Buba ha fet mal a la defensa del Vilafranca. (foto: Pedro González)

Intensitat, lluita i control per una merescuda victòria colomenca contra un Vilafranca que va tenir les seves ocasions però es va veure superat als minuts finals.

— DBC — Si alguna cosa destaca d’aquesta Grama de Toni Romero és la finalització de les jugades. Des de la seva arribada a la banqueta, la consigna marcada és que totes les accions han d’acabar amb xut a porteria i això és el que ha fet la Grama només començar. Primera acció i primer xut per Cristóbal que ha marxat per sobre de la porteria. Intensitat d’inici amb el pitxitxi pressionant a Pep Mateu i a Sierra, mentre Pluvins repartia el joc i Omar i Buba penetraven per bandes.

Bona sortida de la Grama, el Vilafranca es defensava i intentava sortir a la contra, però el mig del camp colomenc curtcircuitava constantment les sortides dels nois d’Iván Moreno. Amb aquest panorama una jugada per banda dreta, amb Cristóbal centrant per Pluvins ha acabat amb un xut de Ñito des de la frontal que ha sortit desviat a l’esquerra de la porteria. Corria el minut 9 i l’equip local era qui portava la iniciativa. Al minut 12, una jugada assajada entre Pluvins i Omar en un córner, ha acabat amb una perillosa centrada al segon pal que ha pogut refusar Ramos quan Juan Carlos estava disposat a rematar.

Amb les cartes sobre la taula era qüestió de temps i en una pilota filtrada de Pluvins per Buba, Pep Mateu ha fet falta a dins de l’àrea sobre el ràpid extrem de la Grama. Minut, 18 i el col·legiat no ha dubtat i ha assenyalat el punt de penal. Cristóbal ha agafat la responsabilitat, ha xutat la pena màxima i ha anotat l’1-0 per la Fundació. Primera vegada en molt de temps que els colomencs es col·locaven per davant al marcador però l’alegria no ha durat gaire. El gol de la Grama ha revifat al Vilafranca que dos minuts després veia com, en un altre penal, podia aconseguir l’empat. Víctor Oribe, el dorsal número vuit de l’equip del Penedès, ha batut a Toni Texeira amb un xut fort pel centre pujant l’1-1 a l’electrònic de l’Estadi al minut 20.

Després d’aquesta gerra d’aigua freda la Grama ha tornat a agafar el control del partit. Tornava a començar i el guió seguia sent el mateix.  Buba reclamava un penal en la jugada següent a l’empat, una acció molt similar a la que havia suposat el primer gol de la Grama, però l’àrbitre no ha vist res i el joc ha continuat. A la mitja hora de joc, de nou a dins de l’àrea de Miguel Ramos, una rematada d’Omar la refusava la defensa en una possible mà. Un penal més que ni l’àrbitre ni el seu assistent han volgut assenyalar. Així, al final de la primera part, els homes de Toni Romero han buscat una mica d’oxigen replegant les línies després de l’esforç en la pressió i s’ha arribat al descans amb l’empat a un.

Un autèntic mal de  cap per la defensa del Vilafranca ha estat Buba. L’extrem de la Grama ha estat fort en el xoc, hàbil en el regat i molt veloç en la contra. Això ho ha vist Iván Moreno que ha canviat de lateral al descans. Es retirava Nil i entrava Via. El recent ingressat, Enric Via, ha agut d’aturar a Buba en la primera jugada de la represa amb una dura falta que ja li ha costat la targeta (46’).

Però la segona part ens deparava noves emocions. Intentava la Fundació Esportiva Grama mantenir el nivell de pressió i seguir tancant al Vilafranca al seu camp, però els visitants ja tenien previst un altre guió. El partit s’ha equilibrat més a la segona meitat encara que la Grama ho seguia intentant. Al minut 59,  un contra ben conduïda per Cristóbal ha acabat amb la pilota als peus d’Omar en banda esquerra. L’extrem marroquí de la Grama no ho ha dubtat, encarat als defensors, ha fet dos regats i el seu xut ha sortit desviat per sobre de la porteria de Miguel Ramos en la primera ocasió colomenca de la segona meitat. Pelegrí ha substituït a Díez i els canvis del Vilafranca han donat més consistència a l’equip d’Iván moreno davant els insistents atacs de la Grama. En una nova contra dels blanquiblaus, al minut 73, Buba s’ha plantat sol davant de Miguel Ramos però el porter visitant ha pogut evitar el gol. En la segona jugada, la pilota ha caigut a les botes de Cristóbal que ha enviat un nou xut al cos del porter.

