Victòria per marcar el camí

La superioritat ofensiva de la Grama va tombar a un  batallador Tona i ens manté a la segona posició.

Onze inicial de la Grama al partit contra el Tona (FOTO: SERGI GARCÍA)

-DBC- A la primera volta la Grama va patir de valent per sumar la victòria al domicili del Tona i tot feia preveure que en la segona volta no seria gens fàcil. Sabent-lo, Juanma Pons dibuixava l’equip amb un 4-4-2 tornant a jugar amb dos puntes. Sortia d’inici amb Luque en porteria; Laterals per Michel i Peña; Centre de la defensa per Juan Carlos i Rojas; Centre del camp per Machuca i Roger; Bandes per Ángel i Peris; i punta d’atac per Óscar i Cristóbal.

La igualtat va ser el guió durant la primera mitja hora de joc amb els dos equips ben plantats sobre el terreny de joc i molt segurs en zona defensiva sense donar opcions als davanters. Destaquem un xut de Roger García als 7 minuts de joc, una rematada fallida d’Oscar als 16 minuts i una boníssima acció d’Àngel als 23.

Responia l’equip d’Angel de Santos als 28 minuts amb una centrada des de banda dreta que no va poder aturar Luque en primera instància  però sí va poder avortar després d’un perillós refús.

Passada la mitja hora de partit els colomencs van mostrar-se més incisius sobre la porteria de Carles. Als 35 minuts una excel·lent jugada per banda esquerra entre Àngel i Peña va acabar amb una bona centrada que no va trobar rematador. En la següent jugada, una pilota penjada a l’àrea del Tona va formar un tumult de samarretes blaves que no van poder rematar i de samarretes quatribarrades que no podien refusar fins que l’esfèric va caure a les botes de Cristóbal León per anotar el primer de la matinal als 36 minuts.

Ho mereixien els nois de Pons encara que el Tona estava ben situat sobre el terreny de joc i va intentar respondre al gol avançant les seves línies. Fruit d’aquesta iniciativa la Grama tenia més espais i una bona contra, amb cavalcada de Cristóbal per banda esquerra, va acabar amb un xut de Machuca des de la frontal que es va perdre per línia de fons fregant el pal esquerra als 43 minuts. Poc més va haver-hi fins que el col·legiat tarragoní va assenyalar el descans amb 1-0 al marcador.

El segon temps havia de deparar més batalla per part del Tona que no volia resistir-se a caure derrotat, però la Grama va estar còmode en la represa amb més espais per bandes i possibilitats de córrer en atac.

Fruit d’aquesta dinàmica el partit va dinamitar-se amb la figura d’Àngel González per banda dreta. Primer, als 54 minuts, una centrada mil·limètrica a la frontal de l’àrea petita la va deixar passar Cristóbal i no va poder engaltar-la Óscar al segon pal. Després, també per la dreta, als 57 minuts, una nova internada d’Àngel, va propiciar una passada enrere per Machuca. El migcampista de la Grama va enviar una bona centrada al segon pal on l’esperava Óscar Muñoz per rematar de cap i anotar el 2-0.

S’estava agradant la Grama i va poder augmentar l’avantatge en un córner Jorge Rojas però la seva rematada es va perdre per sobre del travesser al minut 59. El segon gol donava tranquil·litat necessària per refrescar l’equip. Juanma Pons va retirar del camp a Ángel i Peris per donar entrada a Obispo i a Buba (63’).

Els canvis van aportar frescor en l’atac colomenc i bones combinacions per poder augmentar l’avantatge. Una acció de Buba als 68 minuts va ser avortada in extremis pels defensors quan l’extrem ja encarava porteria. Ho intentava de nou Buba en una pilota entre línies als 70 minuts però el seu remat va resultar molt fluix i el va aturar Carles sense problemes.

Pons feia el tercer canvi al minut 73 donant entrada a Edu Soler i retirant del camp a Cristóbal. La Grama dominava el joc i el marcador en la segona meitat però no va minvar la insistència del Tona que va retallar distàncies als 75 minuts. Jugada per banda dreta, bona centrada i a l’àrea petita l’esperava Edu Bargalló per enviar-la a la xarxa, 2-1.

Restava un quart d’hora i s’ensumava el nerviosisme a la graderia davant del gol de la Unió Esportiva Tona. Però la Grama de Juanma Pons és un equip seriós que té les idees molt clares i sap administrar molt bé els moments de dificultat.

Mentre el Tona creia que podia, la Grama defensava amb seguretat i esperava la seva oportunitat per sentenciar definitivament el partit. I va arribar, als 81 minuts, amb una bona jugada col·lectiva que va conduir la pilota de dreta a esquerra a la frontal de l’àrea visitant. Allà, al vèrtex esquerra, l’esperava Roger Peña per enviar un xut directe a l’escaire i anotar el tercer, 3-1.

El gol de Peña va sentenciar el matx i encara que la Grama va tenir opcions d’ampliar l’avantatge amb una bona ocasió per Velasco, el marcador no es va moure i el col·legiat va assenyalar el final del partit amb victòria colomenca.

Una setmana més el conjunt de Juanma Pons es mostra en una bona dinàmica, com una pinya i amb la convicció de saber a què juga. Això ha fet que en les nou jornades que porta el tècnic madrileny a la banqueta només hàgim concedit un empat i una derrota. Credencials per somiar amb la segona plaça i per seguir treballant de valent durant les jornades que resten de campionat.

La propera setmana visitem el Municipal Josep Seguer per enfrontar-nos al penúltim de la classificació, el C.F. Parets. Serà diumenge a les 12h i podreu seguir-lo a www.gramaradio.cat

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE 1CAT1

____________________________________________________

La superioridad ofensiva de la Grama tumbó a un batallador Tona y nos mantiene en la segunda posición.

