estratègia va acabar amb la pilota a les botes d’Óscar Muñoz i aquest no va poder donar-li bona direcció al seu xut que es va perdre per sobre de la porteria banyolina.

Ho van seguir intentant els blaus i en una mostra de lluita, als 62 minuts, Franco Gauna va caure fruit d’una falta a la frontal de l’àrea petita. Pau Serra va mirar les boniques vistes que tenim al nostre estadi de la serra de Collserola amb la silueta del Tibidabo i es va desentendre de xiular res a dins de l’àrea del Banyoles.

Moments d’intensitat de la Grama on el Banyoles defensava bé i emprava la velocitat i el bon criteri de Gispert per fer mal a la contra. Potser eren els millors minuts de l’equip local quan una excel·lent penetració de Marc Roura per banda esquerra fins a línia de fons, li va servir per enviar una passada de la mort perquè Moha arribés al segon pal i anotés el 0-2 al minut 75.

Bonica jugada de l’equip de Pitu Batlle, passivitat dels colomencs per interceptar la centrada i gol d’aquells que fan mal.

Sense temps de reacció, encara quedava la última gran intervenció de Pau Serrat. Per acabar d’arrodonir una actuació en un partit net on no havia de complicar-se l’existència, va considerar com a falta una recuperació de Juan Carlos a dins de l’àrea després d’una gran jugada de Jordi Turón. De nou penal i el tercer que pujava al marcador després de que el propi Turón  anotés la pena màxima. 0-3, minut 78.

Poc més va poder fer la Grama per maquillar el resultat. Els banyolins van saber gestionar els minuts finals i van endur-se una merescuda victòria. Encara així, tot i els pals de la primera meitat, potser el marcador va ser massa engrossit per unes decisions discutibles del col·legiat. No cal buscar excuses en la figura de l’àrbitre per justificar una derrota però sí és cert que el tortosí no va tenir la seva millor tarda i va castigar, amb decisions innecessàries en moments clau del partit, a un equip que intentava reaccionar.

Toca aixecar-se perquè la competició no s’atura. El proper dijous la Grama rebrà al Sants a l’Estadi, a les 19:30 i, sense temps per més, el diumenge viatjarà a Peralada. Setmana completa de futbol ideal per intentar oblidar aquest revés que ens ha donat el Banyoles.

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE 3DIV5


Once inicial de la Grama en el partido contra el CE Banyoles (Foto: Sergi García)

El equipo de Pitu Batlle doblegó a la Grama con un partido muy completo del C.E. Banyoles de principio a fin

Hacía una tarde apacible para disfrutar del fútbol sobre el terreno de juego del Municipal de Santa Coloma. Una buena soleada a las 16: 30h iluminaba la salida de ambos equipos y hacía más llevadero el frío de estos días. Juanma Pons quería repetir, por primera vez, el once inicial que había derrotado al Horta en la jornada anterior pero el calentamiento dejó fuera a Adil por un pinchazo en la pierna derecha. Con ello, el once que dispuso el técnico de la Grama fue el conformado por: Guiseris, Michel, Juan Carlos, Peña, Víctor, Yeray, Machuca, Óscar, Roger, Aliaga y Peris.

El C.E. Banyoles llegaba a Santa Coloma como colista pero con sensaciones contradictorias porque sus actuaciones durante los primeros partidos no eran para tener 0 puntos en cinco jornadas.
Y no tardó nada el equipo gerundense en demostrarlo a los cinco minutos de juego. Una doble jugada de Gispert se estrelló dos veces en el larguero y el rechace final lo aprovechó Moha para alojar el balón en la red con el banderín del asistente invalidando la jugada.

Primer gran susto para los colomenses que empezaban a entender que el Banyoles no había venido de turismo. Al contrario, el equipo del Pla de l’Estany conseguía cortocircuitar el centro del campo de la Grama y sus centrales se veían cómodos con la única presencia de Óscar Muñoz en punta. Los nuestros notaban en demasía la baja de Adil y los rivales, que habían preparado el partido contando con el dos delanteros que plantea siempre Pons, se sentían muy seguros sobre el terreno de juego.

