Cop d’autoritat a Mataró

Nova victòria a domicili al Centenari de Mataró en un  partit eficaç i molt seriós dels homes de Juanma Pons.

Celebració del gol d’Óscar a Mataró (Foto: Sergi García)

Potser s’esperava el Mataró trobar-se al mateix rival al que va poder vèncer a Santa Coloma per 1-2 i estaven molt equivocats. Aquesta Grama, amb un onze ja ben conjuntat, és un equip amb molt de perill en àrea contraria on Óscar Muñoz està estat de gràcia,  i amb una solidesa defensiva molt difícil de perforar.

Alineava Juanma Pons els mateixos onze jugadors que van guanyar la setmana passada a la Jonquera: Luque sota pals; Peña i Michel als laterals; Juan Carlos i Rojas al centre de la defensa; doble pivot per Edu i Roger; en bandes Ángel i Buba; i punta d’atac per Óscar i Obispo.

En els instants inicials, en aquells minuts de tanteig on ambdós equips es prenen la mida, la Grama posava a prova la capacitat defensiva d’un exjugador com Joel Marín, lateral dret mataroní, i en la segona embranzida hi ha hagut penal sobre Peña.

Una pilota ben circulada de dreta a esquerra acaba en una passada cap a Ángel que, la veu passar sense tocar-la, i deixa una bona internada sobre Peña que es derrocat mentre el col·legiat assenyalava la pena màxima.

El killer colomec, Óscar Muñoz, no va enganyat a Toni Jiménez però la pilota, molt ben ajustada al pal, es va allotjar a les xarxes del centenari al minut 2 fent pujar el 0-1 al marcador.

Quedava tot el partit per davant i els nostres ho van entendre a la perfecció. Els minuts següents, el Mataró ho va intentar a pilota aturada amb faltes laterals i córners però Luque no va rebre cap acció inquietant. Només Isma va estar a punt de rematar una centrada al quart d’hora de joc però els dos centrals colomencs, Juan Carlos i Rojas, van estar a un gran nivell.

Amb aquest guió de partit, la Grama es defensava però sempre mantenint el perill a l’àrea del Mataró amb Óscar i Obispo molt atents. De mica en mica, aquesta pressió inicial de l’equip del Maresme va anar a menys i la Grama es mostrava més còmode sobre el terreny de joc. Aprofitant aquests moments, als 27 minuts, Roger García va treure la vareta màgica i va enviar un llançament llunyà des de pràcticament mig camp que es va estavellar al travesser de la porteria del Mataró.

Poc més en la primera meitat, seguia mantenint la possessió el conjunt local però la Grama tenia ben plantades dos línies de quatre i només va veure com Samu creuava una pilota dins de l’àrea petita als 43 minuts. 0-1 al descans i primera batalla guanyada pels colomencs.

A la represa es preveia un autèntic cicló sobre la porteria de Luque i realment els jugadors del Mataró van tenir un parell d’ocasions incidint per banda dreta amb Joel Marín exercint d’extrem però no hi va haver gaire angoixa.

Als 51 minuts, el col·legiat va expulsar amb vermella directa al míster local, Raúl Monroy, per protestes des de la seva zona técnica.

La Grama havia passat el pitjor moment en el començament de la segona meitat i, mantenint una alta tensió defensiva, sabia que tindríem ocasió per donar resposta a la pressió del Mataró.

I la resposta va arribar, amb una internada per banda dreta, als 52 minuts. Buba aconseguia arribar a línia de fons i la seva centrada la remata com pot Óscar. La pilota toca defensa, pal i porter…i entra? Els jugadors de la Grama que estaven escalfant a la banda veuen la pilota a dins, alguns ho celebren. Fins i tot, el propi Óscar Muñoz reclamava gol  però l’àrbitre no ho va considerar així.

El míster de la Grama, veient que el seu equip perdia presència en atac pel cansament va decidir fer entrar a Peris i Cristóbal en substitució d’Obispo i Buba als 63 minuts de joc. Aire fresc per l’atac colomenc mentre el Mataró seguia amb el seu pla, penjar pilotes a l’àrea buscant el remat.

En totes aquestes accions aèries es van mostrar intractables Juan Carlos i Rojas a qui es van sumar Machuca als 72 minuts i Edgar Velasco als 88. La Grama va tenir també les seves amb contres ràpides, sobre tot una carrera formidable d’Àngel a qui se li va acabar el camp abans de ser substituït per Linares (88’).

Ho van intentar fins al final els homes de Monroy amb una última ocasió als 89 minuts. Una pilota penjada, supera per alt a Rojas i la va aprofitar Dani per enviar un semiglobus cap a la porteria de Luque. El porter colomenc va seguir la trajectòria de la pilota però es va estavellar al travesser per l’exterior.

Els minuts d’afegit no van suposar problemes per la Grama i el triple xiulet de l’àrbitre va marcar el final i la victòria, treballada, i difícil que porta els tres punts cap a Santa Coloma.

Tres punts que son més que tres punts. Fa un mes pràcticament ningú comptava amb la Grama a la part alta de la classificació i amb sis partits sense conèixer la derrota els nostres han tret el cap d’una situació difícil i encaren la recta final de la competició en una posició privilegiada. Queda molt encara, queden batalles molt dures, la primera serà la propera setmana al nostre Estadi contra la U.E. Vic. Serà diumenge, a les 11:45h i s’espera una entrada digna de les grans ocasions.

