Vicente Moreno: «D’aquí a poc la FE Grama será un referent al futbol català i espanyol.»

D'esquerra a dreta: Germán Rosales (Vicepresident), J.Ramón Carranza (Entrenador 1er equip), Vicente Moreno i Antonio Morales (President).

D’esquerra a dreta: Germán Rosales (Vicepresident), J.Ramón Carranza (Entrenador 1er equip), Vicente Moreno i Antonio Morales (President).

Aquesta setmana hem tingut la visita d’un jugador històric, el màxim golejador de la història de la UDA Gramenet amb 108 gols. Vicente Moreno va estar vuit temporades com a jugador al club colomenc i un total de 17 anys. Va estar del 85 al 92 jugant al primer equip, després va estar cinc anys en altres clubs i amb 36 anys va tornar per ajudar a la Grama B (97/98).

L’equip llavors estava a Preferent i Antonio Morales volia fer una plantilla competitiva per ascendir a Tercera Divisió. Vicente era al Badalona i va ser fitxat a la temporada 85/86. En el seu palmarès destaca un ascens a Tercera i un ascens amb Paco Martínez Bonachera a Segona B amb la Grama; així com també un ascens a Segona B amb Premià i un a Tercera amb Vilassar.

– L’ ‘esperit de la Grama’ es podria dir que ara resideix a la Fundació?

– Si, per què Antonio Morales els que el coneixem de fa tants anys hem vist que segueix igual. Jo feia molt temps que no el veia i segueix amb el mateix ímpetu d’estar dins de la Fundació i fer-la tan gran com era la Grama. És una persona que està molt compromesa i és molt important perquè si no aquesta ell passa el que hem vist.

Foto: El 9

Foto: El 9

– Set temporades consecutives, golejador nat, com va ser el teu primer any al club?

– Va ser un any difícil perquè hi havia moltes expectatives. La Gramenet en aquell moment va fer un bon equip per pujar aTercera Divisió, jo vaig tenir una petita lesió de genoll. Aquella temporada vam aconseguir l’ascens, recordo que vaig marcar 26 gols sent pitxitxi de la categoria. Al final va ser un any excel·lent per a tothom. A partir d’aquest moment tot va anar rodat.

– Quins records tens de tantes temporades i gols?

– El record és que sóc de la Grama. Jo sempre ho he dit que he estat en molts equips però qui m’ho ha donat tot i ser futbolista ha estat la Gramenet. Sempre he estat agraït. Compte que entre jugador, entrenador i secretari tècnic vaig estar 17 anys de la meva vida al club. I això no s’oblida, sempre m’han tractat molt bé i he estat estimat pels aficionats. Encara quan vaig per Santa Coloma algunes persones em paren i això és molt bonic.

– Cinc anys després de marxar de la Grama vas tornar. Tornar com a entrenador i acabar jugant i marcant 10 gols en 10 partits. L’olfacte golejador seguia intacte.

– Just havia acabat la meva carrera esportiva quan el president em va trucar, que volia que estigués allà amb ells. Em vaig treure els títols d’entrenador, vaig estar de segon amb Julià García al filial. Era un equip que no funcionava molt i vaig haver de ficar-me de jugador per salvar la categoria, i ho vam aconseguir. L’olfacte seguia, quan un deixa el futbol molt recent doncs físicament es troba bé i va ser un orgull ajudar l’equip de la teva vida.

– Després de penjar les botes i deixar de ser entrenador, passes a ser secretari. Una vida molt diferent, no?

– Si i m’agrada. Vaig provar com a entrenador, creia que m’agradava i em vaig adonar que no m’agradava. Ser jugador depèn de tu però ser entrenador implica moltes més coses. I de secretari tècnic m’agradava estar en despatx, les negociacions, l’anar d’un costat a un altre veient jugadors; m’omplia una mica més.

Al vestidor al costat del Cadet A.

Al vestidor amb el Cadet A.

– Al llarg de la teva carrera vas fer molts companys, amb qui encara guardes contacte?

– Guardo amb molts. Però el que més em va fer mal va ser Jordi Romero, la seva mort em va deixar molt tocat. Jo em portava molt bé amb ell, tenia una estreta amistat amb Romero i la seva mort em va deixar diversos mesos tocat. I després tinc contacte encara amb Miguel Ángel, Marino… etc. Ens anem veient, cada un té la seva família i ja som grans i tenim obligacions però normalment anem parlant.

plantillavicente– Vas jugar al Municipal del Fondo que era una passada però també vas estar al Nou Municipal. Com ha canviat el camp des que et vas anar fins al teu retorn?

– No té res a veure. Ha canviat molt el camp. Les instal·lacions són millors, hi ha calefacció, jo al veure el canvi em vaig quedar molt sorprès. És un bon estadi per als xavals de futbol base i per al que necessita un equip. En aquesta reforma es pot veure la mà d’Antonio Morales i tot el seu equip de col·laboradors.

– Actualment segueixes de prop els moviments de la Fundació?

– Si, el primer que faig en obrir el diari els dilluns és mirar els resultats de la Fundació. Perquè també tinc amics implicats dins com són Rovira, Ismael, García Escribano i molts més. Un és de la Grama i el primer que fa és mirar la seva actualitat.

– I finalment, què et sembla el projecte?

– Crec que ho necessitava, que calia. La Fundació ha d’anar millorant i amb Antonio Morales això segur que tornarà a ser el que era la Gramenet, i el que es mereix el poble de Santa Coloma. Espero que d’aquí a poc la FE Grama sigui un referent en el futbol català i espanyol.

