Juanma Pons li guanya la partida a Azparren en un matx on els andreuencs mai van estar còmodes sobre el terreny de joc. (FOTO: Sergi García)

La visita del totpoderós Sant Andreu a Santa Coloma sempre és especial i els jugadors de la Grama ho sabien. Aquest equip va coneixent, jornada a jornada, quin és el seu potencial després de que tots els jugadors debutants a la categoria ja van agafant el ritme de la competició. El míster també n’és conscient de la plantilla que té i sap que pot confiar en les diferents variables per enfrontar-nos a rivals poderosos com el Sant Andreu. Contra els veïns de l’altra banda del Besos estrenàvem dibuix amb tres jugadors pel centre i amb aquest onze inicial: Guiseris; Linares,  Peña, Juan Carlos, Víctor; Machuca, Yeray, Roger; Franco, Ángel; i Adil.

Les intencions inicials dels colomencs eren les de sortit a mossegar al rival i el pla va sortir bé. Sense temps a assentar-se sobre el terreny de joc, Adil controlava una pilota a dins de l’àrea visitant i rebia una clara falta de Yaya que cometia penal. Corria el minut 5 i Roger García anotava la pena màxima fent pujar l’1-0 al marcador.

Lluny de conformar-se, la Grama va seguir dominant el partit i  va trepitjar àrea rival. De fet, Franco Gauna va tenir el segon gol a les seves botes als 10 minuts de joc amb un xut ajustadet que va sortir fora per ben poc després d’una bona centrada de Peña.

Després d’aquest inici fulgurant de l’equip de Pons, els quatribarrats van aconseguir la possessió de l’esfèric mentre la Grama es feia fort amb dos línies de 4 en camp propi. Tot i que Ton Alcover ho va intentar tímidament als 21 minuts, els visitants no es sentien superiors ni aconseguien generar el perill que se li pressuposa a un equip invicte. Els blaus es mantenien ferms en el seu pla amb seguretat al darrera i amb una constant lluita d’Adil contra els centrals.  

El Sant Andreu només podia intentar-ho a pilota aturada. Una falta llunyana assenyalada en zona d’extrem esquerra de Yeray sobre Ton Alcover, als 40 minuts de joc, va acabar amb el capità andreuenc enviant un llançament enverinat i ajustadet sobre l’escaire esquerra de la porteria de Guiseris. El porter de la Grama va tornar a reivindicar-se amb una estirada espectacular que va enviar la pilota a córner.

La resposta colomenca va arribar als 44 minuts amb una jugada d’estratègia des de banda dreta. Linares penjava la pilota al segon pal i Yeray Sabariego l’enviava fora en la última ocasió de la primera meitat. Els jugadors marxaven a vestidors amb 1-0 al marcador.

Per la represa, Mikel Azparren, movia les seves peces intentant donar més verticalitat al Sant Andreu. Deixava al vestidor a Alberto, que havia vist targeta groga, i feia entrar al perillós Kuku des de l’inici de la segona meitat.

El pas endavant es feia notar en els instants inicials amb la Grama cedint la possessió però mantenint el nivell defensiu i sense oblidar les ràpides transicions per fer mal a la contra. I així, la primera gran ocasió de la segona meitat va arribar als 55 minuts amb una bona centrada d’Àngel que no pot orientar Franco cap a porteria.

Responia el Sant Andreu a la següent jugada amb una penetració de Serramitja als 57 minuts que acabava a dins de la xarxa però amb la bandera de l’assistent aixecada per un clar fora de joc.

Amb el pas dels minuts, els nois de Juanma Pons aconseguien asserenar l’ímpetu andreuenc i van anar mantenint a ratlla el ritme de partit que volien imposar els visitants. Potser no van ser minuts de futbol vistós però sí una cosa hem aprés a Tercera Divisió es que i han diferents temps de partit i s’ha de saber patir quan toca pensant en fer mal al rival a la contra.  

I el mal ho va fer Franco amb una bona recuperació que va orientar perfectament cap a banda esquerra perquè Ángel arribés a línia de fons i enviés una bona centrada. Adil, als 67 minuts, no la va rematar per ben poc.

