Primera derrota del curs per una Grama que va plantar cara davant d’un històric ben armat com el Figueres. (Foto: Joan Villagrasa)

-DBC -Després de que un maleit virus canvies les nostres vides, la Grama tornava ahir a la competició a la segona jornada del Campionat de Tercera Divisió. I ho feia amb una aposta fort de Juanma Pons per jugadors debutats a la categoria. Saltava d’inici el tècnic amb Guiseris a la porteria; Richard i Peña als laterals; Víctor i Lucas al centre de la defensa; Michel i Roger al mig del camp; Ángel i Peris a les bandes; i punta d’atac per Montalbán i Adil. Fins a 6 jugadors en l’onze inicial no havien jugat a Tercera, aquesta és l’aposta del club i aquesta és l’aposta que recolzarem.

El partit va començar igualat amb els dos equips ben plantats, amb alternança i lluita al mig del camp però sense trepitjar àrea. De fet la primera aproximació a porteria va ser per l’equip visitant amb un llançament creuat de Pol Tarrenchs que no va suposar cap problema per Guiseris als 10 minuts de joc.

La resposta de la Grama no va trigar en arribar. Una lluita de Montalbán a la frontal va acabar amb la pilota tocant a la mà d’un defensor i l’àrbitre va assenyalar falta a la mateixa línia de la frontal. Roger García va ser l’encarregat de picar la falta i d’estavellar la pilota al pal als 11 minuts de joc. Encara així, el col·legiat va veure com un home de la barrera va entorpir el llançament i va ordenar que es repetís. En la següent jugada, Peris, no va dirigir bé el xut que va passar per sobre de la porteria d’Andrés.

El matx es mostrava obert i cap dels dos equips renunciava a res. Ho intentava l’equip de Salamero a pilota aturada amb una successió de corners i responia la Grama amb dos accions perilloses. La primera amb un xut potent de Roger García que se’n va anar molt alt i la segona amb un mà a mà d’Adil que va poder aturar el porter empudanés al minut 25.

Aquesta semblava que seria la dinàmica del matx fins que una genialitat de Pepu Soler, al minut 27, va canviar el guió del partit. Escorat a banda esquerra, des del vèrtex de l’àrea va ser capaç d’enviar un autèntic míssil a l’escaire. Dani Guiseris no va poder fer res davant d’aquest xut i Pons retreia als seus nois haver donat facilitats pel xut.

Des del gol, la Unió Esportiva Figueres es va trobar més còmode, però la reacció colomenca va venir amb Montalbán com a protagonista als 31 minuts. Una nova pilota pescada pel jove davanter a dins de l’àrea petita va acabar amb l’esfèric a la xarxa i quan ja cantàvem el gol, l’assistent tenia aixecada la bandera. Gol anul·lat amb precisió mil·limètrica del jutge de banda.

La següent jugada ens va deixar una penetració per banda esquerra d’Ángel González. La seva centrada, amb una passada enrere, no va trobar cap jugador blau i la jugada va quedar avortada.

La insistència colomenca no va trobar premi i sí que ho va aconseguir el Figueres en una jugada innocent. Als 40 minuts, una pilota on Michel tenia avantatge, va ser pressionada pels davanters visitants i el jove defensor de la Grama va cometre penal. Les imatges dels nostres companys de GRAMA TV deixen molts dubtes sobre la falta però el col·legiat no va dubtar-ho i Medina va anotar la pena màxima posant el 0-2 al marcador.

Gerra d’aigua freda pels nois de Pons que, encara així, no van abaixar els braços i van respondre amb una centrada per banda esquerra que Adil va poder cabotejar obligant a una intervenció espectacular d’Andrés als 42 minuts.

Poc més va succeir a la primera part i els equips van marxar a vestidors amb el 0-2 al marcador.

