Toni Texeira no arriba a la pilota en el gol de Gaudioso. (foto: Pedro González)

Un refús i una segona jugada tornen a condemnar, i deixen en estat crític, a una Grama que va estar ben plantada però es va topar amb Yamandú.

En la prèvia de l’enfrontament, hem pogut viure la celebració de Tito Lossio que complia 200 partits a la banqueta de la U.E. Sants. La Grama plantava sobre la gespa del Camp de l’Energia el mateix onze inicial que fa una setmana va jugar contra la Pobla de Mafumet. Toni Romero sortia amb Texeira en porteria; Joel, Juan Carlos, Rojas i Canelada en defensa; Chica, Ñito, Pluvins i Lolo al mig camp; Buba i Cristóbal en atac.

Als primers minuts, que sempre son de tanteig, el Sants ha mostrat una pressió molt alta que ha curtcircuitat el joc dels colomencs. Ben col·locada, la Grama, ha sobreviscut a un primer xut que Texeira ha aturat sense problemes al minut 5. A poc a poc, els nois de Toni Romero s’han situat al camp i Javi Chica ha tingut el primer xut encara que ha sortit molt desviada. Al quart d’hora, el propi Chica a botat una falta desde tres quarts de camp, ha penjat una pilota a l’àrea i Juan Carlos ha pogut rematar amb el cap per sobre del travesser. Primera ocasió claríssima que mostrava com la Grama havia despertat.

Quan corria el minut 20, Lossio s’ha vist obligat a realitzar el primer canvi pels locals. Alberto ha patit una mala caiguda i ha abandonat el camp amb la clavícula tocada. El seu lloc l’ha ocupat Picolo intercanviant les posicions de la defensa. La Grama ha continuat amb les directrius marcades pel nou mister, finalitzar totes les jugades. Cristóbal ha xutat molt desviat als 25 minuts i Lolo ha repetit jugada al 28. El Sants ho ha intentat, al minut 31, amb una jugada  perillosa que els centrals de la Grama han pogut refusar. Tocava la resposta colomenca i aquesta ha arribat amb la ocasió més clara del partit: La pilota cau a peus de Xavi Pluvins fora de l’area, al pic de l’esquerra. El migcampista no s’ho pensa i xuta a porteria molt a prop del pal dret. Yamandú ha refusat amb una bona aturada y el refús l’ha aprofitat Lolo per fer un segon xut que, de nou el porter del Sants, ha pogut atrapar. Sense dubte, la millor ocasió dels nostres que ha respost immediatament el Sants amb un xut de Navarro, per sobre de la porteria, per tancar la primera meitat amb empat a zero.

Després dels primers 45 minuts intensos però amb domini de la pilota pels de Santa Coloma la segona part es preveia molt igualada i així ha sigut. Ha sortit bé la Grama intentant-lo amb combinacions entre Lolo, Cristóbal i Buba però sense concretar. Als 55 minuts avisava el Sants amb un xut enverinat de Gaudioso que Toni Texeira ha pogut desviar de manera espectacular. L’avís de la U.E. Sants no era més que una mostra del que havia de succeir. En un camp petit, amb espais reduïts, els de Tito Lossio han anat guanyant terreny  a base de lluita, aprofitant el cansament dels colomencs. La Grama responia amb les contres conduïdes per Buba en banda dreta i amb la batalla constant de Cristóbal amb els centrals.  Toni Romero ha donat entrada a Omar per Lolo intentant refrescar l’atac. Encara així, una pilota penjada a l’àrea des de la banda, la ha refusat la defensa i aquesta segona jugada l’ha aprofitat Luís Gaudioso per enviar un potent xut creuat a l’escaire, des de fora de l’àrea, on Toni Texeira no ha pogut fer res.

Amb l’1-0 en contra, la Grama ha intentat avançar línies. Cristo ha substituït a Javi Chica buscant acumular homes en atac però els canvis no han sorgit efecte. El Sants ha pogut anotar el segon gol y la Grama ha pogut fer l’empat al descompte amb un passi de la mort de Cristo que ningú ha pogut rematar. El marcador no s’ha mogut, 1-0 amb victòria final per la U.E. Sants.

Amb aquesta derrota, la Fundació Esportiva Grama suma ja vuit jornades consecutives sense guanyar. Hi ha hagut milloria en el joc i més capacitat ofensiva de l’equip però els resultats segueixen sense arribar i la situació comença a complicar-se, estant ja a cinc punts de la salvació. Queda molt i Toni Romero només veu una solució per sortit d’aquí: “seguir treballant”. La propera jornada, a les 11:45h, rebrem al líder. El C.E. Hospitalet visita el Municipal de la Grama amb les alarmes del descens sobrevolant Santa Coloma. S’espera la reacció i el proper diumenge pot ser el dia assenyalat.

