La Grama s’endú tres punts contra la U.A. Horta amb serietat i remuntant un marcador advers. (Foto: Joan Villagrasa)

– DBC – Que aquesta Tercera Divisió és difícil ho sabem tots. Que tothom pot guanyar a qualsevol camp, també ho sabíem però no ho hem comprovat fins a aquesta jornada.  També sabíem que guanyar al Feliu i Codina contra un rival que té un dels pressupostos més alts de la categoria era una tasca bastant complicada però no impossible.

Juanma Pons treia d’inici un equip més compensat del que es va poder veure el passat dimecres a Cerdanyola. A l’onze inicial saltaven: Guiseris en porteria; Michel i Peña als laterals; Víctor i Juan Carlos a l’eix de la defensa; Yeray i Machuca al centre del camp; Peris i Aliaga a les bandes; i Adil i Óscar en punta d’atac.  

El matx començava amb l’equip de Víctor Valdés volent la pilota i intentant ficar als colomencs al seu camp. En cap moment es va veure una Grama atemorida, al contrari, amb una disposició defensiva ben plantada mantenia allunyats als hortencs de l’àrea i pressionava en camp rival amb els davanters.

Encara així, no resulta fàcil contenir les embranzides d’un equip com l’Horta i Sergi Moreno va buscar el gol als tres minuts amb un potent xut des de la frontal. La resposta de Dani Guiseris va ser monumental, amb una estirada enorme a mà canviada i enviant la pilota a córner.

Ho va seguir intentant l’equip local mentre els homes de Juanma Pons tenien ben apresa la lliçó. Reduir els espais, mantenir el bloc defensiu contundent i fer transicions ràpides per tal que Óscar i Adil generessin perill.

Partit igualat, d’aquells que agrada veure als espectadors encara que la situació no ho permet. Els homes de l’equip blanc i negre van anar caient en la desesperació i la intensitat del seu joc es veia entrampada en la xarxa tàctica preparada per Pons. Creixien les figures de Machuca i Yeray curtcircuitant el mig del camp i de Juan Carlos tallant-lo tot al darrera.

Creixia la Grama com a bloc, i ho intentava buscant l’esquena amb internades d’Aliaga i Peris per bandes. I precisament quan millor ho estava fent l’equip blau, va arribar una centrada del dorsal número 24, Pedro Astray, teledirigida perquè Edipo Rodríguez, sol al segon pal, anotés el primer gol al minut 37. 1-0.

En la represa després del gol, Juanma Pons va haver de fer el primer canvi del partit per problemes físics d’Aliaga. El seu substitut va ser Ángel González que saltava al terreny de joc al minut 38.

En la recta final de la primera meitat, el partit seguia sent molt igualat però amb la Grama buscant resposta. I aquesta va arribar en una jugada d’estratègia en una sacada de banda. Víctor Díaz va pentinar la pilota i un defensor la va tocar amb la mà a dins de l’àrea. Marc Oltra, el col·legiat del partit, no va dubtar i va assenyalar el punt de penal.

Adil Azarkan va enganyar completament a Unai Marino i va fer pujar l’empat al marcador al minut 44. 1-1 i camí de vestidors.

La segona part es preveia complicada. L’equip local va fer el primer canvi retirant a Eric Bezis i donant entrada a Bertomeu. Era de preveure que Víctor Valdés esperonés als seus buscant una reacció i aprofitar el factor camp.  va ser així durant els primers instants de la represa, amb més velocitat de circulació per part dels jugadors blanc i negres però sense fer mal a la defensa colomenca.

La Grama estava còmode sobre el terreny de joc i amb les seves armes va presentar candidatura a la victòria. Als 55 minuts, Adil rematava un corner al primer pal i la pilota va sortit fora per ben poc.

Als 64 minuts, després d’una falta d’Iván de Nova sobre Ángel, la Grama va poder posar en marxa la pissarra dels tècnics i la pilota mil·limetrada de Roger Peris des de banda dreta va acabar rematada per Óscar Muñoz. De nou el remat del davanter colomenc va sortir fora molt a prop del pal dret d’Unai Marino.

Després d’aquesta acció, als 66 minuts l’entrenador de la Grama va jugar les seves cartes sumant més homes al centre del camp amb la incorporació de Roger García i la retirada d’Oscar Muñoz. El jove migcampista posteriorment seria clau en la jugada de la victòria.

També movia la banqueta Víctor Valdés als 71 minuts amb l’entrada de Corominas i d’Eric Rubio per Sergi Moreno i Xavier Manrique.

