Roger Peris molt incisiu en l’atac de la Grama

Primer punt de la Grama a casa en un partit molt igualat contra el filial del Girona.

Jugar contra el líder és una motivació extra per qualsevol equip però si, a més, suposa un duel contra un rival directe és evident que l’enfrontament agafa una importància màxima per ambdues esquadres.

Juan Camilo Vàzquez, vell conegut d’Axel Vizuete en promocions d’ascens, era conscient de la superioritat del Girona en diverses facetes del joc i per aquest motiu la Grama havia de créixer mantenint la seva porteria a zero. Es plantejava d’inici una sortida amb cinc defensors amb: Jonathan i Peña a les bandes i Jorge, Lucas i Juan Carlos al centre. El mig del camp l’han ocupat Michel i Velasco mentre que en atac han jugat Éric, Rosillo i Peris.

La idea era sortir molt forts d’inici i així ha sigut. Primera jugada, primer atac i Éric López estavellava la pilota a la fusta sobre el primer minut de joc. Intentava la Grama mostrar el seu poder ofensiu i amb això ha aconseguit atemorir al filial gironí durant els primer cinc minuts.

Encara així, amb el pas dels minuts el joc s’ha anat igualant, el Girona l’ha pausat amb passades horitzontals en zona de seguretat, en zona defensiva i pràcticament sense presència ofensiva. Mentrestant, la Grama tractava de buscar la mobilitat constant dels seus homes d’atac amb Roger Peris omnipresent, i Éric López i Rosillo molt batalladors.

La primera meitat ha continuat igualada, amb aquesta tònica de migcampisme on la Grama ho intentava i el Girona esperava en el seu terreny de joc amb atacs esporàdics que eren magníficament avortats pel trio de centrals colomencs on Lucas, jugador en edat juvenil, no desentona.

Sobre els vint-i-cinc de joc ho intentava Peris en una pilotada llarga que no ha pogut controlar per ben poc. Després ho ha intentat Éric per banda esquerra però la defensa ha refusat la seva incursió.

El final de la primera part no ha deparat sorpreses ni canvi de guió. Ambdós equips, molt respectuosos han mantingut la tònica amb una Grama que es mostrava superior però sense resoldre i un Girona B que aguantava al seu camp, ben plantats, veient passar els minuts i arribant al descans amb el 0-0 inicial.

 

La segona part havia de deparar-nos un nou escenari. Els homes d’Axel Vizuete han donat un pas endavant per obligar a la Grama a replegar-se. La primera gran oportunitat pel Girona ha arribat als 48 minuts amb una doble ocasió. En una pilota aturada, una rematada de cap s’ha estavellat al pal esquerra i el posterior refús l’ha aprofitat l’equip visitant obligant a una gran aturada de Luque.

Volia més el Girona i el seu tècnic ha retirat als dos davanters al minut 55. Es retiraven Carlos Martínez i Homet per Aleja i Noah, donant un canvi al sistema de 4-4-2 situant-lo en un 4-5-1. Mentre, la Grama no ha perdut la cara al partit. En una contra conduïda per Michel, als 60 minuts de joc, hi ha hagut una bona combinació entre Peris i Éric que hem desaprofitat quan teníem una clara ocasió a dins de l’àrea.

És evident que la segona part ens donava més alternatives i més joc a les àrees però l’esforç físic dels nostres davanters començava a notar-se i Juan Camilo Vázquez ha donat entrada a Óscar Muñoz per refrescar l’atac en detriment de Nacho Rosillo als 65 minuts.

Continuava la igualtat al marcador i al joc tot i els intents del filial gironí per superar a la defensa colomenca. Noah, aprofitant el seu físic, ha donat feina als tres centrals de la Grama però sempre ha acabat cometent falta sobre els defensors.

Als 72 minuts de joc, el tècnic de la Fundació ha fet un doble canvi buscant oxigenar l’equip pels minuts finals del partit. Han abandonat el terreny de joc Éric López i Roger Peris per Bruno i Marçal.

Aprofitant una jugada a pilota aturada, Jorge Rojas ha tingut el gol al minut 79. Una falta ben botada per Marçal l’ha cabotejat el capità colomenc i la pilota, molt ajustada al pal, l’ha tret miraculosament a córner Youssuf, el porter del Girona B.

D’aquí al final poc més. Ambdós equips han mantingut les distàncies, la Grama ha notat l’aire fresc dels canvis en atac i les noves incorporacions que ha afegit Camilo per la recta final. Als 86 minuts s’han retirat Velasco i Michel per l’entrada d’Edu i Ángel.

Ho ha intentat Roger Peña amb un xut des de la frontal com a última ocasió per la Grama, però s’ha arribat al final del partit amb el resultat inicial de 0-0.

Duel molt igualat en tots els sentits on la Grama ha pogut mantenir un bon nivell i competir contra un rival directe en la lluita per l’ascens de categoria. No havia perdut cap punt el Girona fins al dia d’avui i no havia sumat la Grama a casa, dos dinàmiques que es trenquen i que han de servir als nostres per enfilar una part  decisiva de la temporada.

Cal destacar que el partit ha acabat amb Lucas, Jonathan, Bruno i Ángel  sobre el terreny de joc. Els joves jugadors provinents del juvenil trepitgen fort i, de mica en mica, es fan lloc al primer equip.

La propera setmana jugarem en dissabte, a les 16h, contra un dels rivals de la cua de la classificació, la U.E. Tona.