Roger Peña celebra el tercer gol. (FOTO: SERGI GARCÍA)


En la primera vuelta la Grama sufrió mucho para sumar la victoria en el domicilio del Tona y todo hacía prever que en la segunda vuelta no sería nada fácil. Sabiéndolo, Juanma Pons dibujaba el equipo con un 4-4-2 volviendo a jugar con dos puntas. Salía de inicio con Luque en portería; Laterales para Michel y Peña; Centro de la defensa para Juan Carlos y Rojas; Centro del campo para Machuca y Roger; Bandas para Ángel y Peris; y punta de ataque para Óscar y Cristóbal.

La igualdad fue el guión durante la primera media hora de juego con dos equipos bien plantados sobre el terreno de juego y muy seguros en zona defensiva sin dar opciones a los delanteros. Destacamos un disparo de Roger García a los 7 minutos de juego, un remate fallido de Oscar a los 16 minutos y una buenísima acción de Ángel a los 23.

Respondía el equipo de Ángel de Santos a los 28 minutos con un centro desde banda derecha que no pudo detener Luque en primera instancia pero sí pudo abortar tras un peligroso rechace.

Pasada la media hora de partido los colomenses se mostraron más incisivos sobre la portería de Carles. A los 35 minutos una excelente jugada por banda izquierda entre Ángel y Peña terminó con un buen centro que no encontró rematador. En la siguiente jugada, un balón colgado al área del Tona formó un tumulto de camisetas azules que no pudieron rematar y de camisetas cuatribarradas que no podían rechazar hasta que el esférico cayó en las botas de Cristóbal León para anotar el primero de la matinal a los 36 minutos.

Lo merecían los chicos de Pons aunque el Tona estaba bien situado sobre el terreno de juego e intentó responder al gol adelantando sus líneas. Fruto de esta iniciativa la Grama tenía más espacios y una buena contra, con cabalgada de Cristóbal por banda izquierda, terminó con un disparo de Machuca desde la frontal que se perdió por línea de fondo rozando el poste izquierdo a los 43 minutos. Poco más hubo hasta que el colegiado tarraconense señaló el descanso con 1-0 en el marcador.

El segundo tiempo debía deparar más batalla por parte del Tona que no quería resistirse a caer derrotado, pero la Grama estuvo cómoda en la reanudación con más espacios por bandas y posibilidades de correr en ataque.

Fruto de esta dinámica, el partido se dinamitó con la figura de Ángel González por banda derecha. Primero, a los 54 minutos, un centro milimétrico a la frontal del área pequeña lo dejó pasar Cristóbal y no pudo empalmarlo Óscar en el segundo palo. Después, también por la derecha, a los 57 minutos, una nueva internada de Ángel, propició un pase atrás para Machuca. El centrocampista de la Grama envió un buen centro al segundo palo donde lo esperaba Óscar Muñoz para cabecear y anotar el 2-0.

Se estaba gustando la Grama y pudo aumentar la ventaja en un córner Jorge Rojas pero su remate se perdió por encima del larguero en el minuto 59. El segundo gol daba la tranquilidad necesaria para refrescar el equipo. Juanma Pons retiró del campo a Ángel y Peris para dar entrada a Obispo y a Buba (63 ‘).


Los cambios aportaron frescura en el ataque colomense y buenas combinaciones para poder aumentar la ventaja. Una acción de Buba los 68 minutos fue abortada in extremis por los defensores cuando el extremo ya encaraba portería. Lo intentaba de nuevo Buba en un balón entre líneas a los 70 minutos pero su remate resultó muy flojo y lo detuvo Carles sin problemas.

Pons hacía el tercer cambio en el minuto 73 dando entrada a Edu Soler y retirando del campo a Cristóbal. La Grama dominaba el juego y el marcador en la segunda mitad pero no mermó la insistencia del Tona que recortó distancias a los 75 minutos. Jugada por banda derecha, buen centro y en el área pequeña le esperaba Edu Bargalló para enviarla a la red, 2-1.

Quedaba un cuarto de hora y se olía el nerviosismo en la grada ante el gol de la U.E. Tona. Pero la Grama de Juanma Pons es un equipo serio que tiene las ideas muy claras y sabe administrar muy bien los momentos de dificultad.

Mientras el Tona creía que podía, la Grama defendía con seguridad y esperaba su oportunidad para sentenciar definitivamente el partido. Y llegó, a los 81 minutos, con una buena jugada colectiva que condujo el balón de derecha a izquierda en la frontal del área visitante. Allí, en el vértice izquierdo, la esperaba Roger Peña para enviar un disparo directo a la escuadra y anotar el tercero, 3-1.

El gol de Peña sentenció el encuentro y aunque la Grama tuvo opciones de ampliar la ventaja con una buena ocasión para Velasco, el marcador no se movió y el colegiado señaló el final del partido con victoria colomense.

Una semana más el conjunto de Juanma Pons se muestra en una buena dinámica, como una piña y con la convicción de saber a qué juega. Esto ha hecho que en las nueve jornadas que lleva el técnico madrileño en el banquillo sólo hayamos concedido un empate y una derrota. Credenciales para soñar con la segunda plaza y para seguir trabajando duro durante las jornadas que restan de campeonato.


La próxima semana visitamos el Municipal Josep Seguer para enfrentarnos al penúltimo de la clasificación, el C.F. Parets. Será el domingo a las 12h y podrán seguirlo en www.gramaradio.cat


PULSAR PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO
PULSAR PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE 1CAT1