Victòria necessària contra el F.C. L’escala per arribar al descans de la última jornada de la primera volta amb tres punts.

Michel Owono va ser un dels destacats del partit. (FOTO: Joan Villagrasa)

-DBC- Després de les festes nadalenques, tornava la competició al Municipal de Santa Coloma i els nostres han suat de valent per derrotar al rival. Amb poques variants respecte a la darrera jornada, Pons, alineava el següent onze d’inici: Luque sota pals; Juan Carlos i Rojas al centre de la defensa; Michel i Peña als laterals; Roger i Soler al mig; Peris i Ángel ocupant les bandes; i Óscar i Obispo en punta d’atac.

Com és habitual, els primers minuts son de tanteig entre ambdós equips i cap d’ells arriscava la pilota en zona perillosa. Encara així, als 4 minuts de joc, Ángel va guanyar la carrera a Pau Ribas per banda esquerra i la seva centrada, enrere, la va poder rematar Roger Peris. L’extrem de la Grama no va poder dirigir bé el seu xut i la pilota va marxar per sobre del travesser.

Primera gran advertència dels colomencs que no va ser continuada, perquè cap dels dos equips va mostrat el domini suficient per doblegar a l’equip rival. La Grama intentava tocar-la en zona defensiva mentre l’Escala pressionava quan els locals passaven la línia de mig camp.  Estava resultant una primera part un tant avorrida pels assistents a l’Estadi però, des dels 20 minuts de joc, de mica en mica, la pressió dels nois de “Sepu” va anar reduint-se i els blaus trepitjaven el camp visitant amb més verticalitat.

El primer xut entre els tres pals va arribar als 23 minuts de joc quan una pilota d’Edu Soler, entre línies, l’engaltava Obispo a la frontal. El seu xut, ajustadet al pal esquerra, el va poder aturar sense gaires problemes Moha. Responia als 27 minuts l’Escala a pilota aturada però Ayoub no va poder rematar.

Ho intentava als 33 minuts la Grama amb una bona combinació a la frontal, la pilota va caure als peus d’Óscar Muñoz i el seu xut creuat va sortir ben a prop del pal gironí. Carburava la Fundació i dos minuts després, al 35, en una pilota lluitada fins a la línia de fons per Óscar Muñoz, l’acabava  rebent Obispo que veia com el seu centre xut, des de banda dreta, s’estavellava al travesser. Ningú va poder aprofitar el refús i tot va quedar en la ocasió més clara de la primera meitat.

El pas endavant de la Grama era ja un fet i la última oportunitat colomenca va a tornar a estar a les botes d’Obispo.  De nou Ángel per banda esquerra guanyava la partida a Pau Ribas, aconseguia centrar per Roger García, aquest combinava amb Peris i la seva centrada no la pot rematar Obispo per mil·límetres als 38 minuts. Res més a ressenyar d’aquí al final, el col·legiat assenyalava el camí de vestidors amb l’empat inicial.

La represa havia de mostrar-nos un partit més obert si els dos equips volien guanyar i així va ser. Sortia ben plantat l’Escala intentant marcar la mateixa pauta del primer temps però la Grama estava disposada a posar-se per davant.

Als 59 minuts, Juanma Pons movia la banqueta donant entrada a Éric López i retirant a Damián Obispo per donar aire fresc als nostres, i ho va aconseguir. Als 62 minuts, fruit de la insistència de Michel Owono en una contra ràpida, el lateral colomenc anotava el primer gol de la matinal.

1-0 en una extraordinària jugada de Michel. Es va recórrer tot el lateral dret, va recolzar-se al centre amb Roger García i la paret acaba a dins de l’àrea amb un xut creuadet contra el que res va poder fer Moha.

Es feia justícia al que s’havia vist fins a aquell moment però l’alegria mai dura gaire. Pràcticament a la següent jugada,  als 65 minuts, una pèrdua de pilota al centre del camp va propiciar una passada entre línies per Ignasi que sense dubtar-ho va xutar creuat enviant l’esfèrica a dins de les xarxes d’Alex Luque. 1-1 i s’iniciava un nou partit per ambdós equips.

Podría haver fet mal el gol als colomencs i donar ales als gironins però la Grama va saber reaccionar. Als 70 minuts, una pilota penjada des de banda dreta per l’incombustible Michel, la va punxar Éric López a la frontal de la petita però el seu xut, amb intenció, el va refusar la defensa.

