José Ramón Carranza Guerrero (05/10/1971, Badalona) és l’entrenador del primer equip de la Fundació. Després d’un llarg recorregut a les banquetes i després d’entrenar la temporada passada al primer equip de la UDA Gramenet a Tercera Divisió es va venir a final de la temporada passada al nostre club.

Després confeccionar costat de Toni Díaz una plantilla de nivell alt el seu equip és líder en solitari del Grup 6 de Quarta Catalana amb 12 victòries en 14 jornades (1 empat i 1 derrota); sent amb 65 gols el més golejador i amb 10 encaixats el que menys. Avui a l’entrevista setmanal parlem amb Ramon.

1460023_740356872666527_6493638046933490987_n– Abans de ser entrenador vas ser jugador de futbol?

– No vaig arribar a jugar d’amateur ja que vaig deixar el futbol abans per una lesió però si que vaig estar jugant en altres categories. En el seu moment vaig estar al Linense que en el seu dia havia millor categoria que el CD Milán o la UDA Gramenet. Vaig jugar en diversos equips entre ells l’AD El Tiempo o l’Estrella La Paz, en aquells temps hi havia molt futbol escolar a Santa Coloma.

– Quin va ser el teu primer club com a entrenador?

– El primer va ser de futbol sala al Col·legi Antonio Machado amb tan sols 17 anys. La meva primera presa de contacte va ser amb benjamins i allà va ser on vaig descobrir que m’agradava. Després ja per temes de feina vaig tenir que deixar-ho un temps.

– I ara toca repassar tota la teva carrera d’entrenador fins arribar a la Fundació. Explica’ns.

– Bé, vaig estar al CF Badalona però tot ve d’abans ja que conec Toni Díaz per l’amistat de les nostres parelles i de xerrades futbolístiques en les que vam veure que compartíem la mateixa filosofia. Toni hi era i em va oferir entrenar l’Infantil de primer any, va ser una experiència molt bonica. Després vaig estar entrenant una aleví però no vaig poder completar perquè Toni em va reclamar per estar amb ell al Juvenil C; amb poca ajuda i pocs mitjans vam fer molt bona temporada.

Les coses no es feien com jo creia que s’havien de fer i m’ofereixen anar-me’n al Masnou a portar infantils, així que decideixo marxar del Badalona. Vaig passar dos anys molt durs però molt bonics en un club molt familiar, al Masnou em vaig sentir molt estimat. Després em vaig prendre un any sabàtic que no vaig poder acabar perquè Toni em va reclamar per estar amb ell en un infantil del Sant Andreu.

En acabar la temporada ens proposen portar el Juvenil B de l’UDA Gramenet, acceptem i a un que vam tenir un any dur coquetejant amb el descens vam aconseguir salvar-los. En acabar la temporada ens ofereixen portar al filial de Primera Catalana, intentem l’impossible ja que era gairebé impossible salvar el B ja que faltaven tres jornades i s’havien de guanyar tots els partits i depeníem de tercers.

Aquest estiu ens ofereixen seguir a la Grama B però al final ens proposen portar un equip a cost zero a Tercera Divisió; va ser un any molt dur en el primer equip però la veritat que vam aprendre molt i va ser una gran experiència.

– I després d’aquesta temporada arriba la Fundació Esportiva Grama. Com arribes?

– Tant a Toni com a mi ens ofereixen la UDA Gramenet seguir però era exactament el mateix però en una categoria inferior i en un altre camp així que rebutgem aquesta oferta. Vam tenir una altra oferta de Primera Catalana però el projecte no ens va convèncer. L’altra oferta era de la Fundació, el gran projecte ens va guanyar tot i estar en una categoria molt baixa. Va ser una aposta personal del president que ens va fer sentir estimats. A més tant Toni com jo som de Santa Coloma i era una cosa que ens agradava.

– Toni va haver de marxar per treball a la Xina. Què va passar després d’aquest moment?

– Primer dir que els dos vam dissenyar una plantilla molt bona amb jugadors que coneixíem d’haver entrenat en futbol base. Quan se’n va anar Toni vaig posar el meu càrrec a disposició de la junta perquè el que es va pactar era un tàndem i amb la seva marxa jo passava a ser el primer entrenador. La directiva va confiar en mi i ens vam posar a buscar solucionar la meva major carència.

Necessitava un preparador físic, així que John Gutiérrez és qui esta amb mi a la banqueta. Venia del hoquei, amb moltes ganes i la veritat que estic molt content amb ell, m’esta ensenyant coses.

– Objectiu l’ascens. Quins altres rivals veus capacitats de poder arrebataros l’objectiu?

