Nova victòria colomenca en un partit on els nostres van anar de menys a més i on el porter va ser l’home destacat a les files del Peralada. (Foto: Joan Villagrasa)

-DBC- Després de la injusta derrota a Sants es feia obligatori reaccionar per no entrar en una dinàmica negativa i, amb les nombroses baixes en defensa, Juanma Pons va aconseguir contrarestar  a l’equip xampanyer.

Improvisant en posicions defensives i buscant un onze amb més possessió, el tècnic colomenc va sortir d’inici amb Guiseris en porteria; Juan Carlos i Víctor com a centrals; Monterde i Peque als laterals; Yeray, Escarrabil i Peris al centre; Bandes per Adil i Ángel; i punta d’atac per Óscar.

Els primers minuts no van ser de tanteig. L’equip d’Albert Carbó va sortir molt fort i va obligar a la Grama a defensar en bloc baix. De fet la primera ocasió va arribar als 3 minuts de joc amb un llançament llunyà de Josu que va sortit molt a prop de l’escaire de la porteria de Guiseris.

La declaració d’intencions era un fet però la Grama no va cedir terreny i el partit es va igualar de mica en mica amb més verticalitat colomenca.

El Peralada mostrava més control de l’esfèrica encara que sense verticalitat. Per la seva banda, la Grama no tenia la possessió però sí mostrava més capacitat ofensiva. Encara així els gironins ho van intentar amb un xut llunyà de Seomgyu que va refusar Guiseris amb problemes després d’un estrany canvi de trajectòria de la pilota al minut 20 de joc.

Però amb aquesta ocasió va acabar el paper ofensiu dels nois de Carbó i la Grama va començar a carburar com ens té acostumats en aquesta fase de la temporada. La resposta colomenca va arribar amb un llançament de Guillem Escarrabill des de la frontal que va passar molt a prop del pal esquerra d’Aroca quan es jugava el minut 25.

Ho seguia intentant la Grama amb més presència en àrea rival i amb Óscar Muñoz i Adil Azarkan fent mal als defensors del Peralada. En una de les seves incursions, al minut 37, Adil va patir un clar penal després d’una empenta de Papa, però el col·legiat no ho va considerar i va deixar seguir el joc.

Finalment, la insistència colomenca va tenir els seus fruits. En una centrada al segon pal, Óscar Muñoz va cabotejar la pilota i aquesta va picar clarament a la mà de Vilanova. L’àrbitre aquesta vegada no ho va dubtar i va assenyalar el punt de penal en el temps afegit de la primera meitat.

Va agafar la responsabilitat Adil Azarkan però la pilota va sortir per sobre del travesser fallant el primer penal de la  seva carrera. Sense temps per més va finalitzar el primer temps amb el marcador inicial.

La represa ens havia de deparar un canvi de guió amb una Grama que va multiplicar les seves accions ofensives i un Peralada que no va poder respondre en cap moment.

El primer avís va ser al minut 50 amb una bona centrada des de banda dreta que no arriba a rematar Adil i que Óscar aconsegueix impactar de manera molt suau a les mans d’Aroca.

Als 52 minuts s’havien de complicar les coses per Juanma Pons quan Peque patia una mala caiguda i els seu genolla quedava clavat a la gespa. Saltaven les alarmes i es retirava del terreny de joc donant pas a Roger García que ocupava el lateral davant de la plaga de lesions que ha deixat aquesta posició vacant a la platilla de la Fundació.

El joc va continuar i va arribar el segon avís de la Grama a les botes d’Àngel González amb una bona jugada individual i una nova aturada d’Aroca enviant la pilota a la cantonada (55’).

Precisament d’aquest corner va sorgir l’apoteosi colomenca. Una pilota molt tancada d’Omar Monterde va suposar un autèntic malson pel porter visitant. El “capi” de de la Grama, Juan Carlos Oliver, li guanya la partida i entrant amb més intel·ligència i contundència que ningú va allotjar la pilota a les xarxes. Minut 56, 1-0.

Va intentar respondre el Peralada però la Grama no va concedir ni un pam de terreny per poder posar el perill la porteria de Dani Guiseris i es va esforçar al màxim en aprofitar espais i la velocitat dels nostres atacants.

En aquest recital ofensiu colomenc, Óscar va gaudir de dos ocasions molt clares (60’ i 77’) però Aroca va salvar al seu equip amb dues aturades extraordinàries.

Adil també ho va intentar amb un xut enverinat des del vèrtex esquerra de l’àrea visitant i, de nou Aroca, va palmejar la pilota a corner en una gran aturada.

La última contra del partit va ser per Lucas Antonicelli als 89 minuts de joc. El migcampista argentí va superar a tots els defensors però, veient que estava sol, va decidir protegir l’esfèric i aturar el joc.

El marcador no es va moure i la Grama va guanyar per 1-0 un partit molt important, contra un rival directe, i que ens torna a situar en zona noble de la classificació, fora del descens i amb una dinàmica molt positiva.

La propera setmana tornem a tenir un matx d’aquells que agrada jugar. Toca visitar el Narcís Sala per enfrontar-nos a un Sant Andreu en hores baixes.

