Alex piache, ex-jugador de la Fundació Esportiva Grama, amb qui va aconseguir els ascensos a Segona i Primera Catalana, ens atén des de Malta. ‘El viatger de la Grama’ suma així el seu sisè país després d’Andorra (CE Principat), Anglaterra (FC United of Manchester / Ramsbottom United), Nicaragua (FOX Vila), Bolívia (Petrolier Yacuiba) i Estats Units (Colorado Springs FC).
– Un nou país s’uneix al teu llarg recorregut. Es tracta de Malta i concretament l’illa de Gozo. Com es viu el futbol?
– La Primera Divisió Gozitana és independent a la Maltesa en totes les competicions menys en la FA Trophy, que la relaciona directament al país maltès sent aquesta una competició més a nivell nacional que estatal. El futbol de Gozo (Illa de 30.000 habitants) es viu amb gran entusiasme cada cap de setmana entre l’estadi de Gozo (partits de Primera) i l’estadi de Kerċem (majoritàriament partits de Segona). L’entrada més normal no baixa dels 700 espectadors.
– Estàs a l’SK Victòria Wanderers. Quin és la teva funció?
– Actualment sóc l’assistent tècnic del primer equip i el director tècnic del futbol base, treballant amb molta dedicació per desenvolupar un procés metodològic que ajudi els més joves a desenvolupar-se com a jugadors i que algun dia puguin ser part de la plantilla del primer equip. Al Victòria Wanderers considerem tot un èxit els progressos del club atès que de 18 jugadors de la primera plantilla 10 provenen del futbol base del club des de molt aviat i no hi ha major èxit per a un equip professional de tenir tants jugadors provinents de les inferiors de un club, i en això seguim treballant.
– Com sempre des de lluny seguint a la FE Grama. Vas estar jugant a Tercera Divisió amb l’AEC Manlleu. Què pots dir de la categoria?
– Puc garantir que és una de les categories més difícils en què he jugat en la meva etapa com a jugador i on res està escrit. La diferència entre els equips no és tant en la qualitat sinó en la capacitat d’adaptació a la Tercera Divisió. Una diferència mínima i qualsevol mínim detall pot marcar la diferència, els equips juguen molt bé les seves armes a nivell camps, sistemes, perfil de jugadors, estratègies… i com dic cal estar molt viu en qualsevol situació de joc.
– Què et sembla la plantilla del primer equip?
– Aquesta plantilla és ideal per fer alguna cosa gran en la categoria, simplement, amb temps, trobant la química i la sinergia entre els jugadors per plasmar el que vol en el camp Toni, les coses sortiran com han de sortir, però cal ser pacients , ja que en el futbol paciència és la clau de l’èxit.
– Finalment, quan tornis a la ciutat serà per celebrar un nou ascens?
– Això espero! Com colomencs que sóc, no hi hauria millor regal de benvinguda que aquesta. Retornar a Santa Coloma on mai hauria d’haver sortit. I sé que tard o d’hora això arribarà, ja que com dic: «Un club és tan gran com les persones que el gestionen», començant des del president i acabant pels jugadors i integrants del futbol base. Força Grama!!

Alex Piache, ex-jugador de la Fundació Esportiva Grama con quien consiguió los ascensos a Segunda y Primera Catalana, nos atiende desde Malta. ‘El viajero de la Grama’ suma así su sexto país tras Andorra (CE Principat), Inglaterra (FC United of Manchester / Ramsbottom United), Nicaragua (FOX Vila), Bolivia (Petrolero Yacuiba) i Estados Unidos (Colorado Springs FC).
– Un nuevo país se une a tu largo recorrido. Se trata de Malta y concretamente la Isla de Gozo. ¿Cómo se vive el fútbol?
– La Primera División Gozitana es independiente a la Maltesa en todas las competiciones menos en la FA Trophy, que la relaciona directamente al país maltés siendo esta una competición más a nivel nacional que estatal. El fútbol de Gozo (Isla de 30.000 habitantes) se vive con gran entusiasmo cada fin de semana entre el estadio de Gozo (partidos de Primera) y el estadio de Kercem (mayoritariamente partidos de Segunda). La entrada más normal no baja de los 700 espectadores.
– Estás en el SK Victoria Wanderers. ¿Cuál es tú función?
– Actualmente soy el asistente técnico del primer equipo y el director técnico del fútbol base, trabajando con mucha dedicación para desarrollar un proceso metodológico que ayude a los más jóvenes a desarrollarse como jugadores y que algún día puedan ser parte de la plantilla del primer equipo. En el Victoria Wanderers consideramos todo un éxito los progresos del club dado que de 18 jugadores de la primera plantilla 10 provienen del fútbol base del club desde muy temprana edad y no hay mayor logro para un equipo profesional que tener tantos jugadores provenientes de las inferiores de un club, y en eso seguimos trabajando.
– Como siempre desde lejos siguiendo a la FE Grama. Estuviste jugando en Tercera División con el AEC Manlleu. ¿Qué puedes decir de la categoría?
– Puedo garantizar que es una de las categorías más difíciles en las que he jugado en mi etapa como jugador y donde nada está escrito. La diferencia entre los equipos no es tanto en la calidad sino en la capacidad de adaptación a la Tercera División. Una diferencia mínima y cualquier mínimo detalle puede marcar la diferencia, los equipos juegan muy bien sus armas a nivel campos, sistemas, perfil de jugadores, estrategias… y como digo hay que estar muy vivo en cualquier situación de juego.
– ¿Qué te parece la plantilla del primer equipo?
– Esta plantilla es ideal para hacer algo grande en la categoría, simplemente, con tiempo, encontrando la química y la sinergia entre los jugadores para plasmar lo que quiere en el campo Toni, las cosas saldrán como deben de salir, pero hay que ser pacientes, ya que en el fútbol paciencia es la clave del éxito.
– Por último, ¿cuándo vuelvas a la ciudad será para celebrar un nuevo ascenso?
– ¡Eso espero! Como colomenses que soy, no habría mejor regalo de bienvenida que esa. Devolver a Santa Coloma donde nunca debería de haber salido. Y sé que tarde o temprano eso llegará, ya que como digo: «Un club es tan gran como las personas que lo gestionan», empezando desde el presidente y terminando por los jugadores e integrantes del fútbol base. ¡Força Grama!