Per a mi el major rival és el Arrabal que té un equip de moltíssim talent però paga el ser equip de Quarta Catalana: mala preparació i ser un equip massa desordenat amb la qual cosa et poden fer grandíssims partits com punxar amb equips inferiors a ells.

El rival que més difícil ens ho està posant és el Cabrera perquè tenen una plantilla que porta molt de temps junta, que sap competir en la categoria, la gran base de l’equip va ser la Juventus de Mataró, se senten còmodes en la categoria. L’equip no és molt golejador però és un equip molt fiable.

També esta La Salut-Pere Gol que esta a la mateixa altura de talent que el Arrabal tenint una plantilla més curta, tenen molt bons jugadors però al tenir una plantilla curta quan tenen baixes ho noten i baixen el nivell. I finalment l’Àguila que és el típic equip molt dur, que busca la contra i que manté una regularitat.

– Vas poder veure l’equip amateur de la FEG la temporada passada?

– Si, vaig anar alguna vegada a veure’ls però pocs partits. Per tema de fer scouting per a la plantilla de la Gramenet. El que vaig veure realment no em va agradar així que no els vaig seguir massa.

– Quins jugadors del Juvenil A de Toni Rovira podries destacar?

– A diferència de l’any passat en què tenien molta pegada dalt i potser li faltava una mica de creació, aquest any té un centre del camp que m’encanta. Toni ha aconseguit fer un equip bastant compacte i molt bo. Jugadors molt interessants podria dir-te el porter Joseph que el vaig tenir a la Gramenet, el migcampista Oriol, els laterals bessons Eleder i Asier, i Brayan a dalt, tots en el seu últim any de juvenil. Un altre jugador que m’encanta que pot jugar tant de pivot defensiu com de central és Kaddour.

– Com és la teva relació amb la directiva?

– Molt bona. La veritat que són molt pròxims, m’he sentit molt estimat i recolzat des del principi. A més compartim la idea d’equip i club, llavors estem a un 99% sempre d’acord.

– Quan va sorgir el projecte de la Fundació Esportiva Grama pensaves que en un sol any s’anava a consolidar?

– La veritat és que si. Jo el vaig veure a l’altra banda, era a la Gramenet i sabia com estava el club; Santa Coloma necessitava un gran club i si n’hi ha un que no ho pot cobrir ha de néixer un altre. El que ha aconseguit la Fundació és bestial però estic convençut que a la llarg això creixerà molt més.

Foto de la presentació
Foto de la presentació:
Toni Díaz, José Antonio García Escribano, Antonio Morales y Ramón.

– Què saps del teu amic i ex-company Toni Díaz?

– Doncs està molt content a la Xina. Li va molt bé, era un projecte molt complicat, començar de zero a crear una escola de futbol. Poc a poc a anat creixent pel que fa a jugadors; el seu cap esta encantat amb ell. Tenim contacte però no tot el que voldríem per la diferència horària; el pitjor sens dubte és la gran distància perquè aquí té a la seva família i els seus amics.

– Ja estàs preparant algunes coses per a la propera temporada?

– La veritat és que ja estic mirant coses perquè entenc que mai és massa aviat. És lògic que si l’any que ve estem a Tercera i volem ascendir a Segona doncs hem de reforçar l’equip, l’únic que com la plantilla és molt bona no haurem de desmantellar, només apuntalar aquestes zones que tenim més fluixes. També estic mirant el Juvenil A perquè tinc aquesta idea de «no busquis fora el que tinguis dins».

– En l’entrevista que li vam fer a Carlos Balcarreras deia el següent: «tenim jugadors per estar en categories més altes», estàs d’acord amb les seves paraules?

– Si. A més ho hem demostrant jugant contra rivals forts, estic convençut que amb aquesta plantilla estaríem més còmodes jugant a Segona Catalana que en Quarta. El problema en aquesta categoria és que quan et veus tan superior, el rival es desordena i el ritme de partit és tan fluix que els nostres jugadors es contagien i acaben jugant com els altres rivals, però quan això no passa es veu una gran superioritat.

Hem jugat contra Can Vidalet de Segona Catalana i vam ser superiors al 90% del partit i estem parlant d’un equip amb una plantilla per jugar a Primera; li vam guanyar 5-0 a l’Alella quan eren líders a Tercera Catalana, i hem jugat dos partits contra el Singuerlín (2a Catalana) amb un empat i una victòria per 2-5 sent molt superiors. Ens sentim còmodes quan juguem contra equip superiors i amb un ritme de joc alt.

– Acabem l’entrevista demanant un desig per al 2015.

– A part de l’ascens el que vull és sobretot a final de temporada mirar l’equip i veure que som millor de com vam començar. Aquesta és sens dubte el meu feina.

Moltes gràcies Ramon per prestar una mica del teu temps.

