Derrota justa, sense cap opció

La Fundació Esportiva Grama no va poder fer res davant un superior Sant Andreu, equip que es va imposar 2-0.

Primers compassos del xoc amb tempteig per part dels dos conjunts i una primera ocasió de gol per part dels locals. Toni Díaz havia tornat a realitzar canvis en el seu 11, i sistema tàctic passant a un 4-4-1-1, amb la tornada de Joel a la banda, Chica en l’altre lateral, Omar titular i a dalt només Cristopher.

Amb el pas del temps els de la quadribarrada es van fer els amos de la pilota desplegant un joc de passades de banda a banda, utilitzant la velocitat per bandes i creant molt perill. La Grama es va defensar com va poder i va intentar sense èxit incomodar al rival. Dos xuts més del Sant Andreu, un fregant el travesser, van donar pas al primer xut de la Grama amb una rematada de cap d’Omar després d’una centrada de Buba (22′).

Poc després van arribar les ocasions més perilloses dels locals, en la primera entre Texeira i el pal van enviar la pilota a córner, i en la segona Rojas evitava un gol cantat. En els instants finals una internada de Fran Piera i la millor ocasió de la Grama en els 90 minuts. Segons abans del descans Javi Chica va llançar magistralment una falta però es va topar amb una gran aturada del porter.

La segona meitat va començar més igualada, els dos equips s’aguantaven. El Sant Andreu novament es va fer l’amo del joc i de la pilota, acumulant un alt percentatge de possessió. Al minut 60 la Grama ho tornaria a intentar per mitjà de Chica, de falta però molt suau a les mans del porter rival. Tan sols quatre minuts després arribaria l’1-0.

Rojas, que va fer un partit espectacular, tenia la mala fortuna de relliscar i deixar la pilota mansa al rival, aquests van aprofitar en un 2 contra 2 per encarar l’últim defensa i posar-li a la esquerra la pilota al davanter que va definir en el mà a mà davant Texeira. Després d’això les coses es posaven pitjor per a la Grama quan Joel Marín era expulsat en rebre la segona targeta groga en una falta al centre del camp.

No hi va haver reacció de la Grama que no va incomodar en cap moment el Sant Andreu. Amb un xut des de lluny els locals van avisar, i més tard van marcar el 2-0. Una gran jugada per banda acabaria amb xut dins de l’àrea que va rebotar i en el rebuig arribaria el segon gol local.

Per davant quedaven 12 minuts en els quals els quadribarrats es van dedicar a tocar la pilota i esgotar físicament a una Grama que va ser incapaç de fer-los mal. Amb aquesta derrota la Fundació baixa al penúltim lloc i suma cinc jornades seguides sense guanyar. Diumenge que ve (11:45 hores) tocarà trencar la dinàmica.

FOTOS DEL PARTIT

CLASSIFICACIÓ

La Fundació Esportiva Grama no pudo hacer nada ante un superior Sant Andreu, equipo que se impuso 2-0. 

Primeros compases del choque con tanteo por parte de ambos conjuntos y una primera ocasión de gol por parte de los locales. Toni Díaz había vuelto a realizar cambios en su 11, y sistema táctico pasando a un 4-4-1-1, con la vuelta de Joel a la banda, Chica en el otro lateral, Omar titular y arriba solamente Cristopher.

Con el paso del tiempo los de la cuatribarrada se hicieron los dueños del balón desplegando un juego de pases de lado a lado, utilizando la velocidad por bandas y creando mucho peligro. La Grama se defendió como pudo e intentó sin éxito incomodar al rival. Dos chutes más del Sant Andreu, uno rozando el larguero, dieron paso al primer chute de la Grama con un remate de cabeza de Omar tras un centro de Buba (22′).

Poco después llegaron las ocasiones más peligrosas de los locales, en la primera entre Texeira y el palo enviaron la pelota a córner, y en la segunda Rojas evitaba un gol cantado. En los instantes finales una internada de Fran Piera y la mejor ocasión de la Grama en los 90 minutos. Segundos antes del descanso Javi Chica lanzó magistralmente una falta pero se topó con una gran parada del meta.

La segunda mitad comenzó más igualada, los dos equipos se aguantaban. El Sant Andreu nuevamente se hizo el dueño del juego y de la pelota, acumulando un alto porcentaje de posesión. En el minuto 60 la Grama lo volvería a intentar por medio de Chica, de falta pero muy suave a las manos del portero rival. Tan sólo cuatro minutos después llegaría el 1-0.

Rojas, que hizo un partido espectacular, tenía la mala fortuna de resbalar y dejar la pelota mansa al rival, estos aprovecharon en un 2 contra 2 para encarar al último defensa y ponerle a su izquierda el balón al delantero que definió en el mano a mano ante Texeira. Tras eso las cosas se ponían peor para la Grama cuando Joel Marín era expulsado al recibir la segunda cartulina amarilla en una falta en el centro del campo.

No hubo reacción de la Grama que no incomodó en ningún momento al Sant Andreu. Con un chute desde lejos los locales avisaron, y más tarde marcaron el 2-0. Una gran jugada por banda terminaría con chute dentro del área que rebotó y en el rechace llegaría el segundo gol local.

Por delante quedaban 12 minutos en los que los cuatribarrados se dedicaron a tocar el balón y agotar físicamente a una Grama que fue incapaz de hacerles daño. Con esta derrota la Fundació baja al penúltimo puesto y suma cinco jornadas seguidas sin ganar. El próximo domingo (11:45 horas) tocará romper la dinámica.