Que continuï la festa!

Victòria de la Grama contra el Vic en un partit de tu a tu on va guanyar qui més artilleria va mostrar.

Buba celebra el gol de la victòria (Foto: Sergi García)

-DBC- Havia de modificar el seu onze habitual Juanma Pons per fer front a l’esquadra d’Albert Camara obligat per la baixa de Michel Owono, sancionat després de veure la cinquena groga al camp del Mataró.

Però les modificacions en l’onze inicial del míster colomenc no es van quedar només en el lateral,  també va introduir canvis que permetessin un esquema  camaleònic per evitar que Camara pogués afrontar el partit amb la seguretat de saber què és el que es planejava. Així van saltar al terreny de joc: Luque en porteria; laterals per Peña i Linares; centre de la defensa per Rojas, Juan Carlos i Machuca; al mig del camp estaven Edu Soler i Roger; les bandes per Ángel i Peris; i la punta d’atac per Óscar Muñoz.

Els primers minuts van ser tal i com es preveu en partits de màxima tensió entre dos aspirants a una plaça de play off d’ascens. Ben plantada la Grama, ben plantat el Vic, molt centrecampisme i poques internades a les àrees.

Amb aquest joc tàctic, molt lligat a les ordres dels dos entrenadors, la Grama va tenir la primera gran ocasió del partit. Corria el minut 20, una bona jugada de Roger Peris conduint la pilota va acabar obrint el joc a banda esquerra perquè Peña busques la centrada a l’àrea. Allà l’esperava al segon pal Ángel González, però el seu remat es va perdre per sobre del travesser de Reig.

Sobre el camp les forces estaven molt igualades però la Grama havia mostrat ja les seves urpes a l’equip d’Osona.  Responia de manera tímida el Vic amb una incursió per banda esquerra de Balaguer als 25 minuts però el partit no canviava de guió i només cal destacar una ocasió clara pels visitants.

Va ser al minut 43, amb una centrada de Peke a la que Luque va respondre ficant el seu guant però Villajosana va poder rematar en segona jugada i la pilota va marxar fora per ben poc. I després d’aquesta ocasió, poc més, el col·legiat va assenyalar el camí de vestidors amb el marcador inicial, 0-0.

La segona part ens havia de deparar un partit amb més intensitat. Evidentment tant Pons con Camara sabien que un pas endavant els podia condemnar però també els hi podia donar la victòria.

En aquest duel tàctic la segona meitat va començar amb una contra del Vic. Després d’un corner desaprofitat per la Grama, als 53 minuts, la velocitat vigatana va deixar en superioritat als atacants sobre la defensa colomenca però Jonathan Linares va avortar la ocasió mantenint la calma a les files locals.

Després d’aquest ensurt els homes de Camara van tenir alguna ocasió discreta per poder avançar-se com un xut llunyà de Gil o una rematada de Peque enganxadeta a la base del pal que Luque va poder repel·lir.

Però no oblidem que era un partit de tu a tu i la Grama va refer-se d’aquests primers minuts del Vic a la segona meitat. El primer que va entendre el partit va ser Juanma Pons que als 63 minuts va moure la banqueta donant entrada a Cristóbal i Buba en lloc de Edu Soler i Peris.

El canvi va ser decisiu perquè Pons, amb la modificació, va tornar al seu esquema habitual i l’equip podia mostrar millor el seus mecanismes d’atac amb dos homes en punta i les bandes ben obertes amb Ángel i Buba.

Dos minuts després del canvi, al 65, la Grama va tenir una immillorable ocasió. Una internada per banda d´Ángel va acabar amb una centrada perfecta per Óscar Muñoz. El davanter blau es trobava sol a la frontal de la petita però la seva rematada va anar directa a les mans de Reig que la va aturar sense problemes.

Seguia la igualtat al marcador i ambdós equips trepitjaven àrea amb més assiduïtat del que s’havia vist en els minuts anteriors. El tècnic local es va veure obligat a realitzar una nova substitució al minut 73. Jonathan Linares abandonava el terreny de joc després d’un problema als bessons i entrava Jorge Omar. Això va implicar un canvi de banda per a Roger Peña que passava a ocupar el lateral dret mentre l’uruguaià ocupava la banda esquerra.

La recta final del partit prometia i mentre Camara feia canvis de contenció enviant senyals als seus jugadors de conformisme amb l’empat, Pons ja havia donat el pas endavant buscant la victòria. Es mantenia la igualtat però el poder atacant de la Grama feia preveure una última ofensiva que ens portés a guanyar el partit.

