Les errades condemnen a la Grama.

Isaac Padilla en el seu debut amb la Grama. (foto: Pedro González)

Tres clamoroses errades en defensa condemnen a la Grama contra un Hospi efectiu.

Des de fa ja unes jornades, cada partit que disputa l’equip de Toni Romero es converteix en una final. És igual jugar contra el líder o contra el cuer, cada punt és necessari per assolir la permanència. El mercat d’hivern es va tancar el passat dijous i el míster de la Grama no ha dubtat en incloure, en l’onze inicial d’aquesta jornada, a dos de les incorporacions per la segona volta. Esteve Monterde i Isaac Padilla sortien de partida i cal dir que la aportació d’ambdós jugadors ha estat notable.

 

Ha sortit molt fort la Fundació Esportiva Grama, al primer minut de joc, Padilla ha aprofitat una pilota per banda dreta per endinsar-se a dins de l’àrea i enviar un potent xut contra la porteria d’Aliaga. El porter riberenc ha refusat la pilota, Juste ha enviat aquest refús lluny de la seva porteria, quasi al mig del camp. Allà la ha recuperat Rubén Canelada pels locals i, des de molt lluny, ha penjat l’esfèric a l’àrea amb un estrany que ha enganyat a tots i ha picat al travesser. Amb només un minut de joc, la Grama ja deixava clares les seves intencions ofensives.

 

A aquesta embranzida inicial, els homes de Xavi Molist, han respost amb pilotades llargues, sense contemplacions. Allunyant la pilota de la seva porteria, però la Grama ha insistit i Padilla ha tingut una nova ocasió en un u contra u. Corria el minut 15 de joc i Aliga ha tornat a estar excepcional i ha avortat la ocasió del davanter colomenc.

 

Diuen que qui perdona ho acaba pagant. Aquest partit contra el líder estava obeint al guió que tantes vegades hem vist aquesta temporada. Domini de la Grama, ocasions per la Grama i, al minut 16, gol de l’Hospitalet. Pilota sense perill al banderí de córner on la recull Toni Texeira. El porter de la Grama intenta jugar-la amb els peus sota la pressió d’un davanter franja vermell, complicant-se la existència regateja per dos vegades i acaba refusant la pilota uns metres més enllà. Pilota plana i fluixeta que acaba als peus de Christan Alfonso, que controla amb facilitat i, sense cap oposició, envia la pilota a les xarxes. Primer gran error que condemnava als gramenetistes, 0-1.

 

Cop dur pel quadre local que havia fet mèrits per anar per davant al marcador i ja perdia al quart d’hora. Però els pals no venen sols, només reiniciar el joc, sense temps a reacció, una jugada totalment innocent de Rojas a l’eix de la defensa, ha sigut la causant del segon gol riberenc. Passis curts, en horitzontal entre els dos centrals, i la pilota la talla Salinas. Molt atent el davanter de l’Hospitalet encara a Texeira, dribla al porter amb facilitat i segon gol al marcador. 0-2 al minut 18 després d’un segon error clamorós.  

 

Amb la llosa dels dos gols en contra, la Grama ho ha seguit intentant. Una jugada de Padilla ha acabat en falta a la frontal que Rojas ha enviat a fora fregant el pal. Molt incisiu el flamant fitxatge de la davantera colomenca, Padilla ho ha intentat en una centrada des de banda dreta i Omar no ha pogut dirigir el remat a porteria. En una jugada posterior, al minut 35, s’intercanviaven els papers. Centrada d’Omar des de banda esquerra i Padilla cau a terra agafat per Diego. Fernandez Morillo no ho ha dubtat, ha amonestat al central del C.E. L’Hospitalet i ha assenyalat el punt de penal. Jorge Rojas ha llençat la pena màxima i ha anotat l’1-2 amb el que s’ha arribat al descans.

 

A la segona meitat, els homes de Xavi Molist han sortit amb més intensitat. Toni Romero ha reaccionat a aquest domini donant refresc a l’atac amb la incorporació de Cristóbal i la retirada d’Omar al minut 53. Però ha sigut l’Hospitalet qui ha avisat amb un xut creuat de Ton des de banda dreta que ha sortit fora al minut 56.  

