Sense lluïment en el joc, victòria a Tona.

Edgar Velasco celebrant el 0-1 amb Rosillo.

Amb l’ofici que fa falta en aquesta categoria, la Grama s’enduu tres punts cap a Santa Coloma.

-DBC- Es presentava la Grama al ZEM de Tona contant les visites a domicili per victòries  però sabent que no seria fàcil jugar contra l’equip de Lluís Padrós. De fet, l’entrenador local va introduir novetats en el seu onze per contrarestar el poder ofensiu de la Grama mentre que Camilo va mantenir el bloc que ha aconseguit estar tres partits amb la porteria a zero: Luque sota pals; Juan Carlos, Lucas i Jorge al centre de la defensa; Peña i Jonathan a les bandes; Velasco i Michel al pivot; Éric i Rosillo als costats; i avui Óscar Muñoz en punta.

Amb el handicap de la gespa natural, potser no en les millors condicions, la Grama va saltar bé al camp. Els minuts inicials de tanteig ambdós equips van mostrat verticalitat. Óscar Muñoz intentava, als 3 minuts de joc, una xilena acrobàtica  que no va sortit bé per ben poc. Responia el Tona amb joc directe i filtrant pilotes entre els centrals colomencs que deixaven als quadribarrats en fora de joc en nombroses ocasions.

Aquesta va ser la tònica dels primers vint i cinc minuts de joc. Sense un dominador clar, les jugades que sobrepassaven el mig del camp generaven cert perill. Ho va tornar a intentar Óscar Muñoz en rematar un córner molt a prop  de l’escaire de la porteria de Manzano.  Semblava que en aquest intercanvi de cops la Grama podia sortit beneficiada i així va ser.

Una pilota aparentment innocent, llunyana i sense gaire perill per la porteria osonenca, la va engaltat Edgar  Velasco enviant un míssil que es va allotjar a la xarxa de la porteria del Tona. Un gol d’aquells que es recorden i que posava per davant a la Grama al minut 29, 0-1.

El gol dels colomencs va esperonar a la Unió Esportiva Tona. Els minuts que restaven per finalitzar la primera meitat, van ser aprofitats per l’equip local per donar dos passes endavant, obligant a l’equip de Juan Camilo a retrocedir terreny. Això es pot resumir en fins a cinc ocasions clares de gol on les errades dels davanters quadribarrats, i l’enorme actuació de Luque van mantenir l’avantatge de la Grama per 0-1 fins al descans.

La segona meitat es preveia emocionant i no ens va defraudar des de l’inici. Al minut 50, l’atac del Tona guanya l’esquena a la defensa colomenca i Juan Carlos comet penal en intentar frenar la jugada. Quan tothom cantava l’empat va aparèixer Álex Luque, imperial sota els pals, per aturar la pena màxima i mantenir l’avantatge dels gramenetistes.

A la següent jugada, en una pilota filtrada entre línies, l’esfèric li va caure a dins de l’àrea a Aleix Feixas que va engaltar un potent xut provocant la reacció de Luque per seguir salvant  al seu equip. Però la cosa no quedava aquí, una falta perfectament disparada per Nil Salarich s’estavella al travesser després d’una nova intervenció d’Alex Luque.

Portàvem només deu minuts de la segona part i les ocasions del Tona per aconseguir l’empat es succeïen fent créixer a la figura del porter colomenc. Rosillo intentava respondre a aquesta pressió dels homes de Padrós amb un xut des de la frontal que es va perdre a la dreta d’Alex Manzano.

I amb aquest guió de partit va sumar-se un nou protagonista que no esperàvem, el col·legiat. Tots sabem que la picaresca en el futbol implica màxima atenció a l’hora d’impartit justícia i podem dir que, durant la segona part d’aquest partit,  l’àrbitre ha perdut completament els papers. Faltes dubtoses que s’assenyalaven i es sancionaven amb targetes, faltes clares que no s’assenyalaven, targetes d’ambdós colors perdonades… Així, als 61 minuts ha tret la segona groga a Michel Owono i ha deixat als nostres amb un home menys.

