Amb dret a somiar

Ene 26, 2020

Important victòria per la Grama contra el degà de Catalunya en un bon partit de futbol amb alternatives i emoció fins al xiulet final.

Óscar Muñoz va anotar el gol de la victòria (FOTO: JOAN VILLAGRASA)

-DBC- La Fundació Esportiva Grama visitava al Palamós en la divuitena jornada de lliga amb el partit de la primera volta a la memòria. Aquell partit de setembre, amb un 2-3 al marcador, va tombar de cop la inèrcia positiva de l’equip durant tota la pretemporada i ens situava amb una primera derrota dolorosa. Mesos després, amb canvi a la banqueta, Juanma Pons ha centrat l’equip i ha aconseguit encetar 4 partits sense conèixer la derrota.

Per la visita a Palamós, el míster de la Grama comptava amb dues baixes sensibles en zona defensiva com Juan Carlos i Peña per acumulació de targetes. Però, encara així, l’onze inicial donava garanties. Luque en porteria; Rojas i Velasco al centre de la defensa; Michel i Jonathan als laterals; El doble pivot per Roger i Edu; Les bandes per Peris i Ángel; I la punta d’atac per Obispo i Óscar Muñoz.

Sense temps per contemplacions inicials, als 4 minuts de joc, una pilota llarga de Rojas la punxava Óscar Muñoz en posició d’extrem esquerra. El davanter colomenc, acostumat a rematar-les, va enviar una centrada mil·limètrica al cor de l’àrea on l’esperava Damián Obispo, per rematar de cap i anotar el primer gol de la matinal.

Ben d’hora es posava el marcador favorable a una Grama que té les idees molt clares. Tocava l’embranzida del Palamós i els nostres havien de mantenir el tipus plantats amb dos línies de quatre que dificultaven la circulació del degà i, a la vegada, facilitaven la sortida ràpida i eficaç dels colomencs.

Encara així, la va tenir el Palamós als 13 minuts. Una pilota filtrada va deixar sol a Pere Espuña davant d’Alex Luque. L’extrem va intentar picar la pilota per sota de les cames del porter sense èxit i el refús va caure a les botes de Dani Muela. Amb tota la porteria per ell, Muela va rematar amb contundència però va aparèixer Edgar Velasco per treure la pilota sota pals.

Sobrevivia la Grama a la primera gran ocasió del Palamós i el partit es preveia amb una primera part amb control de pilota pels locals i contres letals pels visitants. Però la Grama va poder desempallegar-se d’aquest control palamosí, i va tenir les ocasions més clares per ampliar l’avantatge.

Als 25 minuts, una bona internada a l’àrea d’Obispo va acabar amb un xut molt ajustadet a la dreta de Quinti. Cinc minuts després, a la mitja hora de joc, de nou una bona internada d’Obispo per banda dreta va acabar amb un xut creuat de Roger Peris que va sortir fora per ben poc i justament amb el temps complert de la primera part, Óscar Muñoz, va estar a punt de rematar una bona centrada de Michel. 0-1 al descans en una bona primera part.

La represa ens va portar minuts d’imprecisió per part d’ambdós equips. Cap de les dues esquadres era capaç d’enllaçar passis i es cometien errades constants amb la pilota canviant de possessió a cada instant. Així fins al minut 55 on una extraordinària combinació dels colomencs, després d’un intent de rematada d’Oscar Muñoz, va acabar a les botes d’Obispo amb un remat que va tornar a fregar el pal dret de la porteria de Quinti.

Primer gran avís de la Grama al que responia, als 60 minuts, Alexis Sánchez per banda esquerra amb una centrada que es va passejar per l’àrea petita de la Grama. Moment que va escollir Juanma Pons per donar-li aire a l’atac retirant del terreny de joc Damián Obispo en el seu millor partit amb la samarreta blava i donant entrada a Cristóbal León.

Feia el mateix Joan Marmol amb un carrusel de canvis, tornant al sistema habitual del degà, donant més ofensivitat a l’equip però deixant la defensa amb tres homes. Als 75 minuts ho va tornar a intentar la Grama, de nou Óscar Muñoz, en jugada personal, va rematar obligant a l’aturada de Quinti.

La recta final del partit ens havia de deparar els minuts més emocionants. Era evident el pas endavant del Palamós buscant l’empat i la Grama havia de defensar-se i mostrar les seves cartes. Buba Jalow, que va substituir a Ángel González, va tenir la seva ocasió al minut 79 amb un llançament escoradet a la dreta que va poder aturar Quinti. Responia el Palamós als 82 minuts amb una ocasió clara per Toni Rosell que va poder avortar Álex Luque.

