A l’heroica també valen els tres punts

Primer gol de Roger Peña amb la samarreta de la Grama (FOTO: SANDRA DIHOR)

Contra un Lloret molt combatiu i sobre el xiulet de l’àrbitre, la Grama aconsegueix tres punts vitals.

-DBC- Quan les coses no funcionen s’han de fer canvis per redreçar el rumb i això és el que va buscar Juan Camilo Vázquez en l’onze inicial del partit contra el C.F. Lloret. Saltaven d’inici: Álex Luque en porteria; Michel i Peña als laterals; Juan Carlos i Rojas al centre de la defensa; Edu Soler de pivot defensiu; Marçal i Roger García organitzant; Peris i Ángel per bandes; i Óscar Muñoz en punta d’atac. Contra pronòstic, en una decisió valent del tècnic, es quedaven a la banqueta homes imprescindibles fins ara com Lucas, Éric i Rosillo.

Al contrari que en altres ocasions, la Grama va començar el partit ben plantada, amb la intensitat que requereix la categoria i buscant el domini de la pilota amb un esquema basat en el 4-3-3. El Lloret, per la seva banda, tractava de mantenir les línies ben juntes i pressionar a la Grama en camp propi amb un 4-4-2 sobre el terreny de joc.

I amb aquest guió de partit, als 10 minuts avisava primer el Lloret amb un potent xut de Fili des de la frontal que botava davant de Luque a l’hora de poder aturar-la, en el que suposava la ocasió més clara pels de la Costa Brava. Responia la Grama als 16 minuts de joc amb una pilota filtrada entre línies que deixava completament sol davant del porter a Roger Peris. El davanter colomenc va intentar col·locar-li la pilota però Marcos va tapar porteria avortant la jugada de Peris.

Després d’aquest intercanvi de cops, començava l’espectacle. En una galopada enorme per banda esquerra, Pol Ros s’internava a dins de l’àrea i enviava un potent xut. En primera instància Luque va poder refusar-lo però, en segona jugada, va aparèixer la figura de Fili per allotjar l’esfèric a la xarxa anotant el 0-1 al minut 23.

Una vegada més els blaus partien amb el marcador en contra i havien de sobreposar-se al gol del Lloret. Encara sense temps a reaccionar, en una sacada de banda de Nil, des de la dreta, la pilota es va passejar per tota l’àrea petita, ningú va ser capaç de refusar-la fins que Marc Vilà la va engaltar per anotar el 0-2 al minut 33.

Semblava la sentència, feia falta molta feina per sobreposar-se als dos gols del Lloret i la Grama no donava senyals de poder fer-ho tot i que el marcador era massa agosarat pel que s’havia vist sobre el terreny de joc.

Però aquest equip té una màxima. Tots sabem que aquí no es rendeix ningú i els homes de Juan Camilo van reaccionar de manera ràpida i efectiva als dos gols del Lloret. Als 35 minuts Michel Owono enviava una centrada a l’àrea on estava esperant l’altre lateral, Roger Peña, per rematar de manera esplèndida i fer l’1-2.

Sense temps per respondre, a la següent jugada, els colomencs van bombardejar a Marcos buscant el gol de l’empat fins que, en un  refús del porter del Lloret, Edu Soler va enviar la pilota a la xarxa fent l’increïble 2-2 als 37 minuts.

En només dos minuts la Grama havia igualat el marcador i la inèrcia positiva feia pensar que els nostres li donarien la volta. Dues centrades d’Àngel per banda esquerra van estar a punt  d’acabar en gol a les botes d’Óscar Muñoz i de Marçal però…de nou una errada defensiva greu ens havia de posar les coses difícils amb el 2-3 als 44 minuts, obra de Marc Vilà.

Amb aquest gol psicològic, el col·legiat Gerard Creus assenyalava el camí dels vestidors amb derrota parcial pels de Santa Coloma.

Tocava l’heroica a la represa i la Fundació Esportiva Grama s’ho va prendre amb convicció. Els homes d’Albert Batllosera tenint les idees clares i sabien que havien de refusar tot el perill ben lluny de la seva àrea. Però quan un equip vol atacar i un altre busca defensar-se, amb tant de temps per davant, resulta molt difícil mantenir el perill lluny de la porteria. Això és precisament el que li ha passat a l’equip de la Costa Brava. En una pilotada llarga, Óscar Muñoz li guanyava la partida a Pol Ros, en arribar al vèrtex de l’àrea, el davanter colomenc ja tenia la posició guanyada i va caure. Segons de dubtes pel col·legiat que, a instàncies del seu assistent va assenyalar el punt de penal.

