Iván Campos: “L’objectiu és a prop i junts ho aconseguirem”

Iván Campos Bayona (04/04/1997, Barcelona) és un jove futbolista de la FE Grama. Aquesta temporada compleix el seu quart any a la nostra entitat i el seu primer com a amateur. Va fer el seu debut amb el primer equip la temporada passada a la Copa Catalunya Amateur.

– Quan et van confirmar que seguiries al club?

– M’ho van confirmar en acabar la temporada amb el juvenil. Dues setmanes després de la Copa Catalunya em van trucar per dir-me que comptaven amb mi per al primer equip. Em vaig posar molt content perquè jo vaig arribar a la Fundació en el meu primer any de juvenil i el meu objectiu era arribar al primer equip, sempre han confiat en mi i estic content de seguir creixent aquí.

– A més dóna la casualitat que sempre has coincidit amb Toni Rovira.

– En el primer any d’amateur, sense conèixer a ningú, tenir en Toni amb qui he estat tres anys em donava una confiança extra en haver algú que coneixia. Quan em vaig assabentar que en Toni estaria de preparador físic de l’equip em vaig emportar una alegria.

– Pujar de juvenil a amateur és un pas complicat i molt més quan l’equip té un objectiu tan gran com l’ascens.

– Amb el projecte que havia jo sabia que havia de fer un molt bon últim any de juvenil per seguir creixent a la Grama. Vaig tenir la sort de poder continuar aquí, i tinc grans companys amb els que cada dia aprenc coses.

– I a més de l’ascens al primer equip també has canviat de posició.

– Jo vaig arribar a la Fundació procedent de la Damm on jugava de lateral. Mai havia jugat en posicions avançades però la confiança de l’entrenador des del primer dia va ser una gran ajuda per poder sumar en una posició nova per a mi. Tot això ha portat al fet que aquesta temporada pugui jugar tant de lateral com d’interior.

– Juba entre cometes és el teu contrincant en la posició de lateral, què ens pots explicar del teu company?

– Amb tots els companys em porto molt bé i Juba és un d’ells. És veritat que dins del camp un lluita pel seu lloc però és una lluita bonica per un lloc, per posar-li difícil a l’entrenador qui ha de ser alineat cada jornada. Estic aprenent molt perquè Juba és un excel·lent jugador i físicament està molt bé.

– A l’inici et tocava estar una mica a l’ombra, esperar el teu moment per jugar ja que arribaves de juvenil i encara era aviat per jugar. Com es passa aquest temps d’espera?

– En pretemporada Dani Andreu ja em va comentar que jo venia d’un juvenil i el primer any d’amateur no és fàcil, és un pas molt gran i que a principi de temporada seria difícil que tingués minuts. Jo arribava al primer equip després de tres anys jugant tot en Juvenil i de sobte no jugar podia ser dur, pot ser que altres jugadors haguessin tirat la tovallola però jo per l’educació que he tingut tinc una altra mentalitat, sempre cal lluitar i lluitar. Amb esforç i sacrifici ho anava a aconseguir.

– Arribem al tram final de temporada, com veus l’equip?

– Hi ha persones que pensen que Segona Catalana és una categoria molt fàcil però com s’està veient no ho és, qualsevol rival et pot fer mal. És una lliga molt irregular, pot venir-te el cuer i empatar amb ells, i la setmana següent guanyar el segon per 3-0. Arribem al tram final molt units, és veritat que a casa no tenim l’efectivitat que hauríem de tenir per jugar més tranquils però veig un equip unit i estic segur que l’objectiu és a prop i junts ho aconseguirem.

– Molta sort en el que resta de Lliga.

ivancamp

Iván Campos Bayona (04/04/1997, Barcelona) es un joven futbolista de la FE Grama. Esta temporada cumple su cuarto año en nuestra entidad y su primero como amateur. Hizo su debut con el primer equipo la temporada pasada en la Copa Catalunya Amateur.

– ¿Cuándo te confirmaron que seguirías en el club?

– Me lo confirmaron al terminar la temporada con el juvenil. Dos semanas después de la Copa Catalunya me llamaron para decirme que contaban conmigo para el primer equipo. Me puse muy contento porqué yo llegué a la Fundació en mi primer año de juvenil y mi objetivo era llegar al primer equipo, siempre han confiado en mi y estoy contento de seguir creciendo aquí.

– Además da la casualidad que siempre has coincidido con Toni Rovira.

– En el primer año de amateur, sin conocer a nadie, tener a Toni con quien he estado tres años me daba una confianza extra al tener alguien que conocía. Cuando me enteré que Toni estaría de preparador físico del equipo me lleve una alegría.

– Subir de juvenil a amateur es un paso complicado y mucho más cuando el equipo tiene un objetivo tan grande como el ascenso.

– Con el proyecto que había yo sabía que tenía que hacer un muy buen último año de juvenil para seguir creciendo en la Grama. Tuve la suerte de poder continuar aquí, tengo grandes compañeros con los que cada día aprendo cosas.

– Y además del ascenso al primer equipo también has cambiado de posición.

– Yo llegué a la Fundació procedente de la Damm donde jugaba de lateral. Nunca había jugado en posiciones adelantadas pero la confianza del entrenador desde el primer día fue una gran ayuda para poder sumar en una posición nueva para mi. Todo ello ha llevado a que esta temporada pueda jugar tanto de lateral como de interior.

– Juba entre comillas es tu contrincante en la posición de lateral, ¿qué nos puedes contar de tu compañero?

– Con todos los compañeros me llevo fenomenal y Juba es uno de ellos. Es verdad que dentro del campo uno lucha por su sitio pero es una lucha bonita por un puesto, para ponerle difícil al entrenador quien debe ser alineado cada jornada. Estoy aprendiendo mucho porqué Juba es un excelente jugador y físicamente está muy bien.

– Al inicio te tocaba estar un poco a la sombra, esperar tu momento para jugar ya que llegabas de juvenil y todavía era pronto para jugar. ¿Cómo se pasa ese tiempo de espera?

– En pretemporada Dani Andreu ya me comentó que yo venía de un juvenil y el primer año de amateur no es fácil, es un paso muy grande y que a principio de temporada sería difícil que tuviera minutos. Yo llegaba al primer equipo tras tres años jugando todo en Juvenil y de repente no jugar podía ser duro, quizás otros jugadores hubieran tirado la toalla pero yo por la educación que he tenido tengo otra mentalidad, siempre hay que luchar y luchar. Con esfuerzo y sacrificio lo iba a conseguir.

– Llegamos al tramo final de temporada, ¿cómo ves al equipo?

– Hay personas que piensan que Segunda Catalana es una categoría muy fácil pero como se está viendo no lo es, cualquier rival te puede hacer daño. Es una liga muy irregular, puede venirte el colista y empatar con ellos, y a la semana siguiente ganar al segundo por 3-0. Llegamos al tramo final muy unidos, es verdad que en casa no tenemos la efectividad que deberíamos tener para jugar más tranquilos pero veo un equipo unido y estoy seguro que el objetivo está cerca y juntos lo conseguiremos.

– Mucha suerte en lo que resta de Liga.