El partit s’igualava de cara a la recta final i ambdós entrenadors movien les banquetes. Azparren asseia a Lanzarote per donar entrada a Poves (67’) i Pons donava descans a Ángel per fer jugar a Peris (74’).  Després dels canvis, va ser la Grama la primera en fer mal a la defensa quatribarrada. Va ser Roger García qui va engaltar una canonada als 76 minuts i, per ben poc, el xut va sortir fregant el pal de la porteria d’Arnau.

Però els visitants es resistien a doblegar el genoll i Ton Alcover va tornar la ocasió als 77 minuts. Al igual que Roger, va enviar un potent obús a la frontal de l’àrea obligant a Dani Guiseris a lluir-se. Segona gran aturada del porter de la Grama que evitava l’empat dels nois del Sant Andreu.

Per afrontar els minuts finals de manera decidida, Juanma Pons va retirar del terreny de joc a Roger García per posar un segon punta. Entrava Óscar Muñoz als 80 minuts.

Mentre, el Sant Andreu cremava les naus intentant enviar pilotes penjades a l’àrea i en una d’aquestes va tenir la que potser va ser la ocasió més clara del matx. Als 87 minuts, Kuku rematava de tisora una centrada de Baquero i responia de manera impressionant Dani Guiseris enviant la pilota a córner.

Semblava que el partit moriria en aquesta jugada, Pons feia un últim canvi en temps afegit per fer córrer el rellotge, entrava Lucas en substitució de Franco, i quan el temps s’esgotava va aparèixer “l’ex” per donar el toc de gràcia al partit. Óscar Muñoz aprofitava una greu errada de Yaya i una mala sortida d’Arnau per anotar el 2-0 sobre el xiulet final de l’àrbitre als 94 minuts.

Tres punts més pels colomencs en el millor partit de la temporada. Amb aquesta versió d’equip sòlid sembla que la Grama podrà donar guerra a qualsevol rival  i ja va bé de cara a afrontar una nova final la propera setmana contra el Girona B.

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE 3DIV5


Once inicial de la Grama contra la UE Sant Andreu (Foto: Sergi García)

Juanma Pons le gana la partida a Azparren en un encuentro donde los visitantes nunca estuvieron cómodos sobre el terreno de juego.

La visita del todopoderoso San Andreu a Santa Coloma siempre es especial y los jugadores de la Grama lo sabían. Este equipo va conociendo, jornada a jornada, cuál es su potencial después de que todos los jugadores debutantes en la categoría ya van cogiendo el ritmo de la competición. El míster también es consciente de la plantilla que tiene y sabe que puede confiar en las diferentes variables para enfrentarnos a rivales poderosos como el Sant Andreu. Contra los vecinos del otro lado del Besos estrenábamos dibujo con tres jugadores por el centro y con este once inicial: Guiseris; Linares, Peña, Juan Carlos, Víctor; Machuca, Yeray, Roger; Franco, Ángel; y Adil.

Las intenciones iniciales de los colomenses eran, de salida, ir a morder al rival y el plan salió bien. Sin tiempo a asentarse sobre el terreno de juego, Adil controlaba un balón dentro del área visitante y recibía una clara falta de Yaya que cometía penalti. Corría el minuto 5 y Roger García anotaba la pena máxima haciendo subir el 1-0 al marcador
Lejos de conformarse, la Grama siguió dominando el partido y pisó área rival. De hecho, Franco Gauna tuvo el segundo gol en sus botas a los 10 minutos de juego con un disparo ajustadito que salió fuera por poco tras un buen centro de Peña.

Tras este inicio fulgurante del equipo de Pons, los cuatribarrados lograron la posesión del esférico mientras la Grama se hacía fuerte con dos líneas de 4 en campo propio. Aunque Ton Alcover lo intentó tímidamente a los 21 minutos, los visitantes no se sentían superiores ni conseguían generar el peligro que se le presupone a un equipo invicto. Los azules se mantenían firmes en su plan con seguridad atrás y con una constante lucha de Adil contra los centrales.

