La Grama cau posant al líder contra les cordes.

Primera derrota de la era Pons en un partit de tu a tu entre primer i segon classificat.

Roger García pugna per una pilota amb Noah (FOTO: JOAN VILLAGRASA)

-DBC- Per molt que Axel Vizuete hagués preparat el matx contra la Grama, segurament no s’esperava l’escenari que es va donar. Els homes de Pons van plantejar un partit seriós on no van notar-se els 20 punts que ens separen a la classificació.

Els onze escollits pel míster colomenc van ser: Luque en porteria; laterals per Linares i Peña; centre de la defensa per Juan Carlos i Rojas; Mig del camp per Soler, Machuca i Roger; Bandes per Ángel i Michel; I punta d’atac per Óscar Muñoz.

La primera meitat va ser el partit que somien els entrenadors des de la banda. Dos equips pràcticament idèntics. Ambdós molt ben plantats, ambdós amb defenses contundents i amb davanters perillosos. L’inici va mostrar-nos més control del filial gironí però la Grama va anar desfent-se de mica en mica i no va patir perill a la porteria de Luque.

No van haver-hi xuts a porta en aquesta primera part però els primers en trepitjar àrea rival van ser els colomencs amb una bona internada d’Óscar Muñoz que va poder avortar la defensa gironina. També va haver una bona centrada de Roger García que es va passejar per l’àrea petita sense que Ángel la pogués rematar al segon pal.

Estava donant la cara la Grama davant del líder però sense fer perillar la porteria de Jona i estava ben plantat el líder davant de la Grama sense inquietar la porteria de Luque. 45 minuts molt igualats amb el 0-0 inicial però amb una jugada polèmica en l’últim segon. Jorge Rojas intentava rematar una pilota en el vèrtex esquerra de l’àrea local i Ibrahima repel·lia la jugada amb una planxa clara sobre el “capi” de la Grama. Res de res pel col·legiat que va ignorar la jugada de clar penal assenyalant el final de la primera meitat.

La represa ens havia de deparar una segona part emocionant. La Grama va sortir amb mobilitat i decisió però una jugada per l’extrem esquerra va finalitzar amb una bona centrada de Ferran que va rematar de manera magistral a dins de l’àrea petita Noah per anotar l’1-0 al minut 50.

Reaccionava Juanma Pons donant un pas endavant amb un doble canvi als 59: es retiraven Linares i Edu Soler per donar entrada a Roger Peris i Cristóbal León. I la reacció no va trigar en arribar ja que una bona centrada per banda dreta la va engaltar Ángel González al segon pal però no va poder donar bona direcció al xut que va passar per sobre de la porteria de Jona.

La resposta del filial gironí va arribar amb una gran cavalcada de Noah que va poder interceptar Michel abans de que trepitgés àrea, costant-li al lateral de la Grama la primera targeta groga als 59 minuts.

El partit era un altre, la Grama havia de buscar l’empat i els homes d’Axel Vizuete volien aprofitar els espais. El tercer canvi de Pons va arribar als 61 minuts amb la incorporació de Buba i la retirada d’Angel González.

La recta final del partit es preveia molt intensa i molt igualada com ha succeït durant tot el matx. El domini i el perill a les àrees era altern, ambdós equips tenien les idees clares i la Grama no es donava per vençuda. Els canvis de Pons semblava que feien el seu efecte i es notava més capacitat ofensiva.

Als 73 minuts Noah avisava a la defensa colomenca amb una carrera enorme, superant per velocitat a tot el que es posava davant però definint malament i enviant la pilota molt lluny de la porteria de Luque. Responia als 74 Roger García amb un potent xut des de la frontal que es perdia per sobre de la porteria de Jona.

Màxima igualtat però el partit s’havia de tornar boig al final. El líder no està acostumat a patir a casa seva i la Grama és especialista en lluitar fins al xiulet final. La sentència pel filial gironí podia haver arribat als 80 minuts amb una pilotada llarga que el vent va enverinar, va frenar davant la sortida de Luque i va deixar la porteria buida amb un refús a peus de Miki Poveda. L’extrem gironí va enviar un llançament llunyà i, amb suspens, la pilota va botar justament davant de la porteria i va passar per sobre del travesser.

