Una bona versió de la Grama cau a Granollers

L’onze inicial de la Grama al Municipal de Granollers (foto: Pedro González)

Dolorosa derrota de la Grama davant el Granollers en un dels millors partits de la Temporada. De res va servir la possessió de la pilota i el perill generat a l’àrea de l’Esport Club Granollers, els homes de Toni Díaz van caure als últims instants del partit per acabar la primera volta en zona de descens.

L’onze inicial de la Fundació Esportiva Grama ens ha deixat un debut per defensar la porteria colomenca. Avui debutava sobre la gespa del Municipal de Granollers Caleb Martínez, substituint a Toni Texeira que, segons el tècnic, ha tingut molèsties en els últims partits i necessitava un descans. A la novetat de Caleb hi sumem també una variació tàctica d’inici com la inclusió en l’onze de dos laterals drets, Joel i Chica, per tal d’utilitzar-los com a defensors i com extrems segons les necessitats del joc.

La primera jugada del partit ha estat un atac prometedor per banda dreta del Granollers, amb un centre a l’àrea de Sergi Pastells que ningú ha estat capaç de rematar. La segona jugada ha estat un atac de la Grama amb un xut defectuós. Començaven els dos equips a l’atac i deixant clar que ningú regalaria res. La Grama ho ha intentat, ha controlat bé el joc amb el trio de “jugones” format per Ñito, Adri i Pluvins i ha mostrat batalla a dalt amb Cristóbal i les internades dels laterals.

Però quan les coses venen mal dades tot es complica. Corria el minut 13 quan Javi Chica protegia una pilota llarga que sortia per línia de fons i en aquell moment ha notat una punxada a la seva cama dreta. Primer canvi forçat, sortia Javi Chica i entrava Omar Hayek. A la jugada següent, en la lluita d’una pilota entre Eloi i Llorenç Genesca, ambdós han sortit mal parats, el defensor del Granollers ha hagut de continuar amb el cap embenat mentre que el davanter de la Grama ha hagut de deixar el terreny de joc. Sortia Llorenç i entrava Buba al minut 19.

Amb les lesions i els canvis, el partit s’ha tornat fred, ha costat reprendre el ritme però la Grama ha aconseguit mantenir la possessió de la pilota i amb una pressió alta sobre la sortida del Granollers s’ha generat cert perill sobre la porteria d ’Álvaro. El Granollers ha gaudit d’una falta a la frontal provocada per una valent sortida de Caleb. Ricky ha llençat la falta molt a prop del travesser.  Poc més pels locals mentre Buba i Omar han esdevingut uns autèntics mals de cap per la defensa del Granollers encara que sempre ha faltat el bon remat a porteria.  Justament quan acabava la primera meitat, una innocent pilota lluitada per Ñito i Ricky, ha acabat amb el capità del Granollers lesionat de manera fortuïta. De nou les assistències havien d’entrar al terreny de joc per endur-se, entre els aplaudiments del públic, al capità. Després d’això, amb cinc minuts d’afegit, la primera part ha acabat amb el 0-0 inicial.

A la represa la Grama no ha canviat la seva cara, la ha millorat. La baixa de Ricky ha fet que els colomencs es fessin amb el control absolut de la possessió, han anul·lat el mig del camp del Granollers i han aconseguit internades per banda amb Joel, Canelada, Buba i Omar. Un xut potent de Ñito des de la frontal ha sigut la ocasió més clara pels nostres però ha respost bé Álvaro evitant el gol de la Grama.

Toni Díaz havia repetit durant la prèvia una paraula clau pel desenllaç d’aquest partit: velocitat. La principal característica del Granollers és la seva velocitat i si la Grama l’anul·lava tenia molt guanyat. Durant gran part del partit la pressió alta ha impedit que els locals poguessin sortir amb la pilota jugada i amb aquesta velocitat, d’aquí el control de la pilota pels nois de la Fundació. Al minut 60, José Solivelles ha incorporat al camp al dorsal número 7, Kilian Villaverde, que ha sigut la peça clau per desmuntar a la Grama. Velocitat i bons moviments entre línies han fet mal a la defensa colomenca.

Tot el domini del partit i les bones sensacions de la Grama han començat a trontollar a cinc minuts del final. Un córner mal executat per la Fundació Esportiva Grama ha suposat una contra perfecta del Granollers. Tres atacants contra un defensor, bona combinació i Kilian s’ha plantat sol davant de Caleb. El porter abrerenc de la Grama s’ha mantingut enorme davant del davanter local i ha salvat una ocasió claríssima del gol. Intervenció d’aquelles que es recorden en el debut d’aquest jove sota els pals d’una porteria a Tercera Divisió. Gran aturada per mantenir l’empat quan corria el minut 84.