AmATEUR_Fundacio_GRAMA santa coloma @chemacarva099

José Ramón Carranza Guerrero (05/10/1971, Badalona) es el entrenador del primer equipo de la Fundació. Tras un largo recorrido en los banquillos y tras la temporada pasada entrenar al primer equipo de la UDA Gramenet en Tercera División se vino a final de la temporada pasada a nuestro club.

Tras confeccionar junto a Toni Díaz una plantilla de nivel alto su equipo es líder en solitario del Grupo 6 de Cuarta Catalana con 12 victorias en 14 jornadas (1 empate y 1 derrota); siendo con 65 goles el más goleador y con 10 encajados el que menos. Hoy en la entrevista semanal hablamos con Ramón.

– ¿Antes de ser entrenador fuiste jugador de fútbol?

– No llegué a jugar de amateur ya que dejé el fútbol antes por una lesión pero si que estuve jugando en otras categorías. En su momento estuve en el Linense que en su día tenía mejor categoría que el CD Milán o la UDA Gramenet. Jugué en varios equipos entre ellos la AD El Tiempo o la Estrella La Paz, en aquellos tiempos había mucho fútbol escolar en Santa Coloma.

– ¿Cuál fue tu primer club como entrenador?

– El primero fue de fútbol sala en el Colegio Antonio Machado con tan solo 17 años. Mi primera toma de contacto fue con benjamines y allí fue donde descubrí que me gustaba. Luego ya por temas de trabajo tuve que dejarlo un tiempo.

– Y ahora toca repasar toda tu carrera de entrenador hasta llegar a la Fundació. Cuéntanos.

– Bueno, estuve en el CF Badalona pero todo viene de antes pues conozco a Toni Díaz por la amistad de nuestras parejas y de charlas futbolísticas en las que vimos que compartíamos la misma filosofía. Toni estaba allí y me ofreció entrenar al Infantil de primer año, fue una experiencia muy bonita. Después estuve entrenando un alevín pero no pude completarlo porque Toni me reclamó para estar con él en el Juvenil C; con poca ayuda y pocos medios hicimos muy buena temporada.

Las cosas no se hacían como yo creía que se tenían que hacer y me ofrecen irme al Masnou a llevar infantiles, así que decido marcharme del Badalona. Pase dos años muy duros pero muy bonitos en un club muy familiar, en el Masnou me sentí muy querido. Después me tomé un año sabático que no pude acabar porqué Toni me reclamó para estar con él en un infantil del Sant Andreu.

Al acabar la temporada nos proponen llevar el Juvenil B de la UDA Gramenet, aceptamos y a un que tuvimos un año duro coqueteando el descenso conseguimos salvarlos. Al acabar la temporada nos ofrecen llevar al filial de Primera Catalana, intentamos lo imposible ya que era casi imposible salvar al B ya que faltaban tres jornadas se tenían que ganar todos los partidos y dependíamos de terceros.

Ese verano nos ofrecen seguir en la Grama B pero al final nos proponen llevar un equipo a coste cero en Tercera División; fue un año muy duro en el primer equipo pero la verdad que aprendimos mucho y fue una gran experiencia.

– Y tras esa temporada llega la Fundació Esportiva Grama. ¿Cómo llegas?

– Tanto a Toni como a mi nos ofrecen en la UDA Gramenet seguir pero era exactamente lo mismo pero en una categoría inferior y en otro campo así que rechazamos esa oferta. Tuvimos otra oferta de Primera Catalana pero el proyecto no nos convenció. La otra oferta era de la Fundació, el gran proyecto nos ganó pese a estar en una categoría muy baja. Fue una apuesta personal del presidente que nos hizo sentir queridos. Además tanto Toni como yo somos de Santa Coloma y era algo que nos gustaba.

– Toni tuvo que marcharse por trabajo a China. ¿Qué ocurrió tras ese momento?

– Primero decir que que diseñamos, Toni y yo, una plantilla muy buena con jugadores que conocíamos de haberlos entrenado en fútbol base. Cuando se fue Toni puse mi cargo a disposición de la junta porqué lo que se pactó era un tandem y con su marcha yo pasaba a ser el primer entrenador. La directiva confió en mi y nos pusimos a buscar solucionar mi mayor carencia.

Necesitaba un preparador físico, así que John Gutiérrez es quien esta conmigo en el banquillo. Venía del hockey, con muchas ganas y la verdad que estoy muy contento con él, me esta enseñando cosas.

– Objetivo el ascenso. ¿Qué otros rivales ves capacitados de poder arrebataros el objetivo?

Para mi el mayor rival es el Arrabal que tiene un equipo de muchísimo talento pero paga el echo de ser equipo de Cuarta Catalana: mala preparación y ser un equipo demasiado desordenado con lo cual te pueden hacer grandísimos partidos como pinchar con equipos inferiores a ellos.

