Primera derrota de pretemporada en un partit molt disputat que va acabar de manera sobtada. (FOTO: Joan Villagrasa)

-DBC- El segon test de pretemporada es va saldar amb derrota per 3-2 contra un C.E. Mataró bastant més rodat i amb el factor camp a favor.

Juanma Pons segueix perfilant la plantilla i donant minuts a tots per tal d’arribar en forma a l’inici de la lliga. Al Camp del Centenari va disposar a Colchero en porteria, a Michel i Linares als laterals, a Víctor i Yeray al centre de la defensa, a Roger i Gerard com a pivots, a Ángel i Peris per banda, i Óscar i Adil en punta.

Des de l’inici, l’equip de Raúl Monroy va voler aprofitar els minuts de tanteig d’ambdós equips per posar un punt més d’intensitat i ho van aconseguir. Com a mostra d’això, als dos minuts de partit, Sergi Sánchez ja veia la targeta groga. Minuts després un llançament de Barga va posar a proba a Colchero.  Als 9 minuts, en el refús d’una falta a la frontal, Dani Prieto no va poder ajustar-la i la pilota va anar desviada.

Després del primer quart amb domini local, la Grama, que havia estat ben plantada al terreny de joc, va començar a circular la pilota amb més comoditat i a apropar-se a l’àrea de Joan Guillamat. Als 13 minuts, Jonathan Linares, ocupant la banda esquerra, va aconseguir arribar a línia de fons i enviar una bona centrada que no va trobar rematador.

Quan els colomencs havien superat la intensitat inicial del matx i quan més còmodes estaven sobre el terreny de joc, va arribar una falta a la frontal que Dani Prieto va convertir en l’1-0. Corria el minut 21 i aprofitant el salt de la barrera va picar la pilota per sota despistant per complet al porter de la Grama i anotant el primer del partit.

Buscant la reacció, els homes de Pons van donar un pas endavant i el Mataró va tornar a tenir una bona ocasió  amb un potent xut des de la frontal que Colchero va aturar ajustat al pal al minut 24.

Així vam arribar a la mitja hora de joc. Moment decisiu pel partit que va passar del possible empat al segon gol del Mataró.

En una jugada per banda dreta, la centrada al cor de l’àrea la va rematar Yeray de manera magistral. Tots cantaven el gol però Joan va aconseguir aturar-la evitant l’empat dels blaus.

I ja sabem que quan la sort és esquiva…poc et pot fer. A la següent jugada, minut 32, una conducció del Mataró a la frontal de l’àrea colomenca va acabar amb una internada per banda esquerra i una centrada per ningú que Yerai Sabariego va introduir en la seva pròpia porteria fent el 2-0.

Però en el nostre adn hi ha una norma explícita que parla de no rendir-se mai. L’equip va seguir intentant retallar distàncies perquè, tot i que el Mataró va jugar a un bon nivell, potser el marcador no reflectia el que s’havia vist al terreny de joc. En aquesta embranzida del final de la primera part, Roger Peris als 37 minuts,  va fer lluir-se al porter local amb una falta ajustadeta al pal.

Als 41 minuts la insistència de la Grama va tenir premi amb un bon gol de Roger García. El centrecampista va acomodar-se un refús a la frontal i va batre a Joan amb un contundent xut que posava el 2-1 i marcava el camí de vestidors.

Per la segona part, el tècnic de la Grama tenia previst la modificació de l’onze i va alinear a Colchero, Peña, Víctor, Yeray, Machuca, Adil, Franco, Montalbán, Hernando, Aleix i Bruno.

El lateral esquerra de la Grama, Roger Peña, lluïa el braçalet de capità i va ser el primer en mostrar les intencions colomenques en la represa. Un xut enverinat des de l’esquerra va estavellar-se al travesser en la primera acció del segon temps.

La Grama volia donar-li una nova dinàmica al matx però de nou la pilota aturada va donar més avantatge a l’equip de Monroy. Una jugada d’estratègia va acabar amb la pilota a les botes de Barga que va encanonar a Colchero davant de moltes cames fent pujar el 3-1 al marcador als 49 minuts.