El partit seguia bonic, seguia obert i encara que la Grama estava ben plantada podia passar qualsevol cosa. Als 73 minuts una jugada on ningú encerta a refusar la pilota va acabar amb un llançament de Bertomeu però aquest es va perdre  molt lluny de la porteria de Dani Guiseris. Responia la Grama als 76 minuts amb una internada de Peris que va poder interceptar Unai Marino sortint de la seva àrea. Ho va seguir intentant Roger Peris donant guerra per banda esquerra i fruit de les seves accions, Albert Caparrós va veure la targeta groga després d’aturar al dorsal 21 de la Grama amb una dura entrada al turmell.

Al minut 80, una bona combinació colomenca va acabar amb un fort xut de Roger García que es va perdre, per poc, per sobre de la porteria de l’Horta. Pons se’n va adonar que podíem guanyar el partit i va tornar a moure la banqueta als 81 minuts. Adil necessitava ajuda en punta per incomodar als defensors hortencs i per aquest motiu es va retirar Machuca i va entrar Álex Montalbán. Un canvi coherent del tècnic buscant l’esquena d’uns defensors que es veien superats pels nostres en cada acció.

Es podia guanyar i així va ser.  Corria el minut 84 quan una combinació de tot l’atac colomenc, de banda a banda, va acabar amb una pilota penjada de Yeray Sabariego per Roger García que va ser blocat a dins de l’àrea. Albert Caparrós, el defensor de l’Horta va ser qui va cometre el penal i va veure la segona groga.

Amb la màxima tensió, Adil Azarkan va plantar la pilota als onze metres i va allotjar-la a les xarxes fent pujar l’1-2 al marcador.

D’aquí al final ho va intentar l’Horta però l’àrea colomenca va se inaccessible pels nois de Víctor Valdés. La Grama va jugar els últims minuts amb el cap, controlant la possessió de l’esfèrica i evitant que els locals s’apropessin als dominis de Guiseris.

Victòria final de la Grama per 1-2 en un dels camps més complicats del grup, contra un dels candidats a l’ascens que, tard o d’hora, despertarà i donarà batalla en la part alta. I els nostres a seguir pensant en el partit a partit, a sumar de tres en tres, i mantenir l’ordre i rigor tàctic que ens va portar fins a Tercera.

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURA LA CLASSIFICACIÓ DE 3DIV5

—————————————–

Once inicial en el Feliu i Codina (Foto: Sergi García).

La Grama se lleva tres puntos contra la U.A. Horta con seriedad y remontando un marcador adverso.

-DBC – Que esta Tercera División es difícil lo sabemos todos. Que todo el mundo puede ganar en cualquier campo, también lo sabíamos pero no lo habíamos comprobado hasta esta jornada. También sabíamos que ganar en el Feliu i Codina contra un rival que tiene uno de los presupuestos más altos de la categoría era una tarea bastante complicada pero no imposible.


Juanma Pons sacaba de inicio un equipo más compensado de lo que se pudo ver el pasado miércoles en Cerdanyola. En el once inicial saltaban: Guiseris en portería; Michel y Peña en los laterales; Víctor y Juan Carlos en el eje de la defensa; Yeray y Machuca en el centro del campo; Peris y Aliaga en las bandas; y Adil y Óscar en punta de ataque.


El encuentro comenzaba con el equipo de Víctor Valdés queriendo el balón e intentando meter a los colomenses en su campo. En ningún momento se vio una Grama atemorizada, al contrario, con una disposición defensiva bien plantada mantenía alejados a los barceloneses del área y presionaba en campo rival con los delanteros.

Aún así, no resulta fácil contener los empujones de un equipo como el Horta y Sergi Moreno buscó el gol a los tres minutos con un potente disparo desde la frontal. La respuesta de Dani Guiseris fue monumental, con un estirada enorme a mano cambiada y enviando el balón a córner.

Lo siguió intentando el equipo local mientras los hombres de Juanma Pons tenían bien aprendida la lección. Reducir los espacios, mantener el bloque defensivo contundente y hacer transiciones rápidas para que Óscar y Adil generaran peligro

Partido igualado, de aquellos que gusta ver a los espectadores aunque la situación no lo permite. Los hombres del equipo blanco y negro fueron cayendo en la desesperación y la intensidad de su juego se veía entrampada en la red táctica preparada por Pons. Crecían las figuras de Machuca y Yeray cortocircuitando el centro del campo y de Juan Carlos cortándolo todo detrás.
Crecía la Grama como bloque, y lo intentaba buscando la espalda con internadas de Aliaga y Peris por bandas. Y precisamente cuando mejor lo estaba haciendo el equipo azul, llegó un centro del dorsal número 24, Pedro Astray, teledirigido para que Edipo Rodríguez, solo en el segundo palo, anotara el primer gol en el minuto 37. 1-0.