Corria el minut 52, Óscar agafava la pilota amb seguretat i aconseguia l’empat a 3 en anotar la pena màxima a l’esquerra del porter. Quedava molt partit per davant i, després de tot, la Grama encara estava viva.

S’havia de gestionar l’esforç per evitar, sobretot, que el Lloret donés un altre cop sobre la taula. En aquest context Juan Camilo Vázquez feia el primer canvi obligat retirant a Peña amb molèsties i donant entrada a Jorge Omar González als 64 minuts.  Uns minuts més tard, buscant la victòria descaradament, el tècnic de la Grama feia un triple canvi, donant entrada a Éric, Rosillo i Cristóbal i retirant del terreny  de joc a Peris, Roger i Ángel. Aire per tractar de reactivar l’atac en el tram final del partit.

El pas endavant de Camilo era una declaració d’intencions però els de Batllosera ja havien mostrat del que eren capaços. En els instants finals el matx es va convertir en un autèntic cara o creu amb opcions per ambdós equips d’endur-se els tres punts. La va tenir Éric López als 81 minuts,  amb una bona internada pel vèrtex esquerre de l’àrea i amb un potent xut creuat que Marcos va poder refusar ficant una bona mà a la base del pal esquerra.

Responia el Lloret amb una jugada d’esquerra a dreta  on la centrada final no la va poder rematar Peque per ben poc al segon pal. Jugada claríssima que no va poder finalitzar el jugador visitant.

Normalment en els intercanvis d’atacs sempre guanya el que més artilleria té i la Grama va fer gala de la seva potencia en zona ofensiva per sentenciar el matx sobre la botzina. Als 90 minuts de joc, una jugada extraordinària d’Éric López, arrancant des de banda esquerra, recolzant-se amb Rosillo en zona de mitja punta, i posant un passi magistral cap a dins de l’àrea on l’esperava Óscar Muñoz per anotar el 4-3 definitiu.

I el propi Óscar va poder anotar el cinquè en una bona jugada en temps afegit després de desfer-se de Marcos i no poder definir a porta buida. Finalment, 4-3, victòria in extremis per la Fundació Esportiva Grama amb una necessitat imperiosa de sumar punts per no deixar escapar als capdavanters de la classificació. Després de l’heroisme, i amb un rival molt intens, tres punts que donaran confiança a un vestidor que està obligat a mirar cap amunt.

La propera setmana, visitem Can Roses, domicili de la U.E. Rubí per afrontar la tretzena jornada de lliga.

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ 1CAT1

Contra un Lloret muy combativo y sobre el silbato del árbitro, la Grama consigue tres puntos vitales.

-DBC- Cuando las cosas no funcionan hay que hacer cambios para enderezar el rumbo y eso es lo que buscó Juan Camilo Vázquez en el once inicial del partido contra el C.F. Lloret. Saltaban de inicio: Álex Luque en portería; Michel y Peña en los laterales; Juan Carlos y Rojas en el centro de la defensa; Edu Soler de pivote defensivo; Marçal y Roger García organizando; Peris y Ángel por bandas; y Óscar Muñoz en punta de ataque. Contra pronóstico, en una decisión valiente del técnico, se quedaban en el banquillo hombres imprescindibles hasta ahora como Lucas, Éric y Rosillo.

Al contrario que en otras ocasiones, la Grama comenzó el partido bien plantada, con la intensidad que requiere la categoría y buscando el dominio del balón con un esquema basado en el 4-3-3. El Lloret, por su parte, trataba de mantener las líneas bien juntas y presionar a la Grama en campo propio con un 4-4-2 sobre el terreno de juego.

Y con este guión de partido, a los 10 minutos avisaba primero el Lloret con un potente disparo de Fili desde la frontal que botaba delante de Luque a la hora de poder detenerla, en lo que suponía la ocasión más clara para los de la Costa Brava. Respondía la Grama a los 16 minutos de juego con un balón filtrado entre líneas que dejaba completamente solo frente al portero a Roger Peris. El delantero colomense intentó colocarle el balón pero Marcos tapó portería abortando la jugada de Peris.

Después de este intercambio de golpes, comenzaba el espectáculo. En una galopada enorme por banda izquierda, Pol Ros se internaba dentro del área y enviaba un potente disparo. En primera instancia Luque pudo rechazarlo pero, en segunda jugada, apareció la figura de Fili para alojar el esférico en la red anotando el 0-1 en el minuto 23.

Una vez más los azules partían con el marcador en contra y debían sobreponerse al gol del Lloret. Sin tiempo a reaccionar, en un saque de banda de Nil, desde la derecha, el balón se paseó por toda el área pequeña, nadie fue capaz de rechazar hasta que Marc Vilà la empalmó para anotar el 0 -2 en el minuto 33.
Parecía la sentencia, hacía falta mucho trabajo para sobreponerse a los dos goles del Lloret y la Grama no daba señales de poder hacerlo aunque el marcador era demasiado abultado por lo visto sobre el terreno de juego.