D’aquí al final, la Grama ja no tenia res a perdre i va aconseguir tancar al Girona al seu terreny de joc. La pilota aturada era una arma perfecta per fer mal al líder i Pons ho sabia. Justament als 83 minuts de joc, en un córner a favor, el míster de la Grama incorporava dos torres més per fer més perillosa la jugada. Sortien Peña i Machuca i entraven al camp Velasco i Jorge.

Bombardejava la Grama l’àrea gironina mentre creixia la figura de Jona atrapant per alt totes les pilotes penjades. Juan Carlos Oliver, exercint de davanter centre, va tenir una ocasió clara als 92 minuts però la seva rematada la va desviar un defensor amb la mà  davant de la mirada passiva del col·legiat. Segon penal clar que s’empassava Jordi Serradelarca, àrbitre del col·legi d’Osona.

I davant de tanta insistència, Roger García va encarar als defensors als 94 minuts, va rebre una entrada a dins de l’àrea fent impossible una nova inacció del col·legiat que va assenyalar el punt de penal. Era la ocasió somiada per rascar un punt a casa del líder i Cristóbal va agafar la pilota amb decisió per fer l’empat.

Lamentablement, el xut del davanter de la Grama va ser endevinat per Jona que va tocar la pilota per enviar-la als dos pals i refusar-la. Autèntica mala sort pel golejador colomenc que no va poder anotar l’empat i final del partit amb 1-0 pel Girona B i per la seva ratxa d’imbatibilitat.

No cal fer mala sang amb aquest resultat, la Grama ha tingut l’empat a l’últim segon en una ocasió immillorable, ha caigut derrotada però la imatge de l’equip ha estat seriosa. Ha estat un matx entre dos  titans de la categoria que, d’haver tingut una primera volta competitiva, segurament estarien lluitant pel liderat  a aquestes alçades.

Però la guerra ara és una altra, els colomencs han de treballar en el que resta de competició per mantenir la segona plaça i el primer pas l’han de donar la propera setmana a l’Estadi, on rebrem, a les 11:45h al Tona.

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE 1CAT1

________________________________________________________________

Primera derrota de la era Pons en un partido de tú a tú entre primer y segundo clasificado.

Cristóbal tuvo el empate en sus botas (FOTO: JOAN VILLAGRASA)

Por mucho que Axel Vizuete hubiera preparado el encuentro contra la Grama, seguramente no se esperaba el escenario que se dio. Los hombres de Pons plantearon un partido serio donde no se notaron los 20 puntos que nos separan en la clasificación.

Los once elegidos por el míster colomense fueron: Luque en portería; laterales para Linares y Peña; centro de la defensa para Juan Carlos y Rojas; Medio del campo para Soler, Machuca y Roger; Bandas para Ángel y Michel; Y punta de ataque para Óscar Muñoz.

La primera mitad fue el partido que sueñan los entrenadores desde la banda. Dos equipos prácticamente idénticos. Ambos muy bien plantados, ambos con defensas contundentes y con delanteros peligrosos. El inicio nos mostró más control del filial gerundense pero la Grama fue deshaciéndose poco a poco y no sufrió peligro en la portería de Luque.

No hubo disparos a puerta en esta primera parte pero los primeros en pisar área rival fueron los colomenses con una buena internada de Óscar Muñoz que pudo abortar la defensa gerundense. También hubo un buen centro de Roger García que se paseó por el área pequeña sin que Ángel la pudiera rematar en el segundo palo.

Estaba dando la cara la Grama ante el líder pero sin hacer peligrar la portería de Jona y estaba bien plantado el líder ante la Grama sin inquietar la portería de Luque. 45 minutos muy igualados con el 0-0 inicial pero con una jugada polémica en el último segundo. Jorge Rojas intentaba rematar un balón en el vértice izquierdo del área local e Ibrahima repelió la jugada con una plancha clara sobre el «capi» de la Grama. Nada de nada para el colegiado que ignoró la jugada de claro penalti señalando el final de la primera mitad.

La reanudación nos debía deparar una segunda parte emocionante. La Grama salió con movilidad y decisión pero una jugada por el extremo izquierdo finalizó con un buen centro de Ferran que remató de manera magistral dentro del área pequeña Noah para anotar el 1-0 en el minuto 50.

