Frenada en sec

Mar 24, 2019
Padilla rematant de cap. Ha tornat a ser un referent en l’atac de la Grama (Foto: Pedro González)

Pas enrere de la Grama en la lluita per la permanència contra un rival que agafa aire després de tretze jornades sense guanyar.

-DBC- La setmana de nou punts en joc ens deixa quatre favorables a la Fundació Esportiva Grama i amb un balanç insuficient per sortir de la zona de descens. Toni Romero plantava sobre la gespa el seu onze de gala amb la incorporació de Samu pel sancionat Omar. El tècnic colomenc buscava crear superioritat al centre del camp entre Esteve, Ñito i Pluvins però Xavi Agustí ha contrarestat això amb superioritat en bandes.

La primera part ha estat igualada però amb un ritme de joc molt lent que ha fet destacar les defenses per sobre dels atacs. Com sempre molt segur Rojas en el refús i Imperial Juan Carlos en totes les facetes del joc. No ha estat fins al minut 22 quan els blanquiblaus han donat el primer ensurt a l’equip de l’Empordà. Una pilota robada al mig del camp per Ñito ha arribat als peus de Padilla. El davanter ha lluitat aquesta pilota a la frontal entre els centrals del Figueres i ha aconseguit endinsar-se a l’àrea fins que les mans d’Aroca han topat amb Ell i amb la pilota. Demanava penal la parròquia local però el col·legiat, Rubén Mancera, no ho ha considerat i el joc ha continuat. La resposta ha arribat al minut 31 amb un bon remat d’Álvaro que ha sortit per sobre del travesser de Caleb.

La millor ocasió de la primera meitat ha arribat al minut 37 amb un passi de Padilla a la dreta per Buba i el xut de l’extrem colomenc l’ha pogut enviar a córner Aroca. La ha tingut a les seves botes Buba i la ha tingut Padilla al seu cap amb una rematada per sobre del travesser justament quan l’àrbitre xiulava el final de la primera part amb 0-0.

Després del descans, la segona meitat ens deparava un escenari on el Figueres ha controlat el joc i ho ha demostrat des del començament. Ben d’hora, al minut 47, una pilota filtrada entre línies ha arribat al dorsal número 9 del Figueres, Álvaro, que ha rematat a porta obligant a Caleb a realitzar una gran aturada. Els jugadors figuerencs demanaven penal però l’àrbitre ha declinat aquesta opció i donava validesa a la gran aturada del porter de la Grama.

Ha sortit molt fort la Unió Esportiva Figueres a la segona meitat, disposada a posar-se per davant al marcador. Al minut 51 una errada en marcatge pel centre ha deixat sol a Sergio Álvarez. Amb tota la porteria per ell ha enviat un míssil que ha picat al travesser i ha botat sobre la línia de gol. Uns centímetres més enllà i hauria estat el primer gol visitant.

Després d’aquesta jugada hem entrat en un període d’intercanvi de cops entre ambdós equips. Intentava respondre la Grama amb una contra que Padilla no pot resoldre a la frontal. Al minut 57 replicava Sergi Álvarez amb un xut lunyà directament a les mans de Caleb i ho tornava a intentar, als 58 minuts,  Buba creuant massa la pilota sobre la porteria d’Aroca en una ocasió clara.

Amb jornada intersetmanal el cansament ha començat a notar-se en els homes de la Fundació i Toni Romero ha reaccionat fent el primer canvi, donant entrada a Duarte i retirant a Samu (minut 61). Però la Grama no ha millorat gaire i una cavalcada per banda dreta de Pol Tarrenchs ha acabat amb un xut al pal del lateral dret al minut 66.

De mica en mica s’ha anat desdibuixant la Fundació Esportiva Grama mentre el Figueres seguia intentant-lo. I el premi pels nois de Xavi Agustí ha arribat al minut 77 amb una jugada per la dreta de Ritxi. Estaven avisats el colomencs, el dorsal 11 dels empordanencs, encara per banda dreta, retalla cap a dins i dispara. Això és el que ha fet a la perfecció i el seu xut creuadissim ha picat a la base del pal esquerra de Caleb i s’ha colat a dins de la porteria anotant el 0-1.

La Fundació Esportiva Grama ha tingut l’empat en la jugada següent. Padilla ha punxat una pilota a la frontal, s’ha fet lloc i el seu xut potent l’ha pogut aturar Aroca en dos temps. Des d’aquí, poc més per l’equip colomenc. Toni Romero ha buscat revifar l’atac retirant del camp a Ñito i donant minuts a Cristóbal (minut 81) però el gol ha estat una gerra d’aigua freda del que la Grama no ha pogut recuperar-se.

Tres accions per acabar el partit: una de Cristóbal amb un xut fluixet al minut 84 que atura Aroca sense problemes; Una internada de Valverde per banda esquerra que ha sortit per sobre del travesser (min.91) i una falta perillosa per mans de Tarrenchs a la frontal de l’àrea que Padilla ha xutat a la barrera al minut 93. Xiulet final de l’àrbitre amb el 0-1 al marcador.

El partit era una final per ambdós equips i ens allunya de la posició de salvació però encara resten jornades per sortir endavant i hem de començar la propera setmana al Sagnier, diumenge 31 de març a les 12h, contra la A.E. Prat.