La Grama havia de mantenir el ritme i la pressió sobre la porteria de l’Escala i Pons va aprofitar per fer dos canvis més. Cristóbal va substituir a Roger Peris (min. 73) i Marçal a Edu Soler (min. 77). Pas endavant del tècnic per mostrar la necessitat de victòria als seus jugadors que ho van entendre a la perfecció.

L’últim quart d’hora de partit va ser un estira i arronsa. La Grama trepitjant constantment el camp del rival i l’Escala  buscant les contres de manera perillosa. Éric López va intentar fer màgia als 86 minuts amb una picadeta des del vèrtex esquerra de l’àrea i la pilota va sortir fregant l’escaire després del toc d’un defensor.

Els minuts pesaven i l’Escala es defensava tancada al seu àrea mentre la Grama acumulava homes en atac. I va ser al minut 90, de nou sobre la botzina, una falta des de la zona de mitjos es convertia en ocasió ideal per desfer l’empat.

Marçal Lladó plantava la pilota i els seus companys es preparaven a dins de l’àrea gironina esperant la centrada.   Aquesta va arribar en forma de passada mil·limètrica, cap al segon pal, on l’esperava l’omnipresent Juan Carlos per rematar i anotar el gol de la victòria amb la col·laboració de Rami que la va tocar en última instància.

2-1 i merescuda victòria pels nois de Juanma Pons contra un rival que no va posar les coses fàcils i va plantar cara a Santa Coloma. L’equip colomenc va mostrar una faceta molt ordenada, amb bona circulació de pilota i amb la paciència necessària per saber que els gols arribarien. Tots van estar a un gran nivell però cal destacar la figura de Michel Owono que, probablement, va jugar el seu millor partit amb la samarreta de la Grama, i també a Juan Carlos Oliver, l’home dels gols importants.

La propera setmana l’equip prepara un amistós (per confirmar) però no hi ha partit oficial ja que descansem per la baixa del filial del Reus en Primera Catalana. La competició tornarà el 26 de gener amb la visita al camp del degà del futbol català, el Palamós.

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE 1CAT1


Juan Carlos Oliver volvió a ser decisivo en el juego aéreo. (FOTO: JOAN VILLAGRASA)

Victoria necesaria contra el F.C. La Escala para llegar al descanso de la última jornada de la primera vuelta con tres puntos.

Después de las fiestas navideñas, volvía la competición al Municipal de Santa Coloma y los nuestros sudaron de lo lindo para derrotar al rival. Con pocas variantes respecto a la última jornada, Pons, alineaba el siguiente once de inicio: Luque bajo palos; Juan Carlos y Rojas en el centro de la defensa; Michel y Peña en los laterales; Roger y Soler en medio; Peris y Ángel ocupando las bandas; y Óscar y Obispo en punta de ataque.

Como es habitual, los primeros minutos son de tanteo entre ambos equipos y ninguno de ellos arriesgaba el balón en zona peligrosa. Aún así, a los 4 minutos de juego, Ángel ganó la carrera a Pau Ribas por banda izquierda y su centro, atrás, la pudo rematar Roger Peris. El extremo de la Grama no pudo dirigir bien su disparo y el balón se marchó por encima del larguero.

Primera gran advertencia de los colomenses que no fue continuada ya que ninguno de los dos equipos mostró el dominio suficiente para doblegar al equipo rival. La Grama intentaba tocarla en zona defensiva mientras la Escala presionaba cuando los locales pasaban la línea de medio campo. Estaba resultando una primera parte un tanto aburrida para los asistentes al Estadio pero, desde los 20 minutos de juego, poco a poco, la presión de los chicos de «Sepu» fue reduciéndose y los azules pisaban el campo visitante con más verticalidad.

El primer disparo entre los tres palos llegó a los 23 minutos de juego cuando un balón de Edu Soler, entre líneas, lo empalmó Obispo en la frontal. Su disparo, ajustadito al palo izquierda, lo pudo detener sin demasiados problemas Moha. Respondía a los 27 minutos la Escala a balón parado pero Ayoub no pudo rematar.

