Els jugadors de la Grama després del segon gol. (FOTO: JOAN VILLAGRASA)

Victòria balsàmica i necessària per una Grama que va ser superior al filial de la Llagostera.

-DBC- Amb només una variable respecte als onze homes que van jugar fa una setmana, Juan Camilo Vázquez, plantava el seu equip tipus pel partit contra la Llagostera amb: Luque en porteria; Juan Carlos i Lucas al centre de la defensa; Michel i Peña als laterals; Bruno i Soler al centre; Éric i Rosillo a les bandes; i Muñoz i Peris en punta d’atac.

D’inici tots sabíem que la visita del cuer de la classificació no seria fàcil i més encara si el tècnic visitant introduïa modificacions en l’esquema passant del  5-4-1 al 4-4-2. Aquest canvi tàctic i la sortida enèrgica de l’equip gironí va descol·locar als colomencs que no van estar còmodes en els primers instants de partit.

De fet, al primer minut de joc va ser l’equip de Vicenç Fernández qui va gaudir de la primera ocasió de gol, avisant als nostres que el matx havia de ser difícil. Mentrestant, des de la banda, el míster de la Grama donava instruccions per recol·locar  als  seus jugadors buscant aconseguir el control del partit.

I de mica en mica així va ser. Els homes de Camilo van anar agafant el ritme sense floritures, amb ofici i actitud fins que, en una pilota aturada, als 19 minuts de joc, Juan Carlos Oliver saltava per sobre de tots i anotava el primer gol de la matinal, 1-0.

Es presentava un nou partit amb la Grama per davant al marcador però la Llagostera no es va arronsar y als 25 minuts Monchi va tenir l’empat a les seves botes. El seu xut, massa creuat a  l’esquerra de la porteria es va perdre per línia de fons en una ocasió molt clara que donava resposta al gol de l’equip local. Posteriorment, als 32 minuts de joc, una pilota filtrada entre línies va provocar una nova ocasió claríssima per López, però el davanter del filial de la Llagostera es va topar amb la figura immensa d’Álex Luque que va impedir l’empat.

La Grama va resistir les embranzides gironines amb les intervencions de Luque i amb Lucas i Juan Carlos curtcircuitant tots els atacs. Encara així va ser Roger Peris qui, en  una internada pel costat esquerra de l’àrea, va poder realitzar una perillosa centrada cap a Óscar Muñoz que no va arribar a rematar per ben poc als 40 minuts de joc. Poc més d’aquí al descans, l’àrbitre va assenyalar el camí de vestidors amb l’1-0 al marcador.

Amb les idees més clares, el segon temps havia de ser un altre escenari per la Grama i així va ser. Els homes de Juan Camilo van entendre que no podien deixar créixer al rival i havien de donar el pas endavant buscant més avantatge. Als 47 minuts, una bona jugada de Bruno per banda esquerra, la seva centrada per Éric i la paret a dins de l’àrea amb Óscar Muñoz, van poder suposar el segon gol colomenc però la defensa gironina va refusar el perill. A la jugada següent, Éric López ho intentava amb la seva rosca però la pilota marxava per sobre de la porteria de Torra.

L’assetjament a la porteria de la Llagostera durant els primers minuts de la represa va continuar i, Óscar Muñoz, engaltant un xut a dins de l’àrea va veure que la pilota no entrava per ben poc als 49 minuts. Bon començament de la Grama que, amb Edu Soler tallant els atacs rivals al mig del camp, i molta presència ofensiva dominava la segona part.

Per respondre al dominic colomenc, Vicenç Fernández, introduïa els primers canvis però els homes de la Grama no van desistir en el seu atac constant. Als 59 minuts de joc, de nou Juan Carlos Oliver va rematar una pilota de manera magistral a dins de l’àrea obligant a Torra a fer una de les aturades del partit sobre la mateixa línia de gol. El refús no el va poder aprofitar Lucas per ben poc.

Passaven els minuts i els intents de la Grama no donaven fruits. L’embranzida colomenca no foradava la porteria de la Llagostera i, encara que amb domini, el futbol ens ha ensenyat que si no sentencies ho acabes pagant. Als 68 minuts, una centrada des de banda esquerra va estar a punt de rematar-la Ibra al segon pal. Per sort per l’equip local, l’extrem de la Llagostera no va poder engaltar el xut i la pilota es va perdre per línia de fons.