Ha crescut el Granollers en aquests minuts finals. Pastells per banda, amb Oriols Molins pel centre i amb Kilian acompanyant a Civil a la punta d’atac, han empentat a la Grama. En un córner al min. 86  Caleb ha tornat ha fer una aturada espectacular. En un remat clar des de la frontal de la petita, el porter ha tret la pilota quan tothom cantava el gol però, en segona jugada, ha entrar al segon pal Cañaveras per batre la porteria de la Grama. A punt ha estat Caleb de treure el segon remat, però ja estava amb els genolls a terra i, encara que ha tocat la pilota, no ha pogut evitar el gol.

Quedava tocada la Grama, ha fet mal aquest gol i el Granollers ho ha aprofitat per acabar d’arrodonir el resultat amb un penal de Joel en temps afegit. No ha pogut fer res Caleb amb el bon xut de Civil que significava el 2-0 definitiu.

Primera volta del campionat que finalitza amb la Fundació Esportiva Grama en posició de descens a només un punt de la salvació. Queda molt campionat encara i aquest equip ha demostrat caràcter i joc per estar molt més amunt a la classificació. Proper partit a casa el dia de Reis, a les 11:45, contra la U.E. Castelldefels.

LA SALA DE PREMSA, CALEB: «Sensació agredolça, però hem quedo amb la meva experiència que ha estat bona. Al gol del Granollers he estat a punt de salvar el segon remat, la he tocat amb la punta dels dits però ja estava caient a

El debutant Caleb (foto: Pedro González)

terra de genolls i no ha sigut suficient. Volíem acabar l’any amb una victòria perquè fa falta al vestidor un bon resultat, però veurem. Hem de remuntar com sigui perquè hi ha molt bon vestidor, molt bon feeling entre els jugadors i podrem treure aquesta situació endavant”

 

CLIQUEU AQUÍ PER LLEGIR L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU AQUÍ PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE TERCERA DIVISIÓ G5

Cristóbal contra la defensa del E.C. Granollers (foto: Pedro González)

Dolorosa derrota de la Grama ante el Granollers en uno de los mejores partidos de la Temporada. De nada sirvió la posesión del balón y el peligro generado en el área del Esport Club Granollers, los hombres de Toni Díaz cayeron en los últimos instantes del partido para acabar la primera vuelta en zona de descenso.

El once inicial de la Fundació Esportiva Grama nos ha dejado un debut para defender la portería colomense. Hoy debutaba sobre el césped del Municipal de Granollers Caleb Martínez, sustituyendo a Toni Texeira que, según el técnico, ha tenido molestias en los últimos partidos y necesitaba un descanso. A la novedad de Caleb sumamos también una variación táctica de inicio como la inclusión en el once de dos laterales derechos, Joel y Chica, con el fin de utilizarlos como defensores y como extremos según las necesidades del juego.

La primera jugada del partido fue un ataque prometedor por banda derecha de Granollers, con un centro al área de Sergi Pastells que nadie ha sido capaz de rematar. La segunda jugada ha sido un ataque de la Grama con un disparo defectuoso. Empezaban los dos equipos al ataque y dejando claro que nadie regalaría nada. La Grama lo ha intentado, ha controlado bien el juego con el trío de «jugones» formado por Nito, Adri y Pluvins y mostró batalla arriba con Cristóbal y las internadas de los laterales.

Pero cuando las cosas vienen mal dadas todo se complica. Corría el minuto 13 cuando Javi Chica protegía un balón largo que salía por línea de fondo y en ese momento ha notado un pinchazo en su pierna derecha. Primer cambio forzado, salía Javi Chica y entraba Omar Hayek. En la jugada siguiente, en la lucha de una pelota entre Eloi y LLorenç Genesca, ambos han salido mal parados, el defensor del Granollers ha tenido que continuar con la cabeza vendada mientras que el delantero de la Grama ha tenido que dejar el terreno de juego. Salía LLorenç y entraba Buba en el minuto 19.