L’últim canvi a les files de la Grama pretenia donar control al mig del camp: Entrava Marçal Lladó en substitució de Roger Peris (min.83). Però el degà del futbol català volia l’empat i ho va aconseguir als 86 minuts. Una passada llarguíssima, amb canvi de joc d’esquerra a dreta, de José Martínez, va superar als centrals de la Grama i va deixar sol davant de Luque a Adri Salas. El davanter gironí no va fallar, va creuar la pilota amb seguretat anotant el valuós empat pel Palamós.

Amb pocs minuts per davant tot feia preveure un patiment enorme pels visitants en les acaballes del partit. Quedaven 4 minuts més l’afegit i s’esperava un cicló sobre la porteria de Luque però l’esperit de la Grama és incansable i en lloc de tancar-se a esperar el segon gol del degà, els nostres van donar una lliçó  d’orgull.

Quatre minuts de temps afegit i  res de tancar-se a defensar. Ho va intentar Jonathan Linares per banda esquerra, ho va intentar Michel Owono per banda dreta i als 94 minuts una centrada espectacular de Buba per banda dreta va poder rematar-la Óscar Muñoz obligant a una mà miraculosa de Quinti per enviar-la a córner.

El corner, la última jugada del partit, havia de ser el moment decisiu. Marçal Lladó, l’home del guant a la seva bota, va posar una bona centrada a dins de l’àrea perquè, després d’una prologació de Rojas al primer pal, aparegués el killer, el pitxitxi Óscar Muñoz, per anotar el segon gol sense temps per més i amb l’alegria enorme de tota l’expedició colomenca desplaçada a terres gironines.

Tres punts d’or que fiquen a la Grama en la pomada de l’ascens gràcies al treball d’un grup humà que segueix creient en les seves possibilitats partit a partit i amb humilitat. Molts donaven a aquest equip per distanciat però sempre hem dit que queda molta lliga i que la segona volta promet emocions molt fortes. ¡No us les perdeu! El següent episodi serà diumenge vinent, a les 11:45h, a l’Estadi de la Grama contra la U.E. Jonquera.

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE 1CAT1


Importante victoria para la Grama contra el decano de Cataluña en un buen partido de fútbol con alternativas y emoción hasta el pitido final.

Óscar Muñoz ha sido decisivo en Palamós (FOTO: JOAN VILLAGRASA)


La Fundació Esportiva Grama visitaba al Palamós en la decimoctava jornada de liga con el partido de la primera vuelta a la memoria. Aquel partido de septiembre, con un 2-3 en el marcador, tumbó de golpe la inercia positiva del equipo durante toda la pretemporada y nos situaba con una primera derrota dolorosa. Meses después, con cambio en el banquillo, Juanma Pons ha centrado al equipo y ha conseguido enlazar 4 partidos sin conocer la derrota.


Para la visita a Palamós, el mister de la Grama contaba con dos bajas sensibles en zona defensiva como Juan Carlos y Peña por acumulación de tarjetas. Pero, aún así, el once inicial daba garantías. Luque en portería; Rojas y Velasco en el centro de la defensa; Michel y Jonathan en los laterales; El doble pivote para Roger y Edu; Las bandas para Peris y Ángel; Y la punta de ataque para Obispo y Óscar Muñoz.


Sin tiempo para contemplaciones iniciales, a los 4 minutos de juego, un balón largo de Rojas lo pinchaba Óscar Muñoz en posición de extremo izquierdo. El delantero colomense, acostumbrado a rematarlas, envió un centro milimétrico al corazón del área donde la esperaba Damián Obispo para rematar de cabeza y anotar el primer tanto de la matinal.


Muy temprano se ponía el marcador favorable a una Grama que tiene las ideas muy claras. Tocaba el empuje del Palamós y los nuestros tenían que mantener el tipo plantados con dos líneas de cuatro que dificultaban la circulación del decano y, a la vez, facilitaban la salida rápida y eficaz de los colomenses.


Aún así, la tuvo el Palamós a los 13 minutos. Una pelota filtrada dejó solo a Pere Espuña ante Alex Luque. El extremo intentó picar el balón por debajo de las piernas del portero sin éxito y el rechace cayó en las botas de Dani Muela. Con toda la portería para él, Muela remató con contundencia pero apareció Edgar Velasco para sacar el balón bajo palos.