CLIQUEU AQUÍ PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU AQUÍ PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE TERCERA DIVISIÓ G5

SALA DE PREMSA: Toni Romero ha insistit en sala de premsa que segueix creient en els seus homes i que seguirà treballant com fins ara per tractar de sortir del descens: “Hem de canviar moltes  si volem aconseguir-ho però les matemàtiques encara ens donen opcions”.

 

 

 

[divider]

El once inicial de la Grama contra el Figueres

Paso atrás de la Grama en la lucha por la permanencia contra un rival que toma aire tras trece jornadas sin ganar.

La semana de nueve puntos en juego nos deja cuatro favorables a la Fundació Esportiva Grama y con un balance insuficiente para salir de la zona de descenso. Toni Romero plantaba sobre el césped a su once de gala con la incorporación de Samu por el sancionado Omar. El técnico colomense buscaba crear superioridad en el centro del campo entre Esteve, Nito y Pluvins pero Xavi Agustín contrarrestó esto con superioridad en bandas.

La primera parte ha sido igualada pero con un ritmo de juego muy lento que ha hecho destacar las defensas por encima de los ataques. Como siempre muy seguro Rojas en el rechace e Imperial Juan Carlos en todas las facetas del juego. No ha sido hasta el minuto 22 cuando los blaquiazules han dado el primer susto al equipo del Empordà. Una pelota robada en el centro del campo por Nito ha llegado a los pies de Padilla. El delantero ha luchado el balón en la frontal entre los centrales del Figueres y ha conseguido adentrarse en el área hasta que las manos de Aroca han topado con él y con el balón. Pedía penalti la parroquia local pero el colegiado, Rubén Mancera, no lo ha considerado y el juego continuó. La respuesta llegó en el minuto 31 con un buen remate de Álvaro que ha salido por encima del larguero de Caleb.

La mejor ocasión de la primera mitad llegó en el minuto 37 con un pase de Padilla a la derecha para Buba y el disparo del extremo colomense lo ha podido enviar a córner Aroca. La ha tenido en sus botas Buba y la ha tenido Padilla en su cabeza con un remate por encima del travesaño justamente cuando el árbitro pitaba el final de la primera parte con 0-0.

Tras el descanso, la segunda mitad nos deparaba un escenario donde el Figueres ha controlado el juego y lo ha demostrado desde el comienzo. Muy temprano, en el minuto 47, un balón filtrado entre líneas, ha alcanzado al dorsal número 9 del Figueres, Álvaro, que remató a puerta obligando a Caleb a realizar una gran parada. Los jugadores visitantes pedían penalti pero el árbitro ha declinado esta opción y daba validez a la gran parada del portero de la Grama.

Ha salido muy fuerte la Unió Esportiva Figueres en la segunda mitad, dispuesta a ponerse por delante en el marcador. En el minuto 51 un error en marcaje por el centro dejó solo a Sergio Álvarez. Con toda la portería para él ha enviado un misil que ha picado en el larguero y ha botado sobre la línea de gol. Unos centímetros más allá y habría sido el primer gol visitante.

Después de esta jugada hemos entrado en un período de intercambio de golpes entre ambos equipos. Intentaba responder la Grama con una contra que Padilla no puede resolver en la frontal. En el minuto 57 replicaba Sergi Álvarez con un disparo lejano directamente a las manos de Caleb y lo volvía a intentar, a los 58 minutos, Buba cruzando demasiado el balón sobre la portería de Aroca en una ocasión clara.

Con jornada intersemanal el cansancio empezó a notarse en los hombres de la Fundació y Toni Romero ha reaccionado haciendo el primer cambio, dando entrada a Duarte y retirando a Samu (minuto 61). Pero la Grama no ha mejorado mucho y una cabalgada por banda derecha de Pol Tarrenchs ha acabado con un disparo al palo en el minuto 66.

Poco a poco se ha ido desdibujando la Fundació Esportiva Grama mientras el Figueres seguía intentándolo. Y el premio por los chicos de Xavi Agustín llegó en el minuto 77 con una jugada por la derecha de Ritxi. Estaban avisados ​​el colomenses, el dorsal 11 ampurdanés,  encara por banda derecha, recorta hacia dentro y dispara. Esto es lo que ha hecho a la perfección y su disparo cruzadisimo ha pegado en la base del poste izquierdo de Caleb y se ha colado en la portería, anotando el 0-1.

La Fundació Esportiva Grama ha tenido el empate en la jugada siguiente. Padilla ha pinchado un balón en la frontal, se ha hecho hueco y su disparo potente lo ha podido detener Aroca en dos tiempos. Desde aquí, poco más para el equipo colomense. Toni Romero ha buscado reavivar el ataque retirando del campo a Nito y dando minutos a Cristóbal (minuto 81) pero el gol ha sido un jarro de agua fría del que la Grama no ha podido recuperarse.

Tres acciones para terminar el partido: una de Cristóbal con un disparo flojo en el minuto 84 que detiene Aroca sin problemas; Una internada de Valverde por banda izquierda que ha salido por encima del larguero (min.91); Y una falta peligrosa por manos de Tarrenchs en la frontal del área que Padilla ha chutado a la barrera en el minuto 93. Silbato final del árbitro con el 0-1 en el marcador.

El partido era una final para ambos equipos y nos aleja de la posición de salvación pero todavía quedan jornadas para salir adelante y tenemos que empezar la próxima semana en el Sagnier, domingo 31 de marzo a las 12h, contra la A.E. Prat.

CLICAD PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO

CLICAD PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE TERCERA DIVISIÓN G5

Por admin