[divider]

Once inicial de la Grama en el Municipal de la Energía. (foto: Pedro González)

Un rechace y una segunda jugada vuelven a condenar, y dejan en estado crítico, a una Grama que estuvo bien plantada pero se topó con Yamandú.

En la previa del enfrentamiento, hemos podido vivir la celebración de Tito Lossio que cumplía 200 partidos en el banquillo de la U.E. Sants. La Grama plantaba sobre el césped del Campo de la Energía el mismo once inicial que hace una semana jugó contra la Pobla de Mafumet. Toni Romero salía con Texeira en portería; Joel, Juan Carlos, Rojas y Canelada en defensa; Chica, Ñito, Pluvins y Lolo en el medio campo; Buba y Cristóbal en ataque.

En los primeros minutos, que siempre son de tanteo, el Sants ha mostrado una presión muy alta que ha cortocircuitado el juego de los colomenses. Bien colocada, la Grama, ha sobrevivido a un primer disparo que Texeira ha parado sin problemas en el minuto 5. Poco a poco, los chicos de Toni Romero se han situado en el campo y Javi Chica ha tenido el primer disparo aunque ha salido muy desviado. Al cuarto de hora, el propio Chica a botado una falta desde tres cuartos de campo, ha colgado un balón en el área y Juan Carlos pudo rematar con la cabeza por encima del larguero. Primera ocasión clarísima que mostraba como la Grama había despertado.

Cuando corría el minuto 20, Lossio se ha visto obligado a realizar el primer cambio para los locales. Alberto ha sufrido una mala caída y ha abandonado el campo con la clavícula tocada. Su lugar lo ha ocupado Picolo intercambiando las posiciones de la defensa. La Grama ha continuado con las directrices marcadas por el nuevo mister, finalizar todas las jugadas. Cristóbal ha disparado muy desviado a los 25 minutos y Lolo repitió jugada al 28. El Sants lo ha intentado, en el minuto 31, con una jugada peligrosa que los centrales de la Grama han podido rechazar. Tocaba la respuesta colomense y ésta ha llegado con la ocasión más clara del partido: La pelota cae a pies de Xavi Pluvins fuera del area, en el pico izquierdo. El centrocampista no se lo ha pensado y ha chutado a portería muy cerca del poste derecho. Yamandú ha rechazado con una buena parada y el rechace lo ha aprovechado Lolo para hacer un segundo disparo que, de nuevo el portero del Sants, ha podido atrapar. Sin duda, la mejor ocasión de los nuestros a la que respondió inmediatamente el Sants con un disparo de Navarro, por encima de la portería, para cerrar la primera mitad con empate a cero.

Después de los primeros 45 minutos intensos pero con dominio del balón para los de Santa Coloma, la segunda parte se preveía muy igualada y así ha sido. Ha salido bien la Grama intentándolo con combinaciones entre Lolo, Cristóbal y Buba pero sin concretar. A los 55 minutos avisaba el Sants con un disparo envenenado de Gaudioso que Toni Texeira ha podido desviar de manera espectacular. El aviso de la U.E. Sants no era más que una muestra de lo que tenía que suceder. En un campo pequeño, con espacios reducidos, los de Tito Lossio han ido ganando terreno a base de lucha, aprovechando el cansancio de los colomenses. La Grama respondía con las contras conducidas por Buba en banda derecha y con la batalla constante de Cristóbal con los centrales. Toni Romero ha dado entrada a Omar por Lolo intentando refrescar el ataque. Aún así, un balón colgado al área desde la banda, lo ha rechazado la defensa y esta segunda jugada la ha aprovechado Luís Gaudioso para enviar un potente disparo cruzado a la escuadra, desde fuera del área, donde Toni Texeira no ha podido hacer nada.

Con el 1-0 en contra, la Grama ha intentado avanzar líneas. Cristo ha sustituido a Javi Chica buscando acumular hombres en ataque pero los cambios no han surgido efecto. El Sants ha podido anotar el segundo gol y la Grama ha podido hacer el empate en el descuento con un pase de la muerte de Cristo que nadie pudo rematar. El marcador no se ha movido, 1-0 con victoria final para la U.E. Sants.

Con esta derrota, la Fundació  Esportiva Grama suma ya ocho jornadas consecutivas sin ganar. Ha habido mejoría en el juego y más capacidad ofensiva del equipo pero los resultados siguen sin llegar y la situación comienza a complicarse, estando ya a cinco puntos de la salvación. Queda mucho y Toni Romero sólo ve una solución para salir de aquí: «seguir trabajando». La próxima jornada, a las 11: 45h, recibiremos al líder. El C.E. Hospitalet visita el Municipal de la Grama con las alarmas del descenso sobrevolando Santa Coloma. Se espera la reacción y el próximo domingo puede ser el día señalado.

Por admin