Rivals de la Grama al Grup 5 de Tercera Divisió

13/06/2018

La Fundació Esportiva Grama farà el seu debut al Grup 5 de Tercera Divisió el 18/19 d’agost (encara cal esperar el calendari oficial). Aquesta temporada el Primer Equip tindrà 20 rivals, el que suma un total de 40 jornades. En el següent article repassarem els equips amb els quals s’enfrontarà la nostra entitat.

 • UE Sant Andreu: 109 anys d’història, un club històric i un dels grans favorits a ocupar llocs d’ascens a Segona B. La temporada que acaba de finalitzar la van acabar en segona posició i sent eliminats en la segona ronda del play-off pel CD Castellón.
 • CE L’Hospitalet: Un altre dels favorits a l’ascens, abans de la seva estada a Tercera va jugar diversos play-off d’ascens a Segona A. Aquest any van finalitzar tercers, empatats amb els segons, i van ser eliminats a la primer ronda de play-off pel CD Náxara.
 • Terrassa Olímpica 2010: El refundat Terrassa FC porta dues temporades consecutives acabant en llocs de promoció. Aquesta campanya van ser quarts i eliminats en la segona ronda del play-off per la SD Compostela. Sens dubte serà un dels equips favorits.
 • UE Llagostera-Costa Brava: Des de la Segona Territorial van aconseguir arribar en poc temps fins a la Segona Divisió A, 6 ascensos en deu anys. En l’actualitat acumulen dos descensos en tres anys, aquesta temporada van perdre l’eliminatòria del play-out davant l’Izarra baixant a Tercera. Un altre equip favorit a l’ascens ja que pretenen tornar a Segona B el més aviat possible.
 • AE Prat: El seu primer ascens a Segona B es va donar en la temporada 2011/12 com a campions, després de dos anys van tornar a Tercera i en la temporada 15/16 van tornar a pujar a la B com a campions. Aquest curs es van quedar a les portes dels play-off, per això es reforcen de cara a aconseguir l’objectiu d’acabar entre els 4 primers la propera campanya. Equip al qual se l’espera entre els candidats a l’ascens.
El Pota Blava, Toni Texeira, tornarà a trepitjar el Municipal Sagnier on va estar 12 temporades (AE Prat).
 • CF Pobla de Mafumet: El filial del Gimnàstic de Tarragona va aconseguir ascendir a Segona B a la temporada 2014/15, un pas efímer amb descens a l’any següent. Dos cursos consecutius buscant la promoció, aquest últim es van quedar a les portes. Un any més intentaran aconseguir els llocs de play-off.
 • FC Ascó: Nascuts en 2010 fruit d’una fusió d’entitats. Porten cinc temporades consecutives a Tercera en què sempre, excepte en la 15/16, han estat a la part alta donant guerra, fins i tot proclamant-se campions de lliga. Sens dubte serà un equip a destacar aquesta propera temporada.
 • CE Europa: 111 anys d’història, un dels 10 fundadors de la Primera Divisió. Després de quatre temporades consecutives jugant els play-off aquest any van acabar 8è. Un històric que segur lluitarà pels primers llocs de la lliga.
 • FC Vilafranca: Club centenari (114 anys). Novens en lliga i semifinalistes de la Copa RFEF. Les temporades anteriors a la que acaba de finalitzar van obtenir un cinquè lloc, i dos play-offs seguits. Intentaran tornar a estar en els llocs alts de la classificació.
 • UE Figueres: Refundats el 2007 i havent d’escalar des de la Tercera Territorial (Quarta Catalana). En la temporada 2011/12 van aconseguir l’ascens a Tercera Divisió, des de llavors un play-off i posicions de meitat de taula.

La FE Grama tornarà a trepitjar el Narcís Sala (amistós pretemporada i Copa Catalunya Amateur) i el Nou Sardenya (Segona Catalana). Tindrem novament viatge a Llagostera (aquesta temporada va ser a 1ª Catalana davant el filial). També tornarem a enfrontar-nos al EC Granollers (passada pretemporada).