Pero este equipo tiene una máxima. Todos sabemos que aquí no se rinde nadie y los hombres de Juan Camilo reaccionaron de manera rápida y efectiva a los dos goles del Lloret. A los 35 minutos Michel Owono enviaba un centro al área donde estaba esperando el otro lateral, Roger Peña, para rematar de manera espléndida y hacer el 1-2.
Sin tiempo para responder, a la siguiente jugada, los colomenses bombardearon a Marcos buscando el gol del empate hasta que, en un rechace del portero del Lloret, Edu Soler envió el balón a la red haciendo el increíble 2-2 a los 37 minutos.

En sólo dos minutos la Grama había igualado el marcador y la inercia positiva hacía pensar que los nuestros le darían la vuelta. Dos centros de Ángel por banda izquierda estuvieron a punto de acabar en gol en las botas de Óscar Muñoz y de Marçal pero … de nuevo un error defensivo grave nos ponía las cosas difíciles con el 2-3 a los 44 minutos, obra de Marc Vilà.
Con este gol psicológico, el colegiado Gerard Creus señalaba el camino de los vestuarios con derrota parcial para los de Santa Coloma.

Tocaba la heroica en la reanudación y la Fundació Esortiva Grama se lo tomó con convicción. Los hombres de Albert Batllosera teniendo las ideas claras y sabían que tenían que rechazar todo el peligro lejos de su área. Pero cuando un equipo quiere atacar y otro busca defenderse, con tanto tiempo por delante, resulta muy difícil mantener el peligro lejos de la portería. Esto es precisamente lo que le ha pasado al equipo de la Costa Brava. En un balón largo, Óscar Muñoz le ganaba la partida a Pol Ros, al llegar al vértice del área, el delantero colomense ya tenía la posición ganada y cayó. Segundos de dudas para el colegiado que, a instancias de su asistente, señaló el punto de penalti.
Corría el minuto 52, Óscar cogía el balón con seguridad y conseguía el empate a 3 al anotar la pena máxima a la izquierda del portero. Quedaba mucho partido por delante y, después de todo, la Grama aún estaba viva.

Había que gestionar el esfuerzo para evitar, sobre todo, que el Lloret diera de nuevo un golpe sobre la mesa. En este contexto Juan Camilo Vázquez hacía el primer cambio obligado retirando a Peña con molestias y dando entrada a Jorge Omar González a los 64 minutos. Unos minutos más tarde, buscando la victoria descaradamente, el técnico de la Grama hacía un triple cambio, dando entrada a Éric, Rosillo y Cristóbal y retirando del terreno de juego a Peris, Roger y Ángel. Aire para tratar de reactivar el ataque en el tramo final del partido.

El paso adelante de Camilo era una declaración de intenciones pero los de Batllosera ya habían mostrado de lo que eran capaces. En los instantes finales el encuentro se convirtió en un auténtico cara o cruz con opciones para ambos equipos de llevarse los tres puntos. La tuvo Éric López a los 81 minutos, con una buena internada por el vértice izquierdo del área y con un potente disparo cruzado que Marcos pudo rechazar metiendo una buena mano en la base del poste izquierdo.
Respondía el Lloret con una jugada de izquierda a derecha donde el centro final no lo pudo rematar Peque por poco en el segundo palo. Jugada clarísima que no pudo finalizar el jugador visitante.

Normalmente en los intercambios de ataques siempre gana el que más artillería tiene y la Grama hizo gala de su potencia en zona ofensiva para sentenciar el encuentro sobre la bocina. A los 90 minutos de juego, una jugada extraordinaria de Éric López, arrancando desde banda izquierda, apoyándose en Rosillo en zona de media punta, y poniendo un pase magistral hacia dentro del área donde la esperaba Óscar Muñoz para anotar el 4-3 definitivo.

Y el propio Óscar pudo anotar el quinto en una buena jugada en tiempo añadido tras deshacerse de Marcos y no poder definir a puerta vacía. Finalmente, 4-3, victoria in extremis para la Fundació Esportiva Grama con una necesidad imperiosa de sumar puntos para no dejar escapar a los  qye encabezan de la clasificación. Tras la heróica, y con un rival muy intenso, estos tres puntos darán confianza a un vestuario que está obligado a mirar hacia arriba.
La próxima semana, visitamos Can Roses, domicilio de la U.E. Rubí para afrontar la decimotercera jornada de liga.

CLICAD PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO

CLICAD PARA VER CLASIFICACIÓN 1CAT1