Empat i bona imatge de la Grama contra un rival jove i de qualitat que va competir amb superioritat numèrica i que va posar les coses difícils fins a l’últim minut. (Foto Sergi García)

-DBC- Que un equip de Tercera jugui contra un juvenil en la pretemporada forma part del rodatge habitual. Fer-ho contra el Divisió d’Honor del Barça, a la ciutat esportiva Joan Gamper, es equilibrar les diferencies de categoria i gaudir d’un bon partit com el que es va veure ahir.

El tècnic de la Grama va alinear a Guiseris sota pals, Michel i Peña als laterals, Juan Carlos i Víctor al centre de la defensa, Doble pivot per Machuca i Yeray, bandes per Ángel i Franco, i la punta d’atac per Óscar Muñoz i Roger Peris.

El guio que s’espera quan es juga contra un equip de la Masia és que la qualitat dels nanos marqui la diferència i es tracta de mantenir l’ordre i aprofitar les ocasions.

Això és el que va saber transmetre Pons als seus jugadors: ordre i verticalitat en recuperació. Als 11 minuts, una excel·lent cavalcada d’Àngel per banda esquerra va acabar amb una bona combinació al centre i una rematada impecable de Peris al fons de la xarxa. Però la bandera de l’assistent estava en alt i el gol va ser anul·lat.

El Barça va intentar, mitjançant la possessió, desfer la teranyina colomenca però els hi va resultar difícil. Als 15 minuts una bona jugada de la Grama en velocitat va tornar a posar en perill la porteria blaugrana. El xut final de Peris va sortir fora.

La primera aproximació del juvenil del barça va tenir lloc als 20 minuts de joc amb una internada per banda esquerra que Guiseris va interceptar amb una bona sortida.

Passada la mitja hora de joc, Óscar Muñoz va patir una estrebada muscular i va haver de ser substituït per Adi (32’) després de la pausa d’hidratació.

Estava sent un partit vistós i dinàmic. L’últim quart de la primera meitat va  ser bastant entretingut. Als 35 minuts, els defensors colomencs van cometre una falta perillosa a la frontal i el llançament va sortir molt per sobre de la porteria de Guiseris.

La resposta dels “Pons boys” va arribar a la jugada següent amb una nova carrera d’Àngel. El jove i ràpid davanter colomenc va driblar als defensors del Barça fins que el van aturar amb una falta, justament a la frontal.

Roger Peris, de manera magistral, va fer passar la pilota per sobre de la tanca anotant el gol de la Grama als 36 minuts.

Lluny de conformar-se, la Grama va tenir els seus millors minuts després del gol. Quan corria el minut 40 una bona jugada de Franco Gauna va acabar amb la pilota a les botes d’un actiu Peris i el seu remat va topar-se amb la fusta.

La última ocasió de la primera meitat, va ser pels culés al minut 42 però la pilota va sortir fora per ben poc.

Descans amb victòria merescuda.

La represa ens havia de portar l’habitual carrusel de canvis en pretemporada. Per la Grama va incorporar-se Roger al centre del camp i els joves com Bruno, Linares, Montalbán, Hernando, Luis Aguilar, Aleix i el ben  tornat Lucas Álvarez.  

La segona meitat ens havia de deparar un matx amb més protagonisme blaugrana. Des de l’inici els nois de Fran Artiga van buscar l’empat amb insistència mentre la Grama seguia ben plantada sobre la gespa de la Joan Gamper.

Als 47 minuts, Guiseris va sortir de porteria avortant la primera acció del Barça però el refús es va convertir en una nova opció pels locals, que Lucas, imperiós com sempre, va poder treure sota pals.

Va ser el propi Lucas qui, al minut 56, va desfer una jugada d’atac blaugrana quan es cantava pràcticament l’empat.

El juvenils del Barça insistien per tal d’aconseguir la igualada i van estar molt a prop al minut 60. Una combinació per banda dreta va acabar amb la pilota dins de l’àrea colomenca i una falta que l’àrbitre no va dubtar, va ser assenyalada com a penal.

Dani Guiseris, el jove porter de la Grama, es va fer enorme en la jugada. Va endevinar perfectament el primer llançament aturant el penal i el refús, que va caure a peus del llançador, també el va refusar donant bona compte de reflexos i agilitar.

Doble aturada sensacional del porter que mostra el gran nivell de porteria que tenim per aquesta temporada a Tercera Divisió.

El partit continuava amb domini blaugrana i bona col·locació de la Grama però les coses s’havien de complicar una mica més sobre el minut 70. El col·legiat, potser massa tens i amb ganes de protagonisme en un intranscendent amistós, va ensenyar la segona targeta groga a Roger deixant-nos amb un home menys i molt de temps per davant.

Amb aquesta acció i una vaselina per sobre de Guiseris que va sortit fora per ben poc, es va arribar a la segona pausa d’hidratació.

Pons, com és lògic, va marcar les línies per resistir i mantenir el resultat en els minuts que ens quedaven però, encara així, vam estar a punt d’anotar el segon gol al minut 80. Una falta llunyana, a ¾ de camp, va ser penjada al cor de l’àrea del Barça on l’esperava Lucas per donar una bona cabotada que va sortir fregant el pal.

Va ser la opció més clara de la Grama durant la segona meitat fins que quasi sobre la botzina, als 86 minuts, un corner va generar incertesa en la defensa colomenca i el remat al segon pal va acabar al fons de la xarxa. 1-1.

Ho van intentar els nois de Fran Artiga fins al final però el marcador no es va moure i l’empat a un va ser el resultat final en un bon amistós de pretemporada.

Recordeu que diumenge tenim el proper test a Ca n’Anglada davant del San Cristóbal.