Doble ocasió claríssima pels colomencs que veien, una jornada més, com perdonaven ocasions clares. A més, la incorporació de Rosillo a l’atac del Vilafranca ha dinamitzat als nois del Penedès i ha obert el partit a falta d’un quart d’hora pel final. Amb els dos equips trencats al mig del camp ha estat l’hora pels visitants. Primer ha estat una jugada perillosa de Sardà que intercepta Omar; Més tard ha estat una bona centrada de Balboa per banda esquerra que aconsegueix aturar Texeira; Després un xut molt perillós de Rosillo que se’n va miraculosament per sobre de la porteria de la Grama; I una última contra dels visitants, en una pilota perduda al mig del camp,  que Sardà envia molt desviada quan estava en superioritat.

Però aquesta Grama ens està ensenyant a lluitar. L’embranzida del Vilafranca no ha atemorit als atacants colomencs i els nois de Toni Romero ho han seguit intentant. L’èxtasi ha arribat al minut 88. Un córner des de banda dreta botat per Pluvins, l’ha lluitat com un guerrer Juan Carlos al primer pal, el refús de la defensa ha caigut als peus del capità, Jorge Rojas, que ha engaltat un potent xut. El temps s’ha aturat!!! La pilota de Rojas ha passat fregant el cap de Pep Mateu i ha perforat l’escaire de la porteria de Miguel Ramos. 2-1 al marcador i tocava aguantar.

No hi ha hagut temps per gaire més. El Vilafranca ha intentat aconseguir l’empat amb pilotes penjades i sumant efectius a l’atac mentre que la Grama ha tingut dues contres molt perilloses avortades pels del Penedés. El marcador no s’ha mogut, la Fundació Esportiva Grama ha sumat la quarta victòria de la temporada després d’una ratxa de deu partits sense guanyar i dona crèdit a uns homes que s’hi deixaran la pell al camp per sortir dels llocs de descens.

La propera setmana, diumenge 24 de febrer a les 12h, visita al camp del dotzè classificat, el Cerdanyola. Una nova final per l’equip de Toni Romero.

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE TERCERA DIVISIÓ G5

[divider]

Los jugadores de la Grama celebrando el gol de Cristóbal (foto: Pedro González)

Intensidad, lucha y control para una merecida victoria colomense contra un Vilafranca que tuvo sus ocasiones pero se vio superado en los minutos finales.

— DBC — Si algo destaca de esta Grama de Toni Romero es la finalización de las jugadas. Desde su llegada al banquillo, la consigna marcada es que todas las acciones deben terminar con disparo a portería y eso es lo que ha hecho la Grama nada más  empezar. Primera acción y primer disparo para Cristóbal que se ha marchado por encima de la portería. Intensidad de inicio con el pichichi presionando a Pep Mateu y a Sierra, mientras Pluvins repartía el juego y Omar y Buba penetraban por bandas.

Buena salida de la Grama, el Vilafranca se defendía e intentaba salir a la contra, pero el centro del campo colomense ha cortocircuitado constantemente las salidas de los chicos de Iván Moreno. Con este panorama una jugada por banda derecha, con Cristóbal centrándo para Pluvins ha acabado con un disparo de Ñiito desde la frontal que ha salido desviado a la izquierda de la portería. Corría el minuto 9 y el equipo local era quien llevaba la iniciativa. En el minuto 12, una jugada ensayada entre Pluvins y Omar en un córner, ha acabado con un peligroso centro al segundo palo que pudo rechazar Ramos cuando Juan Carlos estaba dispuesto a rematar.

Con las cartas sobre la mesa era cuestión de tiempo y en una pelota filtrada de Pluvins para Buba, Pep Mateu ha hecho falta dentro del área sobre el rápido extremo de la Grama. Minuto 18 y el colegiado no dudó y en señalar el punto de penalti. Cristóbal ha cogido la responsabilidad, ha ejecutado la pena máxima y ha anotado el 1-0 por la Fundació. Primera vez en mucho tiempo que los colomenses se colocaban por delante en el marcador pero la alegría no ha durado mucho. El gol de la Grama ha reavivado al Vilafranca que dos minutos después veía como, en otro penalti, podía lograr el empate. Víctor Oribe, el dorsal número ocho del equipo del Penedés, ha batido a Toni Texeira con un disparo fuerte por el centro subiendo el 1-1 al electrónico del Estadio en el minuto 20.