Per la segona part, Pons va moure la banqueta amb un triple canvi d’inici. Van deixar el camp Richard, Ángel i Peris per donar entrada a Machuca, Franco i Aliaga.  La Grama canviava la cara i equilibrava les línies en una segona part que va ser pràcticament un monòleg . La presència de Machuca al centre del camp i de Franco en banda va donar seguretat al mig i velocitat a l’atac.

La primera gran ocasió va ser per Lucas amb una bona centrada de Roger García al minut 48. El jove central colomenc va buscar el remat i la pilota li va passar per davant sense poder connectar amb direcció a porteria. La segona va ser un llançament potent des de la frontal d’Aliaga que, de nou, Andrés va salvar estirant-se al minut 51.

Moments de màxima expressió ofensiva de la Grama. La següent va arribar als 57 minuts amb una jugada d’Adil que va aconseguir cedir a Franco perquè enviés un fort xut que es va estavellar al pal dret de la porteria del Figueres.

Als 60 minuts tornava a moure la banqueta el míster de la Grama buscant refrescar l’atac. Es retirava el debutant Montalbán amb bones sensacions però amb un gol anul·lat. S’incorporava un veterà com Óscar Muñoz per donar feina a la defensa empordanesa.

Després dels bons minuts que va jugar la Grama durant la segona part, el fet de no anotar un gol va anar donant força al sistema defensiu de Salamero. El Figueres va aconseguir reduir el ritme i les continues interrupcions del joc van fer que la recta final del partit no hi hagués quasi perill a les àrees. De fet la última ocasió va caure del costat colomenc als 84 minuts, amb una gran intervenció d’Óscar Muñoz que cedeix la pilota a Michel perquè aquest enviï la pilota per sobre del travesser quan es trobava a dins de l’àrea petita.

Finalment el marcador no es va moure i la Grama va patir la primera derrota de la temporada contra un rival que  sabia bé a què venia i com fer possible el seu pla. Van saber plasmar la seva proposta i es van endur la seva primera victòria per 0-2 a Santa Coloma.

Diumenge, segon partit oficial pels nostres a Villassar.

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE 3DIV5


Roger juega el balón junto a Pons (Foto: Joan Villagrasa)

Primera derrota del curso para una Grama que plantó cara ante un histórico bien armado como el Figueres.

Después de que un maldito virus cambiara nuestras vidas, la Grama volvía ayer a la competición en la segunda jornada del Campeonato de Tercera División. Y lo hacía con una apuesta fuerte de Juanma Pons por jugadores debutantes en la categoría. Saltaba de inicio el técnico con Guiseris en la portería; Richard y Peña en los laterales; Víctor y Lucas en el centro de la defensa; Michel y Roger el centro del campo; Ángel y Peris en las bandas; y punta de ataque para Montalbán y Adil. Hasta 6 jugadores en el once inicial no habían jugado en Tercera, esta es la apuesta del club y esta es la apuesta que vamos a apoyar.

El partido comenzó igualado con los dos equipos bien plantados, con alternancia y lucha en medio del campo pero sin pisar área. De hecho la primera aproximación a portería fue para el equipo visitante con un lanzamiento cruzado de Pol Tarrenchs que no supuso ningún problema para Guiseris a los 10 minutos de juego.

La respuesta de la Grama no tardó en llegar. Una lucha de Montalbán en la frontal acabó con el balón tocando en la mano de un defensor y el árbitro señaló falta en la misma línea de la frontal. Roger García fue el encargado de picar la falta y de estrellar el balón en el poste a los 11 minutos de juego. Aún así, el colegiado vio como un hombre de la barrera entorpeció el lanzamiento y ordenó que se repitiera. En la siguiente jugada, Peris, no dirigió bien el disparo que pasó por encima de la portería de Andrés

El encuentro se mostraba abierto y ninguno de los dos equipos renunciaba a nada. Lo intentaba el equipo de Salamero a balón parado con una sucesión de corners y respondía la Grama con dos acciones peligrosas. La primera con un disparo potente de Roger García que se fue muy alto y la segunda con un mano a mano de Adil que pudo detener el portero ampurdanés en el minuto 25.