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE 1CAT1

[divider]

Once inicial de la Grama contra el filial del Girona

Primer punto de la Grama en casa en un partido muy igualado contra el filial del Girona.

Jugar contra el líder es una motivación extra para cualquier equipo pero si, además, supone un duelo contra un rival directo es evidente que el enfrentamiento coge una importancia máxima para ambas escuadras.

Juan Camilo Vázquez, viejo conocido de Axel Vizuete en promociones de ascenso, era consciente de la superioridad del Girona en varias facetas del juego y de ahí que la Grama debía crecer manteniendo su portería a cero. Se planteaba de inicio una salida con cinco defensores con: Jonathan y Peña en las bandas y Jorge, Lucas y Juan Carlos en el centro. El medio del campo lo han ocupado Michel y Velasco mientras que en ataque han jugado Éric, Rosillo y Peris.

La idea era salir muy fuertes de inicio y así ha sido. Primera jugada, primer ataque y Éric López estrellaba el balón en la madera en el primer minuto de juego. Intentaba la Grama mostrar su poder ofensivo y con ello ha conseguido atemorizar al filial gerundense durante los primeros cinco minutos.

Aún así, con el paso de los minutos el juego se ha ido igualando, el Girona lo ha pausado  con pases horizontales en zona de seguridad, en zona defensiva y prácticamente sin presencia ofensiva. Mientras tanto, la Grama trataba de buscar la movilidad constante de sus hombres de ataque con Roger Peris omnipresente, y Éric López y Rosillo muy batalladores.

La primera mitad ha continuado igualada, con esta tónica de centrocampismo donde la Grama lo intentaba y el Girona esperaba en su terreno de juego con ataques esporádicos que eran magníficamente abortados por el trío de centrales colomenses donde Lucas, jugador en edad juvenil, no desentona.

Sobre los veinticinco minutos de juego lo intentaba Peris con un balón largo que no ha podido controlar por poco. Después lo intentó Éric por banda izquierda pero la defensa ha rechazado su incursión.

El final de la primera parte no ha deparado sorpresas ni cambio de guión. Ambos equipos, muy respetuosos, han mantenido la tónica con una Grama que se mostraba superior pero sin resolver y un Girona B que aguantaba en su campo, bien plantados, viendo pasar los minutos y llegando al descanso con el 0-0 inicial.

La segunda parte nos preparaba un nuevo escenario. Los hombres de Axel Vizuete han dado un paso adelante para obligar a la Grama a replegarse. La primera gran oportunidad para el Girona ha llegado a los 48 minutos con una doble ocasión. En una  balón parado, un remate de cabeza se estrelló en el poste izquierdo y el posterior rechace lo ha aprovechado el equipo visitante obligando a una gran parada de Luque.

Quería más el Girona y su técnico ha retirado a los dos delanteros en el minuto 55. Se retiraban Carlos Martínez y Homet por Aleja y Noah, dando un cambio en el sistema de 4-4-2 situándolo en un 4-5-1. Mientras, la Grama no ha perdido la cara al partido. En una contra conducida por Michel, a los 60 minutos de juego, ha habido una buena combinación entre Peris y Éric que hemos desaprovechado cuando teníamos una clara ocasión dentro del área.

Es evidente que la segunda parte nos daba más alternativas y más juego en las áreas pero el esfuerzo físico de nuestros delanteros empezaba a notarse y Juan Camilo Vázquez dio entrada a Óscar Muñoz para refrescar el ataque en detrimento de Nacho Rosillo los 65 minutos.

Continuaba la igualdad en el marcador y el juego a pesar de los intentos del filial gerundense por superar a la defensa colomense. Noah, aprovechando su físico, ha dado trabajo a los tres centrales de la Grama pero siempre ha acabado cometiendo falta sobre los defensores.

A los 72 minutos de juego, el técnico de la Fundació ha hecho un doble cambio buscando oxigenar al equipo para los minutos finales del partido. Han abandonado el terreno de juego Éric López y Roger Peris por Bruno y Marçal.

Aprovechando una jugada a balón parado, Jorge Rojas tuvo el gol en el minuto 79. Una falta bien botada por Marçal la ha cabeceado el capitán colomense y el balón, muy ajustado al palo, lo ha sacado milagrosamente a córner Youssuf, el portero del Girona B.

De aquí al final poco más. Ambos equipos han mantenido las distancias, la Grama ha notado el aire fresco de los cambios en ataque y las nuevas incorporaciones que ha añadido Camilo para la recta final. A los 86 minutos se han retirado Velasco y Michel para dar entrada a Edu y Ángel.
Lo intentó Roger Peña con un disparo desde la frontal como última ocasión para la Grama, pero se ha llegado al final del partido con el resultado inicial de 0-0.

Duelo muy igualado en todos los sentidos donde la Grama ha podido mantener un buen nivel y competir contra un rival directo en la lucha por el ascenso de categoría. No había perdido ningún punto el Girona hasta el día de hoy y no había sumado la Grama en casa, dos dinámicas que se rompen y que deben servir a los nuestros para enfilar una parte decisiva de la temporada.

Cabe destacar que el partido ha acabado con Lucas, Jonathan, Bruno y Ángel sobre el terreno de juego. Los jóvenes jugadores provenientes del juvenil pisan fuerte y, poco a poco, se hacen lugar en el primer equipo.

La próxima semana jugamos en sábado, a las 16h, contra uno de los rivales de la cola de la clasificación, la U.E. Tona.

CLICAD PARA LEER EL ACTA DEL PARTIDO

CLICAD PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE 1CAT1

Por admin