El partit continuava i Juan Camilo reaccionava a l’expulsió fent un triple canvi als 68 minuts. Es van retirar Rosillo, Óscar i Éric per donar entrada a Bruno, Marçal i Peris. Tot, amb la intenció de reduir la pressió del Tona i controlar el joc amb possessió al mig del camp i en zona ofensiva.

Precisament la insistència de Roger Peris per banda esquerra va ser premiada amb un corner.  Als 71 minuts, el guant de Marçal Lladó en la centrada des de la  cantonada va posar la pilota mil·limetrada al cap de Juan Carlos Oliver perquè aquest l’enviés al travesser. En el refús, ni Lucas ni Velasco van aconseguir enviar la pilota a la xarxa, però la jugada demostrava que els homes de Juan Camilo es treien de sobre la pressió de l’equip local i podien fer mal.

D’aquí al final va continuar el show del col·legiat. Les imatges de GRAMA TV ens deixen clar que en una contra protagonitzada per Peris  va haver-hi una agressió no sancionada. El Tona continuava empentant a defensa blau i blanca amb pilotades llargues que contínuament refusaven els centrals.

Les caigudes constants i la pressió anímica dels jugadors locals van sobrepassar a l’àrbitre del partit que va acabar expulsant el delegat de la Grama, Diego Luque, als 87 minuts. Mentre, els últims intents dels quadribarrats per aconseguir l’empat, no van generar ocasions clares i finalment el marcador no es va moure i el matx va finalitzar amb el 0-1 enviant els tres punts directament a Can Peixauet.

La propera setmana rebrem al C.F. Parets al Municipal de la Grama per intentar mantenir la bona dinàmica de resultats i sumar la primera victòria a casa. Serà el diumenge 20 d’octubre, a les 11:45h.

CLIQUEU AQUÍ PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU AQUÍ PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE 1CAT1

Once inicial de la Grama en el ZEM de Tona

Con el oficio que hace falta en esta categoría, la Grama se lleva tres puntos a Santa Coloma.

Se presentaba la Grama al ZEM de Tona contando las visitas a domicilio por victorias pero sabiendo que no sería fácil jugar contra el equipo de Lluís Padrós. De hecho, el entrenador local introdujo novedades en su once para contrarrestar el poder ofensivo de la Grama mientras que Camilo mantuvo el bloque que ha conseguido estar tres partidos con la portería a cero: Luque bajo palos; Juan Carlos, Lucas y Jorge en el centro de la defensa; Peña y Jonathan en las bandas; Velasco y Michel en el pivote; Éric y Rosillo en los costados; y, hoy, Óscar Muñoz en punta.

Con el handicap del césped natural, quizás no en las mejores condiciones, la Grama saltó bien en el campo. Los minutos iniciales de tanteo ambos equipos mostraron verticalidad. Óscar Muñoz intentaba, a los 3 minutos de juego, una chilena acrobática que salió bien por poco. Respondía el Tona con juego directo y filtrando balones entre los centrales colomenses que dejaron los cuadribarrados en fuera de juego en numerosas ocasiones.

Esta fue la tónica de los primeros veinte y cinco minutos de juego. Sin un dominador claro, las jugadas que sobrepasaban el medio del campo generaban cierto peligro. Lo volvió a intentar Óscar Muñoz  rematando un córner muy cerca de la escuadra de la portería de Manzano. Parecía que en este intercambio de golpes la Grama podía salido beneficiada y así fue.

Un balón aparentemente rechazado por la defensa, inocente, lejano y sin mucho peligro para la portería osonenca, lo empalmó Edgar Velasco enviando un misil que se alojó en la red de la portería del Tona. Un gol de los que se recuerdan y que ponía por delante a la Grama en el minuto 29, 0-1.