De nou el Mataró es posava amb dos gols de diferència i la Grama seguia intentant igualar. Als 54 minuts, una bona acció de Montalbán, arribant fins a la línia de fons, va acabar amb una centrada molt tancada que la defensa va treure sota pals.

Era la reacció esperada, els nostres volien donar guerra i Michel ho intentava al 65 enviant un xut desviat després d’una bona contra.

Minuts després, al 70, encara que estàvem jugant un amistós, una petita picabaralla entre Omaru i Peña va acabar amb els dos expulsats. Resulta curiós veure a Peña expulsat quan és un dels jugadors més educats sobre el terreny de joc i quan en aquest enfrontament va sortir amb la front marcada pel cop. Però el col·legiat és qui mana i així ho va decidir, vermella pels dos.

Es plantejava un nou partit i hem de dir que amb 10 jugadors, la Grama, va saber acomodar-se millor que el Mataró. En el carrusel de canvis i la tornada de Roger Peris al terreny de joc, substituint a Adil, ens va donar més vitalitat i va permetre escurçar distàncies. Una bona jugada escorat a la dreta, als 74 minuts va posar el definitiu 3-2 al marcador.

Diem definitiu perquè poc més es va jugar. La Grama es veia capacitada per la igualada però l’infortuni de Samu, jugador del Mataró que va patir una lesió al genoll, va instar a l’àrbitre a consultar les banquetes i donar per finalitzat el partit quan encara quedaven minuts per disputar.

D’aquesta manera sobtada va acabar el segon partit de pretemporada on els nostres van agafant to i dinàmica de joc sabent que els resultats son importants però no ens ajuden a sumar punts com si farem durant la temporada regular.

La propera setmana tenim dos partits programats: Dimecres visitem la Ciutat Esportiva Joan Gamper per enfrontar-nos al DH del Barça (16:30h a porta tancada) i el diumenge anem a Ca n’Anglada per un amistós contra el CP San Cristóbal.  


El once inicial del amistoso en Mataró

Primera derrota de pretemporada en un partido muy disputado que terminó de manera repentina.


El segundo test de pretemporada se saldó con derrota por 3-2 contra un C.E. Mataró bastante más rodado y con el factor campo a favor.
Juanma Pons sigue perfilando la plantilla y dando minutos a todos para llegar en forma al inicio de liga. En el Camp del Centenari dispuso a Colchero en portería, Michel y Linares en los laterales, a Víctor y Yeray en el centro de la defensa, a Roger y Gerard como pivotes, a Ángel y Peris por la banda, y Óscar y Adil en punta.

Desde el inicio, el equipo de Raúl Monroy quiso aprovechar los minutos de tanteo de ambos equipos para poner un punto más de intensidad y lo consiguieron. Como muestra de ello, a los dos minutos de partido, Sergi Sánchez ya veía la tarjeta amarilla. Minutos después un lanzamiento de Barga puso a prueba a Colchero. A los 9 minutos, en el rechace de una falta en la frontal, Dani Prieto no pudo ajustarla y el balón salió desviado.


Tras el primer cuarto con dominio local, la Grama, que había estado bien plantada sobre el terreno de juego, comenzó a circular el balón con más comodidad y a acercarse al área de Joan Guillamat. A los 13 minutos, Jonathan Linares, ocupando la banda izquierda, consiguió llegar a línea de fondo y enviar un buen centro que no encontró rematador.

Cuando los colomenses habían superado la intensidad inicial del encuentro y cuando más cómodos estaban sobre el terreno de juego, llegó una falta en la frontal que Dani Prieto convirtió en el 1-0. Corría el minuto 21 y aprovechando el salto de la barrera picó el balón por debajo despistando por completo al portero de la Grama y anotando el primero del partido.

Buscando la reacción, los hombres de Pons dieron un paso adelante y el Mataró volvió a tener una buena ocasión con un potente disparo desde la frontal que Colchero detuvo ajustado al palo en el minuto 24.

