Guillem Ramón: «Estic desitjant que la temporada acabi amb un nou ascens»

24/05/2017

Guillem Ramón Carreño (21/05/1992, Barcelona) ens va visitar la setmana passada per recordar el seu passat al Municipal de la Grama, on va arribar a estar 12 anys, i també per parlar de l’actualitat. Un lateral dret que juga a Anglaterra des de febrer de 2016 i ara porta a terme un projecte molt atractiu per a jugadors que volen fer el pas a l’illa britànica.

– Quins van ser els teus inicis i arribada a la Grama?

– Jo vaig començar jugant en l’equip del meu barri i quan l’entrenador es va venir a la Grama em va preguntar si volia venir-me amb ell. En aquell moment no m’ho vaig pensar, jo ja pensava més en el futbol que en el grup d’amics amb la qual cosa em vaig anar amb ell. Vaig estar des de benjamins fins a arribar al primer equip, dotze anys en els quals vaig conèixer moltes persones.

– Què recordes de la teva època al Municipal de la Grama?

– Vaig debutar a Segona B amb Ramón Moya com a entrenador. Quan vaig debutar jo era jugador del Juvenil A, i després la transició del filial al primer equip me la vaig saltar ja que amb el descens es va fer plantilla nova a Tercera i jo vaig formar part del primer equip. En la meva època estaven Pedro García, Toni Pérez, Cazorla… Ramón Carranza i Toni Díaz estaven al filial i algun partit vaig estar amb ells en baixar per ajudar-los i fins i tot per tenir minuts en la meva recuperació d’una lesió.

– I després…

– Me’n vaig anar a un altre club punter, el CE Europa, on vaig estar una temporada en què vam arribar a play-off. Les meves següents destinacions serien el Terrassa i el Cerdanyola abans de venir-me amb la meva parella a Anglaterra.

– Portes a Anglaterra un any. Segueixes jugant a futbol i vas començar un nou projecte.

– No he deixat de jugar a futbol, ​​el meu primer equip va ser el Needham Market FC de la Setena Divisió i a final de temporada vaig canviar de club a on sóc ara que és el Heybridge Swifts FC. A través de les meves plataformes digitals comparteixo la meva experiència i moltes persones em pregunten per com venir-se a Anglaterra, i jo sempre els dono el mateix consell: el primer pas és venir.

En veure que són molts els jugadors que em contacten decideixo crear amb l’ajuda d’Heybridge Swifts, els que em cedeixen instal·lacions ia més el meu entrenador també estarà, fer England The Chance. D’aquesta manera tindran l’oportunitat d’arribar a jugar en aquest país.

– Explica’ns una mica en què consisteix England The Chance, que coses inclou, etc.

– Serà un Stage que se celebrarà del 2 al 9 de juliol. En aquesta primera edició tenim places per a 22 jugadors, de les quals ja hi ha 15 inscrites. El que s’inclou en tota aquesta setmana són entrenaments i dissabte un partit en el qual vindran representants de diferents clubs (des de la Championship fins a la Desena Divisió anglesa) el que fa que tinguis moltes possibilitats d’acabar fitxant.

Ha tingut bona acceptació el projecte, crec que quan alguna cosa neix de zero necessita acomodació i és un èxit. Nosaltres a England The Chance cobrim tot menys el vol ja que no tots viatgen des del mateix aeroport, si tots vinguessin del mateix lloc s’hagués pogut incloure. Però bé és l’únic que no queda inclòs en el preu, la resta (allotjament, menjars, transport, equipacions, etc) si que ho està.

– Parlem de la Fundació Esportiva Grama.

– La veritat és que segueixo a la Fundació des de l’inici ja que conec gent que està involucrada en l’entitat ia més és un projecte molt seriós. Cada ascens que han aconseguit per a mi també ha estat una alegria. Estic desitjant que la temporada acabi amb un nou ascens, aquesta vegada a Primera Catalana, és l’objectiu pel qual tant estan treballant.

CIMG5034

Guillem Ramón Carreño (21/05/1992, Barcelona) nos visitó la semana pasada para recordar su pasado en el Municipal de la Grama, donde llegó a estar 12 años, y también para hablar de la actualidad. Un lateral diestro que juega en Inglaterra desde febrero de 2016 y ahora lleva a cabo un proyecto muy atractivo para jugadores que quieren dar el paso a la isla británica.

– ¿Cuáles fueron tus inicios y llegada a la Grama?

– Yo empecé jugando en el equipo de mi barrio y cuando el entrenador se vino a la Grama me preguntó si quería venirme con él. En ese momento no me lo pensé, yo ya pensaba más en el fútbol que en el grupo de amigos con lo cual me fui con él. Estuve desde benjamines hasta llegar al primer equipo, doce años en los que conocí muchas personas.

– ¿Qué recuerdas de tu época en el Municipal de la Grama?

– Debuté en Segunda B con Ramón Moya como entrenador. Cuando debuté yo era jugador del Juvenil A, y después la transición del filial al primer equipo me la salté ya que con el descenso se hizo plantilla nueva en Tercera y yo formé parte del primer equipo. En mi época estaban Pedro García, Toni Pérez, Cazorla… Ramón Carranza y Toni Díaz estaban en el filial y algún partido estuve con ellos al bajar para ayudarles e incluso para tener minutos en mi recuperación de una lesión.

– Y después…

– Me fui a otro club puntero, el CE Europa, donde estuve una temporada en la que llegamos a play-off. Mis siguientes destinos serían el Terrassa y el Cerdanyola antes de venirme con mi pareja a Inglaterra.

– Llevas en Inglaterra un año. Sigues jugando a fútbol y empezaste un nuevo proyecto.

– No he dejado de jugar al fútbol, mi primer equipo fue el Needham Market FC de la Séptima División y a final de temporada cambié de club a  donde estoy ahora que es el Heybridge Swifts FC. A través de mis plataformas digitales comparto mi experiencia y muchas personas me preguntan por como venirse a Inglaterra, yo siempre les doy el mismo consejo: el primer paso es venir.

Al ver que son muchos los jugadores que me contactan decido crear con la ayuda de Heybridge Swifts, quienes me ceden instalaciones y además mi entrenador también estará, hacer England The Chance. De esta manera tendrán la oportunidad de llegar a jugar en este país.

– Cuéntanos un poco en que consiste England The Chance, que cosas incluye, etc.

– Será un Stage que se celebrará del 2 al 9 de julio. En esta primera edición tenemos plazas para 22 jugadores, de las cuales ya hay 15 inscritas. Lo que se incluye en toda esa semana son entrenamientos y el sábado un partido en el que vendrán representantes de diferentes clubes (desde la Championship hasta la Décima División inglesa) lo que hace que tengas muchas posibilidades de que te acabes quedando.

Ha tenido buena aceptación el proyecto, creo que cuando algo nace de cero necesita acomodación y es un éxito. Nosotros en England The Chance cubrimos todo menos el vuelo ya que no todos viajan desde el mismo aeropuerto, si todos vinieran del mismo lugar se hubiera podido incluir. Pero bueno es lo único que no queda incluido en el precio, lo demás (alojamiento, comidas, transporte, equipaciones, etc) si que lo está.

– Hablemos de la Fundació Esportiva Grama.

– La verdad es que sigo a la Fundació desde el inicio ya que conozco gente que está involucrada en la entidad y además es un proyecto muy serio. Cada ascenso que han conseguido para mi también ha sido una alegría. Estoy deseando que la temporada acabe con un nuevo ascenso, esta vez a Primera Catalana, es el objetivo por el cual tanto están trabajando.

Etiquetas: ,