La Grama guanya crèdit i manté intacta la il·lusió.

Onze inicial de la Grama a Sant Boi.

Lluita i èpica en una victòria històrica de la Grama davant del Santboià.

.-DBC- Dos equips que s’hi jugaven la vida, dos equips destinats a patir. A la porteria colomenca jugava Caleb, tornava a l’onze inicial Juan Carlos acompanyat en defensa per Rojas, Chica i Canelada, el mig del camp per l’omnipresent Esteve Monterde escoltat per Cazorla i Pluvins. A dalt el pitxitxi Cristóbal i el perill constant de Padilla.

Toni Romero té els efectius justos per les convocatòries i ha de fer mil càbales per confeccionar els onzes inicials . Però aquests nanos ho estan donant tot i es nota. La primera ocasió del partit ha estat a les botes de Padilla en una falta des del lateral esquerra de l’àrea del Santboià. El seu xut, al minut 9 l’ha pogut refusar Espinet. Responien els homes de Piti Belmonte als 17 minuts amb un xut de Kilian des de la frontal que obligava a una estirada de Caleb.  El córner posterior el va rematar Álex Ruiz en una pilota que va passar per sobre del travesser.

La primera mitja hora de partit al Joan Baptista Milà ha estat la millor mostra del que la por a perdre pot fer amb el futbol. A part d’aquestes jugades que hem citat, el joc es basava en pilotades llargues, s’imposaven les defenses als atacs i el mig del camp veia passar la pilota pels aires. Precisament en una doble falta no assenyalada a la zona de mitjos, als 37 minuts, la pilota ha caigut a les botes de Pluvins que ha encarat sol cap a porteria en un mà a mà contra el porter local. Finalment Espinet ha ficat el peu i ha evitat el primer gol colomenc.

Als 41 minuts un nou imprevist pel tècnic de la Grama. La lesió d’Omar Hayek ha provocat el primer canvi forçat donant entrada a Samu Martínez. Amb poc més acabava la primera meitat amb un empat a zero al marcador mostrant l’evidència del futbol que s’ha viscut.

La represa havia de ser un nou partit, els dos equips havien de donar un pas endavant buscant la victòria. L’empat no servia de res ni per uns ni per altres, intentaven els homes de Toni Romero avançar línies i forçar els errors del Santboià. Als 56 minuts els colomencs van realitzar el segon canvi del partit, es retirava Cristóbal i entrava Buba.

Molt igualats els primers minuts d’aquesta segona part fins que ha aparegut la figura d’Isaac Padilla al minut 65. Intentaven jugar els centrals del Santboià amb el seu porter. Espinet ha intentat refusar la pilota i el seu refús l’ha interceptat Padilla per encarar a porta, regatejar-los a tots i introduir la pilota a dins de la porteria local. 0-1 per la Grama que donava un pas de gegant en el seu objectiu de la salvació.

Quedava molt encara pel final, als 68 minuts, Romero feia el tercer canvi, retirava a Padilla lesionat i donava entrada a Ñito. El Santboià havia de dir la seva i ho ha fet a pilota aturada. Castellano ha aprofitat una falta llunyana per col·locar la pilota enganxada al pal dret de la porteria de Caleb. Minut 72 i empat al marcador. Gerra d’aigua freda pels colomencs i ales pels homes de Piti Belmonte.

Però si hi ha alguna cosa que hem aprés durant aquests mesos de competició a Tercera Divisió, es que aquest equip no es dona mai per vençut. Els canvis van deixar a la Fundació Esportiva Grama sense davanter centre de referència, Buba feia les funcions de 9 aprofitant la seva velocitat però ens faltava un pas endavant i aquest pas el va donar Ñito. Una internada seva per banda esquerra va acabar en córner. La pilota a la cantonada la va servir Javi Chica per enviar un centre perfecte al segon pal. Allà va aparèixer l’home de les grans ocasions, Juan Carlos Oliver, per aixecar-se per sobre de tots els defensors i anotar l’1-2 pels colomencs al  minut 78.

Una altra cosa que hem aprés és que no se’ns dona gens bé mantenir un resultat a favor. Això ho sabia Piti Belmonte i a la desesperada ha fet tot el que ha pogut per enviar als seus homes cap a l’àrea colomenca. Pilotades penjades per dalt i esperant l’errada defensiva. I l’errada va arribar al minut 90 amb una pilota que no pot refusar Javi Chica, que va enganxar Kilian a la frontal de la petita i que va aturar de manera magistral Caleb sobre la línia de gol.  De nou el porter de la Grama tenia una intervenció de mèrit per salvar els punts però el partit no havia acabat aquí. Als 93 minuts una falta llunyana penjada a dins de l’àrea l’ha rematat Carlos i, de nou, Caleb Martínez ha ficat una mà prodigiosa per evitar l’empat del Santboià. Immensa l’actuació del porter abrerenc de la Grama salvant els tres punts per l’equip just sobre el xiulet final de l’àrbitre. Final amb 1-2 al Joan Baptista Milà.

Trenta set jornades han fet falta per veure la primera victòria de la Fundació Esportiva Grama a domicili. Tres punts històrics perquè aquesta ha sigut la primera fora de Santa Coloma en categoria nacional i no només és història sinó que era molt necessària per mantenir vives les esperances de salvació. La setmana que ve serà el Reus-Cambrils el que visiti el Municipal de la Grama. Serà el diumenge 21 d’abril, a les 11:45h i amb entrada gratuïta pels residents a Santa Coloma (prèvia presentació del DNI).