 • UA Horta: Brillant temporada del club amb la permanència a Tercera (11è) i el subcampionat de la Copa Catalunya, just un any després de proclamar-se campions de Primera Catalana (G1).
 • Cerdanyola del Vallès FC: Fundat el 2006 fruit de la fusió de 5 clubs de la ciutat. Complirà la seva sisena temporada a Tercera, en les anteriors es va situar a la meitat de taula.
 • FC Santboià: Salvació amb el 13è lloc just un any després del seu ascens com a campió de Primera Catalana (G2). En temporades anteriors va ser un equip de la part alta, arribant a aconseguir un històric ascens a Segona B (09/10).
 • CF Reus Deportiu B: Des del 2016 l’antic FC Cambrils va passar a ser el filial del club de Segona Divisió. Aquesta temporada va ser el seu debut a Tercera Divisió aconseguint la permanència (14è).
 • Santfeliuenc FC: Des del seu debut a la categoria ja acumulen quatre temporades consecutives i l’objectiu marcat serà aconseguir de nou la permanència.
La Grama tornarà a enfrontar-se al CP Sant Cristòbal com ja va fer a la final del Campionat de Catalunya i en un amistós de pretemporada.
 • UE Castelldefels: Un habitual de Tercera que sempre sol lluitar per acabar a la meitat de taula.
 • EC Granollers: Després del seu retorn acumulen tres temporades consecutives a Tercera Divisió.
 • CP San Cristóbal: 30 anys després els de Terrassa són de Tercera a proclamar-se campions del Grup 2 de Primera Catalana en l’última jornada.
 • FC Martinenc: Subcampions de lliga i ascens a Tercera en la promoció en derrotar al CE Manresa a la pròrroga. Un històric del futbol català i el fundador del Torneig d’Històrics del Futbol Català. Tornen a Tercera.
 • UE Sants: La FCF va confirmar al desembre que el club barceloní jugaria a Tercera Divisió la temporada 2018/19 fent efectiva la resolució que el Tribunal Català de l’Esport va fer sobre el partit del Grup 1 de Primera Catalana entre Horta i Sants de la temporada 16/17. Aquest any van ser 5è en el Grup 2. Tornen a Tercera on no estan des de la temporada 1996/97.
Santa Coloma de Gramenet vuelve a Tercera División. Estos eran los equipos que habían en su última temporada (13/14).

La Fundació Esportiva Grama hará su debut en el Grupo 5 de Tercera División el 18/19 de agosto (todavía falta esperar el calendario oficial). Esta temporada el Primer Equipo tendrá 20 rivales, lo que suma un total de 40 jornadas. En el siguiente artículo repasaremos los equipos con los que se enfrentará nuestra entidad.

 • UE Sant Andreu: 109 años de historia, un club histórico y uno de los grandes favoritos a ocupar puestos de ascenso a Segunda B. La temporada que acaba de finalizar la terminaron en segunda posición y siendo eliminados en la segunda ronda del play-off por el CD Castellón.
 • CE L’Hospitalet: Otro de los favoritos al ascenso, antes de su estancia en Tercera jugó varios play-off de ascenso a Segunda A. Este año finalizaron terceros, empatados con los segundos, y fueron eliminados en la primero ronda de play-off por el CD Náxara.
 • Terrassa Olímpica 2010: El refundado Terrassa FC lleva dos temporadas consecutivas terminando en puestos de promoción. Esta campaña fueron cuartos y eliminados en la segunda ronda del play-off por la SD Compostela. Sin duda será uno de los equipos favoritos.
 • UE Llagostera-Costa Brava: Desde la Segunda Territorial consiguieron llegar en poco tiempo hasta la Segunda División A, seis ascensos en diez años. En la actualidad acumulan dos descensos en tres años, esta temporada perdieron la eliminatoria del play-out ante el Izarra bajando a Tercera. Otro equipo favorito al ascenso ya que pretenden regresar a Segunda B lo antes posible.
 • AE Prat: Su primer ascenso a Segunda B se dio en la temporada 2011/12 como campeones, tras dos años regresaron a Tercera y en la temporada 15/16 volvieron a subir a la B como campeones. Este curso se quedaron a las puertas de los play-off, por ello se refuerzan de cara a lograr el objetivo de terminar entre los 4 primeros la próxima campaña. Equipo al que se le espera entre los candidatos al ascenso.
El Pota Blava, Toni Texeira, volverá a pisar el Municipal Sagnier donde estuvo 12 temporadas (AE Prat).
 • CF Pobla de Mafumet: El filial del Gimnàstic de Tarragona consiguió ascender a Segunda B en la temporada 2014/15, un paso efímero con descenso al año siguiente. Dos cursos consecutivos buscando la promoción, este último se quedaron a las puertas. Un año más intentarán alcanzar los puestos de play-off.
 • FC Ascó: Nacidos en 2010 fruto de una fusión de entidades. Llevan cinco temporadas consecutivas en Tercera en las que siempre, salvo en la 15/16, han estado en la parte alta dando guerra, incluso proclamándose campeones de liga. Sin duda será un equipo a destacar esta próxima temporada.
 • CE Europa: 111 años de historia, uno de los 10 fundadores de la Primera División. Tras cuatro temporadas consecutivas jugando los play-off este año terminaron 8º. Un histórico que seguro luchará por los primeros puestos de la liga.
 • FC Vilafranca: Club centenario (114 años). Novenos en liga y semifinalistas de la Copa RFEF. Las temporadas anteriores a la que acaba de finalizar obtuvieron un quinto puesto, y dos play-offs seguidos. Intentarán volver a estar en los puestos altos de la clasificación.
 • UE Figueres: Refundados en el 2007 y teniendo que escalar desde la Tercera Territorial (Cuarta Catalana). En la temporada 2011/12 consiguieron el ascenso a Tercera División, desde entonces un play-off y posiciones de mitad de tabla.