En aquesta ofensiva de la Grama la primera la va tenir Buba, als 80 minuts, amb una rematada al segon pal que va sortir molt a prop del pal dret de Reig. La segona la va tenir, als 81 minuts,  Peña amb una arribada a la frontal i un xut des de fora de l’àrea que va sortir fora per ben poc.

Però l’eufòria va esclatar a l’Estadi als 85 minuts. Óscar Muñoz aixecava el cap al mig del camp i veia com Buba iniciava la carrera en banda dreta. L’extrem de la Grama va caçar aquesta bona passada d’Óscar, va poder perfilar-se cap a dins i la seva rosca, perfecta, va allotjar-se a les xarxes de la porteria del Vic fent pujar l’1-0 a l’electrònic del Municipal.

Tenia temps per reaccionar el Vic, ho van intentar a base de centrades des de les bandes però la Grama ha aprés l’ofici d’aquesta Primera Catalana i sap que si té el marcador a favor és molt difícil superar-nos. Després de diversos intents la defensa colomenca es va mostrar com un mur i el marcador no es va moure.

Tres punts d’or que es queden a Santa Coloma i que serveixen per mostrar com el canvi de dinàmica és ja un fet. A la jornada 14 l’equip d’Albert Camara tenia 8 punts d’avantatge sobre la Grama i avui estem 4 per sobre. Per tant estem parlant de 12 punts recuperats que ens han consolidat a la segona posició i que ens mantenen invictes amb Juanma Pons a la banqueta.

La propera setmana hi ha aturada per la festa del Carnestoltes però el dia 1 de març realitzem una visita a un camp inexpugnable. El primer diumenge de març visitem al líder, el Girona B, que compta els partits per victòries a excepció de l’empat a Santa Coloma i l’empat amb el Vic. A més és un equip de rècord que només ha rebut dos gols en el que portem de temporada (els dos de penal) però si una cosa ens han demostrat els nois de la Grama és que podem guanyar a qualsevol.

Gaudim de la victòria contra el Vic i preparem-nos pel que ve. Promet ser molt interesant.

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ 1CAT1

__________________________________________________________

Victoria de la Grama contra el Vic en un partido de tú a tú donde ganó quien más artillería mostró.

Buba fue decisivo con su gol contra el Vic (Foto: Joan Villagrasa)


-DBC- Tuvo que modificiar su once habitual Juanma Pons para hacer frente a la escuadra de Albert Camara obligado por la baja de Michel Owono, sancionado tras ver la quinta amarilla en el campo del Mataró.
Pero las modificaciones en el once inicial del míster colomense no se quedaron sólo en el lateral, también introdujo cambios que permitieran un esquema camaleónico para evitar que Camara pudiera afrontar el partido con la seguridad de saber qué es lo que se planeaba. Así saltaron al terreno de juego: Luque en portería; laterales para Peña y Linares; centro de la defensa para Rojas, Juan Carlos y Machuca; en medio del campo estaban Edu Soler y Roger; las bandas para Ángel y Peris; y la punta de ataque para Óscar Muñoz.

Los primeros minutos fueron tal y como se prevé en partidos de máxima tensión entre dos aspirantes a una plaza de play off de ascenso. Bien plantada la Grama, bien asentado el Vic, mucho centrocampismo y pocas internadas en las áreas.

Con este juego táctico, muy ligado a las órdenes de los dos entrenadores, la Grama tuvo la primera gran ocasión del partido. Corría el minuto 20, una buena jugada de Roger Peris conduciendo el balón acabó abriendo el juego a banda izquierda para que Peña buscase el centro al área. Allí lo esperaba en el segundo palo Ángel González, pero su remate se perdió por encima del larguero de Reig.

Sobre el campo las fuerzas estaban muy igualadas pero la Grama había mostrado ya sus garras al equipo de Osona. Respondía de manera tímida el Vic con una incursión por banda izquierda de Balaguer a los 25 minutos pero el partido no cambiaba de guión y sólo cabe destacar una ocasión clara para los visitantes.
Fue en el minuto 43, con un centro de Peke al que Luque respondió metiendo su guante pero Villajosana pudo rematar en segunda jugada y el balón se marchó fuera por poco. Y después de esta ocasión, poco más, el colegiado señaló el camino de vestuarios con el marcador inicial, 0-0.