El Sant Andreu sólo podía intentarlo a balón parado. Una falta lejana señalada en zona de extremo zurdo de Yeray sobre Ton Alcover, a los 40 minutos de juego, acabó con el capitán cuadribarrado enviando un lanzamiento envenenado y ajustadito sobre la escuadra izquierda de la portería de Guiseris. El portero de la Grama volvió a reivindicarse con una estirada espectacular que envió el balón a córner.
La respuesta colomense llegó a los 44 minutos en una jugada de estrategia desde banda derecha. Linares colgaba el balón al segundo palo y Yeray Sabariego lo enviaba fuera en la última ocasión de la primera mitad. Los jugadores se marchaban a vestuarios con 1-0 en el marcador.

Para la reanudación, Mikel Azparren, movía sus piezas intentando dar más verticalidad al Sant Andreu. Dejaba en el vestuario a Alberto, que había visto tarjeta amarilla, y hacía entrar al peligroso Kuku desde el inicio de la segunda mitad.
El paso adelante se hacía notar en los instantes iniciales con la Grama cediendo la posesión pero manteniendo el nivel defensivo y sin olvidar las rápidas transiciones para hacer daño a la contra. Y así, la primera gran ocasión de la segunda mitad llegó a los 55 minutos con un buen centro de Ángel que no puede orientar Franco hacia portería.
Respondía el Sant Andreu en la siguiente jugada con una penetración de Serramitja a los 57 minutos que acababa dentro de la red pero con la bandera del asistente levantada por un claro fuera de juego.

Con el paso de los minutos, los chicos de Juanma Pons conseguían serenar el ímpetu visitante y fueron manteniendo a raya el ritmo de partido que querían imponer nuestros vecinos. Quizás no fueron minutos de fútbol vistoso pero sí algo hemos aprendido en Tercera División es que hay diferentes tiempos de partido y hay que saber sufrir cuando toca pensando en hacer daño al rival a la contra.
Y el dañolo hizo Franco con una buena recuperación que orientó perfectamente hacia banda izquierda para que Ángel llegara a línea de fondo y enviara un buen centro. Adil, a los 67 minutos, no lo remató por poco.

El partido se igualaba de cara a la recta final y ambos entrenadores movían los banquillos. Azparren sentaba a Lanzarote para dar entrada a Poves (67′) y Pons daba descanso a Ángel para hacer jugar a Peris (74′). Después de los cambios, fue la Grama la primera en hacer daño a la defensa cuadribarrada. Fue Roger García quien enganchó un cañonazo a los 76 minutos y, por poco, el disparo salió rozando el poste de la portería de Arnau.
Pero los visitantes se resistían a doblar la rodilla y Ton Alcover devolvió la ocasión a los 77 minutos. Al igual que Roger, envió un potente obús desde la frontal del área obligando a Dani Guiseris a lucirse. Segunda gran parada del portero de la Grama que evitaba el empate de los chicos del Sant Andreu.

Para afrontar los minutos finales de manera decidida, Juanma Pons retiró del terreno de juego a Roger García para poner un segundo punta. Entraba Óscar Muñoz a los 80 minutos.
Mientras, el Sant Andreu quemaba las naves intentando enviar balones colgados al área y en uno de ellos tuvo la que quizás fue la ocasión más clara del encuentro. A los 87 minutos, Kuku remataba de tijera un centro de Baquero y respondía de manera impresionante Dani Guiseris enviando el balón a córner.

Parecía que el partido moriría en esta jugada, Pons hacía un último cambio en tiempo añadido para hacer correr el reloj, entraba Lucas en sustitución de Franco, y cuando el tiempo se agotaba apareció «el ex» para dar el toque de gracia al partido. Óscar Muñoz aprovechaba un grave error de Yaya y una mala salida de Arnau para anotar el 2-0 sobre el pitido final del árbitro a los 94 minutos.

Tres puntos más para los colomenses en el mejor partido de la temporada. Con esta versión de equipo sólido parece que la Grama podrá dar guerra a cualquier rival y ya va bien de cara a afrontar una nueva final la próxima semana contra el Girona B.

PULSAR PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO
PULSAR PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE 3DIV5

Por admin