Michel condueix la pilota davant dels jugadors del Figueres.

Vèncer a un equip de categoria superior amb només quatre entrenaments no és habitual però les pretemporades sempre ens deparen sorpreses i així va ser ahir sobre la gespa del Municipal colomenc.

-DBC- Debutava a la banqueta Juan Camilo Vázquez amb un onze inicial bastant representatiu del que ha de ser aquesta temporada a Primera Catalana. Caleb Martínez en porteria; Juan Carlos i Rojas al centre de la defensa; Michel defensant la banda dreta i Duarte la banda esquerra; Velasco, Roger García i Marçal a la medul·lar; les bandes per Éric López i Roger Peris; i en punta d’atac Óscar Muñoz.

En els minuts inicials, una ocasió a cada porteria, el Figueres intentava portar la iniciativa mentre la Grama buscava situar les seves línies defensant amb ordre. L’avanç del rellotge va donar contundència al centre del camp de Juan Camilo. Edgar Velasco i Roger Garcia curtcirvuitaven el joc dels empordanesos mentre Marçal Lladó organitzava l’atac de la Grama.

Als 22 minuts de joc, un xut llunyà d’Oscar Muñoz va servir per donar-nos l’ensurt. El davanter colomenc va ser atès per Rocky Graciano amb ostensibles gestos de dolor però va poder continuar. Mentre Óscar rebia atenció, el nou tècnic de la Grama va donar ordres als  seus jugadors i aquestes indicacions van mostrar la faceta més ofensiva dels nostres.  Després d’una bona jugada amb canvi de joc d’Éric López per Marçal a banda dreta, als 26 minuts, el centre a l’àrea el va lluitar Óscar, el refús va caure a les botes de Juan Carlos Oliver a dins de l’àrea petita però la defensa va poder avortar el perill en una gran jugada colomenca.

Xavi Agustí, tècnic de la U.E. Figueres veia com els seus jugadors  controlaven el joc tocant la pilota en zona defensiva però sense poder penetrar les línies de la Grama molt ben plantades en terreny propi. Incòmode i sense mostrar la superioritat esperada, l’equip empordanès es va veure sorprès per la Grama que va tenir dos grans ocasions abans del descans. La primera va arribar per banda esquerra, als 37 minuts, una combinació entre Duarte i Éric López va deixar a aquest últim encarant a la frontal  i amb xut perillós que es va perdre per sobre del travesser. La segona, i millor ocasió del partit va ser per Roger García, als 44 minuts. La pressió dels blaus va servir perquè, robés una pilota en mig camp i, sense pensar-ho dos vegades, enviés un míssil sobre la porteria de Romans. Lamentablement la pilota es va estavellar a l’escaire dret en el que podia haver estat un dels gols de l’any a Santa Coloma. Sense temps per més el col·legiat, David Caro, va assenyalar el final de la primera meitat.

A la represa, l’equip visitant va intentar sortir  amb més autoritat per tal d’avançar-se al marcador però ja era tard, la Grama, després de rebre les instruccions de Juan Camilo Vázquez al vestidor, va mostrar més ordre, més perill per banda i més contundència. A més, van arribar els canvis i l’entrada dels jugadors més joves va donar oxigen a un equip que no donava res per perdut.

El míster de la Grama, als 54 minuts, va retirar del camp a Marçal Lladó, Óscar Muñoz i Edgar Velasco per donar entrada a Bruno, Jonathan i Edu Soler. Uns minuts després, quan el cronòmetre marcava el minut 64, es retiraven Roger Peris i Jorge Rojas per donar pas a Àngel i Lucas.

Sobre la gespa el ritme no s’incrementava, el Figueres intentava augmentar la intensitat per sobrepassar les línies de la Grama sense aconseguir-ho. Amb Éric López com a referència  en atac i amb la velocitat de Duarte i Àngel en bandes, els colomencs també volien generar perill sobre la porteria de Romans. Encara així, sense cap ocasió clara a les àrees en tota la segona meitat, i després de 90 minuts, l’àrbitre va assenyalar el final del temps reglamentari donant pas a la tanda de penals.

La Fundació Esportiva Grama obria la tanda des dels onze metres. Roger García, amb el dorsal 14 va estavellar el primer xut al travesser. Pel Figueres obria la tanda  Bora amb un llançament als núvols. Després de les dues errades inicial un dels joves de la Grama va assumir la responsabilitat. Jonathan Linares va anotar el seu llançament, amb força i contundència, 1-0.

Mario, el dorsal número 4 del Figueres, havia de posar l’empat amb el segon llançament però aquí va aparèixer la figura del partit. Sempre segur sota els pals, Caleb Martínez, va aturar el xut de Mario, donant l’avantatge a la Grama. El tercer penal per la Grama el va xutar Edu Soler, amb seguretat va enganyar a Romans i va fer pujar el 2-0 al marcador.

Com ja va fer la passada temporada, salvant a  l’equip en partits importants, Caleb Martínez va tornar a endevinar la intenció d’Uri, amb una intervenció extraordinària, mantenint l’avantatge de la Grama per 2-0. Era la hora de la veritat, era la hora d’un altre jove, Bruno Villagrasa llençava el penal definitiu i anotava el 3-0 que ens donava pas a la segona eliminatòria de la Copa Catalunya 19/20.

Bon començament per aquest projecte de Juan Camilo Vázquez superant a un equip més rodat i donant una imatge de equip que sap el que vol i que compta amb peces polivalents per afrontar una temporada molt difícil. Esperem rival per la següent ronda.

CLIQUEU AQUÍ PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

[divider]

LA FIGURA: El nivell de l’equip va ser de notable i és pràcticament impossible destacar a un jugador per sobre de tots però, en aturar dos penals a la tanda decisiva, CALEB MARTÍNEZ esdevé la figura del partit.