 

Posteriorment ha estat Buba el que ha tingut l’empat a les seves botes. Ha aconseguit profunditzar per banda dreta i s’ha quedat sol davant del porter, en el moment precís ha dubtat si centrar o xutar i aquest dubte l’ha fet definir malament, ha xutat al cos d’Aliaga que ha evitat novament l’empat. Després d’aquesta jugada, ha aparegut Esteve Monterde per enviar una pilota precisa per banda esquerra, Cristóbal ha cavalcat la banda, ha arribat a línia de fons i li ha fet una bona passada a Padilla. El nou davanter de la Grama ha intentat el passi de la mort per Buba que esperava a dins de l’àrea petita però, novament Aliaga, ha interceptat la pilota avortant una clara ocasió colomenca.

 

El guió es repetia, la Fundació Esportiva Grama ha tingut ocasions buscant l’empat i l’Hospitalet ha augmentat la seva distància amb un altre error defensiu. Una falta sense cap perill, quasi bé al mig del camp, l’han tret molt ràpid enxampant a la defensa colomenca sense col·locació i la pilota li ha caigut a Ton. El davanter visitant ha encarat a Texeira i ha fet el passi a un company que es trobava tot sol pel costat dret, David Jiménez no ha fallat i ha anotat el tercer gol pels riberencs quan corria el minut 69.

 

D’aquí al final, ambdós equips han tingut ocasions. Ñito ho ha intentat al minut 74 en una bona jugada de Padilla però la pilota ha marxat molt per sobre de la porteria. Per la seva part, els riberencs sí que han tingut oportunitats per ampliar l’avantatge. Al minut 79, una jugada de Ton ha tornat a deixar en evidència a la defensa colomenca. El migcampista de l’Hospi ha marxat de tots els defensors que li sortien al pas, ha arribat a la frontal de l’àrea i ha rematat creuat a la base del pal. Cristóbal ha respost a aquesta ocasió en cabotejar una pilota centrada des de banda esquerra per Duarte però, de nou Aliaga, ha evitat el gol. La resposta a aquesta ocasió ha arribat al minut 90, a les botes de Ripoll que ha xutat creuat i l’ha enviat fora per molt poc. El marcador no s’ha mogut i finalment el líder ha guanyat a Santa Coloma per un gol a tres.

 

 Aquesta derrota deixa a la Grama amb nou jornades consecutives sense conèixer la victòria, en estat molt crític i amb la obligació imperiosa de capgirar la situació, la setmana vinent, al camp del Santfeliuenc.

CLICKA PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLICKA PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE TERCERA DIVISIÓ G5

Rojas anota un gol de penalti contra el C.E. Hospitalet (foto: Pedro González)

Tres clamorosos errores en defensa condenan a la Grama contra un Hospi efectivo.

Desde hace ya unas jornadas, cada partido que disputa el equipo de Toni Romero se convierte en una final. Es igual jugar contra el líder o contra el colista, cada punto es necesario para lograr la permanencia. El mercado de invierno se cerró el pasado jueves y el míster de la Grama no ha dudado en incluir, en el once inicial de esta jornada, a dos de las incorporaciones para la segunda vuelta. Esteve Monterde e Isaac Padilla salían de partida y hay que decir que la aportación de ambos jugadores ha sido notable.

Ha salido muy fuerte la Fundació Esportiva Grama, en el primer minuto de juego, Padilla aprovechó un balón por banda derecha para adentrarse dentro del área y enviar un potente disparo contra la portería de Aliaga. El portero ribereño ha rechazado el balón, Juste ha enviado este rechace lejos de su portería, casi a medio campo. Allí la ha recuperado Rubén Canelada para los locales y, desde muy lejos, ha colgado el esférico al área con un lanzamiento extraño que ha engañado a todos y ha pegado en el larguero. Con sólo un minuto de juego, la Grama ya dejaba claras sus intenciones ofensivas.

A este empuje inicial, los hombres de Xavi Molist, han respondido con pelotazos largos, sin contemplaciones. Alejándo el balón de su portería, pero la Grama ha insistido y Padilla ha tenido una nueva ocasión en un uno contra uno. Corría el minuto 15 de juego y Aliaga ha vuelto a estar excepcional, abortando la ocasión del delantero colomense.

Dicen que quien perdona lo acaba pagando. Este partido contra el líder estaba obedeciendo al guión que tantas veces hemos visto esta temporada. Dominio de la Grama, ocasiones para la Grama y, en el minuto 16, gol del Hospitalet. Balón sin peligro al banderín de córner donde la recoge Toni Texeira. El portero de la Grama intenta jugar con los pies bajo la presión de un delantero franjirojo, complicándose la existencia regatea por dos veces y termina rechazando el balón unos metros más allá. Balón plano y flojito que acaba a los pies de Christan Alfonso, que controla con facilidad y, sin ninguna oposición, envía el balón a las redes. Primer gran error que condenaba a los gramanetistas, 0-1.

