Un karateka campió d’Espanya, un killer a la Grama

24/07/2018

Raúl López va arribar a la Fundació Esportiva Grama sent aleví de segon any, creixent a poc a poc fins a arribar a l’edat de cadet. En el seu primer any va demostrar que és un Killer anotant 48 gols, sent sens dubte peça clau en el Cadet E.

Una gran temporada en què el seu equip va acabar quart, empatat amb el tercer lloc, sent tots jugadors de primer any. Raúl ens explica les seves facultats: «tinc velocitat i potència, però encara em queden coses per millorar».

Killer des de sempre, fins i tot en la seva primera temporada en què va jugar de migcampista i va marcar 40 gols.

El seu gran treball el va portar la temporada passada a debutar amb el Cadet A de Preferent, i per a aquest any es posa com a repte tornar a tenir minuts amb ells. A més, li toca canviar de categoria: «el canvi de categoria m’agrada, ja quan era infantil em va passar el mateix estant el meu primer any a segona i al següent n primera».

Combinava el Karate amb el Futbol, ​​i tots dos se’ls donava bé. Finalment es va decidir pel futbol pels seus companys. «Un esport és col·lectiu i l’altre individual, un és amb la pilota i l’altre no necessites objectius» paraules de Raúl.

Competia amb el Dojo Go-Kan amb qui va fer molt bones competicions, guanyant molts combats i fins i tot arribant al cim del Karate Kyokushinkai. En 2016 es va proclamar campió del Campionat d’Espanya i també del de Catalunya.

Raúl López llegó a la Fundació Esportiva Grama siendo alevín de segundo año, creciendo poco a poco hasta llegar a la edad de cadete. En su primer año demostró que es un Killer anotando 48 goles, siendo sin duda pieza clave en el Cadete E.

Una gran temporada en la que su equipo terminó cuarto, empatado con el tercer puesto, siendo todos jugadores de primer año. Raúl nos cuenta sus facultades: “tengo velocidad y potencia, pero todavía me quedan cosas por mejorar”.

Killer desde siempre, incluso en su primera temporada en la que jugó de mediocentro y marcó 40 goles.

Su gran trabajo le llevó la temporada pasada a debutar con el Cadete A de Preferente, y para este año se pone como reto volver a tener minutos con ellos. Además, le toca cambiar de categoría: “el cambio de categoría me gusta, ya cuando era infantil me paso lo mismo estando mi primer año en segunda y al siguiente en primera”.

Combinaba el Karate con el Fútbol, y ambos se les daba bien. Finalmente se decidió por el fútbol por sus compañeros. “Un deporte es colectivo y el otro individual, uno es con el balón y el otro no necesitas objetivos” palabras de Raúl.

Competía con el Dojo Go-Kan con quienes hizo muy buenas competiciones, ganando muchos combates e incluso llegando a la cima en el Karate Kyokushinkai. En 2016 se proclamó campeón del Campeonato de España y también del de Catalunya.