Esta parecía que sería la dinámica del encuentro hasta que una genialidad de Pepu Soler, en el minuto 27, cambió el guión del partido. Escorado a banda izquierda, desde el vértice del área fue capaz de enviar un auténtico misil a la escuadra. Dani Guiseris no pudo hacer nada ante este disparo y Pons reprochaba a sus muchachos haber dado facilidades para el disparo.

Desde el gol, la Unió Esportiva Figueres se encontró más cómoda, pero la reacción colomense vino con Montalbán como protagonista a los 31 minutos. Una nueva pelota pescada por el joven delantero dentro del área pequeña acabó con el esférico en la red y cuando ya cantábamos el gol, el asistente tenía levantada la bandera. Gol anulado con precisión milimétrica del juez de banda.
La siguiente jugada nos dejó una penetración por banda izquierda de Ángel González. Su centro, con un pase atrás, no encontró ningún jugador azul y la jugada quedó abortada.

La insistencia colomense no encontró premio y sí lo consiguió el Figueres en una jugada inocente. A los 40 minutos, un balón donde Michel tenía ventaja, fue presionado por los delanteros visitantes y el joven defensor de la Grama cometió penalti. Las imágenes de nuestros compañeros de GRAMA TV dejan muchas dudas sobre la falta pero el colegiado no dudó y Medina anotó la pena máxima poniendo el 0-2 en el marcador.

Jarro de agua fría para los chicos de Pons que, aún así, no bajaron los brazos y respondieron con un centro por banda izquierda que Adil pudo cabecear obligando a una intervención espectacular de Andrés a los 42 minutos.
Poco más sucedió en la primera parte y los equipos se fueron a vestuarios con el 0-2 en el marcador.

Para la segunda parte, Pons movió el banquillo con un triple cambio de inicio. Dejaron el campo Richard, Ángel y Peris para dar entrada a Machuca, Franco y Aliaga. La Grama cambiaba la cara y equilibraba las líneas en una segunda parte que fue prácticamente un monólogo. La presencia de Machuca en el centro del campo y de Franco en banda dio seguridad en medio y velocidad al ataque.

La primera gran ocasión fue para Lucas con un buen centro de Roger García en el minuto 48. El joven central colomense buscó el remate y el balón le pasó por delante sin poder conectar con dirección a portería. La segunda fue un lanzamiento potente desde la frontal de Aliaga que, de nuevo, Andrés salvó estirándose en el minuto 51.
Momentos de máxima expresión ofensiva de la Grama. La siguiente llegó a los 57 minutos en una jugada de Adil que consiguió ceder a Franco para que enviara un fuerte disparo que se estrelló en el poste derecho de la portería del Figueres.

A los 60 minutos volvía a mover el banquillo el mister de la Grama buscando refrescar el ataque. Se retiraba el debutante Montalbán con buenas sensaciones pero con un gol anulado.Y se incorporaba un veterano como Óscar Muñoz para dar trabajo a la defensa ampurdanesa.

Tras los buenos minutos que jugó la Grama durante la segunda parte, el hecho de no anotar un gol fue dando fuerza al sistema defensivo de Salamero. El Figueres logró reducir el ritmo y las continuas interrupciones del juego hicieron que en la recta final del partido no hubiera casi peligro en las áreas. De hecho la última ocasión cayó del lado colomense los 84 minutos, con una gran intervención de Óscar Muñoz que cede el balón a Michel para que este envíe el balón por encima del larguero cuando se encontraba dentro del área pequeña.

Finalmente el marcador no se movió y la Grama sufrió la primera derrota de la temporada ante un rival que sabía bien a qué venía y cómo hacer posible su plan. Supieron plasmar su propuesta y se llevaron su primera victoria por 0-2 en Santa Coloma.
Domingo, segundo partido oficial para los nuestros en Villassar.

CLICAD PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE TERCERA G5

Por admin