En la reanudación tras el gol, Juanma Pons tuvo que hacer el primer cambio del partido por problemas físicos de Aliaga. Su sustituto fue Ángel González que saltaba al terreno de juego en el minuto 38

En la recta final de la primera mitad, el partido seguía siendo muy igualado pero con la Grama buscando respuesta. Y esta llegó en una jugada de estrategia en un saque de banda. Víctor Díaz peinó el balón y un defensor la tocó con la mano dentro del área. Marc Oltra, el colegiado del partido, no dudó y señaló el punto de penalti.
Adil Azarkan engañó completamente a Unai Marino e hizo subir el empate en el minuto 44. 1-1 y camino de vestuarios.

La segunda parte se preveía complicada. El equipo local hizo el primer cambio retirando a Eric Bezis y dando entrada a Bertomeu. Era de prever que Víctor Valdés incitara a sus buscando una reacción y aprovechar el factor campo. Fue así durante los primeros instantes de la reanudación, con más velocidad de circulación por parte de los jugadores blanquinegros pero sin hacer daño a la defensa colomense.

La Grama estaba cómoda sobre el terreno de juego y con sus armas presentó candidatura a la victoria. A los 55 minutos, Adil remataba un corner en el primer palo y el balón salió fuera por poco.
A los 64 minutos, tras una falta de Iván de Nova sobre Ángel, la Grama pudo poner en marcha la pizarra de los técnicos y el balón milimetrado de Roger Peris desde banda derecha acabó rematado por Óscar Muñoz. De nuevo el remate del delantero colomense salió fuera, muy cerca del poste derecho de Unai Marino.

Después de esta acción, a los 66 minutos el entrenador de la Grama jugó sus cartas sumando más hombres en el centro del campo con la incorporación de Roger García y la retirada de Oscar Muñoz. El joven centrocampista posteriormente sería clave en la jugada de la victoria.
También movía el banquillo Víctor Valdés a los 71 minutos con la entrada de Corominas y de Eric Rubio por Sergi Moreno y Xavier Manrique.

El partido seguía bonito, seguía abierto y aunque la Grama estaba bien plantada podía pasar cualquier cosa. A los 73 minutos una jugada donde nadie acierta a rechazar el balón acabó con un lanzamiento de Bertomeu pero éste se perdió muy lejos de la portería de Dani Guiseris. Respondía la Grama los 76 minutos en una internada de Peris que pudo interceptar Unai Marino saliendo de su área. Lo siguió intentando Roger Peris dando guerra por banda izquierda y fruto de sus acciones, Albert Caparrós vio la tarjeta amarilla tras detener el dorsal 21 de la Grama con una dura entrada al tobillo.

En el minuto 80, una buena combinación colomense terminó con un fuerte disparo de Roger García que se perdió por poco por encima de la porteria del Horta. Pons se dio cuenta de que podíamos ganar el partido y volvió a mover el banquillo a los 81 minutos. Adil necesitaba ayuda en punta para incomodar a los defensores del Horta y por este motivo se retiró Machuca y entró Álex Montalbán. Un cambio coherente del técnico buscando la espalda de unos defensores que se veían superados por los nuestros en cada acción.

Se podía ganar y así fue. Corría el minuto 84 cuando una combinación de todo el ataque colomense, de lado a lado, acabó con un balón colgado de Yeray Sabariego para Roger García que fue bloqueado dentro del área. Albert Caparrós, el defensor del Horta, fue quien cometió el penalti y vio la segunda amarilla.
Con la máxima tensión, Adil Azarkan plantó el balón en los once metros y lo alojó en las redes haciendo subir el 1-2 al marcador.

De ahí al final lo intentó el equipo local pero el área colomense fue inaccesible para los chicos de Víctor Valdés. La Grama jugó los últimos minutos con cabeza, controlando la posesión del esférico y evitando que los locales se acercaran a los dominios de Guiseris.

Victoria final de la Grama por 1-2 en uno de los campos más complicados del grupo, contra uno de los candidatos al ascenso que, tarde o temprano, despertará y dará batalla en la parte alta. Y los nuestros a seguir pensando en el partido a partido, a sumar de tres en tres, y mantener el orden y rigor táctico que nos llevó hasta Tercera.

CLICAD PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO
CLICAD PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE 3DIV5

Por admin