Massa càstig per la millor Grama de la temporada

Cristóbal anotant el gol de l’empat contra la Pobla de Mafumet. (foto: Pedro González)

En un dels millors partits de la temporada , els nois de Toni Romero, sumen una nova derrota que els manté en la zona de descens.

De nou des de ben d’hora, una errada defensiva en la sortida de la pilota ha suposat una recuperació ràpida de la Pobla de Mafumet i, sense pietat, Cissé ha enviat un obús des de fora de l’àrea per batre a Toni Texeira. Corria el minut 5 i la Grama ja estava per darrera al marcador, el guió que tantes vegades hem vist aquesta temporada.

Encara així, si una cosa hem vist en aquestes vint i quatre jornades de lliga és que els colomencs no es rendeixen mai. La Grama s’ha refet ràpidament, la mobilitat en atac de Buba, Lolo i Cristóbal feia mal als defensors tarragonins. Era qüestió de temps que arribés l’empat i ho ha fet al minut 13, amb una gran jugada per banda esquerra. Canelada li envia una bona passada a Xavi Pluvins, el migcampista de la Grama ha trepitjat àrea per banda esquerra, ha regatejat als defensors de la Pobla i el seu centre-xut li ha caigut al pitxitxi gramenetista, Cristóbal, per posar l’1-1 al marcador.

Una de les directrius que ha imposat Toni Romero des de la seva arribada a la banqueta és que totes les jugades d’atac s’han de finalitzar. S’ha de buscar sempre la finalització amb xut a porteria per tal d’evitar les contres del rival i això ha calat a la mentalitat dels jugadors. La Grama ho ha intentat amb una doble jugada de Ñito i de Buba que la defensa ha aconseguit refusar. També la ha tingut Pluvins amb un bon xut creuat que ha sortit fregant el pal d’Arturo. Verticalitat y pressió alta, acompanyats de la seguretat que ofereixen Rojas i Juan Carlos al centre de la defensa ens han donat una sensació d’equip ben plantat i que sabia a què jugava. Només faltava donar-li la volta al marcador però a la primera part no hi ha hagut temps per més i el col·legiat, Ariño Jiménez del col·legi del Baix Llobregat, ha assenyalat el camí de vestidors.

A la represa, l’equip de Alberto Gallego, ha volgut  avançar línies per intentar evitar la pressió alta de la Grama però la tònica del partit no ha canviat. Una primera contra de Buba acompanyat per Cristóbal i Pluvins avisava als tarragonins de les nostres intencions. El xut del davanter colomenc ha marxat per sobre de la porteria d’Arturo quan corria el minut 50. Sis minuts després, un córner botat per Javi Chica des del costat dret de l’atac, ha acabat amb precisió extrema al cap de Cristóbal al primer pal. Amb una mà salvadora Arturo ha salvat al seu equip del que podia haver estat el segon gol de la Grama.

Després d’aquesta jugada, Toni Romero, ha retirat del camp a un home a qui li ha donat la confiança de la titularitat. El míster de la Grama ha retirat a Lolo i ha donat entrada a Cristo buscant refrescar l’atac de la Fundació. Encara així ha sigut la Pobla qui s’ha apropat a la porteria de Toni Texeira amb una centrada per banda esquerra que ha pogut refusar Juan Carlos. Al min. 66, la defensa tarragonina ha realitzat una falta justament a la frontal de la seva àrea i quan tots pensaven que Javi Chica la penjaria buscant el remat de les torres de la Grama, la falta l’ha xutat Rubén Canelada per sota de la barrera i, de nou Arturo, ha fer una intervenció de mèrit per evitar el gol.

Mereixia el segon gol la Fundació Esportiva Grama que veia com passaven els minuts i el marcador no es movia. La Pobla volia apropar-se a l’àrea del porter colomenc però la pressió i les pilotes robades al mig del camp feien mal a la contra. En una d’elles, Cristóbal, al minut 71, ha enviat la pilotada llarga a banda dreta per Buba. En aquesta ocasió l’extrem de la Grama ha aixecat el cap i ha vist com li acompanyava Cristo. Ha pogut treure una bona centrada per Cristo y aquest, amb l’espatlla, ha rematat molt forçat enviant la pilota molt a prop de la porteria d’Arturo. De nou ocasió claríssima pels colomencs, de nou perdonàvem una jugada que podia suposar el segon gol.

I tots sabem que el futbol no és just, tots sabem que qui perdona ho acaba pagant i els nostres, a poc a poc, han anat notant l’esforç físic. L’equip ha anat distanciant les seves línies i la Pobla ha aprofitat espais per crear perill. Tímidament ho seguia intentant la Grama amb una falta a la frontal o amb una mitja tisora de Cristo però cada vegada costava més arribar a l’àrea. Al minut 85, Cissé, aprofitant el seu físic, ha perseguit una pilota llarga en banda esquerra, ha arribat fins la línia de fons, ha centrat passadíssim al segon pal on esperava el dorsal número 9 de la Pobla, Joel, per fer una nova centrada a la frontal de la petita. Montero, que esperava sol la passada del seu company ha batut a Texeira sense contemplacions fent pujar l’1-2 al marcador.

D’aqui al final res més. Toni Romero ha intentat reaccionar al minut 88, fent sortit del camp a Xavi Pluvins, molt present i combatiu durant els minuts que ha jugat. En el seu lloc ha entrat Omar però sense cap tipus d’opció. El marcador no s’ha mogut i la Grama ha sumat l’onzena derrota de la temporada per continuar en zona de descens i visitar la setmana vinent el camp de l’energia contra un rival directe com és la U.E. Sants.