La segunda parte nos debía deparar un partido con más intensidad. Evidentemente tanto Pons con Camara sabían que un paso adelante les podía condenar pero también les podía dar la victoria.

Con este duelo táctico la segunda mitad comenzó con una contra del Vic. Tras un corner desperdiciado por la Grama, a los 53 minutos, la velocidad del Vic dejó en superioridad a los atacantes sobre la defensa colomense pero Jonathan Linares abortó la ocasión manteniendo la calma en las filas locales.
Después de este susto los hombres de Camara tuvieron alguna ocasión discreta para poder avanzarse como un disparo lejano de Gil o un remate de Peque pegadito a la base del palo que Luque pudo repeler.

Pero no olvidemos que era un partido de tú a tú y la Grama se repuso a estos primeros minutos del Vic en la segunda mitad. El primero que entendió el partido fue Juanma Pons que a los 63 minutos movió el banquillo dando entrada a Cristóbal y Buba en lugar de Edu Soler y Peris.

El cambio fue decisivo para Pons, con la modificación, volvió a su esquema habitual y el equipo podía mostrar mejor sus mecanismos de ataque con dos hombres en punta y las bandas bien abiertas con Ángel y Buba.
Dos minutos después del cambio, en el 65, la Grama tuvo una inmejorable ocasión. Una internada por banda de Ángel acabó con un centro perfecto para Óscar Muñoz. El delantero azulón se encontraba solo en la frontal de la pequeña pero su remate fue directo a las manos de Reig que la detuvo sin problemas.

Seguía la igualdad en el marcador y ambos equipos pisaban área con más asiduidad de lo que se había visto en los minutos anteriores. El técnico local se vio obligado a realizar una nueva sustitución en el minuto 73. Jonathan Linares abandonaba el terreno de juego después de un problema en los gemelos y entraba Jorge Omar. Esto implicó un cambio de banda para Roger Peña que pasaba a ocupar el lateral derecho mientras el uruguayo ocupaba la banda izquierda.

La recta final del partido prometía y mientras Camara hacía cambios de contención enviando señales a sus jugadores de conformismo con el empate, Pons ya había dado el paso adelante buscando la victoria. Se mantenía la igualdad pero el poder atacante de la Grama hacía prever una última ofensiva que nos llevara a ganar el partido.

En esta ofensiva de la Grama la primera la tuvo Buba, a los 80 minutos, con un remate al segundo palo que salió muy cerca del poste derecho de Reig. La segunda la tuvo, a los 81 minutos, Peña con una llegada a la frontal y un disparo desde fuera del área que salió fuera por poco.
Pero la euforia estalló en el Estadio a los 85 minutos. Óscar Muñoz levantaba la cabeza en medio campo y veía como Buba iniciaba la carrera en banda derecha. El extremo de la Grama cazó el buen pase de Óscar, pudo perfilarse hacia dentro, y su rosca, perfecta, se alojó en las redes de la portería del Vic haciendo subir el 1-0 a el electrónico del Municipal.

Tenía tiempo para reaccionar el Vic, lo intentaron a base de centros desde las bandas pero la Grama ha aprendido el oficio de esta Primera Catalana y sabe que si tiene el marcador a favor es muy difícil superarnos. Después de varios intentos la defensa colomense se mostró como un muro y el marcador no se movió.

Tres puntos de oro que se quedan en Santa Coloma y que sirven para mostrar cómo el cambio de dinámica es ya un hecho. En la jornada 14 el equipo de Albert Camara tenía 8 puntos de ventaja sobre la Grama y hoy estamos 4 por encima. Por lo tanto estamos hablando de 12 puntos recuperados que nos han consolidado en la segunda posición y que nos mantienen invictos con Juanma Pons en el banquillo.

La próxima semana hay parón por la fiesta del Carnaval pero el día 1 de marzo realizamos una visita a un campo inexpugnable. El primer domingo de marzo visitamos al líder, el Girona B, que cuenta los partidos por victorias a excepción del empate en Santa Coloma y el empate con el Vic. Además es un equipo de récord que sólo ha recibido dos goles en lo que llevamos de temporada (ambos de penalti) pero si algo nos han demostrado los chicos de la Grama es que podemos ganar a cualquiera.
Disfrutemos de la victoria contra el Vic y preparémonos para lo que viene. Promete ser muy interesante.

CLICAD PARA EL ACTA DEL PARTIDO

CLICAD PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE 1CAT1