Duro golpe para el cuadro local que había hecho méritos para ir por delante en el marcador y ya perdía al cuarto de hora. Pero los palos no vienen solos, nada más reiniciar el juego, sin tiempo a reacción, una jugada totalmente inocente de Rojas en el eje de la defensa, ha sido la causante del segundo gol ribereño. Pases cortos, en horizontal entre los dos centrales, y la pelota la corta Salinas. Muy atento el delantero del Hospitalet encara a Texeira, dribla al portero con facilidad y segundo gol al marcador. 0-2 en el minuto 18 después de un segundo error clamoroso.

Con la losa de los dos goles en contra, la Grama lo ha seguido intentando. Una jugada de Padilla ha terminado en falta en la frontal y, Rojas, la ha enviado fuera rozando el poste. Muy incisivo el flamante fichaje de la delantera colomense, Padilla lo ha intentado en un centro desde banda derecha y Omar no ha podido dirigir el remate a portería. En una jugada posterior, en el minuto 35, se intercambiaban los papeles. Centro de Omar desde banda izquierda y Padilla cae al suelo cogido por Diego. Fernandez Morillo no lo ha dudado, amonestó al central del C.E. L’Hospitalet y señaló el punto de penalti. Jorge Rojas ha tirado la pena máxima y ha anotado el 1-2 con el que se llegó al descanso.

En la segunda mitad, los hombres de Xavi Molist han salido con más intensidad. Toni Romero ha reaccionado a este dominio dando refresco al ataque con la incorporación de Cristóbal y la retirada de Omar en el minuto 53. Pero ha sido el Hospitalet quien avisó con un tiro cruzado de Ton desde banda derecha que ha salido fuera en el minuto 56.

Posteriormente ha sido Buba el que ha tenido el empate en sus botas. Ha conseguido profundizar por banda derecha y se ha quedado solo ante el portero, en el momento preciso ha dudado si centrar o chutar y esta duda le ha hecho definir mal, ha disparado al cuerpo de Aliaga que ha evitado nuevamente el empate. Después de esta jugada, ha aparecido Esteve Monterde para enviar una pelota precisa por banda izquierda, Cristóbal ha cabalgado la banda, ha llegado a línea de fondo y le ha hecho un buen pase Padilla. El nuevo delantero de la Grama ha intentado el pase de la muerte para Buba que esperaba dentro del área pequeña pero, nuevamente Aliaga, ha interceptado el balón abortando una clara ocasión colomense.

El guión se repetía, la Fundació Esportiva Grama ha tenido ocasiones buscando el empate y  el Hospitalet ha aumentado su distancia con otro error defensivo. Una falta sin ningún peligro, casi el centro del campo, la han sacado muy rápido pillando a la defensa colomense sin colocación y el balón le cayó a Ton. El delantero visitante ha encarado a Texeira y ha hecho el pase a un compañero que se encontraba solo por el lado derecho, David Jiménez no ha fallado y ha anotado el tercer gol para los ribereños cuando corría el minuto 69.

De ahí al final, ambos equipos han tenido ocasiones. Nito lo intentó en el minuto 74 en una buena jugada de Padilla pero el balón ha ido muy por encima de la portería. Por su parte, los ribereños han tenido oportunidades para ampliar la ventaja. En el minuto 79, una jugada de Ton ha vuelto a dejar en evidencia a la defensa colomense. El centrocampista del Hospi se ha marchado de todos los defensores que le salían al paso, ha llegado a la frontal del área y remató cruzado a la base del poste. Cristóbal ha respondido a esta ocasión al cabecear un balón centrado desde banda izquierda por Duarte pero, de nuevo Aliaga, ha evitado el gol. La respuesta a esta ocasión llegó en el minuto 90, en  botas de Ripoll, que ha chutado cruzado y la ha enviado fuera por muy poco. El marcador no se ha movido y finalmente el líder ha ganado en Santa Coloma por un gol a tres.

Esta derrota deja a la Grama con nueve jornadas consecutivas sin conocer la victoria, en estado muy crítico y con la obligación imperiosa de cambiar la situación, la próxima semana, en el campo del Santfeliuenc.

CLICA AQUÍ PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO

CLICA AQUÍ PARA VER VER LA CLASIFICACIÓN DE TERCERA DIVISIÓN G5