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE TERCERA DIVISIÓ G5

Lucha y épica en una victoria histórica de la Grama ante el Santboià.

Dos equipos que se jugaban la vida, dos equipos destinados a sufrir. En la portería colomense jugaba Caleb, volvía al once inicial Juan Carlos acompañado en defensa por Rojas, Chica y Canelada, el centro del campo para el omnipresente Esteve Monterde escoltado por Cazorla y Pluvins. Arriba el pichichi Cristóbal y el peligro constante de Padilla.

Toni Romero tiene los efectivos justos para las convocatorias y tiene que hacer mil cábalas para confeccionar los onces iniciales. Pero estos chicos lo están dando todo y se nota. La primera ocasión del partido estuvo en las botas de Padilla en una falta desde el lateral izquierdo del área del Santboià. Su disparo, en el minuto 9 lo ha podido rechazar Espinet. Respondían los hombres de Piti Belmonte a los 17 minutos con un disparo de Kilian desde la frontal que obligaba a un estirada de Caleb. El córner posterior lo remató Álex Ruiz en una pelota que pasó por encima del travesaño.

La primera media hora de partido en el Joan Baptista Milà ha sido la mejor muestra de lo que el miedo a perder puede hacer con el fútbol. Aparte de estas jugadas que hemos citado, el juego se basaba en pelotazos en largo, se imponían las defensas a los ataques y el centro del campo veía pasar el balón por los aires. Precisamente en una doble falta no señalada en la zona de medios, a los 37 minutos, el balón cayó en las botas de Pluvins que encaró solo hacia portería en un mano a mano contra el portero local. Finalmente Espinet ha metido el pie y evitó el primer gol colomense.

A los 41 minutos un nuevo imprevisto para el técnico de la Grama. La lesión de Omar Hayek ha provocado el primer cambio forzado dando entrada a Samu Martínez. Con poco más terminaba la primera mitad con un empate a cero en el marcador mostrando la evidencia del fútbol que se ha vivido.

La reanudación debía ser un nuevo partido, los dos equipos tenían que dar un paso adelante en busca de la victoria. El empate no servía de nada ni para unos ni para otros e intentaban los hombres de Toni Romero avanzar líneas y forzar los errores del Santboià. A los 56 minutos los colomenses realizaron el segundo cambio del partido, se retiraba Cristóbal y entraba Buba.

Muy igualados los primeros minutos de esta segunda parte hasta que apareció la figura de Isaac Padilla en el minuto 65. Intentaban jugar los centrales del Santboià con su portero. Espinet ha intentado rechazar el balón y su rechace lo ha interceptado Padilla para encarar a puerta, regatear a todos e introducir el balón dentro de la portería local. 0-1 para la Grama que daba un paso de gigante en su objetivo de la salvación.

Quedaba mucho aún para el final, a los 68 minutos, Romero hacía el tercer cambio, retiraba a Padilla lesionado y daba entrada a Nito. El Santboià debía decir la suya y lo ha hecho a balón parado. Castellano ha aprovechado una falta lejana para colocar el balón pegado al poste derecho de la portería de Caleb. Minuto 72 y empate en el marcador. Jarro de agua fría para los colomenses y alas para los hombres de Piti Belmonte.

Pero si hay algo que hemos aprendido durante estos meses de competición en Tercera División, es que este equipo no se da por vencido. Los cambios dejaron a la Fundació Esportiva Grama sin delantero centro de referencia, Buba hacía las funciones de 9 aprovechando su velocidad pero nos faltaba un pasito adelante y este paso lo dio Nito. Una internada suya por banda izquierda acabó en córner. El balón en la esquina la sirvió Javi Chica para enviar un centro perfecto al segundo palo. Allí apareció el hombre de las grandes ocasiones, Juan Carlos Oliver, para levantarse por encima de todos los defensores y anotar el 1-2 para los colomenses en el minuto 78.

Otra cosa que hemos aprendido es que no se nos da nada bien mantener un resultado a favor. Esto lo sabía Piti Belmonte y a la desesperada ha hecho todo lo que ha podido para enviar a sus hombres hacia el área colomense. Pelotazos colgados por arriba y esperando el error defensivo. Y el error llegó en el minuto 90 con un balón que no pudo rechazar Javi Chica, que enganchó Kilian en la frontal de la pequeña y que detuvo de manera magistral Caleb sobre la línea de gol. De nuevo el portero de la Grama tenía una intervención de mérito para salvar los puntos pero el partido no había terminado aquí. A los 93 minutos una falta lejana colgada dentro del área la remató Carlos y, de nuevo, Caleb Martínez metió una mano prodigiosa para evitar el empate del Santboià. Inmensa la actuación del portero abrerense de la Grama salvando los tres puntos para el equipo justo sobre el pitido final del árbitro. Final con 1-2 en el Joan Baptista Milà.

Treinta siete jornadas han hecho falta para ver la primera victoria de la Fundació Esportiva Grama a domicilio. Tres puntos históricos que nos han traído la primera victòria fuera de Santa Coloma en categoría nacional y no sólo es historia sino que era muy necesaria para mantener vivas las esperanzas de salvación. La próxima semana será el Reus-Cambrils el que visite el Municipal de la Grama. Será el domingo 21 de abril, a las 11: 45h y con entrada gratuita para residentes en Santa Coloma (previa presentación del DNI).

CLICAD PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO

CLICAD PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE TERCERA DIVISIÓN G5