Sobrevivía la Grama a la primera gran ocasión del Palamós y el partido se preveía con una primera parte con control de balón para los locales y contras letales para los visitantes. Pero la Grama pudo desahcerse de este control del Palamós y tuvo las ocasiones más claras para ampliar la ventaja.


A los 25 minutos, una buena internada en el área de Obispo acabó con un disparo muy ajustadito a la derecha de Quinti. Cinco minutos después, a la media hora de juego, de nuevo una buena internada de Obispo por banda derecha acabó con un disparo cruzado de Roger Peris que salió fuera por poco y, justamente con el tiempo cumplido de la primera parte, Óscar Muñoz, estuvo a punto de rematar un buen centro de Michel. 0-1 al descanso en una buena primera parte.


La reanudación nos llevó minutos de imprecisión por parte de ambos equipos. Ninguna de las dos escuadras era capaz de enlazar pases y se cometían errores constantes con el balón cambiando de posesión a cada instante. Así hasta el minuto 55 donde una extraordinaria combinación de los colomenses, tras un intento de remate de Oscar Muñoz, terminó en las botas de Obispo con un remate que volvió a rozar el poste derecho de la portería de Quinti.

Primer gran aviso de la Grama al que respondía, a los 60 minutos, Alexis Sánchez por banda izquierda con un centro que se paseó por el área pequeña de la Grama. Momento que escogió Juanma Pons para darle aire al ataque retirando del campo Damián Obispo, en su mejor partido con la camiseta azul, y dando entrada a Cristóbal León.


Hacía lo mismo Joan Marmol con un carrusel de cambios, volviendo al sistema habitual del decano, dando más ofensividad al equipo pero dejando la defensa con tres hombres. A los 75 minutos lo volvió a intentar la Grama, de nuevo Óscar Muñoz, en jugada personal, remató obligando a la parada de Quinti.


La recta final del partido nos debía deparar los minutos más emocionantes. Era evidente el paso adelante del Palamós buscando el empate y la Grama debía defenderse y mostrar sus cartas. Buba Jalow, que sustituyó a Ángel González, tuvo su ocasión en el minuto 79 con un lanzamiento escorado a la derecha que pudo detener Quinti. Respondía el Palamós a los 82 minutos en una ocasión clara para Toni Rosell que pudo abortar Álex Luque.


El último cambio en las filas de la Grama pretendía dar control en medio del campo: Entraba Marçal Lladó en sustitución de Roger Peris (min.83).

Pero el decano del fútbol catalán quería el empate y lo consiguió a los 86 minutos. Un pase larguísimo, con cambio de juego de izquierda a derecha, de José Martínez, superó a los centrales de la Grama y dejó solo ante Luque a Adri Salas. El delantero gerundense no falló, cruzó el balón con seguridad anotando el valioso empate para el Palamós.


Con pocos minutos por delante todo hacía prever un sufrimiento enorme para los visitantes en las postrimerías del partido. Quedaban 4 minutos más el añadido y se esperaba un ciclón sobre la portería de Luque pero el espíritu de la Grama es incansable y en lugar de cerrarse a esperar el segundo gol del decano, los nuestros dieron una lección de orgullo.


Cuatro minutos de tiempo añadido y nada de encerrarse a defender. Lo intentó Jonathan Linares por banda izquierda, lo intentó Michel Owono por banda derecha y a los 94 minutos un centro espectacular de Buba por banda derecha pudo rematarlo Óscar Muñoz obligando a una mano milagrosa de Quinti para enviarla a córner.


El corner, la última jugada del partido, debía ser el momento decisivo. Marçal Lladó, el hombre del guante en su bota, puso un buen centro dentro del área que, con una peinada de Rojas en el primer palo, vio aparecer al killer, el pichichi Óscar Muñoz, para anotar el segundo gol sin tiempo para más y con la alegría enorme de toda la expedición colomense desplazada a tierras gerundenses.


Tres puntos de oro que meten en la Grama en la pomada del ascenso gracias al trabajo de un grupo humano que sigue creyendo en sus posibilidades partido a partido y con humildad. Muchos daban a este equipo por distanciado pero siempre hemos dicho que queda mucha liga y que la segunda vuelta promete emociones muy fuertes. ¡No te las pierdas! El siguiente episodio será el próximo domingo, a las 11: 45h, en el Estadio de la Grama contra la U.E. Jonquera.

CLICAD PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO

CLICAD PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE 1CAT1

Por admin