Con las lesiones y los cambios, el partido se ha vuelto frío, ha costado retomar el ritmo pero la Grama ha conseguido mantener la posesión del balón y con una presión alta sobre la salida del Granollers se ha generado cierto peligro sobre la portería de Álvaro. El Granollers ha disfrutado de una falta en la frontal provocada por una valiente salida de Caleb. Ricky ha tirado la falta muy cerca del travesaño. Poco más para los locales mientras Buba y Omar se han convertido en auténticos dolores de cabeza para la defensa del Granollers aunque siempre ha faltado el buen remate a portería. Justamente cuando terminaba la primera mitad, una inocente balón luchado por Nito y Ricky, ha acabado con el capitán del Granollers lesionado de manera fortuita. De nuevo las asistencias debían entrar en el terreno de juego para llevarse, entre los aplausos del público, al capitán. Después de esto, con cinco minutos de prolongación, la primera parte ha acabado con el 0-0 inicial.

En la reanudación la Grama no ha cambiado su cara, la ha mejorado. La baja de Ricky ha hecho que los colomenses se hicieran con el control absoluto de la posesión, han anulado el centro del campo del Granollers y han conseguido internadas por banda con Joel, Canelada, Buba y Omar. Un disparo potente de Nito desde la frontal ha sido la ocasión más clara para los nuestros pero ha respondido bien Álvaro evitando el gol de la Grama.

Toni Díaz había repetido durante la previa una palabra clave para el desenlace de este partido: velocidad. La principal característica del Granollers es su velocidad y si la Grama la anulaba tenía mucho ganado. Durante gran parte del partido la presión alta ha impedido que los locales pudieran salir con el balón jugado y con esta velocidad, de ahí el control del balón para los chicos de la Fundació. En el minuto 60, José Solivellas ha incorporado al campo al dorsal número 7, Kilian Villaverde, que ha sido la pieza clave para desmontar a la Grama. Velocidad y buenos movimientos entre líneas han hecho daño a la defensa colomense.

Todo el dominio del partido y las buenas sensaciones de la Grama han empezado a tambalearse a cinco minutos del final. Un córner mal ejecutado por la Fundació Esportiva Grama ha supuesto una contra perfecta del Granollers. Tres atacantes contra un defensor, buena combinación y Kilian se ha plantado solo ante Caleb. El portero abrerense de la Grama se ha mantenido enorme delante del delantero local y ha salvado una ocasión clarísima de gol. Intervención de aquellas que se recuerdarán en el debut de este joven bajo los palos de una portería de Tercera División. Gran parada para mantener el empate cuando corría el minuto 84.

Ha crecido el Granollers en estos minutos finales. Pastells por banda, con Oriols Molins por el centro y con Kilian acompañando a Civil en la punta de ataque, han empujado a la Grama. En un córner en el min. 86 Caleb ha vuelto ha hacer una parada espectacular. En un remate claro desde la frontal de la pequeña, el portero sacó el balón cuando todo el mundo cantaba el gol pero, en segunda jugada, ha entrado al segundo palo Cañaveras para batir la portería de la Grama. A punto ha estado Caleb de sacar el segundo remate, pero ya estaba con las rodillas en el suelo y, aunque ha tocado el balón, no pudo evitar el gol.

Quedaba tocada la Grama, ha hecho daño este gol y el Granollers lo aprovechó para redondear el resultado con un penalti de Joel en tiempo añadido. No pudo hacer nada Caleb con el buen disparo de Civil que significaba el 2-0 definitivo.

Primera vuelta del campeonato que finaliza con la Fundació Esportiva Grama en posición de descenso a sólo un punto de la salvación. Queda mucho campeonato todavía y este equipo ha demostrado carácter y juego para estar mucho más arriba en la clasificación. Próximo partido en casa el día de Reyes, a las 11:45, contra la U.E. Castelldefels.

Caleb en su debut contra el Granollers (foto: Pedro González)

LA SALA DE PRENSA, CALEB: «Sensación agridulce, pero me quedo con mi experiencia que ha sido buena. En el gol del Granollers he estado a punto de salvar el segundo remate, la he tocado con la punta de los dedos pero ya estaba cayendo al suelo de rodillas y no ha sido suficiente. Queríamos terminar el año con una victoria porque hace falta en el vestuario un buen resultado, pero veremos. Debemos remontar como sea porque hay muy buen vestuario, muy buen feeling entre los jugadores y podremos sacar esta situación adelante «

CLICAD AQUÍ PARA LEER EL ACTA DEL PARTIDO

CLICAD AQUÍ PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE TERCERA DIVISIÓN G5