El rival que más difícil nos lo esta poniendo es el Cabrera porque tienen una plantilla que lleva mucho tiempo junta, que sabe competir en la categoría, la gran base del equipo fue la Juventus de Mataró, se sienten cómodos en la categoría. El equipo no es muy goleador pero es un equipo muy fiable.

También esta La Salut-Pere Gol que esta a la misma altura de talento que el Arrabal teniendo una plantilla más corta, tienen muy buenos jugadores pero al tener una plantilla corta cuando tienen bajas lo notan y bajan el nivel. Y por último el Águila que es el típico equipo muy duro, que busca la contra y que mantiene una regularidad.

– ¿Pudiste ver el equipo amateur de la FEG la temporada pasada?

– Si, fui alguna vez a verlos pero poquitos partidos. Por tema de hacer scouting para la plantilla de la Gramenet. Lo que vi realmente no me gustó lo que vi así que no los seguí demasiado.

– ¿Qué jugadores del Juvenil A de Toni Rovira podrías destacar?

– A diferencia del año pasado en el que tenían mucha pegada arriba y quizás le faltaba un poco de creación, este año tiene un centro del campo que me encanta. Toni ha conseguido hacer un equipo bastante compacto y muy bueno. Jugadores muy interesantes podría decirte el portero Joseph que lo tuve en la Gramenet, el mediocentro Oriol, los laterales gemelos Eleder y Asier, y Brayan arriba, todos en su último año de juvenil. Otro jugador que me encanta que puede jugar tanto de pívote defensivo como de central es Kaddour.

– ¿Cómo es tu relación con la directiva? 

– Muy buena. La verdad que son muy cercanos, me he sentido muy querido y apoyado desde el principio. Además compartimos una la idea de equipo y club, entonces estamos a un 99% siempre de acuerdo.

– ¿Cuándo surgió el proyecto de la Fundació Esportiva Grama pensabas que en un solo año se iba a consolidar?

– La verdad es que si. Yo lo vi en el otro lado, estaba en la Gramenet y sabía como estaba el club; Santa Coloma necesitaba un gran club y si hay uno que no lo puede cubrir tiene que nacer otro. Lo que ha conseguido la Fundació es bestial pero estoy convencido que a la largo esto crecerá mucho más.

– ¿Qué sabes de tu amigo y ex-compañero Toni Díaz?

– Pues esta muy contento en China. Le va muy bien allí, era un proyecto muy complicado, empezar de cero a crear una escuela de fútbol. Poquito a poco a ido creciendo en cuanto a jugadores. Su jefe esta encantado con él. Tenemos contacto pero no todo el que quisiéramos por la diferencia horaria; lo peor sin duda es la gran distancia porqué aquí tiene a su familia y sus amigos.

– ¿Ya estás preparando algunas cosas para la próxima temporada?

– La verdad es que ya estoy mirando cosas porqué entiendo que nunca es demasiado pronto. Es lógico que si el año que viene estamos en Tercera y queremos ascender a Segunda pues tenemos que reforzar el equipo lo único que como la plantilla es muy buena no tendremos que desmantelarla, solamente apuntalar esas zonas que tenemos más flojas. También estoy mirando el Juvenil A porque tengo esa idea de «no busques fuera lo que tengas dentro».

– En la entrevista que le hicimos a Carlos Balcarreras decía lo siguiente: «tenemos jugadores para estar en categorías más altas», ¿estás de acuerdo con sus palabras?

– Si. Además lo hemos demostrando jugando contra rivales fuertes, estoy convencido que con esta plantilla estaríamos más cómodos jugando en Segunda Catalana que en Cuarta. El problema en esta categoría es que cuando te ves tan superior, el rival se desordena y el ritmo de partido es tan flojo que nuestros jugadores se contagian y acaban jugando como los otros rivales, pero cuando esto no pasa se ve una gran superioridad.

Hemos jugado contra Can Vidalet de Segunda Catalana y fuimos superiores el 90% del partido y estamos hablando de un equipo con una plantilla para jugar en Primera; le ganamos 5-0 al Alella cuando eran líderes en Tercera Catalana, y hemos jugado dos partidos contra el Singuerlín (2ª Catalana) con un empate y una victoria por 2-5 siendo muy superiores. Nos sentimos cómodos cuando jugamos contra equipo superiores y con un ritmo de juego alto.

– Acabemos la entrevista pidiendo un deseo para el 2015.

– A parte del ascenso lo que quiero es sobretodo que a final de temporada mirar al equipo y ver que somos mejor de como empezamos. Esa es sin duda mi faena.

 Muchas gracias Ramón por prestarnos un poco de tu tiempo.

Por admin