El gol de los colomenses animó a la Unió Esportiva Tona. Los minutos que quedaban para finalizar la primera mitad, fueron aprovechados por el equipo local para dar dos pasos adelante, obligando al equipo de Juan Camilo a retroceder terreno. Esto se puede resumir en hasta cinco ocasiones claras de gol donde los errores de los delanteros cuadribarrados, y la enorme actuación de Luque mantuvieron la ventaja de la Grama por 0-1 hasta el descanso.

La segunda mitad se preveía emocionante y no nos defraudó desde el inicio. En el minuto 50, el ataque del Tona gana la espalda a la defensa colomense y Juan Carlos comete penalti al intentar frenar la jugada. Cuando todo el mundo cantaba el empate apareció Álex Luque, imperial bajo los palos, para detener la pena máxima y mantener la ventaja de los gramenetistes.

En la siguiente jugada, en una pelota filtrada entre líneas, el esférico le cayó dentro del área Aleix Feixas que enganchó un potente disparo provocando la reacción de Luque para seguir salvando a su equipo. Pero la cosa no quedaba ahí, una falta perfectamente disparada por Nil Salarich se estrelló en el travesaño tras una nueva intervención de Alex Luque.

Llevábamos sólo diez minutos de la segunda parte y las ocasiones del Tona para lograr el empate se sucedían haciendo crecer a la figura del portero colomense. Rosillo intentó responder a esta presión de los hombres de Padrós con un disparo desde la frontal que se perdió a la derecha de Alex Manzano.

Y con este guión de partido se sumó un nuevo protagonista que no esperábamos, el colegiado. Todos sabemos que la picaresca en el fútbol implica máxima atención a la hora de impartirjusticia y podemos decir que, durante la segunda parte de este partido, el árbitro ha perdido completamente los papeles. Faltas dudosas que se señalaban y se sancionaban con tarjetas, faltas claras que no se señalaban, tarjetas de ambos colores perdonadas … Así, a los 61 minutos sacó la segunda amarilla a Michel Owono y ha dejó a los nuestros con un hombre menos.

El partido continuó y Juan Camilo reaccionó a la expulsión haciendo un triple cambio a los 68 minutos. Se retiraron Rosillo, Óscar y Éric para dar entrada a Bruno, Marçal y Peris. Todo, con la intención de reducir la presión del Tona y controlar el juego con posesión en medio del campo y en zona ofensiva.

Precisamente la insistencia de Roger Peris por banda izquierda fue premiada con un corner. A los 71 minutos, el guante de Marçal Lladó en el centro desde la esquina puso el balón milimetrado en la cabeza de Juan Carlos Oliver para que este lo enviara al larguero. En el rechazo, ni Lucas ni Velasco consiguieron enviar el balón a la red, pero la jugada demostraba que los hombres de Juan Camilo se sacaban de encima la presión del equipo local y podían hacer daño.

De ahí al final continuó el show del colegiado. Las imágenes de GRAMA TV nos dejan claro que en una contra protagonizada por Peris hubo una agresión no sancionada. El Tona continuaba empujando a la defensa azulada con pelotazos largos que continuamente rechazaban los centrales.

Las caídas constantes y la presión anímica de los jugadores locales sobrepasaron al árbitro del partido que terminó expulsando al delegado de la Grama, Diego Luque, a los 87 minutos. Mientras, los últimos intentos de los cuadribarrados para conseguir el empate, no generaron ocasiones claras y finalmente el marcador no se movió y el encuentro finalizó con el 0-1 enviando los tres puntos directamente a Can Peixauet.

La próxima semana recibiremos en C.F. Parets en el Municipal de la Grama para intentar mantener la buena dinámica de resultados y sumar la primera victoria en casa. Será el domingo 20 de octubre, a las 11: 45h.

HACED CLIC AQUÍ PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO

HACED CLIC AQUÍ PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE 1CAT1