Así llegamos a la media hora de juego. Momento decisivo para el partido que pasó del posible empate, al segundo gol del Mataró.
En una jugada por banda derecha, el centro al corazón del área lo remató Yeray de manera magistral. Todos cantaban el gol pero Joan consiguió detenerla evitando el empate de los azules.
Y ya sabemos que cuando la suerte es esquiva … poco se puede hacer. En la siguiente jugada, minuto 32, una conducción del Mataró en la frontal del área colomense acabó con una internada por banda izquierda y un centro para nadie que Yerai Sabariego introdujo en su propia portería haciendo el 2-0.

Pero en nuestro adn hay una norma explícita que habla de no rendirse nunca. El equipo siguió intentando recortar distancias porque, aunque el Mataró jugó a un buen nivel, tal vez el marcador no reflejaba lo que se había visto en el terreno de juego. En este empuje del final de la primera parte, Roger Peris los 37 minutos, hizo lucirse al portero local con una falta ajustadita al palo.

A los 41 minutos la insistencia de la Grama tuvo premio con un buen gol de Roger García. El centrocampista se acomodó un rechace en la frontal y batió a Joan con un contundente disparo que ponía el 2-1 y marcaba el camino de vestuarios.

Para la segunda parte, el técnico de la Grama tenía previsto la modificación del once y alineó a Colchero, Peña, Víctor, Yeray, Machuca, Adil, Franco, Montalbán, Hernando, Aleix y Bruno.
El lateral izquierdo de la Grama, Roger Peña, lucía el brazalete de capitán y fue el primero en mostrar las intenciones colomenses en la reanudación. Un disparo envenenado desde la izquierda se estrelló en el larguero en la primera acción del segundo tiempo.

La Grama quería darle una nueva dinámica al encuentro pero de nuevo el balón parado dio más ventaja al equipo de Monroy. Una jugada de estrategia acabó con el balón en las botas de Barga que encañonó a Colchero ante muchas piernas haciendo subir el 3-1 al marcador a los 49 minutos.

De nuevo el Mataró se ponía con dos goles de diferencia y la Grama seguía intentando igualar. A los 54 minutos, una buena acción de Montalbán, llegando hasta la línea de fondo, terminó con un centro muy cerrado que la defensa sacó bajo palos.
Era la reacción esperada, los nuestros querían dar guerra y Michel lo intentaba, en el 65, enviando un disparo desviado tras una buena contra.

Minutos después, en el 70, aunque estábamos jugando un amistoso, un pequeño rifirrafe entre Omaru y Peña terminó con los dos expulsados. Resulta curioso ver a Peña expulsado cuando es uno de los jugadores más educados sobre el terreno de juego y cuando en este enfrentamiento salió con la frente marcada por el golpe. Pero el colegiado es quien manda y así lo decidió, roja para los dos.

Se planteaba un nuevo partido y tenemos que decir que con 10 jugadores, la Grama, supo acomodarse mejor que el Mataró. En el carrusel de cambios y el regreso de Roger Peris al terreno de juego, sustituyendo a Adil, nos dio más vitalidad y permitió acortar distancias. Una buena jugada escorado en la derecha, a los 74 minutos, puso el definitivo 3-2 en el marcador.

Decimos definitivo porque poco más se jugó. la Grama se veía capacitada para la igualada pero el infortunio de Samu, jugador del Mataró que sufrió una lesión en la rodilla, instó al árbitro a consultar a los banquillos y dar por finalizado el partido cuando aún quedaban minutos por disputar.

De esta manera repentina terminó el segundo partido de pretemporada donde los nuestros van cogiendo tono y dinámica de juego sabiendo que los resultados son importantes pero no nos ayudan a sumar puntos como si haremos durante la temporada regular.


La próxima semana tenemos dos partidos programados: Miércoles visitamos la Ciudad Deportiva Joan Gamper para enfrentarnos al DH del Barça (16: 30h a puerta cerrada) y el domingo vamos a Can Anglada para jugar un amistoso contra el CP San Cristóbal.

Por admin