Juan Camilo va reaccionar amb el primer canvi, donant entrada a Xavi Liébanas en lloc de Bruno i recol·locant a Michel al centre del camp buscant més múscul i contundència. I el canvi va sortir bé ja que el propi Michel Owono va ser el que començava una llarga jugada que va significar el segon gol.

La pressió de Michel en una pilota de la defensa de la Llagostera va significar una recuperació ràpida i una transició cap a banda dreta per Rosillo. L’extrem colomenc va centrar i per ben poc Óscar Muñoz no va arribar a la rematada però la pilota va caure a banda esquerra on la va recollir Éric López que va obrir, més a l’esquerra encara, per Roger Peña. Quan tothom esperava la centrada de Peña, el lateral de la Grama va enviar la pilota enrere on estava ben col·locat Óscar per anotar el 2-0 al minut 74.

Gol per la tranquil·litat i donar minuts a jugadors des de la banqueta. Als 78 minuts es van retirar Óscar i Michel mentre entraven al terreny Cristóbal i Marçal.

Ho seguien intentant els nostres i, després d’una bona jugada de Peris, la defensa del filial de la Llagostera va refusar un potent xut de Cristóbal. En aquesta jugada, als 83 minuts,  es va lesionar Roger Peris que va haver d’abandonar el camp per donar entrada a Ángel. També va marxar del terreny de joc, després d’un extraordinari partit, Lucas Álvarez per deixar pas a Rojas.

La penúltima ocasió del partit va ser pel jove extrem de la Grama, Ángel González, que en bona combinació amb Éric López, als 87 minuts,  va veure com l’assistent aixecava la bandera i anul·lava la jugada que havia acabat a les xarxes. La última va ser per Rosillo que engaltava una pilota a la frontal i obligava a una boníssima estirada de Torra.

Poc més d’aquí al final en un partit on la Grama va poder imposar-se al marcador amb el 2-0 i amb una segona part molt completa. Amb aquesta victòria l’equip de Santa Coloma es manté a la part alta de la classificació i visitarà la propera setmana al Júpiter.

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE 1CAT1

[divider]

Piña de jugadores celebrando el gol de Juan Carlos. (FOTO: JOAN VILLAGRASA)

Victoria balsámica y necesaria para una Grama que fue superior al filial de la Llagostera.

Con sólo una variable respecto a los once hombres que jugaron hace una semana, Juan Camilo Vázquez, plantaba su equipo tipo para el partido contra la Llagostera con: Luque en portería; Juan Carlos y Lucas en el centro de la defensa; Michel y Peña en los laterales; Bruno y Soler en el centro; Éric y Rosillo en las bandas; y Muñoz y Peris en punta de ataque.

De inicio todos sabíamos que la visita del colista de la clasificación no sería fácil y más aún si el técnico visitante introducía modificaciones en el esquema pasando del 5-4-1 al 4-4-2. Este cambio táctico y la salida enérgica del equipo gerundense descolocó a los colomenses que no estuvieron cómodos en los primeros instantes de partido.

De hecho, en el primer minuto de juego fue el equipo de Vicenç Fernández quien disfrutó de la primera ocasión de gol, avisando a los nuestros que el encuentro iba a ser difícil. Mientras tanto, desde la banda, el míster de la Grama daba instrucciones para recolocar a sus jugadores buscando conseguir el control del partido.

Y poco a poco así fue. Los hombres de Camilo fueron cogiendo el ritmo sin florituras, con oficio y actitud hasta que, en una balón parado, a los 19 minutos de juego, Juan Carlos Oliver saltaba por encima de todos y anotaba el primer tanto de la matinal, 1-0 .

Se presentaba un nuevo partido con la Grama por delante en el marcador pero la Llagostera no se arrugó y a los 25 minutos, Monchi tuvo el empate en sus botas. Su disparo, demasiado cruzado a la izquierda de la portería, se perdió por línea de fondo en una ocasión muy clara que daba respuesta al gol del equipo local. Posteriormente, a los 32 minutos de juego, una pelota filtrada entre líneas provocó una nueva ocasión clarísima para López, pero el delantero del filial de la Llagostera se topó con la figura inmensa de Álex Luque que impidió el empate.