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE 3DIV5


Juan Carlos Oliver celebra el gol con Adil Azarkan (Foto: Joan Villagrasa)

Nueva victoria colomense en un partido donde los nuestros fueron de menos a más y donde el portero fue el hombre destacado en las filas del Peralada.


Tras la injusta derrota en Sants se hacía obligatorio reaccionar para no entrar en una dinámica negativa y, con las numerosas bajas en defensa, Juanma Pons logró contrarrestar al equipo champanero.
Improvisando en posiciones defensivas y buscando un once con más posesión, el técnico colomense salió de inicio con Guiseris en portería; Juan Carlos y Víctor como centrales; Monterde y Peque en los laterales; Yeray, Escarrabil y Peris en el centro; Bandas para Adil y Ángel; y punta de ataque para Óscar.

Los primeros minutos no fueron de tanteo. El equipo de Albert Carbó salió muy fuerte y obligó a la Grama defender en bloque bajo. De hecho la primera ocasión llegó a los 3 minutos de juego con un lanzamiento lejano de Josu que salió muy cerca de la escuadra de la portería de Guiseris.
La declaración de intenciones era un hecho pero la Grama no cedió terreno y el partido se igualó paulatinamente con más verticalidad colomense.

El Peralada mostraba más control del balón aunque sin verticalidad. Por su parte, la Grama no tenía la posesión pero sí mostraba más capacidad ofensiva. Aún así los gerundenses lo intentaron con un disparo lejano de Seomgyu que rechazó Guiseris con problemas después de un extraño cambio de trayectoria del balón en el minuto 20 de juego.

Pero con esta ocasión acabó el papel ofensivo de los chicos de Carbó y la Grama comenzó a carburar como nos tiene acostumbrados en esta fase de la temporada. La respuesta colomense llegó con un lanzamiento de Guillem Escarrabill desde la frontal que pasó muy cerca del poste izquierdo de Aroca cuando se jugaba el minuto 25.

Lo seguía intentando la Grama con más presencia en área rival y con Óscar Muñoz y Adil Azarkan haciendo daño a los defensores del Peralada. En una de sus incursiones, en el minuto 37, Adil sufrió un claro penalti tras un empujón de Papa, pero el colegiado no lo consideró y dejó seguir el juego.

Finalmente, la insistencia colomense tuvo sus frutos. En un centro al segundo palo, Óscar Muñoz cabeceó el balón y este picó claramente en la mano de Vilanova. El árbitro esta vez no lo dudó y señaló el punto de penalti en el tiempo añadido de la primera mitad.
Cogió la responsabilidad Adil Azarkan pero el balón salió por encima del travesaño fallando el primer penalti de su carrera. Sin tiempo para más finalizó el primer tiempo con el marcador inicial.

La reanudación nos debía deparar un cambio de guión con una Grama que multiplicó sus acciones ofensivas y un Peralada que no pudo responder en ningún momento.
El primer aviso fue en el minuto 50 con un buen centro desde banda derecha que no llega a rematar Adil y que Óscar consigue impactar de manera muy suave a las manos de Aroca.

A los 52 minutos se habían de complicar las cosas para Juanma Pons cuando Peque sufría una mala caída y su rodilla quedaba clavada en el césped. Saltaban las alarmas y se retiraba del campo dando paso a Roger García que ocupaba el lateral ante la plaga de lesiones que ha dejado esta posición vacante en la platilla de la Fundación.

El juego continuó y llegó el segundo aviso de la Grama en las botas de Ángel González con una buena jugada individual y una nueva parada de Aroca enviando el balón a la esquina (55 ‘).
Precisamente de este córner surgió la apoteosis colomense. Un balón muy cerrado de Omar Monterde supuso una auténtica pesadilla para el portero visitante. El «capi» de de la Grama, Juan Carlos Oliver, le gana la partida y entrando con más inteligencia y contundencia que nadie alojó el balón en las redes. Minuto 56, 1-0.

Intentó responder el Peralada pero la Grama no concedió ni un palmo de terreno para poder poner el peligro la portería de Dani Guiseris y se esforzó al máximo en aprovechar espacios y la velocidad de nuestros atacantes.
En este recital ofensivo colomense, Óscar gozó de dos ocasiones muy claras (60 ‘y 77’) pero Aroca salvó a su equipo con dos paradas extraordinarias.

Adil también lo intentó con un disparo envenenado desde el vértice izquierdo del área visitante y, de nuevo Aroca, palmeó el balón a corner en una gran parada.
La última contra del partido fue para Lucas Antonicelli a los 89 minutos de juego. El centrocampista argentino superó a todos los defensores pero, viendo que estaba solo, decidió proteger el esférico y detener el juego.

El marcador no se movió y la Grama ganó por 1-0 un partido muy importante, contra un rival directo, y que nos vuelve a situar en zona noble de la clasificación, fuera del descenso y con una dinámica muy positiva.
La próxima semana volvemos a tener un encuentro de aquellos que gusta jugar. Toca visitar el Narcís Sala para enfrentarnos a un Sant Andreu en horas bajas.

CLICAD PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO
CLICAD PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE 3DIV5

Por admin