[divider]

Primer once inicial del equipo de Juan Camilo Vázquez

Vencer a un equipo de categoría superior con sólo cuatro entrenamientos no es habitual pero las pretemporadas siempre nos deparan sorpresas y así fue ayer sobre el césped del Municipal colomense.

Debutaba en el banquillo Juan Camilo Vázquez con un once inicial bastante representativo de lo que debe ser esta temporada en Primera Catalana. Caleb Martínez en portería; Juan Carlos y Rojas en el centro de la defensa; Michel defendiendo la banda derecha y Duarte la banda izquierda; Velasco, Roger García y Marçal en la médular; las bandas para Éric López y Roger Peris; y en punta de ataque Óscar Muñoz.
En los minutos iniciales, una ocasión en cada portería, el Figueres intentaba llevar la iniciativa mientras la Grama buscaba situar sus líneas defendiendo con orden. El avance del reloj dio contundencia en el centro del campo de Juan Camilo. Edgar Velasco y Roger Garcia cortocircuitaban el juego de los ampurdaneses mientras Marçal Lladó organizaba el ataque de la Grama.

A los 22 minutos de juego, un disparo lejano de Oscar Muñoz sirvió para darnos el susto. El delantero colomense fue atendido por Rocky Graciano con ostensibles gestos de dolor pero pudo continuar. Mientras Óscar recibía atención, el nuevo técnico de la Grama dio órdenes a sus jugadores y estas indicaciones mostraron la faceta más ofensiva de los nuestros. Después de una buena jugada con cambio de juego de Éric López para Marçal en banda derecha, a los 26 minutos, el centro al área lo luchó Óscar, el rechace cayó en las botas de Juan Carlos Oliver dentro del área pequeña pero la defensa pudo abortar el peligro en una gran jugada colomense.

Xavi Agustí, técnico de la U.E. Figueres veía como sus jugadores controlaban el juego tocando el balón en zona defensiva pero sin poder penetrar las líneas de la Grama muy bien plantadas en terreno propio. Incómodo y sin mostrar la superioridad esperada, el equipo ampurdanés se vio sorprendido por la Grama que tuvo dos grandes ocasiones antes del descanso. La primera llegó por banda izquierda, a los 37 minutos, una combinación entre Duarte y Éric López dejó a este último encarando en la frontal y con disparo peligroso que se perdió por encima del larguero.

La segunda, y mejor ocasión del partido fue para Roger García, a los 44 minutos. La presión de los azules sirvió para que, robara un balón en medio campo y, sin pensarlo dos veces, enviara un misil sobre la portería de Romans. Lamentablemente el balón se estrelló en la escuadra derecha en lo que podía haber sido uno de los goles del año en Santa Coloma. Sin tiempo para más el colegiado, David Caro, señaló el final de la primera mitad.

En la reanudación, el equipo visitante intentó salir con más autoridad para adelantarse en el marcador pero ya era tarde, la Grama, tras recibir las instrucciones de Juan Camilo Vázquez en el vestuario, mostró más orden, más peligro por banda y más contundencia. Además, llegaron los cambios y la entrada de los jugadores más jóvenes dio oxígeno a un equipo que no daba nada por perdido.

El míster de la Grama, a los 54 minutos, retiró del campo a Marçal Lladó, Óscar Muñoz y Edgar Velasco para dar entrada a Bruno, Jonathan y Edu Soler. Unos minutos después, cuando el cronómetro marcaba el minuto 64, se retiraban Roger Peris y Jorge Rojas para dar paso a Ángel y Lucas.

Sobre el césped el ritmo no se incrementaba, el Figueres intentaba aumentar la intensidad para sobrepasar las líneas de la Grama sin conseguirlo. Con Éric López como referencia en ataque y con la velocidad de Duarte y Ángel en bandas, los colomenses también querían generar peligro sobre la portería de Romans. Aún así, sin ninguna ocasión clara en las áreas en toda la segunda mitad, y después de 90 minutos, el árbitro señaló el final del tiempo reglamentario dando paso a la tanda de penaltis.

La Fundació Esportiva Grama abría la tanda desde los once metros. Roger García, con el dorsal 14 estrelló el primer disparo al larguero. Para el Figueres abría la tanda Bora con un lanzamiento a las nubes. Después de los dos errores iniciales, uno de los jóvenes de la Grama asumió la responsabilidad. Jonathan Linares anotó su lanzamiento, con fuerza y ​​contundencia, 1-0.

Mario, el dorsal número 4 del Figueres, tenía que poner el empate con el segundo lanzamiento pero ahí apareció la figura del partido. Siempre seguro bajo los palos, Caleb Martínez, detuvo el disparo de Mario, dando la ventaja a la Grama. El tercer penalti para la Grama lo chutó Edu Soler, con seguridad engañó a Romans e hizo subir el 2-0 al marcador.

Como ya hizo la pasada temporada, salvando al equipo en partidos importantes, Caleb Martínez volvió a adivinar la intención de Uri, con una intervención extraordinaria, manteniendo la ventaja de la Grama por 2-0. Era la hora de la verdad, era la hora de otro joven, Bruno Villagrasa tiraba el penalti definitivo y anotaba el 3-0 que nos daba paso a la segunda eliminatoria de la Copa Catalunya 19/20.

Buen comienzo para este proyecto de Juan Camilo Vázquez superando a un equipo más rodado y dando una imagen de equipo que sabe lo que quiere y que cuenta con piezas polivalentes para afrontar una temporada muy difícil. Esperamos rival para la siguiente ronda.

CLICAD AQUÍ PARA LEER EL ACTA DEL PARTIDO

Por admin