Reaccionaba Juanma Pons dando un paso adelante con un doble cambio a los 59: se retiraban Linares y Edu Soler para dar entrada a Roger Peris y Cristóbal León. Y la reacción no tardó en llegar ya que un buen centro por banda derecha lo empalmó Ángel González en el segundo palo pero no pudo dar buena dirección al disparo que pasó por encima de la portería de Jona.

La respuesta del filial gerundense llegó con una gran cabalgada de Noah que pudo interceptar Michel antes de que pisara área, costándole al lateral de la Grama la primera tarjeta amarilla a los 59 minutos.

El partido era otro, la Grama debía buscar el empate y los hombres de Axel Vizuete querían aprovechar los espacios. El tercer cambio de Pons llegó a los 61 minutos con la incorporación de Buba y la retirada de Angel González.

La recta final del partido se preveía muy intensa y muy igualada como ha sucedido durante todo el enfrentamiento. El dominio y el peligro en las áreas era alterna, ambos equipos tenían las ideas claras y la Grama no se daba por vencida. Los cambios de Pons parecía que hacían su efecto y se notaba más capacidad ofensiva.

A los 73 minutos Noah avisaba a la defensa colomense con una carrera enorme, superando por velocidad a todo lo que se ponía delante pero definiendo mal y enviando el balón muy lejos de la portería de Luque. Respondía a los 74, Roger García, con un potente disparo desde la frontal que se perdía por encima de la portería de Jona.

Máxima igualdad pero el partido se tenía que volver loco al final. El líder no está acostumbrado a sufrir en su casa y la Grama es especialista en luchar hasta el pitido final. La sentencia para el filial gerundense podía haber llegado a los 80 minutos con un pelotazo largo que el viento envenenó, frenó ante la salida de Luque y dejó la portería vacía con un rechazo a pies de Miki Poveda. El extremo gerundense envió un lanzamiento lejano y, con suspense, el balón botó justo delante de la portería y pasó por encima del travesaño.

De ahí al final, la Grama ya no tenía nada que perder y consiguió encerrar al Girona en su terreno de juego. La pelota parada era un arma perfecta para hacer daño al líder y Pons lo sabía. Justamente a los 83 minutos de juego, en un córner a favor, el mister de la Grama incorporaba dos torres más para hacer más peligrosa la jugada. Salían Peña y Machuca y entraban al campo Velasco y Jorge.

Bombardeaba la Grama el área gerundense mientras crecía la figura de Jona atrapando por alto todos los balones colgados. Juan Carlos Oliver, ejerciendo de delantero centro, tuvo una ocasión clara a los 92 minutos pero su remate lo desvió un defensor con la mano ante la mirada pasiva del colegiado. Segundo penalti claro que eludía Jordi Serradelarca, árbitro del colegio de Osona.

Y ante tanta insistencia, Roger García encaró a los defensores a los 94 minutos, recibió una entrada dentro del área haciendo imposible una nueva inacción del colegiado que señaló el punto de penalti. Era la ocasión soñada para rascar un punto en casa del líder y Cristóbal cogió el balón con decisión para hacer el empate.

Lamentablemente, el disparo del delantero de la Grama fue adivinado por Jona que tocó el balón para enviarla a los dos palos y rechazarla. Auténtica mala suerte para el goleador colomense que no pudo anotar el empate y final del partido con 1-0 para el Girona B que mantiene la racha de imbatibilidad.

No hay que hacer mala sangre con este resultado, la Grama ha tenido el empate en el último segundo en una ocasión inmejorable, ha caído derrotada, pero la imagen del equipo ha sido seria. Ha sido un encuentro entre dos titanes de la categoría que, de haber tenido una primera vuelta competitiva, seguramente estarían luchando por el liderato a estas alturas.

Pero la guerra ahora es otra, los colomenses deben trabajar en lo que resta de competición para mantener la segunda plaza y el primer paso lo tienen que dar la próxima semana en el Estadio, donde recibiremos, a las 11: 45h, al Tona.

PULSAR PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO

PULSAR PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE 1CAT1