Contundent victòria de la Grama a la Jonquera, 1-3

Cristóbal i Peris després del segon gol

La Grama es porta tres punts merescuts de la Jonquera en un partit on el joves van ser determinants.

-DBC- Després de la derrota a casa contra el Palamós es feia molt necessari començar a sumar de tres en tres. I els nois de Juan Camilo Vázquez no ens han decebut. Sortia d’inici el tècnic colomenc amb l’onze de gala: Caleb en porteria; Michel i Peña defensant les bandes; Rojas i Juan Carlos a l’eix de la defensa; Velasco i Marçal al centre del camp; Éric López i Rosillo atacant les bandes; i Peris i Cristóbal en punta.

Amb constància i treball aquest equip serà molt difícil que es deixi punts i això es veu des dels minuts inicials. La Grama ha sortit a mossegar a un rival que sorprenia amb una defensa de tres centrals. La única proposta de la Jonquera era la pressió exercida per Vinicios en punta d’atac sobre la sortida de joc de la Grama però això, evidentment, és un arma que pot passar factura física i així ha sigut durant el partit.

El primer avís seriós de la Grama ha arribat als 8 minuts de joc. Un potent xut de Roger Peris ha estat desviat per Dani, el porter de la Jonquera, evitant el primer gol de la matinal pels visitants que avui vestien de vermell. Però la insistència colomenca ha donat els seus fruits quatre minuts després, als 12 de joc, una pilota des de la dreta de Rosillo ha acabat al segon pal on l’esperava Cristóbal per anotar l’1-0 i posar justícia al marcador.

Amb el marcador a favor la Grama havia de controlar el joc i evitar que succeís el mateix que a la primera jornada. Seguir controlant la pilota i seguir fent mal a la defensa rival era la consigna des de la banqueta per evitar ensurts.  Però al futbol els ensurts estan a la ordre del dia i Vinicios ha pogut fer l’empat en un error defensiu que ha aprofitat el davanter gironí per enviar la pilota per sobre de Caleb i que, per sort, ha sortit fregant el pal quan tenia tot per anotar el primer gol de l’equip local.

Aquesta ocasió dels homes de Mario Fernández ha estat un miratge, la Grama ha continuat controlant la pilota, fent-la circular d’esquerra a dreta i de dreta a esquerra, finalitzant i amb perill per la porteria de la Jonquera. I així era qüestió de temps que arribés el segon gol.

En tot aquest escenari de domini absolut de la Grama, el tècnic colomenc ha sofert un  contratemps. Un fort cop al cap d’Edgar Velasco ha obligar al primer canvi quan corria el minut 37. Velasco donava pas a Edu Soler i es retirava marejat però pel seu propi peu.

Amb el bon joc de l’equip de Santa Coloma  ha arribat el segon gol, als 40 minuts, en una jugada per banda esquerra que remata acrobàticament Roger Peris. La pilota ha picat al pal s’ha passejat per l’àrea petita fins que, de nou Roger Peris en segona jugada, ha pogut allotjar-la a les xarxes de la porteria de Dani. 0-2 partit controlat i poc més fins a la mitja part.

Els primers minuts de la represa han estat una còpia de la primera meitat. La Grama ha sortit amb moltes ganes de sentenciar i donar el partit per liquidat. Molt control de pilota, seguretat defensiva i atacs amb molta mobilitat feien preveure un tercer gol ben aviat. Però aquest gol no ha arribat.

Juan Camilo Vázquez ha vist com l’equip patia físicament al mig del camp i necessitava aire per mantenir el ritme de partit que ens portés a la sentència. Als 66 minuts ha donat entrada a Bruno Villagrasa per Roger Peris i s’ha vist obligat a canviar a Roger Peña a qui ha substituït Lúcas Álvarez.

El guió de partit continuava sent el mateix però, en una jugada aïllada, en un xut des de molt lluny, Müller retallava distàncies i donava esperances als locals. Mentre, la Grama revivia fantasmes de la primera jornada i veia com podien entrar nervis a l’hora d’assegurar la victòria.

Però aquesta vegada no hem patit, els nostres han sabut controlar la possessió en tot moment i no han donat opcions a la Jonquera tot i que l’equip de Mario Fernández s’ha mostrat més incisiu per bandes.

Marçal Lladó ha abandonat el camp als 79 minuts per donar entrada a la velocitat d’Àngel González. Tres jugadors procedents del juvenil acabaven el partit sobre la gespa de les Forques i, com està sent habitual en aquests primers partits, no han desaprofitat la seva oportunitat.

Molt a prop del temps reglamentari, als 88 minuts, l’onzè corner que botava la Grama l’ha convertit Bruno en un gol olímpic. Pilota des del pal dret del porter gironí que ha tancat endimoniadament el jove jugador colomenc per anotar l’1-3. Una autèntica obra d’art que ens mostra com treballa de bé Juan Camilo Vázquez i el seu cos tècnic la pilota aturada.

Res més fins al xiulet de l’àrbitre, 1-3, primera victòria de la Fundació Esportiva Grama que rebrà la propera setmana a un dels històrics de futbol català, el C.E. Mataró. Serà diumenge, a les 11:45h, al Municipal de Santa Coloma.

CLIQUEU AQUÍ PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU AQUÍ PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE 1CAT1

Els jugadors de la Grama celebren el gol 500 de l’Enitat

HISTÒRIC: El primer gol de la Grama al Municipal de les Forques a la Jonquera, gol anotat per Cristóbal León, ha significar el gol 500 de l’Entitat a nivell amater des de la seva creació al 2013. Els jugadors ho sabien i han deixat aquesta imatge pel record.