Los jugadores de la Grama celebran el gol (Foto Joan Villagrasa)

Empate y buena imagen de la Grama contra un rival joven y de calidad que compitió con superioridad numérica y que puso las cosas difíciles hasta el último minuto.

Que un equipo de Tercera juegue contra un juvenil en la pretemporada forma parte del rodaje habitual. Hacerlo contra el División de Honor del Barça, en la ciudad deportiva Joan Gamper, es equilibrar las diferencias de categoría y disfrutar de un buen partido como el que se vio ayer.

El técnico de la Grama alineó a Guiseris bajo palos, Michel y Peña en los laterales, Juan Carlos y Víctor en el centro de la defensa, Doble pivote para Machuca y Yeray, bandas para Ángel y Franco, y la punta de ataque para Óscar Muñoz y Roger Peris.

El guión que se espera cuando se juega contra un equipo de la Masía es que la calidad de los chicos marque la diferencia y se trata de mantener el orden y aprovechar las ocasiones.
Esto es lo que supo transmitir Pons a sus jugadores: orden y verticalidad en recuperación. A los 11 minutos, una excelente cabalgada de Ángel por banda izquierda acabó con una buena combinación en el centro y un remate impecable de Peris al fondo de la red. Pero la bandera del asistente estaba en alto y el gol fue anulado.

El Barça intentó, mediante la posesión, deshacer la telaraña colomense pero les resultó difícil. A los 15 minutos una buena jugada de la Grama en velocidad volvió a poner en peligro la portería azulgrana. El disparo final de Peris salió fuera.
La primera aproximación del juvenil del Barça tuvo lugar a los 20 minutos de juego con una internada por banda izquierda que Guiseris interceptó con una buena salida.

Pasada la media hora de juego, Óscar Muñoz sufrió un tirón muscular y tuvo que ser sustituido por Adi (32 ‘) tras la pausa de hidratación.
Estaba siendo un partido vistoso y dinámico. El último cuarto de la primera mitad fue bastante entretenido. A los 35 minutos, los defensores colomenses cometieron una falta peligrosa en la frontal y el lanzamiento salió muy por encima de la portería de Guiseris.
La respuesta de los «Pons boys» llegó en la jugada siguiente con una nueva carrera de Ángel. El joven y rápido delantero colomense dribló a los defensores del Barça hasta que lo pararon con una falta, justamente en la frontal.
Roger Peris, de manera magistral, hizo pasar el balón por encima de la barrera anotando el gol de la Grama los 36 minutos.

Lejos de conformarse, la Grama tuvo sus mejores minutos después del gol. Cuando corría el minuto 40 una buena jugada de Franco Gauna acabó con el balón en las botas de un activo Peris y su remate se topó con la madera.
La última ocasión de la primera mitad, fue para los culés en el minuto 42 pero el balón salió fuera por poco.
Descanso con victoria merecida.

La reanudación nos llevó al habitual carrusel de cambios en pretemporada. Por la Grama se incorporó Roger en el centro del campo y los jóvenes Bruno, Linares, Montalbán, Hernando, Luis Aguilar, Aleix y el retornado Lucas Álvarez.
La segunda mitad nos debía deparar un encuentro con más protagonismo azulgrana. Desde el inicio los chicos de Fran Artiga buscaron el empate con insistencia mientras la Grama seguía bien plantada sobre el césped de la Joan Gamper.
A los 47 minutos, Guiseris salió de portería abortando la primera acción del Barça pero el rechace se convirtió en una nueva opción para los locales, que Lucas, imperioso como siempre, pudo sacar bajo palos.
Fue el propio Lucas quien, en el minuto 56, deshizo una jugada de ataque azulgrana cuando se cantaba prácticamente el empate.

El juveniles del Barça insistían para conseguir la igualada y estuvieron muy cerca en el minuto 60. Una combinación por banda derecha acabó con el balón dentro del área colomense y una falta que el árbitro no dudó, fue señalada como penalti.
Dani Guiseris, el joven portero de la Grama, se hizo enorme en la jugada. Adivinó perfectamente el primer lanzamiento parando el penalti y el rechace, que cayó a pies del lanzador, también lo rechazó dando buena cuenta de reflejos y agilidad.
Doble parada sensacional del portero que muestra el gran nivel de portería que tenemos para esta temporada en Tercera.

El partido continuaba con dominio azulgrana y buena colocación de la Grama pero las cosas se tenían que complicar un poco más sobre el minuto 70. El colegiado, quizás demasiado tenso y con ganas de protagonismo en un intrascendente amistoso, enseñó la segunda tarjeta amarilla a Roger dejándonos con un hombre menos y mucho tiempo por delante.
Con esta acción y una vaselina por encima de Guiseris, que salió fuera por poco, se llegó a la segunda pausa de hidratación.

Pons, como es lógico, marcó las líneas para resistir y mantener el resultado en los minutos que nos quedaban pero, aún así, estuvimos a punto de anotar el segundo gol en el minuto 80. Una falta lejana, en ¾ de campo, fue colgada al corazón del área del Barça donde la esperaba Lucas para dar un buen cabezazo que salió rozando el palo.
Fue la opción más clara de la Grama durante la segunda mitad hasta que casi sobre la bocina, a los 86 minutos, un corner generó incertidumbre en la defensa colomense y el remate en el segundo palo acabó en el fondo de la red. 1-1.

Lo intentaron los chicos de Fran Artiga hasta el final pero el marcador no se movió y el empate a uno fue el resultado final en un buen amistoso de pretemporada.
Recuerdad que el domingo tenemos el próximo test en Ca n’Anglada ante el San Cristóbal.

Por admin