La primera parte discurrió con este guión de superioridad visitante pero sin acercamientos a las áreas. Así fue hasta el minuto 33 de juego. En ese momento decidió aparecer en escena un invitado con el que no contábamos. El colegiado del partido señaló una falta en el vértice del área por una acción en la que Yeray Sabariego se llevó el esférico limpiamente adelantándose al rival. Y el lanzamiento de la falta se convirtió en una nueva ocasión de oro para los hombres de Pitu Batlle. De nuevo Gispert estrellaba el balón en la escuadra de la portería de Guiseris.

Este nuevo toque de atención espoleó un poco a los hombres de Juanma Pons que quisieron mostrar el orgullo ante el dominio del equipo gerundense. Las mejores ocasiones de la primera mitad llegaron en las botas de Roger Peris. Primero con una cabalgada por banda izquierda y un buen centro al que no llegó Óscar a los 38 minutos. Después con el lanzamiento de una falta que Bartrina pudo rechazar in extremis en el minuto 43 de juego. Y finalmente con un potente disparo sobre la bocina que se marchó fuera por poco después que el balón se paseara por el área pequeña del Banyoles.
No hubo tiempo para más y el árbitro marcó el camino de vestuarios con el 0-0 en el marcador.

La segunda parte debía resultar una continuación de la primera pero, como hemos comentado antes con aquella falta de Yeray en la primera mitad, tenía que llegar un invitado que nadie esperaba. De inicio los colomenses mantuvieron una presión alta que dificultaba la salida del Banyoles pero, en una contra rápida por banda derecha, el balón se marchó a córner favorable a los gerundenses. El primero para los visitantes y una nueva aparición estelar de Pau Serra, del colegio de Tortosa, para ver lo que no vio nadie. Falta de Yeray sobre Botxi y penalti. Corría el minuto 50 y Henry engañaba a Guiseris desde los once metros para hacer subir el 0-1 al marcador.

Se torcían las cosas para la Grama y reaccionaba el banquillo colomense dando entrada a Adil y Franco por Yeray y Aliaga. La intención de Pons era refrescar el ataque y lo consiguió dinamizando con las internadas de Franco. A los 60 minutos, una jugada de estrategia acabó con el balón en las botas de Óscar Muñoz y éste no pudo darle buena dirección a su disparo que se perdió por encima de la portería bañolense.
Lo siguieron intentando los azules y en una muestra de lucha, a los 62 minutos, Franco Gauna cayó fruto de una falta en la frontal del área pequeña. Pau Serra miró las bonitas vistas que tenemos en nuestro estadio de la sierra de Collserola con la silueta del Tibidabo y se desentendió de pitar nada dentro del área del Banyoles.

Momentos de intensidad de la Grama donde el Banyoles defendía bien y empleaba la velocidad y el buen criterio de Gispert para hacer daño a la contra. Quizás eran los mejores minutos del equipo local cuando una excelente penetración de Marc Roura por banda izquierda hasta línea de fondo, le sirvió para enviar un pase de la muerte para que Moha llegara al segundo palo y anotara el 0-2 en el minuto 75.
Bonita jugada del equipo de Pitu Batlle, pasividad de los colomenses para interceptar el centro y gol de los que hacen daño.

Sin tiempo de reacción, aún quedaba la última gran intervención de Pau Serrat. Para acabar de redondear una actuación en un partido limpio donde no debía complicarse la existencia, consideró como falta una recuperación de Juan Carlos dentro del área tras una gran jugada de Jordi Turón. De nuevo penalti y el tercero que subía al marcador después que el propio Turón anotara la pena máxima. 0-3, minuto 78.

Poco más pudo hacer la Grama para maquillar el resultado. Los bañolenses supieron gestionar los minutos finales y se llevaron una merecida victoria. Aún así, a pesar de los palos de la primera mitad, tal vez el marcador fue demasiado abultado por unas decisiones discutibles del colegiado. No hay que buscar excusas en la figura del árbitro para justificar una derrota pero sí es cierto que el tortosino no tuvo su mejor tarde y castigó, con decisiones innecesarias en momentos clave del partido, a un equipo que intentaba reaccionar.

Toca levantarse porque la competición no se detiene. El próximo jueves la Grama recibirá al Sants en el estadio, a las 19:30 y, sin tiempo para más, el domingo viajará a Peralada. Semana completa de fútbol ideal para intentar olvidar este revés que nos ha dado el Banyoles.

CLICAD PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO
CLICAD PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE 3DIV5

Por admin