– Moltes gràcies per visitar-nos. Aquesta és casa teva.

FOTOS DE LA VISITA: https://goo.gl/photos/QrWmCsnRGozWveFYA

Amb els jugadors de l'Infantil D.

Amb els jugadors de l’Infantil D.

Esta semana hemos tenido la visita de un jugador histórico, el máximo goleador de la historia de la UDA Gramenet con 108 goles. Vicente Moreno estuvo ocho temporadas como jugador en el club colomense y un total de 17 años. Estuvo del 85 al 92 jugando en el primer equipo, después estuvo cinco años en otros clubes y con 36 años volvió para ayudar a la Grama B (97/98).

El equipo entonces estaba en Preferente y Antonio Morales quería hacer una plantilla competitiva para ascender a Tercera División. Vicente estaba en el Badalona y fue fichado en la temporada 85/86. En su palmarés destaca un ascenso a Tercera y un ascenso con Paco Martínez Bonachera a Segunda B con la Grama; así como también un ascenso a Segunda B con Premià y uno a Tercera con Vilassar.

Foto: El 9

Foto: El 9

– Si, porqué Antonio Morales los que lo conocemos de hace tantos años hemos visto que sigue igual. Yo hacía mucho tiempo que no lo veía y sigue con el mismo ímpetu de estar hay en la Fundació y hacerla tan grande como era la Grama. Es una persona que esta muy comprometida y es muy importante porqué si no esta él pasa lo que hemos visto.

– Siete temporadas consecutivas, goleador nato, ¿cómo fue tú primer año en el club?

– Fue un año difícil porqué había muchas expectativas. La Gramenet en aquel momento hizo un buen equipo para subir aTercera División, yo tuve una pequeña lesión de rodilla. Aquella temporada conseguimos el ascenso, recuerdo que marqué 26 goles siendo pichichi de la categoría. Al final fue un año excelente para todos. A partir de hay todo fue rodado.

– Cinco años después de marcharte de la Grama volviste. Volver como entrenador y acabar jugando y marcando 10 goles en 10 partidos. El olfato goleador seguía intacto.

– Justo había acabado mi carrera deportiva cuando el presidente me llamó, que quería que estuviese allí con ellos. Me saqué los títulos de entrenador, estuve de segundo con Julià García en el filial. Era un equipo que no funcionaba mucho y tuve que meterme de jugador para salvar la categoría, y lo conseguimos. El olfato seguía, cuando uno deja el fútbol muy reciente pues físicamente se encuentra bien y fue un orgullo ayudar al equipo de tu vida.

– ¿Qué recuerdos tienes de tantas temporadas y goles?

– El recuerdo es que soy de la Grama. Yo siempre lo he dicho que he estado en muchos equipos pero quien me lo ha dado todo y ser futbolista ha sido la Gramenet. Siempre he estado agradecido. Cuenta que entre jugador, entrenador y secretario técnico estuve 17 años de mi vida en el club. Y eso no se olvida, siempre me han tratado muy bien y he sido querido por los aficionados. Todavía cuando voy por Santa Coloma algunas personas me paran y eso es muy bonito.

– Tras colgar las botas y dejar de ser entrenador, pasas a ser secretario. Una vida muy diferente, no?

– Si y me gusta. Probé como entrenador, creía que me gustaba y me di cuenta que no me gustaba. Ser jugador depende de ti pero ser entrenador implica muchas más cosas. Y de secretario técnico me gustaba estar en despacho, las negociaciones, el ir de un lado a otro viendo jugadores; me llenaba un poco más.

Al vestidor al costat del Cadet A.

En el vestuario con el Cadete A.

– A lo largo de tu carrera hiciste muchos compañeros, ¿con quiénes todavía guardas contacto?

– Guardo con muchos. Pero el que más me dolió fue Jordi Romero, su muerte me dejo muy tocado. Yo me llevaba muy bien con él, tenía una estrecha amistad con Romero y su muerte me dejo varios meses tocado. Y luego tengo contacto todavía con Miguel ÁngelMarino…etc. Nos vamos viendo, cada uno tiene ya su familia y ya somos mayores y tenemos obligaciones pero normalmente vamos hablando.

– Jugaste en el Municipal del Fondo que era una pasada pero también estuviste en el Nou Municipal. ¿Cómo ha cambiado el campo desde que te fuiste hasta tu regreso?

– No tiene nada que ver. Ha cambiado mucho el campo. Las instalaciones son mejores, hay calefacción, yo al ver el cambio me quedé muy sorprendido. Es un buena campo para los chavales de fútbol base y para lo que necesita un equipo. En esta reforma se puede ver la mano de Antonio Morales y todo su equipo de colaboradores.

– ¿Actualmente sigues de cerca los movimientos de la Fundació?

– Si, lo primero que hago al abrir el periódico los lunes es mirar los resultados de la Fundació. Porqué también tengo amigos implicados dentro como son Rovira, Ismael, García Escribano y muchos más. Uno es de la Grama y lo primero que hace es mirar su actualidad.

– Y por último, ¿qué te parece el proyecto?

– Creo que lo necesitaba, que hacía falta. La Fundació tiene que ir mejorando y con Antonio Morales esto seguro que volverá a ser lo que era la Gramenet, y lo que se merece el pueblo de Santa Coloma. Espero que dentro de poco la FE Grama sea un referente en el fútbol catalán y español.

– Muchas gracias por visitarnos. Esta es tu casa.