La FE Grama volverá a pisar el Narcís Sala (amistoso pretemporada y Copa Catalunya Amateur) y el Nou Sardenya (Segunda Catalana). Tendremos nuevamente viaje a Llagostera (esta temporada fue en 1ª Catalana ante su filial). También volveremos a enfrentarnos al EC Granollers (pasada pretemporada).

 • UA Horta: Brillante temporada del club con la permanencia en Tercera (11º) y el subcampeonato de la Copa Catalunya, justo un año después de proclamarse campeones de Primera Catalana (G1).
 • Cerdanyola del Vallès FC: Fundado en el 2006 fruto de la fusión de 5 clubes de la ciudad. Cumplirá su sexta temporada en Tercera, en las anteriores se situó en mitad de tabla.
 • FC Santboià: Salvación con el 13º puesto justo un año después de su ascenso como campeón de Primera Catalana (G2). En temporadas anteriores fue un equipo de la parte alta, llegando a conseguir un histórico ascenso a Segunda B (09/10).
 • CF Reus Deportiu B: Desde el 2016 el antiguo FC Cambrils pasó a ser el filial del club de Segunda División. Esta temporada fue su debut en Tercera División logrando la permanencia (14º).
 • Santfeliuenc FC: Desde su debut en la categoría ya acumulan cuatro temporadas consecutivas y el objetivo marcado será lograr de nuevo la permanencia.
La Grama volverá a enfrentarse al CP San Cristòbal como ya hizo en la final del Campeonato de Catalunya y en un amistoso de pretemporada.
 • UE Castelldefels: Un habitual de Tercera que siempre suele pelear por terminar en mitad de tabla.
 • EC Granollers: Tras su regreso acumulan tres temporadas consecutivas en Tercera División.
 • CP San Cristóbal: 30 años después los de Terrassa son de Tercera tras proclamarse campeones del Grupo 2 de Primera Catalana en la última jornada.
 • FC Martinenc: Subcampeones de liga y ascenso a Tercera en la promoción al derrotar al CE Manresa en la prórroga. Un histórico del fútbol catalán y el fundador del Torneig d’Històrics del Futbol Català. Vuelven a Tercera.
 • UE Sants: La FCF confirmó en diciembre que el club barcelonés jugaría en Tercera División la temporada 2018/19 haciendo efectiva la resolución que el Tribunal Català de l’Esport hizo sobre el partido del Grupo 1 de Primera Catalana entre Horta y Sants de la temporada 16/17. Este año fueron 5º en el Grupo 2. Regresan a Tercera donde no están desde la temporada 1996/97.
Etiquetas: , , , ,