Después de este jarro de agua fría la Grama ha vuelto a tomar el control del partido. Volvía a empezar y el guión seguía siendo el mismo. Buba reclamaba un penalti en la jugada siguiente al empate, una acción muy similar a la que había supuesto el primer gol de la Grama, pero el árbitro no ha visto nada y el juego continuó. A la media hora de juego, de nuevo dentro del área de Miguel Ramos, un remate de Omar lo rechazaba la defensa en una posible mano. Un penalti más que ni el árbitro ni su asistente han querido señalar. Así, al final de la primera parte, los hombres de Toni Romero han buscado algo de oxígeno replegando las líneas después del esfuerzo en la presión y se ha llegado al descanso con el empate a uno.

Un auténtico dolor de cabeza para la defensa del Vilafranca ha sido Buba. El extremo de la Grama ha sido fuerte en el choque, hábil en el regate y muy veloz en la contra. Esto lo ha visto Iván Moreno que ha cambiado de lateral al descanso. Se retiraba Nil y entraba Vía. El recién ingresado, Enric Vía, ha tenido que parar a Buba en la primera jugada de la reanudación con una dura falta que ya le ha costado la tarjeta (46 ‘).

Pero la segunda parte nos deparaba nuevas emociones. Intentaba la Fundació Esportiva Grama mantener el nivel de presión y seguir cerrando al Vilafranca en su campo, pero los visitantes ya tenían previsto otro guión. El partido se ha equilibrado más en la segunda mitad aunque la Grama lo seguía intentando. En el minuto 59, un contra bien conducida por Cristóbal acabó con el balón en los pies de Omar en banda izquierda. El extremo marroquí de la Grama no lo ha dudado, ha encarado a los defensores, ha hecho dos regates y su disparo ha  salido desviado por encima de la portería de Miguel Ramos en la primera ocasión colomense de la segunda mitad. Pelegrí ha sustituido a Díez y los cambios del Vilafranca han dado más consistencia al equipo de Iván moreno ante los insistentes ataques de la Grama. En una nueva contra de los blanquiazules, en el minuto 73, Buba se ha plantado solo ante Miguel Ramos pero el portero visitante ha podido evitar el tanto. En la segunda jugada, el balón cayó en las botas de Cristóbal que ha enviado un nuevo disparo al cuerpo del portero.

Doble ocasión clarísima para los colomenses que veían, una jornada más, como perdonaban ocasiones claras. Además, la incorporación de Rosillo al ataque del Vilafranca ha dinamizado a los chicos del Penedés y ha abierto el partido a falta de un cuarto de hora para el final. Con los dos equipos rotos en medio del campo llegó el momento de los visitantes. Primero ha sido una jugada peligrosa de Sardà que intercepta Omar; Más tarde ha sido un buen centro de Balboa por banda izquierda que consigue detener Texeira; Después un disparo muy peligroso de Rosillo que se va milagrosamente por encima de la portería de la Grama; Y una última contra para los visitantes, en un balón suelto en el centro del campo, que Sardà envía muy desviado cuando estaba en superioridad.
Pero esta Grama nos está enseñando a luchar. El empuje del Vilafranca no ha atemorizado a los atacantes colomenses y los chicos de Toni Romero lo han seguido intentando. El éxtasis llegó en el minuto 88. Un córner desde banda derecha botado por Pluvins, lo ha luchado como un guerrero Juan Carlos en el primer palo, el rechace de la defensa ha caído a los pies del capitán, Jorge Rojas, que ha empalmado un potente disparo. El tiempo se ha detenido !!! La pelota de Rojas ha pasado rozando la cabeza de Pep Mateu y ha perforado la escuadra de la portería de Miguel Ramos. 2-1 en el marcador y tocaba aguantar.
No ha habido tiempo para mucho más. El Vilafranca ha intentado conseguir el empate con balones colgados y sumando efectivos al ataque mientras que la Grama ha tenido dos contras muy peligrosas abortadas por los del Penedés. El marcador no se ha movido, la Fundació Esportiva Grama ha sumado la cuarta victoria de la temporada tras una racha de diez partidos sin ganar y da crédito a unos hombres que se dejarán la piel en el campo para salir de los puestos de descenso.
La próxima semana, el domingo 24 de febrero a las 12h, visita al campo del duodécimo clasificado, el Cerdanyola. Una nueva final para el equipo de Toni Romero.

CLICAD PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO

CLICAD PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE TERCERA DIVISIÓN G5

Por admin