Cadet A : aconseguir com més aviat la permanència

El nou Cadet A presenta una plantilla molt diferent a la de la temporada passada començant per el seu staff tècnic. Manuel Peláez al costat dels seus companys José Manuel Pérez (segon entrenador), Ernesto Peregrina (entrenador de porters) i Iñaki García (delegat) seran els encarregats de portar l’equip de Preferent.

Els tres primers van estar l’any passat portant el Juvenil A de Preferent de la Unificació Llefià. El seu fitxatge per la Fundació Esportiva Grama té dos objectius tal com ens explica l’entrenador Manuel Peláez:

  • Objectiu club.

«L’objectiu ha de ser aconseguir com més aviat millor la permanència ia partir d’aquí veure les opcions que tenim d’aspirar a estar el més amunt possible. També crec que a nivell de club, i sent ex-jugador de Grama i havent viscut l’experiència dels anys del camp del Fondo, crec que s’hauria de recuperar aquest «esperit Grama». M’explico, aquesta unió entre jugadors de l’entitat, el costum que els jugadors de la base assisteixin amb freqüència a veure el primer equip i aspirin a arribar a jugar al primer equip.

No coneixem bé la categoria perquè venim d’entrenar en categoria juvenil i no podem parlar d’on suposadament podríem estar a final de temporada, però per il·lusió i treball no serà. Ni vendrem motos, ni anem a plorar… intentarem adaptar-nos al tipus de jugadors que tenim i en base a això definirem un estil de joc i una identitat pròpia.»

  • Objectiu personal.

«És senzillament fer que els nois gaudeixin, que cada dia s’aixequin sabent que els toca entrenament i vinguin amb ganes d’entrenar, que els entrenaments se’ls faci curts per què s’estan divertint alhora que treballant. Però no concebem divertir-se sense esforçar-se al màxim. i molt important aconseguir que els nois entenguin que sense el company no són res, que necessiten del company per ser millors i que durant l’any tots els jugadors són importants, independentment que en algunes fases de la temporada tinguin més o menys protagonisme al camp.

Si aconseguim aconseguir això, podrem parlar d’objectius classificatoris, que em reitero, són més objectius de club. Treballarem al màxim per tal que els nens millorin, intentarem treure el màxim rendiment de cada jugador sempre fent-los sentir-se còmodes i protagonistes, ja que encara que a molts entrenadors se’ls oblida i tendeixen a voler ser massa protagonistes, el futbol és dels futbolistes. Intentarem ser transparents amb els jugadors i amb nosaltres mateixos.»

El nuevo Cadete A presenta una plantilla muy diferente a la de la temporada pasada empezando por su staff técnico. Manuel Peláez junto a sus compañeros José Manuel Pérez (segundo entrenador), Ernesto Peregrina (entrenador de porteros) e Iñaki García (delegado) serán los encargados de llevar el equipo de Preferente.

Los tres primeros estuvieron el año pasado llevando el Juvenil A de Preferente de la Unificación Llefià. Su fichaje por la Fundació Esportiva Grama tiene dos objetivos tal como nos cuenta el entrenador Manuel Peláez:

  • Objetivo club.

«El objetivo debe ser conseguir cuanto antes la permanencia y a partir de ahí ver las opciones que tenemos de aspirar a estar lo más arriba posible. También creo que a nivel de club, y siendo ex-jugador de Grama y habiendo vivido la experiencia de los años del campo del Fondo, creo que se debería recuperar ese “espíritu Grama”. Me explico, esa unión entre jugadores de la entidad, la costumbre de que los jugadores de la base asistan con frecuencia a ver al primer equipo y aspiren a llegar a jugar en el primer equipo.

No conocemos bien la categoría porqué venimos de entrenar en categoría juvenil y no podemos hablar de dónde supuestamente podríamos estar a final de temporada, pero por ilusión y trabajo no será. Ni vamos a vender motos, ni vamos a llorar… intentaremos adaptarnos al tipo de jugadores que tenemos y en base a eso definiremos un estilo de juego y una identidad propia.»

  • Objetivo personal.

«Es sencillamente hacer que los chicos disfruten, que cada día se levanten sabiendo que les toca entrenamiento y vengan con ganas de entrenar, que los entrenos se les haga cortos porqué se están divirtiendo a la vez que trabajando. Pero no concebimos divertirse sin esforzarse al máximo. Y muy importante conseguir que los chicos entiendan que sin el compañero no son nada, que necesitan del compañero para ser mejores y que durante el año todos los jugadores son importantes, independientemente de que en algunas fases de la temporada tengan más o menos protagonismo en el campo.

Si logramos conseguir esto, podremos hablar de objetivos clasificatorios, que me reitero, son más objetivos de club. Trabajaremos al máximo para que los niños mejoren, intentaremos sacar el máximo rendimiento de cada jugador siempre haciéndolos sentirse cómodos y protagonistas, ya que aunque a muchos entrenadores se les olvida y tienden a querer ser demasiado protagonistas, el fútbol es de los futbolistas. Intentaremos ser transparentes con los jugadores y con nosotros mismos.»