La Grama resistió el empuje gerundenses con las intervenciones de Luque y con Lucas y Juan Carlos cortocircuitando todos los ataques. Aún así fue Roger Peris quien, en una internada por el lado izquierdo del área, pudo realizar un peligroso centro hacia Óscar Muñoz que no llegó a rematar por poco a los 40 minutos de juego. Poco más de aquí al descanso, el árbitro señaló el camino de vestuarios con el 1-0 en el marcador.

Con las ideas más claras, el segundo tiempo debía ser otro escenario para la Grama y así fue. Los hombres de Juan Camilo entendieron que no podían dejar crecer al rival y tenían que dar un paso adelante buscando más ventaja. A los 47 minutos, una buena jugada de Bruno por banda izquierda, su centro para Éric y la pared dentro del área con Óscar Muñoz, pudieron suponer el segundo gol colomense pero la defensa gerundense rechazó el peligro. En la jugada siguiente, Éric López lo intentaba con su rosca pero el balón se marchaba por encima de la portería de Torra.

El acoso a la portería de la Llagostera durante los primeros minutos de la reanudación continuó y, Óscar Muñoz, enganchó un disparo dentro del área viendo que el balón no entraba por poco a los 49 minutos. Buen comienzo de la Grama que, con Edu Soler cortando los ataques rivales en medio del campo  y mucha presencia ofensiva, dominaba la segunda parte.

Para responder al dominico colomense, Vicenç Fernández, introducía los primeros cambios pero los hombres de la Grama no desistieron en su ataque constante. A los 59 minutos de juego, de nuevo Juan Carlos Oliver remató un balón de forma magistral dentro del área obligando a Torra a hacer una de las paradas del partido sobre la misma línea de gol. El rechace no pudo aprovecharlo Lucas por poco.

Pasaban los minutos y los intentos de la Grama no daban fruto. El empuje colomense no agujereaba la portería de la Llagostera y, aunque con dominio, el fútbol nos ha enseñado que si no sentencias lo acabas pagando. A los 68 minutos, un centro desde banda izquierda estuvo a punto de rematarlo Ibra en el segundo palo. Por suerte para el equipo local, el extremo de la Llagostera no pudo empalmar el disparo y el balón se perdió por línea de fondo.

Juan Camilo reaccionó con el primer cambio, dando entrada a Xavi Liébanas en lugar de Bruno y recolocando a Michel en el centro del campo buscando más músculo y contundencia. Y el cambio salió bien ya que el propio Michel Owono fue el que empezaba una larga jugada que significó el segundo gol.

La presión de Michel en una pelota de la defensa de la Llagostera significó una recuperación rápida y una transición hacia banda derecha para Rosillo. El extremo colomense centró y por poco Óscar Muñoz no llegó al remate, pero el balón cayó a banda izquierda donde la recogió Éric López que abrió, más a la izquierda todavía, para Roger Peña. Cuando todo el mundo esperaba el centro de Peña, el lateral de la Grama envió el balón atrás donde estaba bien colocado Óscar para anotar el 2-0 en el minuto 74.

Gol para la tranquilidad y dar minutos a jugadores desde el banquillo. A los 78 minutos se retiraron Óscar y Michel mientras entraban en el terreno Cristóbal y Marçal.

Lo seguían intentando los nuestros y, tras una buena jugada de Peris, la defensa del filial de la Llagostera rechazó un potente disparo de Cristóbal. En esta jugada, a los 83 minutos, se lesionó Roger Peris que tuvo que abandonar el campo para dar entrada a Ángel. También se marchó del terreno de juego, después de un extraordinario partido, Lucas Álvarez para dejar paso a Rojas.

La penúltima ocasión del partido fue para el joven extremo de la Grama, Ángel González, que en buena combinación con Éric López, a los 87 minutos, vio como el asistente levantaba la bandera y anulaba la jugada que había terminado en las redes . La última fue para Rosillo que enganchó un balón en la frontal y obligaba a una buenísima estirada de Torra.

Poco más de aquí al final en un partido donde la Grama pudo imponerse en el marcador con el 2-0 y con una segunda parte muy completa. Con esta victoria el equipo de Santa Coloma se mantiene en la parte alta de la clasificación y visitará la próxima semana en Júpiter.

CLICAD PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO

CLICAD PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE 1CAT1

Por admin