CLIQUEU PER VEURE L’ACTA DEL PARTIT

CLIQUEU PER VEURE LA CLASSIFICACIÓ DE 1CAT1


Nueva victoria a domicilio en el Centenari de Mataró en un partido eficaz y muy serio de los hombres de Juanma Pons.

Los jugadores de la Grama hacen piña antes del partido (Foto: Sergi García)


Quizás esperaba el Mataró encontrarse al mismo rival al que pudo vencer en Santa Coloma por 1-2 y estaban muy equivocados. Esta Grama, con un once ya bien conjuntado, es un equipo con mucho peligro en área contraria donde Óscar Muñoz está estado de gracia, y con una solidez defensiva muy difícil de perforar.


Alineaba Juanma Pons los mismos once jugadores que ganaron la semana pasada a la Jonquera: Luque bajo palos; Peña y Michel en los laterales; Juan Carlos y Rojas en el centro de la defensa; doble pivote para Edu y Roger; en bandas Ángel y Buba; y punta de ataque para Óscar y Obispo.

En los instantes iniciales, en aquellos minutos de tanteo donde ambos equipos se toman la medida, la Grama ponía a prueba la capacidad defensiva de un ex jugador como Joel Marín, lateral derecho mataroní, y en la segunda envestida ha habido penalti sobre Peña.
Una pelota bien circulada de derecha a izquierda terminó en un pase hacia Ángel que, la vio pasar sin tocarla, y dejó una buena internada sobre Peña que fue derribado mientras el colegiado señalaba la pena máxima.

El killer colomense, Óscar Muñoz, no engañó a Toni Jiménez pero el balón, muy bien ajustado al palo, se alojó en las redes del centenario en el minuto 2 haciendo subir el 0-1 al marcador.

Quedaba todo el partido por delante y los nuestros lo entendieron a la perfección. Los minutos siguientes, el Mataró lo intentó a balón parado con faltas laterales y córners pero Luque no recibió ninguna acción inquietante. Sólo Isma estuvo a punto de rematar un centro al cuarto de hora de juego pero los dos centrales colomenses, Juan Carlos y Rojas, estuvieron a un gran nivel.

Con este guión de partido, la Grama se defendía pero siempre manteniendo el peligro en el área del Mataró con Óscar y Obispo muy atentos. Poco a poco, esta presión inicial del equipo del Maresme fue a menos y la Grama se mostraba más cómoda sobre el terreno de juego. Aprovechando este momento, a los 27 minutos, Roger García sacó la varita mágica y envió un lanzamiento lejano desde prácticamente medio campo que se estrelló en el larguero de la portería del Mataró.

Poco más en la primera mitad, seguía manteniendo la posesión el conjunto local pero la Grama tenía bien plantadas dos líneas de cuatro y sólo vio como Samu cruzaba un balón dentro del área pequeña a los 43 minutos. 0-1 al descanso y primera batalla ganada para los colomenses.

En la reanudación se preveía un auténtico ciclón sobre la portería de Luque y realmente los jugadores del Mataró tuvieron un par de ocasiones incidiendo por banda derecha con Joel Marín ejerciendo de extremo pero no hubo mucho angustia.
A los 51 minutos, el colegiado expulsó con roja directa al míster local, Raúl Monroy, por protestas desde su zona técnica.

La Grama había pasado el peor momento en el comienzo de la segunda mitad y, manteniendo una alta tensión defensiva, sabía que tendríamos ocasión para dar respuesta a la presión del Mataró.
Y la respuesta llegó, con una internada por banda derecha, a los 52 minutos. Buba conseguía llegar a línea de fondo y su centro lo remata como puede Óscar. El balón toca defensa, palo y portero y… ¿entra? Los jugadores de la Grama que estaban calentando en la banda ven el balón dentro, algunos lo celebran. Incluso, el propio Óscar Muñoz reclamaba gol pero el árbitro no lo consideró así.

El míster de la Grama, viendo que su equipo perdía presencia en ataque por el cansancio, decidió hacer entrar a Peris y Cristóbal en sustitución de Obispo y Buba a los 63 minutos de juego. Aire fresco para el ataque colomense mientras el Mataró seguía con su plan, colgar balones al área buscando el remate.

En todas estas acciones aéreas se mostraron intratables Juan Carlos y Rojas a quienes se sumaron Machuca a los 72 minutos y Edgar Velasco a 88. La Grama tuvo también las suyas con contras rápidas, sobre todo una carrera formidable de Ángel a quien se le acabó el campo antes de ser sustituido por Linares (88 ‘).

Lo intentaron hasta el final los hombres de Monroy con una última ocasión a los 89 minutos. Un balón colgado, supera por alto a Rojas y lo aprovechó Dani para enviar un semiglobo hacia la portería de Luque. El portero colomense siguió la trayectoria del balón pero se estrelló en el larguero por el exterior.
Los minutos de añadido no supusieron problemas para la Grama y el triple pitido del árbitro marcó el final y la victoria, trabajada, y difícil que lleva los tres puntos hacia Santa Coloma.

Tres puntos que son más que tres puntos. Hace un mes prácticamente nadie contaba con la Grama en la parte alta de la clasificación y con seis partidos sin conocer la derrota los nuestros han levantado cabeza de una situación difícil y encaran la recta final de la competición en una posición privilegiada. Queda mucho todavía, quedan batallas muy duras, la primera será la próxima semana en nuestro Estadio contra la U.E. Vic. Será el domingo, a las 11: 45h y se espera un entrada digna de las grandes ocasiones.

CLICAD PARA VER EL ACTA DEL PARTIDO

CLICAD PARA VER LA CLASIFICACIÓN DE 1CAT1