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE TERCERA DIVISIÓ G5

El once inicial de la Grama contra la Pobla de Mafumet. (foto: Pedro González)

En uno de los mejores partidos de la temporada, los chicos de Toni Romero, suman una nueva derrota que los mantiene en la zona de descenso.

De nuevo desde muy temprano, un error defensivo en la salida del balón ha supuesto una recuperación rápida de la Pobla de Mafumet y, sin piedad, Cissé ha enviado un obús desde fuera del área para batir a Toni Texeira . Corría el minuto 5 y la Grama ya estaba por detrás en el marcador, el guión que tantas veces hemos visto esta temporada.

Aún así, si algo hemos aprendido en estas veinticuatro jornadas de liga es que los colomenses no se rinden nunca. La Grama se ha repuesto rápidamente, la movilidad en ataque de Buba, Lolo y Cristóbal hacía daño a los defensores tarraconenses. Era cuestión de tiempo que llegara el empate y lo ha hecho en el minuto 13, con una gran jugada por banda izquierda. Canelada le envía un buen pase a Xavi Pluvins, el centrocampista de la Grama ha pisado área por banda izquierda, regateó a los defensores de la Pobla y su centro-chut le ha caído al pichichi gramenetista, Cristóbal, para poner el 1- 1 en el marcador.

Una de las directrices que ha impuesto Toni Romero desde su llegada al banquillo, es que todas las jugadas de ataque deben finalizar. Se debe buscar siempre la finalización con disparo a portería para evitar las contras del rival y eso ha calado en la mentalidad de los jugadores. La Grama lo ha intentado con una doble jugada de Nito y de Buba que la defensa ha conseguido rechazar. También la ha tenido Pluvins con un buen disparo cruzado que salió rozando el palo de Arturo. Verticalidad y presión alta, acompañados de la seguridad que ofrecen Rojas y Juan Carlos en el centro de la defensa nos han dado una sensación de equipo bien plantado y que sabía a qué jugaba. Sólo faltaba darle la vuelta al marcador pero en la primera parte no ha habido tiempo para más y el colegiado, Ariño Jiménez del colegio del Baix Llobregat, ​​ha señalado el camino de vestuarios.

En la reanudación, el equipo de Alberto Gallego, ha querido adelantar líneas para intentar evitar la presión alta de la Grama pero la tónica del partido no ha cambiado. En una primera contra de Buba acompañado por Cristóbal y Pluvins, avisaba a los tarraconenses de nuestras intenciones. El disparo del delantero colomense se ha marchado por encima de la portería de Arturo cuando corría el minuto 50. Seis minutos después, un córner botado por Javi Chica desde el lado derecho del ataque, ha acabado con precisión extrema en la cabeza de Cristóbal al primer palo. Con una mano salvadora Arturo ha salvado a su equipo de lo que podía haber sido el segundo gol de la Grama.

Después de esta jugada, Toni Romero, ha retirado del campo a un hombre al que le ha dado la confianza de la titularidad. El míster de la Grama ha retirado a Lolo y ha dado entrada a Cristo buscando refrescar el ataque de la Fundació. Aún así ha sido la Pobla quien se ha acercado a la portería de Toni Texeira con un centro por banda izquierda que ha podido rechazar Juan Carlos. En el min. 66, la defensa tarraconense ha realizado una falta justamente en la frontal de su área y cuando todos pensaban que Javi Chica la colgaría buscando el remate de las torres de la Grama, la falta la ha chutado Rubén Canelada por debajo de la barrera y, de nuevo Arturo, ha realizado una intervención de mérito para evitar el gol.

Merecía el segundo gol la Fundació Esportiva Grama que veía como pasaban los minutos y el marcador no se movía. La Pobla quería acercarse al área del portero colomense pero la presión y las pelotas robadas en medio del campo hacían daño a la contra. En una de ellas, Cristóbal, en el minuto 71, ha enviado la pilotada larga a banda derecha para Buba. En esta ocasión el extremo de la Grama ha levantado la cabeza y ha visto como le acompañaba Cristo. Ha podido sacar un buen centro para Cristo y éste, con el hombro, remató muy forzado enviando el balón muy cerca de la portería de Arturo. De nuevo ocasión clarísima para los colomenses, de nuevo perdonábamos una jugada que podía suponer el segundo gol.

Y todos sabemos que el fútbol no es justo, todos sabemos que quien perdona lo acaba pagando y los nuestros, poco a poco, han ido notando el esfuerzo físico. El equipo ha ido distanciando sus líneas y la Pobla ha aprovechado espacios para crear peligro. Tímidamente lo seguía intentando la Grama con una falta en la frontal o con una media tijera de Cristo, pero cada vez costaba más llegar al área. En el minuto 85, Cissé, aprovechando su físico, ha perseguido un balón largo en banda izquierda, ha llegado hasta la línea de fondo, ha centrado pasadísimo al segundo palo donde esperaba el dorsal número 9 de la Pobla, Joel, para hacer una nueva centrada hacia la frontal de la pequeña. Montero, que esperaba solo el pase de su compañero ha batido a Texeira sin contemplaciones haciendo subir el 1-2 al marcador.

De aquí al final nada más. Toni Romero ha intentado reaccionar en el minuto 88, haciendo salir del campo a Xavi Pluvins, muy presente y combativo durante los minutos que ha jugado. En su lugar ha entrado Omar pero sin ningún tipo de opción. El marcador no se ha movido y la Grama ha sumado la undécima derrota de la temporada para continuar en zona de descenso y visitar la próxima semana el campo de la energía contra un rival directo como es la U.E. Sants.

CLICAD PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO

CLICAD PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE TERCERA DIVISIÓN G5