Lo intentaba a los 33 minutos la Grama con una buena combinación en la frontal, el balón cayó a los pies de Óscar Muñoz y su disparo cruzado salió muy cerca del poste gerundense. Carburaba la Fundació y, dos minutos después, en el 35, una pelota luchada hasta la línea de fondo por Óscar Muñoz, la acababa recibiendo Obispo que veía como su centro chut, desde banda derecha, se estrellaba en el larguero. Nadie pudo aprovechar el rechace y todo quedó en la ocasión más clara de la primera mitad.

El paso adelante de la Grama era ya un hecho y la última oportunidad colomense volvió a estar en las botas de Obispo. De nuevo Ángel por banda izquierda ganaba la partida a Pau Ribas, conseguía centrar para Roger García, este combinaba con Peris y su centro no lo puede rematar Obispo por milímetros a los 38 minutos. Nada más a reseñar de aquí al final, el colegiado señalaba el camino de vestuarios con el empate inicial.

La reanudación debía mostrarnos un partido más abierto si ambos equipos querían ganar y así fue. Salía dispuesta la Escala a intentar marcar la misma pauta del primer tiempo pero la Grama estaba dispuesta a ponerse por delante.

A los 59 minutos, Juanma Pons movía el banquillo dando entrada a Éric López y retirando a Damián Obispo para dar aire fresco a los nuestros y lo consiguió. A los 62 minutos, fruto de la insistencia de Michel Owono en una contra rápida, el lateral colomense anotaba el primer tanto de la matinal.
1-0 en una extraordinaria jugada de Michel. Se recorrió todo el lateral derecho, se apoyó en el centro con Roger García y la pared termina dentro del área con un disparo cruzadito contra el que nada pudo hacer Moha.

Se hacía justicia a lo que se había visto hasta ese momento pero la alegría nunca dura mucho. Prácticamente en la siguiente jugada, a los 65 minutos, una pérdida de balón en el centro del campo propició un pase entre líneas para Ignasi que sin dudarlo disparó cruzado enviando el esférico dentro de las redes de Alex Luque. 1-1 y se iniciaba un nuevo partido para ambos equipos.

Podría haber hecho daño el gol a los colomenses y dar alas a los gerundenses pero la Grama supo reaccionar. A los 70 minutos, un balón colgado desde banda derecha por el incombustible Michel, lo pinchó Éric López en la frontal de la pequeña pero su disparo, con intención, lo rechazó la defensa.

La Grama debía mantener el ritmo y la presión sobre la portería de la Escala y Pons aprovechó para hacer dos cambios más. Cristóbal sustituyó a Roger Peris (min. 73) y Marçal a Edu Soler (min. 77). Paso adelante del técnico para mostrar la necesidad de victoria a sus jugadores que lo entendieron a la perfección.

El último cuarto de hora de partido fue un toma y daca. La Grama pisando constantemente el campo del rival y la Escala buscando las contras de manera peligrosa. Éric López intentó hacer magia a los 86 minutos con una picadita desde el vértice izquierdo del área y el balón salió rozando la escuadra tras el toque de un defensor.

Los minutos pesaban y la Escala se defendía encerrada en su área mientras la Grama acumulaba hombres en ataque. Y fue en el minuto 90, de nuevo sobre la bocina, una falta desde la zona de medios se convertía en ocasión ideal para deshacer el empate.

Marçal Lladó plantaba el balón y sus compañeros se preparaban dentro del área gerundense esperando el centro. Este llegó en forma de pase milimétrico, hacia el segundo palo, donde lo esperaba el omnipresente Juan Carlos para rematar y anotar el gol de la victoria con la colaboración de Rami que la tocó en última instancia.

2-1 y merecida victoria para los chicos de Juanma Pons contra un rival que no puso las cosas fáciles y plantó cara en Santa Coloma. El equipo colomense mostró una faceta muy ordenada, con buena circulación de balón y con la paciencia necesaria para saber que los goles llegarían. Todos estuvieron a un gran nivel pero hay que destacar la figura de Michel Owono que, probablemente, jugó su mejor partido con la camiseta de la Grama, y ​​también a Juan Carlos Oliver, el hombre de los goles importantes.

La próxima semana el equipo prepara un amistoso (por confirmar) pero no hay partido oficial ya que descansamos por la baja del filial del Reus en Primera Catalana. La competición volverá el 26 de enero con la visita al campo del decano del fútbol catalán, el Palamós.

CLICAD PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO

CLICAD PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE 1CAT1http://fcf.cat/classificacio/1920/futbol-11/primera-catalana/grup-1

Por admin