HISTÓRICO: El primer gol de la Grama en el Municipal de Les Forques en la Jonquera, gol anotado por Cristóbal León, significó el gol 500 de la Entidad a nivel amateur desde su creación en 2013. Los jugadores lo sabían y han dejado esta imagen para el recuerdo.

 

 

Once inicial de la Grama en la Jonquera

La Grama se lleva tres puntos merecidos de la Jonquera en un partido donde el jóvenes fueron determinantes.

-DBC- Tras la derrota en casa contra el Palamós se hacía muy necesario empezar a sumar de tres en tres. Y los chicos de Juan Camilo Vázquez no nos han decepcionado. Salía de inicio el técnico colomense con el once de gala: Caleb en portería; Michel y Peña defendiendo las bandas; Rojas y Juan Carlos en el eje de la defensa; Velasco y Marçal en el centro del campo; Éric López y Rosillo atacando las bandas; y Peris y Cristóbal en punta.

Con constancia y trabajo este equipo será muy difícil que se deje puntos y esto se ve desde los minutos iniciales. La Grama ha salido a morder a un rival que sorprendía con una defensa de tres centrales. La única propuesta de la Jonquera era la presión ejercida por Vinicios en punta de ataque sobre la salida de juego de la Grama pero esto, evidentemente, es un arma que puede pasar factura física y así ha sido durante el partido.

El primer aviso serio de la Grama ha llegado a los 8 minutos de juego. Un potente disparo de Roger Peris ha sido desviado por Dani, el portero de la Jonquera, evitando el primer tanto de la matinal para el equipo visitante que hoy vestía de rojo. Pero la insistencia colomense ha dado sus frutos cuatro minutos después, a los 12 de juego, una pelota desde la derecha de Rosillo ha terminado en el segundo palo donde la esperaba Cristóbal para anotar el 1-0 y poner justicia en el marcador.

Con el marcador a favor la Grama debía controlar el juego y evitar que sucediera lo mismo que en la primera jornada. Seguir controlando el balón y seguir haciendo daño a la defensa rival era la consigna desde el banquillo para evitar sustos. Pero en el fútbol los sustos están a la orden del día y Vinicios ha podido hacer el empate en un error defensivo que aprovechó el delantero gerundense para enviar el balón por encima de Caleb y que, por suerte, salió rozando el poste cuando tenía todo para anotar el primer gol del equipo local.

Esta ocasión de los hombres de Mario Fernández ha sido un espejismo, la Grama ha continuado controlando el balón, haciéndolo circular de izquierda a derecha y de derecha a izquierda, y finalizando  con peligro para la portería de la Jonquera. Y así era cuestión de tiempo que llegara el segundo gol.

En todo este escenario de dominio absoluto de la Grama, el técnico colomense ha sufrido un contratiempo. Un fuerte golpe en la cabeza de Edgar Velasco ha obligado al primer cambio cuando corría el minuto 37. Velasco daba paso a Edu Soler y se retiraba mareado pero por su propio pie.

Con el buen juego del equipo de Santa Coloma ha llegado el segundo gol, a los 40 minutos, en una jugada por banda izquierda que remata acrobáticamente Roger Peris. El balón se ha estrellado en el palo, se ha paseado por el área pequeña hasta que, de nuevo Roger Peris en segunda jugada, ha podido alojarla en las redes de la portería de Dani. 0-2, partido controlado y poco más hasta la media parte.

Los primeros minutos de la reanudación han sido una copia de la primera mitad. La Grama ha salido con muchas ganas de sentenciar y dar el partido por finiquitado. Mucho control de balón, seguridad defensiva y ataques con mucha movilidad hacían prever un tercer gol en breve. Pero este gol no ha llegado.

Juan Camilo Vázquez ha visto como el equipo sufría físicamente en el centro del campo y necesitaba aire para mantener el ritmo de partido que nos llevara a la sentencia. A los 66 minutos dio entrada a Bruno Villagrasa por Roger Peris y se ha visto obligado a cambiar a Roger Peña a quien ha sustituido Lucas Álvarez.

El guión de partido continuaba siendo el mismo pero, en una jugada aislada, en un disparo desde muy lejos, Müller recortaba distancias y daba esperanzas a los locales. Mientras, la Grama revivía fantasmas de la primera jornada y veía cómo podían entrar nervios a la hora de asegurar la victoria.

Pero esta vez no hemos sufrido, los nuestros han sabido controlar la posesión en todo momento y no han dado opciones a la Jonquera aunque el equipo de Mario Fernández se ha mostrado más incisivo por bandas.

Marçal Lladó ha abandonado el campo a los 79 minutos para dar entrada a la velocidad de Ángel González. Tres jugadores procedentes del juvenil acababan el partido sobre el césped de las Forques y, como está siendo habitual en estos primeros partidos, no han desaprovechado su oportunidad.

Muy cerca del tiempo reglamentario, a los 88 minutos, el undécimo corner que botaba la Grama lo ha convertido Bruno en un gol olímpico. Balón desde el poste derecho del portero gerundense que ha cerrado endiabladamente el joven jugador colomense para anotar el 1-3. Una auténtica obra de arte que nos muestra cómo trabaja  Juan Camilo Vázquez y su cuerpo técnico las jugadas a balón balón parado.

Nada más hasta el pitido del árbitro, 1-3, primera victoria de la Fundació Esportiva Grama que recibirá la próxima semana a uno de los históricos de fútbol catalán, el C.E. Mataró. Será el domingo, a las 11: 45h, en el Municipal de Santa Coloma.

CLICAD AQUÍ PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO

CLICAD AQUÍ PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE 1CAT1